Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

Snublet over denne testen på terrengsykkel.no: Magicshine 900 vs Lupine Tesla X

 

Konklusjonen i testen er hardtslående:

Så der har du det. Teslakopien Magicshine 900 lyser like sterkt som Lupine Tesla. Den har kontakter som er enklere å bruke enn Tesla og den koster over 2000 kroner mindre. Hadde lykten kostet det samme, eller i nærheten av det samme hadde vi valgt Lupine fordi deres lyktehode virker mye mer robust og tilliten til kvaliteten er litt større, men tar du hensyn til den så vidt store prisforskjellen er det åpenbart at Magicshine 900 gir like bra lys til en mye lavere pris.
Link to comment
Share on other sites

Ser at MagicShine har en ny sykkellykt/hjelmlykt. Jeg lurer kraftig på om det blir mulig å sette noe sånt på hodet, sannsyneligvis ikke. Syns det var litt merkelig design på hodelykta, med en hovedlykt og to ''spredere'' som sprer lyset, altså tre lykter på tilsammen 1400 lumen. Noen som har erfaring med denne?

 

129 $ her: http://www.geomangear.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_41&products_id=161

Link to comment
Share on other sites

Det er ihvertfall en enkel måte å kunne få oppgi høyere lumentall på. Kan kanskje tolkes som litt Lupine og litt Ay-up.

Alltid enkelt å kopiere andre. Se http://www.ayup-lights.com/ . Ellers kan det også bekreftes som også skrevet på CPF flere steder

at Jetbeam kommer med en SST90 basert lykt etterhvert. Foreløpig er RRT3 snart tilgjengelig. (SST50, 1200(?) lumen) .

Spennende lykt da det leveres separat håndtak og railmount a la Polarion PF40.

 

jetbeam-rrt3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fikk sett på noen jetbeam lykter på villmarksmessa i Lillestrøm, var veldig imponerende så jeg fant ut at jeg måtte skaffe meg en skikkelig lykt av de :mrgreen: Sammenlignet også jetbeam M2s(1000 LED lumen) mot Jetbeam M1x(700 LED lumen) og faktisk så virket det som om M1x var kraftigere..men han som hadde jetbeam stand fortalte at det var noe galt med M2s lykta.

Lightman, noe info om når den sst-90 lykta fra Jetbeam kommer, vil den bli til salgs i Norge og evt pris? :)

Link to comment
Share on other sites

Det er en del lommelykt-fantaster som har spurt om det var mulig å få til en liten session der man kan få sett på en del lykter, og etter mørkets frembrudd få sett lyktene i praksis. Med tanke på at det geografisk automatisk blir noen utfordringer, så er man nødt til å starte ett sted (les oslo-området), og deretter ta det videre. Det finnes mye forskjellige lykter, og hvis være er bra kan det bli en artig seanse. Er det interesse for å dra i gang noe slikt, så er det absolutt en realitet.

Undertegnede kan stille med en del forskjellig, forhåpentligvis noen nyheter også, dersom vulkanasken ikke blir altfor langvarig.

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Hadde vært med mange som kom med alle sine skikkelige lykter, lykter av alle arter og størrelser!

Ble nettopp ferdig med en laaang nominasjon om Lightman.no til årets nykommer i Netthandelprisene :D

 

Og forresten - Er det bare meg eller har det begynt å blitt stille her på Den store lommelykt tråden?

På tide at noen drar igang en skikkelig snakk igjen! :(

Link to comment
Share on other sites

En lommelyktseanse hadde jo vært midt i blinken!

Selvfølgelig mest aktuellt i det sentrale østlandsområdet. Men uansett veldig greit å få se hva som finnes og få sett ytelsene i praksis før en bestemmer seg for kjøp.

 

Ser en Polarion Night Reaper avbildet her. Må vel være den første og eneste på private hender i Norge det? 8)

Regner med at den Amphenolkontakten på lyktehodet er for " remote on/off " og " external power "?

