Jump to content

Mårfangst 11/12.


flanged

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har skikkelig trua når jeg skal ut å gå runden på de 4 fellene jeg har ute imorgen! Vært greit med spor i terrenget tross for bra fangst(min mening). Var jo helt dødt en periode, men som piniartoq spådde så har det tydeligvis kommet inn nye! Så imorgen krysser jeg fingrene for nr 6 har latt seg lure :D Skal også driste meg til å spenne opp en haugenfelle langs en bekk jeg fant spor sist, se om den kan gjøre nytte for seg siste mnd...

 

"Misunnelig" på de av dere som får store mår på 1,8kg og oppover.. Hvor vanlig er det egentlig med individer på den størrelsen :?:

Link to comment
Share on other sites

Endeleg! gjekk fellerunden i dag å fekk 2 mår :) Det blei nr 2 og 3. Har hatt ei felle det har vore mykje spor rundt men ikkje fått ann til å gå i, men sist me gjekk runden flytta me denne 20 m å då satt den 8) den andre gjekk i ei felle i eit stort granfelt. begge tatt i haugenfelle med honning tørka aprikos å stjerneanis som åte.

34ihac9.jpg

6xxc3l.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hei nå har jeg etter mye slit funnet ut hvordan jeg skal gjøre dette. (tror jeg) :D Har prøvd meg litt på mårfangst nå etter jul. Har lykkes i å fange to mårer. Begge to er hunner, den første veide 1160 gram, den andre 1080 gram.

Skal prøve å legge inn bilder. Kjempefin side hvor jeg har fått masse hverdifulle tips. Den første måren tok jeg i en connybear 120. Den andre i ei hjemmelaget felle. Har fem feller ute nå, alle med honning og fiken som åte.qrj4t5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ny tur i bushen å sjekka feller idag. Trudde eg hadde byndt å tømme terrenget, men hadde no fortsatt tru på eit par plassar.

Og jammen blei det resultat:

idr51y.jpg

Ei tispe tatt i Kaniafella. Honning as allways!

Ny plass, alltid ekstra kjekt å treffe med nye oppsett.

 

 

 

 

Og på samme plassen eg tok ei tispe forje helg hadde det jammen gått i ein bra slugger. Hanne på 2kg. Conibear 120 i kasse med honning som agn.

2q3dhqd.jpg

 

Har vore ein bra sesong. Fekk ikkje sett ut fellene før i midten av desember pga. ein lang hjortejakt sesong. Men har henta heim 10stk fordelt på i snitt 7feller. Men reknar ikkje med så mange fleire no, før eller seinare tar vell flaksen slutt 8)

 

Legg tilslutt inn eit bilde av ein trofast fangstkamerat, alltid ein godt tegn når nasa går til værs når ein bynde å nærme seg fella :)

2j1u8sm.jpg

Resten av kvelden blir det pelsing og pilsing, og så blir det ein liten tur å sjekke eit par feller imåra.

Link to comment
Share on other sites

Foldetre: grattis med fangst. Som du nå har funnet ut bør du vite hva du gjør før du prøver deg på hjemmelagde feller. I tillegg ser det ut til at du bør fikse to ting på conibearsettet ditt. Slissene til fjærene bør være dypere. Slik de er nå ser det ut til at fjærene slår i bunnen av slissene når felle utløses og fella hopper dermed framover, noe som kan føre til stygge feilslag. Det ser dessuten ut til at settet står svært lavt. Skal stå minst 1,5m over bakken (snøen) når kassen ikke har inngangstunell. Lykke til videre. Blir nok flere!

Link to comment
Share on other sites

Denne uka har det vært litt mildere og det har fått litt fart på måren i våre områder.

Jeg og SNØA66 som jeg har feller ute sammen med har fått 2 mårer denne uka.

Begge mårene ble tatt i Kania feller med kun honning som åte. Bruker heller ikke luktstoff i år.

 

Nr4_2012RL.jpg

Denne tispe veide 1140 gram.

 

Nr5_2012RL.jpg

Denne flotte hannen veide 1720 gram.

