Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tenkte jeg skulle ut og lokke inatt! full måne og klart vær! skal prøve på isen, og på en tømmerfabrikk, der dei lagrer mange tusen favn med tømmer der jeg vet reven ligger under om dagen:) og ved en skrapfylling vi har:) håper på gode resultater:) har skutt to rever på lokk i vinter, enn hannrev på 9,3kg og ei 6kg tispe.

 

flott med så mange intereserte revjegere og takker for mange fine tips:)

 

Gratulerer alle som har fått en rev eller to !

Link to comment
Share on other sites

Var ute ved åte i tre timer i natt, litt spor etter rev var det men ikke noen viste seg.

Etter ett par timer begynte det å bli ganske kaldt -10. Da jeg ikke sitter i glugg men under ett tre , hadde ikke med fjellduken heller :(

 

Tok fram lokkefløyta og lokka litt, fikk svar på lokken med ei grov bjeffing.

Det betyr vel at Mikkel er opptatt med damene i stedet for å stå på åte eller løpe etter døende harer

Link to comment
Share on other sites

Var en tur i måneskinnet i går, var lyst og fint til tross for litt skyer, mye bakgrunnslys fra Gardermoen lufthavn tror jeg..

Uansett, Satte ut decoyen, satte meg godt til rette på et reinsskinn og venta. Er mye store jorder med stor revetrafikk i skiløypene som går i kryss og tvers nede på jordet. Etter et drøyt kvarter begynte jeg å lokke med en Dan Thompson-fløyte. Veldig bra lyd i disse, så jeg hadde trua. Vinden var rett i ryggen utover et jorde på ca 1km med bekkedaler på hver side.

 

Etter drøyt 30min hører jeg plutselig "KAU KAU KAU" ca 400m medvinds nede fra et lite søkk på jordet. (Pulsen stiger eksponentielt nå ja :lol: ) Deretter svarer en annen rev lengre borte. Plutselig kommer den første i god fart i skiløypa opp fra søkket. Jeg tenker at faen, denne får garantert vind av meg nå.. Men merkelig nok fortsetter den gjennom stanken min i like god fart. Kanskje det er for mye menneskelukt i de mye brukte skiløypene? Reven kommer inn på 100m og svinger svakt inn i vinden min før den stopper. Jeg hadde den i trådkorset men tenkte at jeg ville ha den nærmere og få et sikkert skudd, dårlig beslutning. Med ett får den et gufs og løper i godt driv ned ei løype som går litt skrått i fra meg. Nå eller aldri tenker jeg og bjeffer. Den stopper opp og titter.

 

Trådkorset i bogen, BANG. Irriterende nok, uteblir "Thomp" lyden som jeg så gjerne ville høre. Reven sprinter dit den kom fra, runder svingen og stopper ikke før den er laaangt avgårde. Følger med den i kikkerten og ser at den oppfører deg helt normalt. Bomma nok stygt der ja.. Var ca 150m, men kikkerten fikk seg en liiiten dunk tidligere på dagen. Kan være det, men jeg vet ikke. Deilig å se rev igjen hvertfall :D

Link to comment
Share on other sites

kikkerten fikk seg en liiiten dunk tidligere på dagen. Kan være det, men jeg vet ikke.

Det skal ikke så hardt du trenger og få slått kikkerten for at det skjer noe der :wink: Men det er noe dritt! :!:

Veit hvertfall hva jeg hadde gjort! Jeg hadde starta og banne som F! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ble en Conquest i 3-9x50. Fant et relativt bra tilbud på nettet til 4590,-. Det er jo ikke så ille?

Er visst ikke så himla mye som skiller conquestserien fra victoryene, men forskjell er det ja.

http://www.sportsbutikken.no/index.html ... 939.319491

Tror nok den kommer til å funke en eller kanskje 2 evigheter bedre enn "Norsk jaktoptikk"-jallasiktet som står på nå :mrgreen:

Har hatt endel tull med den som resulterte i bom i går kveld, så da er det takk for seg 8)

Link to comment
Share on other sites

De er så gode på service at når min bror mottok en Conquest som hadde en minimal feil på linsa (støvkorn) så fikk vi beskjed om å sende den tilbake og få ny, uten spørsmål. Den nye Conquesten vi mottok var t.o.m en oppgradert og dyrere modell enn den vi bestilte :shock:

 

Jeg kan ikke få anbefalt sportsbutikken.no høyt nok!

