Jump to content

Larseren

Members
 • Posts

  218
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Larseren's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Ja sant det ivara. Veldig mye å velge mellom. Men en av grunnene til at jeg kan tenke meg en rifle med enkel tilgang til reservedeler/ekstrautstyr osv er muligheten til å for eksempel få tak i en rimelig stokk til å kunne kappe av og bygge på å justere etterhvert som ungene vokser til dette bruket, samt en god og stabil synt stokk til bruk på jakt og baneskyting for meg. Har gjort dette med en brno modell 2 salongrifle. Den har jeg to stokker til, den ene har jeg kappet skiver av og limer bare disse på igjen etterhvert som de som bruker den vokser. Den andre er i full størrelse, og med god bedding kan jeg bytte mellom disse to stokkene uten treffpunktsendring.
 2. Takker for gode tips folkens Får sette meg ned å grubble og tenke litt og se hva det blir til:-)
 3. Andre som har meninger om børsene, hva en bør gå for?
 4. Toby: Har både luftgevær og en brno modell 2 hvor stokken er kappet for å passe til våpenopplæring for ungene, men så er det det å ha noe å strekke seg etter da:-) Blir nok ikke aktuelt helt enda, men vil ha en børse klar til den dagen vi kan gå videre i opplæringa. ctm-4. Har prøvd noen tikka t3 etterhvert og de har ikke imponert så mye at jeg synes det forsvarer prisforskjellen til hverken howa eller remington. Presisjonen er god, for all del men det har den vært i de howaene jeg har prøvd og, stokk og magasin i plast føles veldig spinkelt. Skal jeg ha tikka igjen blir det nok en brukt m590 tenker jeg.
 5. Skal ha meg en ny rifle. Har flere rifler i ulike kalibre, men denne skal bli i en av de tre store, enten 6,5x55, 308 eller 3006. Børsa skal utstyresmed demper. Et av krava er at den med demper skal ha såpass lite rekyl at jentungen på 6 skal kunne begynne å prøve den litt med lette ladninger. God tilgang på kjøpeammo og komponenter for lading er og viktig. Hvilket kaliber vil dere her på forumet gå for? Så til børsa. Har sett på rem 700 sps og howa 1500 houge eller presicion som aktuelle kandidater i prisleiet jeg tenker på. Hva vil dere anbefale? Ta gjerne med pluss og minus med de ulike riflene. Har og sett litt på weatherby s2 vanguard hos xxl. Noen tanker om disse riflene, eventuelt tips til andre børser i prisleiet 5 til 10 tusen? Har vel forstått det slik at remington 700 er en ener når det gjelder deler og utstyr til oppgradering, men hvordan er presisjonen på rem 700 sps rett ut av eska i 308 eller 3006. Er den brukbar eller kan en bare sette igang å fikse med en gang?
 6. Er Kongsberg Small arms oppe og går enda? Finner ikke noen nettside på dem. Mener å ha hørt noen her bestilte forholdsvis rimelige løp derfra for en tid tilbake? Noen som vet noe om dette? Eventuelt kontaktinfo
 7. Ingen som har noen tips med tanke på om det skal legges ceracoate også inne i løpskanalen? Vil det bli for trangt her eller er det bare å kjøre på? Hvordan er det å behandle løpet? Vil det bli problemer med for eksempel demper at coatingen bygger så mye at det blir trangt her når demperen skal inn over løpet? Sikkert summe spørsmål,men pytt pytt.-)
 8. Hei Har en børse jeg tenker å bruke duracote eller cerakote på. Tenker på å behandle både stokk og løp, men kanskje greit å la låskassa være for ikke å krølle til noe med spora til kikkertmontasjer og liknende? Men behandler dere også løpskanalen på trestokker? Kunne godt tenkt meg å behandle løpskanalen også for å hindre vann i å trenge inn i stokken denne veien. Er derfor jeg vil behandle stokken for å gjøre den mer værbestandig enn det trestokken er i seg selv. Har en forholdsvis romslig stokk, men er det neon ulemper med å behandle innsiden av stokken? Tenker på matt sort eller en litt "dus" ikke for skarp grønnfarge på stokken, og en gråfarge av noe slag på løpet. Ikke noe veldig blankt på løpet, men heller en matt metallfarge av et slag. Noen ideer til hvilke farger jeg bør gå for? Alle tips mottas med takk:-)
 9. Duracote har jeg sett endel anbefale til slikt bruk. Mye spennende på durano.no
 10. Hei Lurer på om det finnes en rask og enkel måte å måle hvilke gjenger til demper jeg har på løpet på børsa? En måte som en som ikke er mekaniker kan finne ut av:-) På forhånd tusen takk for hjelpa:-)
 11. Lurer på å anskaffe meg en elektronisk lokk til rovviltjakt og lurer på hvilke typer folk her har erfaring med og hva som anbefales? Finnes det noen som for eksempel kan brukes både til rev og kråke/ravn? Altså med ulike lyder. Ser xxl har en de selger til en rimelig penge. Tror den heter primos eller noe liknende. Noen som erfaring med denne eller andre typer? Alle tips mottas med takk
 12. Tusen takk for utfyllende og informativt svar. Jo visst er hagla både smekker og fin den, og blir nok fortsatt værende i skapet. Første børsa jeg skaffet meg så den får bli, selv om jeg nok er mer riflejeger enn haglejeger. Eneste som jeg tenker å gjøre er å fjerne lakken på kolben å heller legge på en oljefinish. Har som sagt ikke planer om å selge børsa, men var litt nysgjerrig på verdien på en slik gammel traver.
 13. Hei Har en beretta s56e som jeg kjøpte brukt hos en eldre kar i 1994. Lurer på om det er mulig å finne ut litt mer om våpenet på noen som helst måte. Hagla har som sagt betegnelsen s56e, er en over under med fast trangboring. Mener den er 1/4 og 3/4 boring. Dobbel avtrekker, manuell sikring og brukte hylser kastes ut automatisk. Våpen nr er p09578. Generelt fremstår våpenet i god stand, men noen bruksmerker er det jo. Selv har jeg skutt ca 200 skudd med den de åra jeg har hatt den. Mesteparten på bane. Noen som vet litt om disse haglene og hva den eventuelt kan være verd?
 14. da har jeg bestemt meg for å beholde lakelanderen, men nå melder lysten til flere piper seg Lurer nå på om det er mulig å få en pipe i 308 eller 6,5x55 i denne børsa som opprinnelig er 270. Hvordan blir dette med magasinet og sluttstykket. 308 og 270 har vel samme størrelse i bunnen, men husker ikke i farten hvordan 6,5 stiller seg her? Er dette mulig? Mener å ha hørt at produsentene av Lakelander tidligere kunne levere piper til en bra pris. Eksisterer dette firmaet fremdeles ? Finner ikke noe særlig på nettet om dette. Alle tips motas med takk:-)
×
×
 • Create New...