Jump to content

Garmin Astro


Peter

Recommended Posts

  • Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fikk skikkelig problem med min leverandør på andre sida at han nå ikke kunne lever før slutten av oktober og jeg vet jo at Garmin har sendt ut til mange (30) allerede ! Ingen som vet om noen adresse jeg kan forsøke for rask levering :!:

www.gpscity.com

Dem har de på lager, bestilte på Torsdagskveld og den ble sendt på natta.

 

Takk for tips :D

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor virker det som stort sett alle sjappene har DC-30'n inne bortsett fra der jeg bestilte?? Typisk..

 

Bestilte fra Americas Pet Store for ett par-tre uker siden. Neste levering skal visstnok være 24 sep. Flere i samme båt som meg? :?

 

Ja, jag sitter i samma båt i Sverige. Datumet flyttas fram varje vecka. beställde för tre veckor sen och inget händer.

Link to comment
Share on other sites

Ja, da har dc tredven passert tolla på gardermoen og på vei i hus. Bestillte fra pet-super-store.com til 199 dollars. På nettsida skriver de at de ikke kan levere før 30/9 men den er vitterlig på vei iflg pakkesporinga.Ser fram til å prøve den. Har en dc-20 med original og lang antenne med vinkelplugg jeg lurer på å prøve å selge. Noen som har mening å jeg kan ta for sånt. 3 måneder gammel og aldri brukt på bikkja. Kun testet fra stua mi og til terrassen til naboen.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor virker det som stort sett alle sjappene har DC-30'n inne bortsett fra der jeg bestilte?? Typisk..

 

Bestilte fra Americas Pet Store for ett par-tre uker siden. Neste levering skal visstnok være 24 sep. Flere i samme båt som meg? :?

 

Ja, jag sitter i samma båt i Sverige. Datumet flyttas fram varje vecka. beställde för tre veckor sen och inget händer.

 

Bestillte i juli tror jeg det var. Fikk mine DC30'r på fredag. Fra samme firma. :wink:

Synes de operer seriøst til tross for at de nok ligge noe etter i henhold til ordrer.

Link to comment
Share on other sites

Nå har Astroen min blitt sendt ifra A-pet store. Og ligger til fortolling på gardermoen, Det blir spennende å se hvor lang tid dette tar.

Elg jakta begynner til lørdagen så det hadde vært greit å fått den føre. :roll:

 

Bestillte disse to Astroene 27/8-08 så det har tatt litt tid

Link to comment
Share on other sites

Dette kan jo være en tilfeldighet.....

- Kan dette problemet ha noe med ombygging å gjøre? Går ut fra at dette er følsom elektronikk? Jeg testet som nevnt tidligere en ombygd DC20 med selvlaget antenne og halsbånd. Det funket ikke. Da jeg etterpå prøvde enheten i vest med samme antenna mistet DC20'n plutselig gps-signalet, og det kom ikke tilbake før jeg slo av/på.

Etterpå fjernet jeg alle "ekstraløsninger" slik at den var originalt utstyrt igjen. Siden har jeg bare brukt utstyret med originalantenner. Problemet har så langt ikke dukket opp igjen. Jeg har 2 stk. DC20 som jeg veksler litt på å bruke, ser ut til at begge er like gode. Foreløpig har jeg hatt de på maks. 3 timer i gangen.

Det kan jo godt være, men jeg kunne ikke bruke de orginalt pluss at rekke vidden var for kort. Jeg ser at andre her snakker om noen fantastiske rekkevidder, men jeg har ikke samme erfaringen.

I helga sviktet et eller annet med antennen på en ombygd DC-20 igjen... Nå er jeg fryktelig lei alt dette tullet. Hovedpoenget med en peiler er jo i første hand at den virker, alltid.

Fikk også prøvd 2 slipp i helga med DC-30. Den fungerte veldig bra!!!!!!!!!!! :D

1 slipp på 6 t i går og et på 5 t i dag. Ingen problem og det ser ut til at rekke vidden er bra. Har hatt trøbbel med signal på 1,5 km mens det andre ganger var bra signal på 3 km. Summa sumarum så ser dette ut til å være en solid løsning som virker! :)

Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvd å slippe dachs-tispa mi med DC-30 på, og tror vel ikke at jeg gjør det heller. Jeg har prøvd halsbåndet på, og JEG mener at det blir litt for stort og klumpete på denne lille frøkna. Kanskje det vil funke på en litt større hannhund f.eks.