Denne har vel en output på nærmere 5500 Lumen i følge gutta på CPF. :shock:

Ønsker meg virkelig en slik! :)

Link to comment
Share on other sites

Da har 4Sevens sluppet ut sin 2010 katalog.

Ikke mye nytt, bortsett fra Maelstrom Serien som ikke har blitt sluppet ut ennå, men har blitt annonsert i et halvt år...

https://www.4sevens.com/2010catalog

 

S18 skal visstnok komme snart, David sa på CPF at de nettopp har blitt ferdige med 100 testlykter som det gikk bra med. Jeg tror disse er rett rundt hjørnet! Minus er at den bruker SEKS cr123 batterier :? 1500 OTF lumen?

 

G5 er allerede i produksjon, det er nok ikke lenge til den kommer! :D Bruker to cr123 batterier.

 

S12 vil komme om en stund, denne er oppladbar og de er ikke helt ferdige med lykta eller laderen.

 

Høres gode nok ut disse, gleder meg til de kommer ut i butikkene :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vil anta denne tråden (med sitt snevre fokus) har avtagende besøksfrekvens etterhvert som vi går mot lysere tider, men det er fortsatt mørkt om kvelden :).

Her kommer et par etterspurte bilder av Jetbeam RRT3. Lykten bekrefter god byggekvalitet, bra throw(!). Beamshots av disse lyktene med flere mot hverandre er under "tagning".

 

jetbeamrrt3.jpgjetbeam-rrt3-sst50.jpg

jetbeam-rrt3-polarion-zebralight-surefire6p.jpgjetbeam-rrt3-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hei Stephan!

Ser skikkelig vellagde ut de Jetbeam lyktene! Hvordan syns du byggekvaliteten er i forhold til NiteCore feks?

Ser på CPF at de får gode skussmål derifra! Vi venter i spenning på beamshots!

Har blitt litt hekta på den lille RRT0'en som kan bruke både CR123 og AA. 240 Lumen er voldsom output på en sånn liten lykt.

Ser du har slengt med en Polarion PH40 på et av bildene. Du skulle vel ikke ha noen freske Polarion Night Reaper bilder liggende som du kan poste for de som liker det litt spesielle?

Link to comment
Share on other sites

Hei! Jeg har en Nitecore D10 SP W og en vanlig D10 R2 (med trinnløs lysjustering) som jeg ønsker å selge (samlet). Nitecore hodebånd, belteklips og diffuser medfølger. D10 SP W er helt ny å ligger fortsatt i esken. D10 R2 nesten ikke brukt (komplett uten eske). D10 SP W er en spesiell utgave av D10 med Q3-5A warm tint led. Selges billig.

 

Send PM hvis noen er interessert.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ang asfæriske lykter, de fleste her kjenner vel til OMG Deft?

http://omglumens.com/

Den er vel en av de lyktene på markedet i dag som lyser lengst, og den bruker 4 AA batterier :mrgreen: Hvordan kan den være mot Zeissoem2 sin lykt?

 

Et lite review av den her, med beamshots: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=225720

 

DEFT bruker Cree XR-E R2 LED, som brukes i de fleste throw-lykter nå til dags, fordi den LED'en er den som gir best throw til dags dato. Som Zeissoem sa, man bruker den LED som passes bedre til reflektor/linse enn den kraftigste man finner på markedet. Nytt fra OMGlumens er DEFT FTP, uten at jeg vet noe spesielt om den.

 

Jeg har også vært så heldig at jeg har fått lånt Thrunite Catapult V2 og Jetbeam RRT-1 av lysmannen :D så tenkte jeg skulle fortelle litt om de.

 

Begge lyktene var helt utmerket, absolutt noe av det beste jeg har vært borti. Spesielt imponerende var Thrunite Catapult V2 som ga veldig veldig godt throw, en del hundre meter (vanskelig å måle når det fortsatt er lyst om natten) og den er veldig godt bygget, den føltes veldig solid og nærmest uknuselig, unntatt at det var litt dårlige kontakter hvis man ristet lykta. Veldig god spredning på lyset også, som gjorde den til en lykt som kunne brukes til alt. Ikkenoe problemer med å lyse opp en stor koie veldig godt, ved å sette lykta på halen.