Link to comment
Share on other sites

Reven hadde vært på åta mi i helja når jeg ikke var hjemme :evil: spist ei halv and :lol:

hadde snødd sånn at sammen med vinden fikk jeg ikke sporet den lengre en 2meter :evil:

mer åte lagt ut og venter i spenning :P noen av dere som har brukt måker som åte?

Link to comment
Share on other sites

Plutselig ikke et revespor og se hjemme. Prøvd det meste nå. Åtejakt, åtejakt kombinert med lokking og rein lokkejakt. Hadde hvertfall en rev gående hjemme for en uke sia, men nå er den borte. Skylder på gaupe dritten. Håper dem tar ho idag... :?

Link to comment
Share on other sites

I går kveld kl.23.30 datt rev nr. 11 for meg.

En bonde i nærheten hadde slaktet kje, og reven hadde dratt et 50m utpå jordet og satt og koste seg...... :twisted:

Men ikke lenge... :D

 

2h5400g.jpg

 

en fin hannrev, med et stort utgangshull....

 

skutt med 11,30g prvi partizan (Serbia)

denne ammoen er billig, med går veldig bra i børsa mi. (bruker den bare til predatorjakt da!!)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

jeg kaster ut litt hundefor(tørrfor-pellets) på åta om det går litt treig,da kommer det som regel en god del sjor og kråke og husserer på åta,dette kan reven legge merke til på mange kilometers avstand og vips så har du en ny rev gående.Og når reven er skutt fortsetter du med kråkefuglene :D

Ikke alltid og overalt dette er riktig. Har Ravn,Kråker,Skjærer og Ørn på åte i hopetall hver dag, men mikkel er ikke der allikevel. Da må vel mitt område være helt blåst for rev, men det er ikke det heller, for jeg ser revespor, ikke mye men den er der, men på åte vil den ikke.Noen som kan ha en ide og løsning på dette??Hadde vært flott å fått tips. Dere har mye rev i Misvær, må vel høre med han Sletteng om å få komme å jakte der!! :P

Link to comment
Share on other sites

Det kan kanskje være noen i nærheten som har ett åte,sånn att reven trekker dit? det kan være eventuelt elg,hjort,rein som har dødd i nærheten slik att reven holder til der i stedet for å måtte ut av skogen og fram på åteplassen din. kan det være noe i nærheten som lager lyd og gjør mikkel skeptisk?

som du sier så er det mye rev i traktene,hva med å prøve å følge ett spor og se hvor det fører?

Jeg har åte to forskjellige plasser,den ene plassen har vært brukt til å jakte rev på i flere generasjoner, der er det alltid mye aktivitet.På den andre plassen har jeg hatt åte i noen få år og der er det mye mindre aktivitet. vet ikke hvor lenge du har brukt denne plassen? Håper du finner ut av det :D

Link to comment
Share on other sites

Det er 3 sesongen med denne åta. Det er ingen som driver med åtejakt i nærområdet der jeg har åta. Har hørt rykter om ei åte men den ligger ca 1 mil unna. Rein er det ikke der akkurat for øyeblikket, men mye elg. Det er en rådyrstamme der, som bare blir mindre og mindre, lengre og lengre mellom hver gang man observerer rådyr. Mår er observert, noe som reven liker. Der jeg har åta er det helt stille. Ingen lyder som skal forstyrre den annet enn når vi er der i helgene, på hytta. Men den viser seg ikke der på ukedagene heller når vi ikke er på hytta. Kanskje jeg skal prøve litt revpiss for å få gjort reven oppmerksom på åta. Har sett rev 2 ganger ved åta siden i høst. Vet av noen hi, observerte 3 reveunger der på seinsommeren Lokket inn en rev med Buttolo som jeg ikke fikk skutt pga rettning, det var senhøstes.

