Mauser68 Posted December 12, 2009 Author Share Posted December 12, 2009 Jepp, litt sært er det, men hadde du fått bind for augene, so trur eg nok du hadde bestått blindtesten. Du får heller snakke til, dersom du er på desse kanter, so kanskje me kan organisere ein liten smaksprøve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kåre-kanon Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Jepp, litt sært er det, men hadde du fått bind for augene, so trur eg nok du hadde bestått blindtesten. Du får heller snakke til, dersom du er på desse kanter, so kanskje me kan organisere ein liten smaksprøve. Takker for det. Ja med bind for øya tror jeg det hadde vært lettere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Her nede på sørvestlandet har den en tendens til å bli solgt flådd. Det ser, om mulig, enda jæ.... ut. Men smaker minst like godt. Sjøl liker jeg best om lammet og sauen ikke er røkt, og på de delene av Vestlandet der man ikke røyker sauen (der bl.a. salig Einar Førde kom fra, han som sa om "de andre" at "men dei kan'kje med smale, dei" ), flår man huene før salting. Hvis du er så sart, lukk øya og spis. Det er nydelig mat, med masse go'smak og veldig fin konsistens. Og tunga, da gitt! Hey, Ås! Når kommer dere med en sauerase med minst to tunger?! PS, @trådstarter: "Glemme å kjøpe stappe"??? Sånt lager man da sjøl, fra bånn av? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Vi flår dei, saltar og røyker. Dei vart jækla gode i år! Vi tar av nokre som vi ikkje røyker, berre tørkar. Nokre i slekta som foretrekker det. Vi hadde 50 slektningar på "skjeltefest" på laurdag. Serverte som vanleg med kokte poteter, heimelaga kålrotstappe, surkål/raudkål, heimelaga dampepølse og godt drikke. Suksess! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 He, he, for å sei det sånn, den drinken der tar garantert all fokus vekk frå det å ete smalahove.. Eg har heller aldri smakt den, kjem aldri til å gjera det heller, det var ein liten motbydelig gest, som eg kom på i farten, he, he.. Altså. Å ete sauehuer, hjorteballer, siloballer og fanken veit ikke hva, det er ok, men å nyte ett glass Laphroig det skal de ikke Nei Mauser, du får ta deg en tur til øya, så skal du få litt skikkelig mat, og ett glass Laphroig. Hvis du synes Laphroig er for lite røykt har jeg en Bowmore som nok er hakket vassere. Som fadern sa " jøye meg, det lukter stavkirke og jernbanesviller en varm sommerdag" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koie Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Til de som ikke har smakt dette: SMAK! Kinnkjøttet og øyet smaker fortreffelig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Ser godt ut vertfall:) Har selv ikke smakt smalahove, men hjemme har vi en litt annen variant. "Kløyvahau" Bare sauehoder som er kløyvde og lagt i saltlake. Smaker som saltkjøtt, bare mye mørere og kanskje litt mer kjøttsmak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 (edited) Var så uheldig og havne på sykehus i Voss i vinter, og under rekonvalesenten benytta vi tiden til og ta en tur bort til selve smalahauekongen. Han Ivar, er det vel han heter. Det er bare en ting og si, smalahaue er bare fantastisk når du får det tilberedt og servert av en proff. Med smalahaueakevitt og Vossaøl og Vossakorv. Bare hærlig hele sulamitten Edited December 14, 2009 by graahund Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktm250sx Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Åssen er det å angripe denne middagen for første gang? Og er det ikke nok kjøtt på sauen til at man kan la hodet gå til spille, eller er det veldig egen smak på kinn og øyne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 14, 2009 Author Share Posted December 14, 2009 Tradisjonar er so forskjellig.. Eg må sei at fårekjøt, uansett om det er røykt eller ikkje, ein delikatesse som nærmar seg vilt.. Men det som er dumt med å flå hodene som dei klakaskadlane ( ) i Sogn gjer, det er at då forsvinn ein del snadder, skinnet og fettlaget under, er rett å slett snop. For å ikkje snakke om at det er omtrent 1/3 av maten på eit hode.. Og Hr Luftwaffe, eg tar gjerne turen ein gong, men den der røykte eliksiren din, den skal du få lov å kose deg med sjølv.. Har nettopp bestilt eit lite knippe med rasshår og nasehår her, kanskje det kjem seg med tida.. Graahund, han heiter Ivar Løne også kalt Smalahovekongen, gudene veit om kvifor han har fått det kallenavnet. Ktm250sx, du treng 1 flaske aquevite til forrett, minst 2 pils og ei 1/2 flaske med aqeuvite under middagen.. Hvis du fortsatt er oppegående og husker smaken, så har du ingen problemer neste gong du spiser det.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Litt rart og "angripe" det der for første gang, men dæven så nydelig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Da er navnet endret i innlegget Mauser, rett skal være rett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Jeg skal forsøke meg som smalahovekokk i morgen for første gang. Hodene er innkjøpt på Kiwi-butikken på Skulestadmoen, og ligger og geiper til meg. Kan jeg hive dem rett i gryta i morgen, eller skal de ligge i vann over natten, som pinnekjøttet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 Kok dei ca 2.5 time i ei stor panne, med masse vatn, så burde det gjere susen. Har du ei lita panne, så tar å kok ca halvtimen, så heller du vekk vatnet, og så kokar du dei siste 2 timane.. Har vore litt varierande salting på dei hovene, så det er litt anpå kor mykje salt du taklar og liker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyK Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 http://www.smalahovetunet.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Då er det bare og takke Kjell Åge for att han lært kån sære Vest-Telemarkingar og ete smalahove. Me i susle laget har hatt som tradisjon og ete smalahove til jol, sammen med joleølet.Men i år var me sjuke i jola,og under ein exspidisjon i frysen fant eg smalahove,og fant ut at dei får me eta opp fort som F. Oldemor hadde nok vore stolt av meg (trur eg),hadde ho sett att eg koka smalahove på den gamle ulabranden som ho bruka!!! Og etter 3,5 timar på kok ser dei slik ut ,klar til og etast sammen med kålrabistappe og poteter Nam,nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Jeg vet det smaker godt, men det som ligger på tallerkenen, ligner noe fra en star wars episode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted April 13, 2013 Author Share Posted April 13, 2013 Vel min kjære Ruger, ikkje la augene la bestemme kva du synst er bra og ikkje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
federal79 Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Hør på mat-mauseren.... Dette er snadder mat.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 http://starwars.com/explore/encyclopedi ... rjarbinks/ Var han her jeg tenkte på Liker smalahove jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Animalhunter Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Unnskyld viss jeg fornærmer noen, men sauhoder er og forblir revåte Ånei, jeg har "heldigvis" ikke smakt det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Unnskyld viss jeg fornærmer noen, men sauhoder er og forblir revåte Det er nok sikkert derfor det er omtrent umulig å få kjøpe hovud frå slakteriet kvar haust Eg er heilt sikker på at du ville likt det om du smakte det. Personleg likar eg best dei som er flådde, salta og tørka. Og nei Kjell Åge; Dei skal ikkje røykast Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 på lofotmåten : flå,salt,kok,rensk,sprøsteik,namme namme..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.