 

RRT-1 er det beste jeg har vært borti av throw, den lyste faktisk lengre enn Catapult(etter min mening) selv om lysstyrken ikke skulle tilsi det ( V2=1000 lumen, RRT-1=240 lumen) men RRT-1 ga litt mindre spredning av lyset, den ga bare en veldig fokusert stråle. Det er forresten fokuserbar ved å skru på lyktehodet. RRT-1 skal visstnok kunne lyse over 450 meter ifølge JB, så den vil nok funke bra som søkelykt! :) og den er bare 14 CM lang. Veldig snasen lykt med en utrolig deilig ring for å skifte moduser på.

 

Delta; du lurte på Jetbeam kvalitet mot NiteCore, jeg har bare NC EZ123 og har bare prøvd JB RRT-1 og jeg synes selv at NiteCore EZ123 kanskje såvidt bittelitt med en liten margin et lite hakk over på kvalitet, men det er kanskje fordi den er så liten og har ikke mye rom å spille på. (og det er bare MIN mening) Synes forresten at Jetbeam lykta var en del hakk over Fenix når det gjelder kvalitet :)

 

Mathias

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fine greier, Zeissoem :)

 

NiteCore har nettopp startet å shippe Infilux lykta, noen amerikanske butikker har allerede fått den. Venter bare på at den kommer til lightman snart! Har allerede forhåndsbestilt. Ifølge nitecore sin info hadde den 285 lumen på ett cr123 batteri, men de har nå satt lumenstallene ned til 260 lumen. Må si at jeg nesten ble litt skuffet, den er jo ca på høyde med andre 1 cr123 lykter.. Unntatt et par custom built lykter, som Mac's EDC som skal ha rundt 550 lumen på 1 cr123 batteri, til samme pris som infilux! 150 $

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Gjett om! Fikk høre for en og en halv måned at den ville lanseres i starten av juni, men er godt uti august nå.. Elendig av Nitecore synes nå jeg, tror ikke ''pre-order'' frA Nitecore vil være veldig populært etter denne dårlige opplevelsen...Og det spørs om den er verdt pengene.

 

Fint leketøy du har fått tak i!:)

 

På tide at det blir litt mer action på denne tråden!

Link to comment
Share on other sites

Disse optimistiske releasedatoene , ikke bare fra Nitecore men også fra andre fabrikanter har ført til at det på Candlepowerforum faktisk blir advart mot preorders.

Tror Infiluxen blir bra jeg. Har 3 andre lykter fra Nitecore bla. en SR3 og de holder høy kvalitet.

 

Enig i at vi må få mer action i dennne tråden for det går jo mot mørkere tider , men her er det jo oss selv det står på med tester , bilder av lykter og beamshots osv.

Og for de som bor nærme hovedstaden syns jeg Lightmans (Stephans) ide om en lyktegathering var glimrende. Dette går jo selvsagt an å få til andre steder i landet også.

Da kan man jo se og prøve før et evt kjøp. Bedre kan det ikke bli.

 

Night Reaperen er et fint stykke arbeid ja! Første tanken som streifet meg da jeg fyrte den opp første gangen var at: OK dette er faktisk nok lys.

Du trenger ikke mer lys når du må ha kikkert for å se hva du lyser på! Lyskjeglen er godt synlig i ei bratt fjellside 2200M borte!

Disse lyktene har faktisk blitt målt til rundt 5500Lumen og har etter min mening en perfekt balanse mellom "flood & throw"

Skal prøve å få lagt ut noen bilder.

Link to comment
Share on other sites

Night reaper, PH40 og Wiseled Tactical ? :shock:

du har en knall samling der ja, til å være fornøyd av!

Mye forskjeller på PH40 vs night reaper? :mrgreen:

 

 

I og med at Night Reaperen er en CSWL så har den "master switch" og plugg for "external power" og "gunner switch". Den er også betraktelig kraftigere bygd enn PH40.

