Jump to content

kåre-kanon

Members
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kåre-kanon's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. kåre-kanon

    Lynx rifle.

    Hadde en Lynx Target i 6,5x55. Fantastisk rifle med ett spesielt rett trekkersystem. Utrolig bra presisjon, anger på at jeg solgte den.
  2. Terra er billig, men Conquest er også i billigserien til Zeiss og er produsert i USA og kan ikke sammenlignes med tyskprodusert Zeiss hverken når det gjelder kvalitet eller nøyaktighet på klikk osv Conquest er billig og det viser seg i alle ledd på kikkerten.
  3. http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=72655818 Her er en som annonserer en Leupold, men sier i annonsen at dette likevel IKKE er en Leupold, men en kopi spm er like bra (annonse slettet)
  4. Bor i vest agder. Andre deler av terrenget hvor det ikke går sau er det mange feiemerker og sparkegroper. Utmarka med sau er på 500 mål og har sett 3-4 geiter med kje i år. Men absolutt ikke noen bukker eller markeringer etter de. Det er 2 år siden jeg skjøt bukk der og jeg har jakta alene, så hvis det er skutt bukk av andre er det tyvjakt. Har rimelig grei oversikt over hele terrenget mitt som er på 1400 mål. Har sett Gaupe en gang, så mulig den har vært på farten. Nå har jeg 2 geiter med 1 og 2 kje boende 50 meter fra huset. Kanskje ikke dumt hvis det er Gaupe i terrenget.
  5. Har ett bra jaktterreng for rådyrjakt. Spesielt når det gjelder bukkejakt. I år har det beitet sauer i utmarka og ser usedvanlig lite feiemerker og spor etter bukk. Har sett geiter i omeråde, men ingen bukker. Har jaktet i 20 år på samme omeråde men aldri sett så lite spor. Det har vært både stuter og hester tidligere i marka uten at det har manglet på aktivitet etter bukker. Påvirker sauen bukkeaktivitet eller er det andre faktorer som spiller inn?
  6. Hvis du først skal hente presse fra statene, er det mer dollar i besparelse jo dyrere presse du kjøper. Men å lade noen tusen 9mm? Da lader du i mange år før du går i pluss. Men til min338 Lapua Magnum koster 1 skudd Norma med 250 grn Sierra 70 kr. Jeg kan lade de selv for ca 25 kr. Når du sparer 45 kr pr skudd, så blir regnestykket litt annerledes.
  7. Super Chrono MÅ stå rett i forhold til pipa, ikke i vater. Jeg setter opp børsa med to-fot og bean-bag bak, sikter inn på blinken og går deretter fram og monterer super chrono på stativ med fotohode. Har en laser boresighter i pipa og bruker tommestokk til å rette den inn etter de røde prikkene på tommestokken. Gjøres på minutter. Men har tenkt litt på å gjøre det enda enklere, tape en murersnor fra pipa og trekke denne ut til kronografen, justere den etter snoren, som da er helt rett etter pipa, og så sveive kronografen 25-30 cm ned. Er nødt til å bli korrekt. Største fordel er at den virker uansett lysforhold.
  8. Cabelas har en butikk 15 km fra St paul Woodbury 9.4mi 8400 Hudson Road Woodbury, MN 55125 612-255-0000 Cabelas har "alt" du kan drømme om. Du can gå inn på cabelas.com og bestille det du vil ha, så ligger det klart til han henter det eller du kan bestille det og sende det til hans adresse eller hans hotell. Har selv gjort det tidligere. Har ikke vært så mye i nord statene, men i sør som Alabama, Florida, Mississippi, Luisianna og Texas som jeg er ofte, selges det meste av ladeutstyr, våpen kuler og krutt på alle Wal Mart og Academy outdoor som finnes i alle tettsteder med mer enn 5 innbyggere. Hvis det er en Basspro Shop i Minnesota, så har de også "alt" av utstyr, samme som Cabelas, men annen kjede.
  9. Tror ikke det er noen i Lillestrøm men det er i Fetsund og i Rælingen.
  10. Høyden er ikke kritisk, mellom 5 og 30 cm er anbefalt. Det kritiske er at den er parallell med løpet og at den står rett i forhold til løpet og ikke i vinkel. Avstand fra munning er 3 m for vanlig kaliber og 5 for magnum. Den måler en trykkbølge som er konsekvent hver gang og blir ikke påvirket av ytre faktorer som lys osv som optiske. Hadde en test med en optisk før SuperChrono. Den optiske hadde store varierende hastigheter for hver skudd, SuperChrono hadde maks avvik på 4 m/s som mest sannsynlig er reelt hastighetsvariasjon mellom de forskjellige patronene.
  11. Superchrono er veldig nøyaktig. Men som sagt er innstilling alfa omega. Selv bruker jeg en laser bore sighter i løpet og måler med tommestokk får å få den parallelt med løpet. Riktig målinger hver gang og settes opp på minutter. Kan varmt anbefales.
  12. Nå er ikke våpen det første som blir tatt av namsmannen da, så noe lagring eller destruering er utelukket. Men at de som har penger kanskje kan gjøre noen gode kjøp er fult mulig. Men ikke bare våpen, men alle typer "unødvendige" ting
  13. Mener ikke å stjele tråden, men bare et lite spørsmål om dette. Jeg har også en 22LR rifle. Brukes aldri til jakt, kun trening. Er medlem av skytterlag, men er ikke noe DFS skytter eller deltar på organiserte treninger. Jeg deltar kun på de treningene som heter "Jegerskyting" hvor man skyter i eget tempo. Tror du (eller andre) at jeg vil kunne få overført denne 22LR riflen til trening? Eller må jeg delta i noe organisert DFS skyting for å få det til? Jeg fikk flyttet min salong over til konkuranse/trening uten noen spørsmål. Er medlem i skytterlag, men aldri skutt med salongen på bane.
  14. kåre-kanon

    S&L Tactical

    En S&L Tactical har en munningsdiameter på 28mm og pipelende på 720 mm. Jakt & Friluft tar en spansk en og selger den med helt vanlig jaktløp istdenfor Tactical løpet. De påstod ovenfor meg at fabrikken ikke hadde laget løpene enda og de fikk de ikke før i oktober. Vent til du får riktig løp.
  15. kåre-kanon

    S&L Tactical

    Jeg bestilte denne børsa i 300 winmag i vår, med GRS stokk. Den har annen låsekasse med picatinny frest inn i låsekassa. Den har tykkere løp. Når jeg etter mye om og men fikk børsa, hadde den vanlig S&L jaktpipe. Det så mildt sagt rart ut i GRS stokken. Etter samtaler med Arendal og litt forskjellige forklaringer, viste det seg at S&L ikke hadde laget Tactical piper enda, men kun låsekasse. Arendal hadde da bare "bygget" den ferdig og levert den. Til slutt fikk jeg tilbud om å bruke jaktpipa til de fikk inn Tactical pipe i oktober. Leverte alt tilbake og kjøpte noe annet.
×
×
  • Create New...