Ellers ser dette halbåndet ut som at det er av en solid kvalitet, men det vil etterhvert vise seg etter litt "juling" i skauen. :wink:

Link to comment
Share on other sites

DC 30 er litt tyngere enn DC 20. Virker solid, lagd av metall?

Jeg har brukt DC30 på Basetten PBGV nå i helga og det fungerer meget bra. Nå har ikke jeg noe å utsette på DC 20 heller jeg!

 

Så til dere som funderer på å gjøre endringer på den. Dropp det!

 

Livet mitt som hundefører har blitt mye bedre etter at jeg fikk Astro. Kanskje p.g.a. den har jeg fortsatt bikkje. Lørdag etter 30 minutters los fant rådyret ut at det skulle krysse dalen og bikkja fikk tap på riksveien. Men etter et par minutter og ved hjelp av en sykkel var bikkja i band! Ved hjelp av en konvensjonell peiler hadde dette tatt mye lengere tid! Kanskje med et helt annet resultat?

Link to comment
Share on other sites

Nei nå blir jeg matt....

Sjekket fakkelmannen for evt. oppdateringer på leveringsdato..

Nå står det at Astroen skulle gå i produksjon uke 39 (Denne uka)

Tidligere skrev dem at astroen var klar til forsendelse den 23. (Imorgen)

 

Tror hele konseptet "Nordisk Astro" er et spill.. :P

 

Bare benke seg ned med tolmodighet da....

Link to comment
Share on other sites

Jeg har levd i den villfarelsen at DC-30 veier 116 gram (se for eksempel http://www.oslovf.no/?pageID=104&ItemID=537), http://www.wingevapen.no/index.php?name=SUPER_TILBUD%2FGarmin_Astro_DC30_-_GPS_Hundepeileren..html, http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=5047. Ser imidlertid at man nå rundt omkring begynner å oppgi en totalvekt på 246 gram http://fakkelmannen.no/GPS_Hundepeiler.asp!

 

Kan noen av dere som har fått DC-30 si noe om hva vekta på halsbåndet faktisk er?

 

246 gram istedet for 116 gram utgjør en veldig stor forskjell for ei lita dachs-tispe på 7 kg...

Ser ut som jeg må fortsette å virre rundt med Eden-peilen.... :cry:

Link to comment
Share on other sites

Har vært så heldig å fått mine to DC-30 halsbånd og de har vært brukt på mine hunder i helga. Disse to hundene er av typen strihåret dachs og tysk jaktterrier. Ingen problem å bruke halsbåndene på to så relativt små hunder. Har et bilde liggende på PC`n så hvis noen hadde orket å legge det ut så ser dere hvordan de rigger på mine to hunder. Men jeg må på nest innerste hakk på halsbånder og har følgelig klippet av litt overskuddsbånd. Det hadde jeg ikke gjort når bildet ble tatt. Tenkte jeg skulle skrive en liten rapport om DC 30 med bilder, men tida strekker ikke til.

Link to comment
Share on other sites

Mulig det står noe om det tidligere i tråden men orker ikke lese hele tråden.

 

Hva er forskjellen på en Amerikansk DC 30 og en beregnet for Skandinavia ? Jeg vet jo at den fra unaiten er på 5w mens en Skandinavisk er på 2w , men i prkasis hva betyr det.......mindre rekkevidde ??? evt hvor mindre rekkevidde snakker vi om her ?????

Link to comment
Share on other sites

Den amerikanske modellen sender på en annen frekvens, som ikke er lovlig i Norge. Sendestyrken blir jo som på en jaktradio, hvor man kan sette sendeeffekten fra 0,5 til 5 er det vel, men hva det egentlig betyr i praksis er vel ikke så lett å vite. Tror nok en lang antenne har mer å si for rekkevidden.

Går bare å venter på 30'n.. 8)

Link to comment
Share on other sites

Begynner og bli lei ventinga, og er av den oppfatning at det er raskere å bestille fra over dammen.

