Jump to content

Troll

Members
  • Posts

    290
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Troll

  1. Hunden har jaget "greit nok" men har hatt en voldsom tilbakegang de siste 2sesonger. Nesemidd er han behandlet for med både det ene og det andre. Spørsmålet som vætrinær ( kanskje ingen) kan svare på er om det er stoffskifte som gjør dette. Nå er dette med stoffskifte såpass vanlig at noen kanskje har erfaring her?
  2. Har en hund med lavt stoffskifte som selvfølgelig går på Medesin for dette. Hunden er veldig god til å ta ut, og har kanon jaktlyst hele dagen. Men loslengden blir på Max 5-10 min da blir det tap som han jobber fint(?)med uten å løse. Den siste tiden har jeg hjulpet litt med ett par glefs som "takk" og nytt tapsarbeid. Er dette bare pga stoffskifte eller er det noe annet som ligger bak? Noen som har erfaring? Dette er en støver på 7 år.
  3. Sist jeg var ute mistet jeg kontakten med DC50 (gps signal, maks utslag på kominikasjon), slik jeg ofte gjorde med DC40 etter ca 20 km sporing. Astro fikk kontakt igjen etter 5 min etter at hunden kom inn. Har aldri hatt dette problemet med 220 og dc 30. Er det det noen som har en forklaring på dette?
  4. Jaktfall har svart på mailene og løst saken slik Jaktfall er kjent for å gjøre.
  5. Da har jeg fått reaksjonen jeg ventet på. Mail fra jaktfall med løsning, greit nok men er vi imponert når en må sutre i åpent forum?
  6. Bare en liten oppklaring. Jeg har ikke bransjetilknyttning overhode, driver med møbler jeg. Troll er min kjære Dunker og har ingenting med Nett Troll og gjøre, tror ikke jeg er alene om å ha navnet til jakthunden som nick. Anonym? ja men ikke så veldig hvis du gidder å søker på kammeret Dokumentere kan jeg, send PM og alle mail blir videresendt selv om jeg mener at mine mailer er private, men hvis noen ønsker og være dektektiv så kom igjen. Er Jaktfall hellig her inne? Kritikk må en tåle når en driver butikk, det er vell nettopp det man lærer av, og folk må være oppmerksome hvem de handler av. Mitt råd er handle lokalt ikke på nett om du ikke er helt nødvendig.
  7. Jaktfall sende varene feil, svarer ikke telefon, svarer ikke på Mail og når de først svarer på Mail etter 2 uker holder de ikke det de lover. Litt greit å få "kjørt" en butikk litt for da ser du hva som bur i de. Grusom service og det dreier seg bare om 140 Kr i ekstra porto som de nekter å betale tilbake.
  8. Ja ja Jakfall svarer ikke på mail, ikke på telefon, ikke på sms og sender den betalte varen 75 mil helt uoppfordret feil. Hva skal en stakkar gjøre....
  9. Ja det stemmer vist det. Dette er ikke mitt kull så det er litt vanskelig dette for oss med Dunkere, for vi jager ALDRI rådyr, Ok 41 cm hvis det er riktig!
  10. Her er ett veldig intresant kull, Mor Schiller støver 2x1 hare. Begge foreldre har svensk champ på rev. Far Drever 2 åp hare, meget god jager. Jager også rev. Dette er jo selvfølgelig en tyvparring men er alikevell ett veldig intresant kull, spesielt med tanke på rev, men det kommer litt ann på hvilken høyde valpene får. (lovlige rådyrjagere under 42cm) Kullet er født igår 8 juni og er klar for levering om 8 uker. Pris kr 4000 Send PM
  11. Du skal bare kjøre på, men personlig ville jeg konsentrert meg om å jage den inn på hare. Hvorfor? Du vil få en mer spornøyen hund og sjangsen for å få en hund som legger av blir betydelig større, og ikke minst du må ha en 1 hare for å få NJCH . Tro meg det vil du ha hvis sneipen blir bra. Rådyr interessen kommer etterhvert. Resept en på å få en god hun er: jaging og kondisjonstrening utenfor sesongen...
  12. 13, 5 mnd? Tuller dere? Du kan bli bekymret når hunden er 3år. Hva du skal gjøre? Sitte på sekken å kose deg. Resten kommer av seg selv når hunden er "moden"
  13. Litt frustrerende og lese at du har tenkt å gi deg med en hund på 17 mnd når det er hans første sesong! Dette er IKKE maskiner, men er som barn og må få lære og utvikle seg. Noen er litt senere en andre men vil ikke nødvendigvis bli dårligere. Hunden har jaget litt noe som lover godt, nå er laufallet ferdig og gresset har vissnet dermed vil også vitringen bli bedre og unghunden vil blomstre fremover - dette er helt sikkert! Du vil også oppleve at en dag er hunden 100% neste gang er han som en tulling - dette er helt vanlig. Bruk all tid på denne hunden, kjøpe ny hund resulterer bare i at du har to hunder du ikke får trent nok hvis du har en vanlig 7-15 jobb. Å få en skikkelig god harehund så kreves tolmodighet og trening. Men gi seg da hunden er 1,5 år er altfor tidlig. Gi hunden 3 sesonger minst! Om hunden legger seg så drit i det, det er bare fordårlig fot.
  14. Min beste Dunker begynte ikke å jage skikkelig før han var nærmere 3 år! Hunden din vil begynne iløpet av sesongen. Mye kaffekoking smarttelefon med ett godt spill eller surfing på kammerset å fersk harefot så vil det ordne seg mao TÅLMODIGHET
  15. Kona fyller 50 neste sommer og jeg ønsker å gi en håndlaget kniv. Ønsker en fin enkel turkniv med navn i slira og en innfelt sølvdunker i skaftet. Jeg har tilsvarende men han som har laget den har sluttet pga problemer med synet. Noen som vil ta oppdraget?
  16. Dette blir litt ullent, men en vetrinær på østlandet som jeg selvfølgelig ikke kjenner navn på!? har vist sett litt på dette med vaksinering tett opptil jakta på drivende hunder. Resultatet er at enkelte hunder kan få nedsatt ytelse i lang tid, og vaksinering bør gjøres etter jakten. Men dette er bare ting jeg har blitt fortalt, og håpet at noen andre også hadde hørt om dette. Men nå har jeg har prøvd og har hatt flott respons fra min hund. (Dette er min 5 jakthund. 3 dunkere 2 drevere ikke merket noe på de 4 andre) Men det kan være plascebo effekt på eieren og det er jo en flott effekt det også
  17. Har en 5 år gammel dunker som jeg har slitt med å "få igang" hvert år. Fikk ett tips om å IKKE vaksinere tett opptil jakta, noe jeg normalt har gjort i august september. Gjorde ikke det i år i samråd med vetrinær og hunden er ikke til å kjenne igjen. 100% innsats fra første slip, og fine prestasjoner! Tilfeldig?
  18. Som sakt jeg har Skeetervac og har hatt den lenge uten noen videre effekt . Den fanger mygg og knott men ikke i imponerende mengder og holder slett ikke en fotallbane ren for mygg og knott som det annonseres om. Hvis du først kjøper så er det veldig viktig å prøve den på forskjellige plasser slik at du finner den mest effektive plassen. Du fanger gjerne en million knott og mygg men hva f... hjelper det når det er 1 milliard igjen. En annen ting er også at det er ett veldig stort gassforbruk 10 kg = ca 14 dager. Det som hjelper er å få myggmiddel fra Statene med ett himmla høyt Deet innhold. Men for all del løp og kjøp................
  19. Har hatt sceetervac i 3-5 (?) År nå. Virker neppe nevneverdig på knott, om en fanger en brødpose iløpet av en sesong så hjelper nok ikke det nevneverdig på bestanden. Bruk pengene på øl -det hjelper på humøret.
  20. Troll