Link to comment
Share on other sites

Gaupe er en ganske stor kandidat til og være den som har fått bort reven fra åte. For det første pleier reven og trekke unna når gaupa er her, og for det andre kand et ligge kadaver i skauen.. Prøvd med piss og, men det har ikke funka ennå. Vurderer og sette ei flaske med no reker og annet gugg oppi på badegulvet i noen dager for så og spre det på åta. Verdt et forsøk. :) dårlig med kråker her også.

Link to comment
Share on other sites

Til åte er det stort sett fiskeavskjær. Hadde en hel tønne med lakseavskjær, noe som etter sigende skal være revens favoritt uten at det hjalp. Strør godt med hunepellets på og litt rundt åta. Har hatt en del slakteavfall fra elg. Noe er nedgravd og noe smått ligger oppå bakken.Har hengt en bit tørrfisk oppe i et tre,for å gi litt lukter. Det ble skutt ei gaupe i området i fjor, det går rykter om at det muligens er 2 til i området. Har registrert noen spor rundt hytta og åta som jeg har reagert på er veldig store og runde, muligens gaupe. Gaupa tar jo rev så den skremmer nok reven. Men snø er det nesten ikke i det hele tatt, ca 5 cm med frossen bakke. Har lokket litt i området, kanskje det skremmer reven :roll: Har før sommeren 2009 observert en ganske stor rev, muligens hannrev, har prøvd å lokke på den for å få den skutt, har en misstanke om at den holder andre rever borte, dette kan være hans revir.

Link to comment
Share on other sites

Rev nr 3 på hjorte-åte,datt kl 0140.Hørte hundene til en nabo laaangt unna stå å bjeffe,da var det bare å komme seg på plass i vinduet.den kom rett på åte skuddet falt tvert den stoppet,rett ned.

Ikke så heldig på gaupe post i dag,etter avsluttet drev kom gaupa på posten min ca 15min etter jeg hadde forlatt den..og det bare på 10-15 meter på det nærmeste..sånn er livet!

Link to comment
Share on other sites

Hadde meg en runde etter at yngstejenta hadde pappapermkvilen sin i dag. Gikk bort for å sjekke foringsplassen til hjortene, og videre se etter andre spor mot skogkanten. Jo da, det var revespor der. Trolig en eller maks to netter gammelt. Hadde faktisk passert mellom stabburet og vedskjulet i natt. I vedskjulet ligger et rådyr......

 

Vel, tok turen ned på åtet. 11-12 kråker og 4-5 ravner holdt til der i dag. Har en hjort der som de har såvidt begynt på. I Bakenden og litt framme i halsen. Hjorten ble lagt nedpå søndag men ikke gravd ned. Spadde opp snø og gravde den ned, men lot litt av bakenden stikke fram. Sjekket skogkanten 10 m fra åtet, og der var det en del revespor. 1-2 dager gamle. (Snødde søndag). I kveldinga var jeg nedpå og kastet på noe hundefor og opphakka kjøttpølse. Skal følge med mer aktivt nå. :D

Link to comment
Share on other sites

Står litt om det tidligere i tråden, men det kan kanskje være leit og finne. Men reven er ikke redd for lys, så lenge den er vandt til det. Noen blir fort vandt til det, andre trenger nok mer tid. Det avhenger nok litt av hvor sterkt lys, avstand til åte, hvordan lysforholdene vanligvis er her ( ligger det rett ved siden av for eks flyplass o.l så er det vel relativt lyst fra før) og er helt sikkert forskjellig fra rev til rev ( gammel, ung, skabb osv). Men lys er etter min mening helt klart en stor fordel. Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke brukt lys tidligere, men i år forsøkte jeg. Satte opp ei lampe med 20w Biltema sparepære med lyssensor. Den sendte et greit skinn en 60 - 70 m utover. Men reven la om vanene sine, og begynte å kretse mer rundt omkring. Den virket også mer var og forsiktig. Dessuten reflekterte snøen lyset, så jeg tror reven oppdaget meg inne i bua. De stakk i hvert fall av nokså kjapt, en del av dem. Videre forsto jeg bedre ordtaket "i møket er alle katter grå". Stolper, tuer og skygger ble grå, samme med reven. Det ble vanskelig å se den på avstand. Plutselig var den der, nokså grå. I mørket ser reven mer ut som en svart skygge som er lettere å oppdage på avstand.