 

Men har en gang hørt at dette blir beslaglagt i tollen.. Er det tilfelle? Er derfor jeg har kviet meg med å bestille den derifra. Men ser nå at flere av dere har mottatt DC30 allerede. Er vel i grunnen denne delen som er ulovlig siden det er den som sender?

 

Men det jeg lurer på er om tollvesenet, med rett, kan beslaglegge dette produktet? Jeg er ikke så flink på akkurat dette området, så henvis gjerne til kilder.

 

 

P

Link to comment
Share on other sites

http://www.jagareforbundet.se/news/tummen_upp_for_garmi.asp

 

2008-09-23 14:03:00

Tummen upp för Garmin Astro

 

GPS-pejlen Garmin Astro får en svensk version och den 1 oktober blir den laglig att använda i landet. Det beslutade Post- och telestyrelsen, PTS, den 23 september.

 

– Vi har märkt ett stort intresse för detta bland jägare. Vi avsätter samma frekvenser för hundspårningsutrustning som Norge gjort, så att samma utrustning kan användas i båda länderna, säger Johan Mårtensson, chef på spektrummarknadsavdelningen.

Det finns nu sex tillståndsfria kanaler för jord- och skogsbruk samt jakt i 155 MHz-bandet. Det är upp till användarna att samordna sin användning, men PTS rekommenderar att kanalerna 155,450 MHz och 155,475 MHz i första hand används för hundspårning och att övriga fyra kanaler i första hand används för tal.

PTS påpekar att spårningsutrustningen måste vara CE-märkt. Utrustning som importerats och som inte är CE-märkt får inte sättas på marknaden eller tas i bruk inom EU.

 

Skal ikke se bort fra at Garmin har ventet på dette før de setter igang produksjon av modellen som går på "nordiske" frekvenser....

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns Garmin Astro minner fint lite om et verktøy til å finne bortkommen hund, og mer om et elektronisk jaktleketøy!

 

For det første sender den signaler på VHF-båndet. Rekkevidde med lovlig norsk sendereffekt er så som så i ulendt terreng. Så har du det faktum at en mottaker lavt i terreng, i tilfelle bikkja går seg fast eller legger seg under våte grantrær, neppe får noe signal fra satelittene i det hele tatt. Så du er avhengig av å BÅDE ha godt satelittmottak OG gode VHF-forhold for å finne igjen bikkja. I tillegg så sluker VHF-senderen strøm, så batteriet går tomt på et halvt døgn hvis du kjøpte batteriene på Kiwi på vei til jaktterrenget. Noe sier meg at enkelte vil få seg en a-ha opplevelse i året som kommer etter å ha tenkt de nå har kjøpt verdens smarteste jaktduppedings etter å endelig ha fått lov av kona "fordi vi er jo så glad i bikkja"...

 

Jepp, jeg er klar over alternativene fort koster både 3 og 4 ganger så mye. Men der stopper også sammenligningen med Garmin sin idé, da de dyrere alternativene har "ubegrenset" rekkevidde så lenge det er GSM-dekning. Dernest har de en back-up plan i form av vanlig radiopeiler innebygget i tillegg. Det er jo en grei prioritering at man ikke vil legge så mye penger i dette og heller kjøpe Garmin. Men forventningene må da også justeres tilsvarende hvis man vil unngå blåmandag med det nye leketøyet.

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke de som kjøper Astro kjøper dette ene og alene for å få et verktøy for å finne bortkommen hund. Tvert imot. Jeg er av den oppfatning at de som eier og skal kjøpe er klare over dens begrensninger, og dens fordeler.

 

Jeg for min del kjøper denne kun pga. GPS-delen. Peiler måtte jeg ha skafet meg uansett, så hvorfor ikke nå, og slippe å betale det dobbelte til slutt, med samme begrensninger i mitt jaktterreng.

 

 

Fikk forsåvidt også bekreftet fra fakkelmannen.no at den nordiske versjonen går i PRODUKSJON nå.. De blir vist også feilinformert og lovet uten at det har vært tilfelle. Og det ringer ut i våres frustrasjoner..

Som sagt.. Banke seg end med tolmodighet hvis en vil ha den nordiske...