    Kebbe oppskrift

    Kokken prøver og lage Kebbe og er temmelig forbanna!! Ikke står det noe om salt, pepper eller krydder. Noen som har oppskrift, hun truer nemlig med å ikke lage det igjen
  21. Takk for alle svar. nu er det dags! så får jeg se hva jeg ender opp med.
  22. Plastikk kolbe som må byttes og priser seg ut. Vil bruke mindre på våpen og mer på optikk, kolbe og demper
  23. Ser den med brukt, men jeg liker godt å kjøpe nytt. Valget ser ut til å falle på en Browning X-bolt rustfri med grodås jaktstokk og demper + optikk hos Alm, de ga pris umidelbart og fortalt hva jeg skulle ha på en noenlunde saklig måte. Men det som forundrer meg er mangelen på interesse hos enkelte leverandører. 1 leverandør gadd ikke lese hva jeg skulle ha og svarte i ørska, mailte 3-4 ganger før det helt gikk hjem og jeg fikk nesten pris på alt men så presterte han og kalle meg feil navn og da forstod jeg att han bare skummet lett over det jeg skrev og ikke tok det alvorlig. En annen lokal "internett" forettning i Sandnes der jeg har vært innblandet i 5 våpenkjøp de siste 5 årene (Far svoger og sønnen min + egne) var veldig medgjørlige da jeg var i butikken, men da jeg spurte hva herligheten kostet - nei det kunne han ikke si 100% sikkert men skulle sende mail. Maste 3 ganger om jeg kunne få kjøpe dette våpene men bryet med å sende en pris - nei det er myyyye for langt. Men når dette er sagt så har jeg jo en tålmodighet som en sulten krokkodille!! men alikevell -herregud!!
  24. Ca 20-30 000 til rådighet for kjøp av ny rifle i 30-06. Rilfla skal brukes til rådyr, hjort og elg. skuddavstander max 100-150 meter. Rifla skal ha demper og siden jeg er en lang jækel også justerbar stokk som f.eks Grodås. Optikk skal være så god som mulig til denne prisen. Noen som har tips? (har tilbud på Tikka t3 og Howa begge med grodås stokk)
  25. ¿ oʇ ɹu llnʞ ɹǝ ǝpǝɹǝllɐ ʇǝp ǝpuǝɥuɐʞ ˙ʇlɐɯɹou ʇlǝɥ ɹǝ ʇǝp poɹʇ ƃǝɾ np Ingen problem og skrive på hode, bare å snu skjermen.
×
×
  • Create New...