Den fella som tispa ble tatt i fikk vi også en stor hanne for en drøy måned siden.

Totalt har vi fått 5 mårer så langt denne sesongen.

Vi pleier å få noen flere hanner enn tisper, men så langt denne sesongen har vi fått 3 tisper og 2 hanner.

Får vi ei tispe til nå, så plukker vi ned fellene. Er ikke så store mengder mår i våre områder.

 

Oppdatert med bilder 22.02.2012, og i mellomtiden har vi fått en hannmår til:-)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Nå snør vi ned her i Nordland, har snødd sammenhengende i over 14 dager nå, så gaupejakta som jeg holder på med for tiden er innstilt for min del. Så nå skall jeg ut å sette to nye feller, blir nr 15 og 16 på linen min. Dette blir kombifeller som jeg setter i nærheten av bekker, så når sesongen for mår er over så bytter jeg bare åtet å fanger mink. Til nå i år har det vert en meget laber sesong med bare en stk mår, men tipper det blir litt mer fart når været roer seg og føret blir bedre og at parringsrusen til måren går over. så får satse på et par tre stk nå på slutten.

Link to comment
Share on other sites

http://www.gd.no/nyheter/article5936561.ece

Det blir litt spennende å se hva utfallet av denne bifangsten i mårfella vil bety for oss fangstmenn framover. Jeg håper og tror det blir konkludert med ett uheldig engangstilfelle- og evt med en påminnelse om hva som er lovlig plassering av feller. Men samtidig vet vi jo hvordan slike episoder kan få konsekvenser langt ut over det som er "fornuftig".

Link to comment
Share on other sites

Da satt det endelig en i fella :D. Har ikke sett spor siden før jul. Er er en unge på 1.05 kilo. Er nok en som er på vandring etter plass å være. Denne var nesten helt hvit i brystet, de andre er mer gule.

 

Bildet er av årets 3, den nye til høyre

 

Er ikke mye som skal til for at musa kommer inn i fella gitt :(. Denne er musesikker men kjettingen ramlet ned mot ei grein etter slaget og dermed var fella full av mus. Det "spruta" ut med mus da en tok av lokket :roll:

 

Slik ser oppsettet ut

normal_HPIM0528_%28Small%29.JPG

normal_P2080001_%28Small%29.JPG

Link to comment
Share on other sites

Hvilke materialer bruker dere når dere lager kasser til fellene deres? Har endel impregnert ferdig grunnet kledning liggende etter garasjebygging. Kan disse materialene brukes eller vil impregnering og/eller maling avgi lukter som skremmer mår og mink? Slik at vanlige ubehandlede materialer må brukes?

Link to comment
Share on other sites

har hatt 6 nye haugenfeller lagd i trykkimpregnerte materialer stående ute i 3-4 veker nå. fyrste måren gjekk i etter 3 dager og nr 2 satt i dag så er mulig å få mår i nye feller i slikt materiale. Dei to eg har fått er riktignok relativt små så er sikkert verre å få ein gammel luring til å gå i ei ny felle med trykkimpregnert.

Fellene mine står i et område som er godt egna for mår og det er bra med spor å se.

 

Fellas plassering har større betydning enn materialet den e lagd av. Har kun plassert feller der eg har sett spor etter mår og har hatt mår forbi eller fått mår i av 4 av fellene etter dei blei sett ut.

Har brukt mange timer på å lese i mårfangsttrådene her og har utvilsomt dratt mykje nyttig lærdom av det som fersk mårfanger :smile:

 

Dya noen CB 120 i kveld så får snekre kasser i løpet av veka. Kommer te å bruke gamle bord som har ligge under stabburet i årevis til disse for å se om det utgjør forskjell kontra de nye haugenfellene.

Link to comment
Share on other sites

Det er lett å lage svært god impregnering selv.

Ta matolje og aniskrydder (1 pose pr liter er passe) bland dette sammen, og pensle trevirket. Sett på stekeovnen på rundt 80 grader og legg det penslete trevirket inn i 10 min, pensle igjen. gjentas 3 ganger.