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns Garmin Astro minner fint lite om et verktøy til å finne bortkommen hund, og mer om et elektronisk jaktleketøy!

 

For det første sender den signaler på VHF-båndet. Rekkevidde med lovlig norsk sendereffekt er så som så i ulendt terreng. Så har du det faktum at en mottaker lavt i terreng, i tilfelle bikkja går seg fast eller legger seg under våte grantrær, neppe får noe signal fra satelittene i det hele tatt. Så du er avhengig av å BÅDE ha godt satelittmottak OG gode VHF-forhold for å finne igjen bikkja. I tillegg så sluker VHF-senderen strøm, så batteriet går tomt på et halvt døgn hvis du kjøpte batteriene på Kiwi på vei til jaktterrenget. Noe sier meg at enkelte vil få seg en a-ha opplevelse i året som kommer etter å ha tenkt de nå har kjøpt verdens smarteste jaktduppedings etter å endelig ha fått lov av kona "fordi vi er jo så glad i bikkja"...

 

Jepp, jeg er klar over alternativene fort koster både 3 og 4 ganger så mye. Men der stopper også sammenligningen med Garmin sin idé, da de dyrere alternativene har "ubegrenset" rekkevidde så lenge det er GSM-dekning. Dernest har de en back-up plan i form av vanlig radiopeiler innebygget i tillegg. Det er jo en grei prioritering at man ikke vil legge så mye penger i dette og heller kjøpe Garmin. Men forventningene må da også justeres tilsvarende hvis man vil unngå blåmandag med det nye leketøyet.

 

Du om det!! 8)

ER egentlig bare glad for færre som kjøper Astro jeg....... :wink:

 

Du får et punkt på skjermen der hvor signalet opphørte, og da er det jo ikke så mye å lure på da. Da bør du jo helst prøve å komme deg dit da, så finner du nok bikkja som er under rota, eller i hiet.

Og batterier er som regel ikke noe problem. Du glemmer sikkert det ekstra batterier, èn gang, så har du et par ekstra i lommen eller i sekkelokket senere. 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns Garmin Astro minner fint lite om et verktøy til å finne bortkommen hund, og mer om et elektronisk jaktleketøy!

 

For det første sender den signaler på VHF-båndet. Rekkevidde med lovlig norsk sendereffekt er så som så i ulendt terreng. Så har du det faktum at en mottaker lavt i terreng, i tilfelle bikkja går seg fast eller legger seg under våte grantrær, neppe får noe signal fra satelittene i det hele tatt. Så du er avhengig av å BÅDE ha godt satelittmottak OG gode VHF-forhold for å finne igjen bikkja. I tillegg så sluker VHF-senderen strøm, så batteriet går tomt på et halvt døgn hvis du kjøpte batteriene på Kiwi på vei til jaktterrenget. Noe sier meg at enkelte vil få seg en a-ha opplevelse i året som kommer etter å ha tenkt de nå har kjøpt verdens smarteste jaktduppedings etter å endelig ha fått lov av kona "fordi vi er jo så glad i bikkja"...

 

Jepp, jeg er klar over alternativene fort koster både 3 og 4 ganger så mye. Men der stopper også sammenligningen med Garmin sin idé, da de dyrere alternativene har "ubegrenset" rekkevidde så lenge det er GSM-dekning. Dernest har de en back-up plan i form av vanlig radiopeiler innebygget i tillegg. Det er jo en grei prioritering at man ikke vil legge så mye penger i dette og heller kjøpe Garmin. Men forventningene må da også justeres tilsvarende hvis man vil unngå blåmandag med det nye leketøyet.

 

Var dette dagens egenreklame Breen? :roll:

Link to comment
Share on other sites

Og det systemet bruker ikke strøm?

 

 

Joda. Men vesentlig mindre, og da har du inntil 72 timer på deg til å komme til bikkja i stedet for maks 17 timer tror jeg det blir med Garmin.