Men som du ser kan den også brukes håndholdt. Har hørt hentydninger om at det kan være et bærehåndtak under konstruksjon også! 8)

Den gir mer lys enn PH40en (ca 1200Lumen) og det merkes godt både på "flood&throw".

Gromme lykter begge to men det er faktisk nummer tre i kofferten en Wiseled Tactical som jeg liker best.

Det er en robust LEDlykt med justerbar output fra 600 til 2000 Lumen som gir deg nok lys til de fleste oppgaver.

Link to comment
Share on other sites

Nå er vel ikke Night Reaperen i salg for sivilt bruk men den koster vel godt og vel det dobbelte av PH40 vil jeg tro. :shock:

Vanskelig å finne noe som gir mer lys enn disse HID lyktene som er håndholdt og ikke tilkoblet din lokale El leverandør! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Riktig det ja, mistenker at Stephan muligens får de inn snart 8)

 

Skal det være noe som er kraftigere enn den, må det bli en Maglite-mod som denne;

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=205841

 

Men den har jo elendig batterilevetid og kan bare brukes noen FÅ FÅ minutter om gangen, selv vil jeg kalle den farlig, hadde vært redd for at den kunne eksplodert eller lignende.

 

Polarion virker mye mer sikker, ville helle hatt denne Night Reaperen enn denne 16 000 lumen lykta, av frykt for eksplosjon i Maglite! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Mye sprekt å finne innen Flashlights on Steroids! :D

Men liker ikke lykter som blir så varme at malingen flasser av.

Beamshot er alltid vanskelig å vurdere men denne Mag'en var ikke på noen måte imponerende.

Tipper de har litt problemer med den lille reflektoren.

Link to comment
Share on other sites

Bulb Lumens ja, det blir mye synsing da!

OTF er jo det eneste som teller her.

Wiseled er den eneste produsenten jeg kjenner til som bruker et uavhengig sertifiseringsselskap http://www.madebydelta.com/ til å verifisere outputen på sine lykter.

Mye rart ute å går når det gjelder påstått output og et typisk eksempel er Surefire sine 80Lumen og andres 80Lumen.

Link to comment
Share on other sites

Beklager for at jeg ikke sa det før :D

 

Det med Surefire, så sant så sant..

 

Fenix TK40 har forresten fått ny kropp, lik den nye lykta Fenix TK45. Den nye kroppen skal visstnok være kraftigere. Er det noen Av tk40 eierne her som synes den originale kroppen på tk40 er vond, svak eller om batterimagasinet rasler?

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en LED LENSER T7 på XXL for litt siden. Kostet 499 og den er i mine øyne helt rå!

Lyser langt, lyset er veldig klart (LED), er i tillegg liten og hendig. Funka utmerket selv til krabbelysing.

 

Nå er ikke jeg en lommelyktekspert, men veldig fornøyd med denne! :mrgreen:

 

Lurer på om noen andre er fornøyde med denne? (kanskje allerede skrevet om den, men det er nesten 40 sider vi snakker om)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har den Led lenser T7, og er fornøyd med den. Ei meget bra lykt. Den jeg bruker mest er Fenix T11(240 LM), som er ei lykt i samme klassen, både pris og størrelse. Den lyser endel kraftigere og har myyye lenger lystid(med det mener jeg full lys styrke). Den Led lenseren faller veldig raskt i lysstyrke, men den lyser lenge på et sett batterier da. Disse lyktene bruker jeg stortsett til og fra post, og er utmerket til det.

Link to comment
Share on other sites

Hadde storebroren til Led Lenser T7, LL P14. Joda, den lyser langt og går på AA batterier, men den ble litt stor og klumpete, så jeg solgte den bort. P14 lyste også en god del lengre enn T7, men dessverre har ingen av lyktene konstant full lysstyrke, så den dimmes fort nedover, men T7 har utseendet slik en lykt skal være, det skal være sikkert!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...