Lukter godt for måren i tillegg til å impregnere trevirket godt.

Link to comment
Share on other sites

Viktig !

 

Nå er det ikke lenge til avsluttningen av denne fangstsesongen på mår. All innmelding skal skje i denne tråden senest 18 mars. Dette er 3 dager etter endt sesong, men det gir dere muligheten til å kanskje legge frem noen flere bilder av fangstresultatene :wink:

 

Trekningen av denne sesongens vinner, blir gjort 19 mars.

Link to comment
Share on other sites

Viktig !

 

Nå er det ikke lenge til avsluttningen av denne fangstsesongen på mår. All innmelding skal skje i denne tråden senest 18 mars. Dette er 3 dager etter endt sesong, men det gir dere muligheten til å kanskje legge frem noen flere bilder av fangstresultatene :wink:

 

Trekningen av denne sesongens vinner, blir gjort 19 mars.

 

Hei! Prøvde å legge ut bilde. Har bildet liggende her på datamaskina, kunne gjerne tenkt meg å være med på trekninga, sjølv om jeg har bare 1 mår. (Foreløpig) :mrgreen: Noen som vet hvordan jeg får det til?

Har håp om en til , da det hadde vært spor ved fella. Har bestillt to Haugen- feller til som skal opp helt på tampen, ved en overgang jeg ser som brukes jevnlig. Den ene fella står bare 50 m unna overgangen.

Link to comment
Share on other sites

Søndag var SNØA66 som jeg har feller ute sammen med ute og plukket ned vår mår nr. 6 denne sesongen.

 

normal_Nr6_2012DS.jpg

Hannmår på 1375 gram

 

jeg har oppdatert mitt innlegg den 17.02.2012 med bilder av mår nr.4 og nr.5 som vi tok tidligere i forrige uke .

 

Går så det suser.....meget godt fornøyd med 6 mårer så langt. I fjor fikk vi 5 stk.

Skal ut å sjekke feller igjen i morgen, så det er håp om fler......

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Jeg har blitt bitt av denne formen for jakt. Synes det er fryktelig morsomt å gå "runden" å sjekke feller. Min far drev med dette for noen år siden, vi snakket om å spenne opp fellene igjen, dette ble gjort i midten av januar. 5 feller ble da spent opp, mår nummer 4 ble tatt idag. Morsomt. Har trua på en til, siden jeg så ferske spor, flytta den ene fella dit.

 

Bilde, vekt å kjønn kommer, skal prøve å legge det ut når vi skal flå måren. Snart slutt på årets fangst sesong, men gleder meg allerede til neste år! :)

 

kjhl

Link to comment
Share on other sites

Blei en mår dinna gangen og! Måren hadde ei vekt på 1,5 kg. Vi har ute 6 syningfeller + 2 heimelaga feller, alle 5 mårane vi har fått har gått i syningfellene. Det har blitt brukt litt forskjellig åte som fisk, honning, fiken, honningflak og frukt . Der honning og fiken er favoritten...

 

961736-12-1330106692671.jpg

Link to comment
Share on other sites

Årets mår nr. 7 :D på meg og SNØA66 her på Kammeret.

 

Vi var ute en tur i går kveld for å sjekke feller. Det var da gått ei snau uke siden sist.

Blei litt skuffet når det ikke var gått mår i noen av de 10 fellene vi var innom.

 

I dag derimot ble 3 feller som står i et annet område sjekket. I dette området har vi brukt å få en mår hvert år, men ingen i fjor.

Orkanen "Dagmar" herjet fælt i dette området i romjula, så det har vært mye uro i terrenget på grunn av opprydding med hogstmaskiner.

 

I dag fikk vi en mår i den ene CB fella vi har i dette området.

 

normal_Nr7_2012DS.jpg

Sesongens mår nr. 7 var ei lita tispe.

 

normal_Nr7_1_2012DS.jpg

Måren hadde fått et perfekt slag av CB fella.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...