 

Ikke misforstå. Jeg syns Garmin virker som en ok dings jeg! Men noe hallelujakor slenger jeg meg ikke på. Folk må absolutt forstå at systemet har begrensninger FØR de handler inn dette. Og gjør de det da er vel alt greit? Mitt "problem" er måten det blir markedsført på, som et "vidunder". Det er det bare ikke. Jeg har Garmin 60CSX sjøl og syns det er en meget bra GPS! Den begynner riktignok å bli billig nå i forhold til hva den kostet da jeg kjøpte den, og andre modeller har kommet til i toppen med større skjerm og mulighet for større minnebrikke. Men jeg kommer ikke til å bytte, da 60CSX hadde bortimot den største tilgjengelige skjermen allerede, og det beste brukergrensesnittet har den ennå. Men dette nye systemet til bikkja leverer ikke opp til "storebror". Det leverer vesentlig mindre, men til en lavere pris. Spørsmålet er om det er verdt å hive seg på dette, all den tid Belanor er ganske trofast mot systemet med å gå høyt på banen og heller senke prisen med sånn omtrent 250,- pr måned i snitt... :shock:

 

Hilsen Reidar

Link to comment
Share on other sites

de dyrere alternativene har "ubegrenset" rekkevidde så lenge det er GSM-dekning

 

Når hadde jeg behov for ubegrenset rekkevidde....? Hmmmm :roll: Aldri. Ikke verdt penga en gang.

Forbeholdt GSM dekning ja.... Hmmmm :roll: Det var derfor den dyre drittpeilen til 10 lapper vi brukte ikke fungerte som den skulle altså! :lol::lol::lol::lol: Ikke verdt penga en gang.

 

Du verden å mange som er helfrelst på Astro'n og som gleder seg over en "billig" og velfungerende konkurrent til andre svindyre peiler :lol:

Dæven, det er mye penger tapt for dem som sitter med den slags på lager!!! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns Garmin Astro minner fint lite om et verktøy til å finne bortkommen hund, og mer om et elektronisk jaktleketøy!

 

For det første sender den signaler på VHF-båndet. Rekkevidde med lovlig norsk sendereffekt er så som så i ulendt terreng. Så har du det faktum at en mottaker lavt i terreng, i tilfelle bikkja går seg fast eller legger seg under våte grantrær, neppe får noe signal fra satelittene i det hele tatt. Så du er avhengig av å BÅDE ha godt satelittmottak OG gode VHF-forhold for å finne igjen bikkja. I tillegg så sluker VHF-senderen strøm, så batteriet går tomt på et halvt døgn hvis du kjøpte batteriene på Kiwi på vei til jaktterrenget. Noe sier meg at enkelte vil få seg en a-ha opplevelse i året som kommer etter å ha tenkt de nå har kjøpt verdens smarteste jaktduppedings etter å endelig ha fått lov av kona "fordi vi er jo så glad i bikkja"...

 

Jepp, jeg er klar over alternativene fort koster både 3 og 4 ganger så mye. Men der stopper også sammenligningen med Garmin sin idé, da de dyrere alternativene har "ubegrenset" rekkevidde så lenge det er GSM-dekning. Dernest har de en back-up plan i form av vanlig radiopeiler innebygget i tillegg. Det er jo en grei prioritering at man ikke vil legge så mye penger i dette og heller kjøpe Garmin. Men forventningene må da også justeres tilsvarende hvis man vil unngå blåmandag med det nye leketøyet.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Joda. Men vesentlig mindre, og da har du inntil 72 timer på deg til å komme til bikkja i stedet for maks 17 timer tror jeg det blir med Garmin.

 

 

Jeg vet jeg har lest at en kan endre frekvensen på sendingene på DC30, og mener også at det stod at ved laveste frekvens, ville batteriet holde 36 timer. Ikke siter meg på 36 timer, men jeg vet den er betydelig mer enn 17 timer...

dessuten. Rekkevidden er en drøy mil i godt terreng. Vil ikke si at 17 timer er marginalt på denne avstanden.. :mrgreen:

 

Edit: fra 1 til 17 timer

Link to comment
Share on other sites

Virker ikke som du er så veldig godt kjent med Astro du som kaller deg 300ULTRAMAG.

Batteriene holder 17 timer alt. 36 avhengig av hvor ofte du ønsker oppdateringer.

Dette er oppgittt av Garmin, min erfaring er at de holder mer enn dette.

 

Har benyttet Astro i hele fjor høst, og den fungerer utmerket. Benyttet Contact peiler tidligere, og ble heldigvis kvitt den før den blir nærmest "verdiløs".

