Jump to content

vera

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

vera's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. vera

    Elgjakta 2012!

    Gratulerer med første elgfall. Det var en enormt stor fjorokse! Men syns det er rart at den er 251 kg. Jakter ikke så langt fra deg, og her er fjoroksene rundt 150 kg.
  2. vera

    Elgjakta 2012!

    Blitt 3 elger på meg. 2 kalver som tok noen skritt før de datt. Og en 11-spiring det ble ettersøk etter, den hadde gått (løp t?) ca 400 m. Trodde det var et dårlig skudd, men skuddet satt perfekt. Gjennom begge lungene, oksen ble skutt på kort hold, og merket meg nok akkurat i det det small. Skutt med 6.5X55 norma forbedret elite. Det var slakk nedoverbakke det meste av strekningen den hadde forflyttet seg. Det merkeliige var at det ikke var blod å se, før vi fant den. Skal måle med gps for å se nøyaktig hvor langt det var, men garantert over 300 m.
  3. Når det gjelder valpekull har jeg hatt et kull. Det er nok helt riktig at tispa skifter personlighet mens hun har valpekull. GS-tispa mi gjorde i alle fall det. Og da spesielt den første tida etter valping. Hun overså meg, og hadde full fokus på valpene. Ville bare gå korte turer, såvidt utom husdøra, før hun hoppet opp på meg og ville inn igjen. Den dagen valpene kom ville hun heller ikke gå langt, også da maset hun om å komme inn igjen. Utrolig med instinkter og morsinstinkt. Når valpene ble større ble hun mer "normal" igjen, og kunne gå lengre turer, og ville gjerne ha litt fri fra dem. Da valpene gikk mot matskåla hennes knurret hun, de trakk seg selvfølgelig ikke unna før de hadde lært at knurring betyr nei!!! Tispa "bet" dem over nakken, helt til de skjønte at knurring betyr her må vi holde oss unna!! Fantastik oppdragelese, mye mer konsekvent og riktig enn hva jeg kan klare.
  4. Hei! Da har jeg meldt meg på NM. Har skjønt at det er viktig med tett skuddbilde på figurjakt, har 1/2, 3/4 og 1/1 (victory choker) Ser at holdene som regel ligger på rundt 20 m. Hva regner dere som skyter en del figurjakt at den ideele choken til NM er? Får man nok hagl i lappen med 1/2, eller må man opp på 1/1???
  5. Da nærmer det seg slutten på årets mårfangst. Så om fellene i dag, og smurte på mer honning. R`egner en del så det ser ikke lyst ut. Lurer på om hvorfor honniingen inne i fella var borte? Haugenfeller godt kamuflert med granbar. Mus, mår? Eller annet? Ikke mange dagene siden jeg hadde på en "klump" inne i fella og.
  6. Det tok litt tid, men i dag satt mår nr. 2 i fella. Samme fella som forrige satt i, på samme plassen. Fin hannmår på 1,610 kg. Har sett spor flere ganger ikke langt unna fella, smurte på mer honning på søndag, og det gjorde susen. Har fått tips hvordan man legger ut bilder, men får det dessverre ikke til. Begge mårene er tatt i Haugen-fella. Men begge gikk i den gamleste av dem. Jeg håper på en til, men er kjempefornøyd, da vi ikke begynte fangst før månedsskiftet jan./februar. Hvis det ikke blir for mye regn, håper jeg på en til, men tviler på at det blir fler..
  7. Hei! Prøvde å legge ut bilde. Har bildet liggende her på datamaskina, kunne gjerne tenkt meg å være med på trekninga, sjølv om jeg har bare 1 mår. (Foreløpig) Noen som vet hvordan jeg får det til? Har håp om en til , da det hadde vært spor ved fella. Har bestillt to Haugen- feller til som skal opp helt på tampen, ved en overgang jeg ser som brukes jevnlig. Den ene fella står bare 50 m unna overgangen.
  8. vera

    Beagle

    [Når det gjelder hare kan det være morsomt også med kortbeint, selv om det blir litt Paralympics i forhold til støver. Selv har jeg Beagle og syns Drever og Dachs er for treige i forhold til Beaglen til at det blir gøy. Støveren løper i ring rundt Beaglen, så en kan bare ane det som foregår når en rask Dunkerhanne har kontroll og drar på. Det må oppleves. Hmm, klarte ikke å dy meg, har beagle selv, så jeg følte meg litt truffet der ja. Var på 2 dagers jaktprøve i fjor med beaglen, og det var en støver kar som dømte oss. Han var mektig imponert over hastigheten, og hvor nær beaglen lå haren, rundt 1 min pluss/minus. Snittfarten i lå omtrent som en dunker han hadde vært med tidligere i samme terreng. (Det går saktere med beagle, men ikke så mye.., Den helga ble det (vinterprøve) full tid, med tre tapsfrie loser. Og vi så harene mange ganger..... Fornøyd med beagle.
  9. Ja det var mårspor ved den fella og, kan være den vi tok, men syns disse spora så større ut. Årsunge, tispe vi fikk på søndag.
  10. Jeg har to feller ute. Synning og Haugen. Måren gikk i Haugen fella, trodde ikke det skulle gå så kjapt, fellene har stått ute bare i ei og ei halv uke. Haugen fella står nok på den mest strategiske plassen, litt høgt i terrenget, men i tett skog. Synning fella står litt åpnere, men ikke mye. Måren hadde vært 40 m unna fella på onsdag, mye snø i natt, tror den har gått i natt. eller natt til lørdag. Vi hadde på luktestoff, på onsdag da det hadde vært kaldt en periode. Men mye gode tips her på forumet. Må si at det omtrent ikke har vært fangstet mår her som jeg vet, så det kan nok være flere. En liten mår, på i overkant av 1 kg.
  11. Da var min første mår fanget. Med god hjelp av en som har fanget en god del mår før. Dette var gøy! Men fikk ikke lastet ned bildet.
  12. Har satt ut to mårfeller, for første gang. Satte ut ei Haugen felle og ei Synning felle. Det er ei uke siden, brukte honning og rypehode som åte, med honning som ble smurt nedover stammen. Hadde med en som har fanget noe mår før. Vi satte opp fellene der det var mårspor. Det har ikke vært noe fellefangst der tidligere så vidt jeg vet. Vært ganske kaldt, så vi hadde på luktestoff i går, etter ei uke. Han som var med mente det var gode sjanser for fangst. Etter hva jeg har lest her, må man regne med 140 fangstdøgn pr. mår. Jeg har reknet ut at sjansen for å få mår er over 50%. Han som var med trodde det var større sjans da. Forrige uke hadde måren vært ca 40-50 m unna fella, og er nok nysgjerrig på hva det er. Hva tror dere? Sannsynligvis litt sent, bare 1 og en halv mnd igjen av sessongen. Er det realistisk med ca 50% sjans for fangst, eller er det mer/ mindre?
  13. Jakter elg selv, og første bud er: "Vær lojal overfor de regler som jaktleder bestemmer, og som gjelder for hele laget". Her kom det fram at Dansken hadde hørt at den var fredet av jaktleder. Men han hadde aldri skutt en okse før, og ville ikke la sjansen gå fra seg. Det hadde vært mer imponerende om han hadde latt den gå forbi posten. Men noen er mer opptatt av trofeer enn andre. Samtidig hadde albin vært i media, og da hadde det vært like greit å la den gå.
  14. Hei! Mener at norma elite express fikk 8/9 av 10 da kula ble testet i bladet jakt? Så den kan vel ikke være så dårlig?
×
×
  • Create New...