Jump to content

Oslo1234

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Oslo1234

  1. Jeg har en rifle cal .223 som jeg drar gjennom noen lapper hvert 15. skudd. Når jeg kommer hjem fra skyting tar jeg en omfattende pussejobb slik: - Drar gjennom Hoppes snakebore (?) med olje på bronsebørsten 2 ganger. - Skyver gjennom 5 pusselapper. - Fyller løpet med Forrest skum og lar det stå i 25min for å fjerne mantling, kobber etc.. - Skyver så gjennom noen lapper med olje, den første er nokså blå. (Forrest skummet funker) - Så skyver jeg gjennom tørre lapper, men det blir aldri helt rent! Har dere samme oppfatning, eller gjør jeg noe feil?
  2. Tenker ikke å ha det som inntekt, nei. Men lurte på om det dekket kostnader som ammunisjon
  3. Les hva jeg skrev tidligere.
  4. Hvor mye får man i skuddpremie for ei kråke? Kan tenke dette varierer fra kommune til kommune, men sånn ca?
  5. Takk for tips, jeg skal ta en test av diverse ammunisjon på papp for å se litt på skuddbilder
  6. Kjøpte remington wingmaster i dag. Noe dyrt, men det vel verdt det Så får jeg sende av gårde sinken på måkene ofte dukker opp på korte hold.
  7. Den datt, og jeg rodde etter den i sin ferd ut mot havet. Treff senter! Vingen knakk og kuler i brystet på den. Alle vet at stål er elendig, men jeg syntes feks tungsten matrix blir dyrt lengden, så jeg vil prøve å finne et billigere alternativ.
  8. Jeg har opplevd å skadeskyte skarv på 15m med stål. Bruker det aldri igjen.. Å anbefale det er drøyt. Var nemlig innom XXL og spurte etter andepatron. En ting til ja.. Er det lov å jakte ærfugl og skarv fra kajak? (bor i Aust-Agder) http://www.lovdata.no/for/sf/md/xd-20070201-0112.html Står ikke noe om den frie jakten på hav og fjord, slik det gjør på ender, måker, gås osv..
  9. Blir andejakt på meg på fredag Gleder meg nå! Kjøpte 10 stk nittedal sink i US3. Funker dette? Syntes også det er veldig rart at XXL reklamerer for stålpatroner og anbefaler dette til jakt.
  10. Joda.. Hvor dryge hold snakker vi da? Jeg ville gått for .22LR. Hvis du først skal ha litt bedre egenskaper enn 22LR, ville jeg ikke oppgradert til en .22mag men heller kjøpe et .223rem. Mye bedre ballistikk, og kan brukes på rådyr også når den tid kommer. - Husk; alle skal ha en .22LR i våpenskapet!
  11. Gleder meg til å legge ut bilde av min Får snart min første rifle!
  12. Det stilles krav til ekspanderende prosjektil, Trond..
  13. Lei av svar som ikke har noe referanse til lovverket. Spør du om noe her på kammeret, få du som regel bare "jeg tror" svar og en diskusjon på flere sider.
  14. Fikk kikkerten i dag Så veldig bra ut. Testa litt lys-egenskaper, forstørrelser osv. Veldig fornøyd så kort. Eneste jeg syntes var litt irriterende er at den bakre linsebeskytteren er veldig tungvin å ta på. Den fremre er grei, men det virker som den bakre er altfor liten. Har du samme "problemet" Hans Petter?
  15. Virker jo som dette skal fungere greit, så da satser vi på det
  16. http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=293581
  17. Jeg syntes at det er en fair regel å ikke bruke motor under jakta, men det at man ikke kan bruke motor til å følge skadet vilt, er helt på trynet etter min mening. Det er så og si håpløst da det gjerne er litt sjø, og skadet vilt kan svømme fort. Snakker dessverre av erfaring.
  18. Nettopp! Men jeg har hørt om mange som gjør det. Blir helt feil i mine øyne.
  19. Jeg stusser litt over folk som plasserer ut lokkeduer nå de skal skal felle skadefugl. For meg virker det da som om folk benytter seg av denne fellingstillatelsen for å få jakta utenom ordinær jakttid. Dette mener jeg blir feil, ettersom man kun skal felle skadedyr og ikke lokke til seg fuglen for så å skyte fler enn det som trengs.
  20. Gøy å lese, Gal mann! Hadde vært artig med et bilde.
  21. Jeg har en gammel Remington 760 (pumpe) som jeg gjerne skulle hatt sikte og montasjer til. Denne rifla har ikke skinner til å montere montasjene på, men 4 skruer (dere vet sikkert hva jeg mener). Jeg lurer på om noen vet hvilke montasjer jeg kan sette på?
  22. Hvis dette er et kaliber du tenker på å kjøpe, vil jeg heller anbefale deg 6,5x55, .308 eller 30-06 til elg
×
×
  • Create New...