 

Jeg betalte i fjor 2 600 kr. ferdig levert på døren fra USA, det er 1/4 av prisen sammenliknet med tilsvarende GPS systemer ala Contact her hjemme.

 

I praktisk bruk er Astro langt bedre, da du får kontinuerlige oppdateringer rett på skjermen og vet til enhver tid hvor hunden er. Jeg har pr. d.d ikke hatt et eneste tap på signal.

Hunden har da vært 8 km unna i luftstrekning i kupert terreng. Benytter Jeger og Hund sin vest med lomme på ryggen.

 

Det 300ULTRAMAG snakker om at du ikke får signal om den ligger under en busk er bare tull. Har hatt dachsen min i skikkelige tetter og får signaler hele tiden.

Så hva slags busker 300ULTRAMAG snakker om vet ikke jeg, men de er det ihvertfall ikke mange av her i landet.

 

Nå benytter ikke jeg Astro for å finne hunden, da den alltid kommer tilbake til eier, men har stor glede av å se drevet til enhver tid. Skulle den allikevel komme ut av rekkevidde (hvilket ikke har skjedd enda), så er det bare å ta seg en tur i retning av hvor su mistet signalene, så har du raskt full kontroll igjen.

Skulle hunden nærme seg trafikkert vei så vet du eksakt hvor du skal stoppe den.

 

Etter et års erfaring, kan jeg bare gi den de beste anbefalinger. Bruker den daglig nå i oppkjøringen til jakta, og alt fungerer perfekt.

Har bestillt DC 30 halsbåndet fra USA og gleder meg til det kommer inn døren her.

 

Så helt til slutt: Du som kaller deg 300ULTRAMAG. Bruk hva du vil for meg, og betal gjerne 4 ganger så mye som mange av oss andre. Astroen funker den, så om noen er så dumme at de bruker 4 gangen på en peiler, så burde de heller kanskje vurdere å bruke pengene en hund som fungerer, istedenfor en som aldri kommer tilbake.

Link to comment
Share on other sites

"Du som kaller deg 300ULTRAMAG"... Ugh!

 

 

 

Her var det et par som føler seg tråkka på tærne ja... Nå er det vel ikke slik at jeg har gått ut å sagt noe slikt som at "de som kjøper denne er dumme de", eller hva? Eller blir det oppfattet slik? Det er for dumt... Ups! Sorry!!! :D (Mente det ikke...)

 

Nei det er langt i fra hva jeg mener. Merk at det er svært få her i landet som disponerer en slik Garmin-peiler foreløpig. Erfaringer fra disse er selvfølgelig bra å få med seg før man selv kjøper en. Og at den VIRKER er greit nok! Skulle bare mangle for noe som koster 4-5 tusen kroner! Men jeg har i allefall en slik GPS sjøl, og selv om jeg syns den er aldri så bra så er det heller aldri vanskelig for meg å knocke ut signalmottaket dens når jeg går i tett granskog feks. Og med de erfaringer jeg ellers har med relativt svake VHF-signaler i terreng så vet jeg bestemt at man må ta litt forbehold når man beskriver både rekkevidde og signalkvalitet. I denne enheten er man avhengig av at begge deler virker for å få et resultat. Det skal mao ikke all verden til for å vippe den av pinnen. Hvis man er inneforstått med dette så for all del go ahead og kjøp! -Men ikke tro på ALT reklamen forteller da...

 

PS! Noe skal man jo kalle seg, og nå er det nå slik at æljbørsa mi er en 300RUM, så da så.

 

Mvh

Reidar

Link to comment
Share on other sites

Mulig det står noe om det tidligere i tråden men orker ikke lese hele tråden.

 

Hva er forskjellen på en Amerikansk DC 30 og en beregnet for Skandinavia ? Jeg vet jo at den fra unaiten er på 5w mens en Skandinavisk er på 2w , men i prkasis hva betyr det.......mindre rekkevidde ??? evt hvor mindre rekkevidde snakker vi om her ?????

 

Dette lurer jeg også på...

 

Vil man få en bedre Astro pga lengre rekkevidde hvis man bestiller fra USA ??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...