Det er i hvert fall min erfaring. Nå har jeg slått av hele lampa. Jeg ser nok uten. men jeg ser at endel andre er fornøyd med lys, så det er nok litt forsjell fra sted til sted hvordan dette fungerer.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Høres bra ut. Er reven der, så kommer den nok om ikke så lenge :wink: P.S :!: viktig at lyset er på hele tiden om natta. Du kan sette på en timer så den slår seg på om kvelden og av om morgenen, men det vet du vel kanskje :wink: bare sånn for å ha nevnt det..

Link to comment
Share on other sites

Var ute å gikk tur med bikkja i stad, såg reven hadde vore på det gamle åte og gravd fram nåke bein. Kan trøste meg med at det står en snart ferdig bås der då. :mrgreen: Ikkje langt frå det nye åtet såg eg ein del spor, kanskje forskjellige? Skal hive ut litt kompost slik at skjorene lager litt leven og forhopentligvis lokker til seg mikkel... :D Skal og tråkke opp spor med traktor og/eller ski :wink:

Link to comment
Share on other sites

Nytt revefall inatt, 04.30 ble jeg vekt av alarmen og skynder meg opp i gluggen.

Mikkel er i full gang med å plukke hundefor. Får etterhvert skutt og reven tar løst som bare f§# men jeg ser den blir liggende et bra stykke fra åta.Det viser seg at jeg har truffet litt langt bak. .22 wmr . Tispe 6,5 kg. Rev nr 7 denne sesongen.

Link to comment
Share on other sites

I natt datt det ei tispe på 7 kg hos meg :D Lå og sov oppe på glugga og tittet ut innimellom. I firetia sto det jaggu en rev der ;) Jeg pleier aldri å sette meg og vente mer etter at jeg har skutt på åta, så jeg gikk nedover jordet og hentet reven og hang den opp. Når jeg kom meg inn i huset for å sove noen timer før morgenkvisten tittet jeg ut av vinduet.

På akkurat samme plassen som det for 45 minutter siden hadde blitt skutt en rev sto det en ny rev. Siden jeg var inne lot jeg den gå, men den ligger nok tynt ann neste gang jeg tar meg en natt på glugga :D

Link to comment
Share on other sites

Nå som vi endelig har litt sny her nord( kanskje 10-15cm :( ), så viser d seg at reven har funne åta mi! Så jeg satt noen kvelder i helga før jeg kjørte på nattevakt...kun for å konstatere at reven hadde vært der mens jeg var på jobb...naturligvis:) Men nå som jeg går dagvakter tenkte jeg at nå byr sjansen seg, men da ringer samboeren min ca 1030 og sier at reven er her nå...på dagvakta mi!!! Kan den virkelig ha lært seg turnusen min??!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

lyset har stått på i hele høst/vinter.resultat 1 rev i oktober.og null besøk etter det.

slo av lyset i helga.status nå: revespor overalt på åta!det der lysgreierne skal jeg kutte ut.har skutt bare 6 rever denne sesongen,og det er halvparten så lite som i fjor på samme tiden!tyder på at mikkel ikke er så veldig begeistret for å komme i rampelyset!!

Link to comment
Share on other sites

Prøvde meg på gluggejakt natt til mandag som var. Første gang eg har prøvd revejakt. Har aldri sett rev her heime i alle mine 21år, men har observert litt revespor dei siste dagane. Har lagt ut litt åte med jamne mellomrom, men reven har ikkje våga seg heilt ned på åta endå. Satt meg opp i gluggen i 1-tida. Klar himmel og fullmåne lyser bra opp. Klokka 01.30 ser eg plutselig en svart bevegelse heilt i enden av jordet. Den gjekk først bak om nokre busker og trær før den kom tilbake same vegen og forsvant inni skogen igjen. Satt i 45min til men den var ikkje å sjå igjen. Hærleg opplevelse å berre få sjå reven synst eg. Fått bekrefta at den er her. hehe

Skal få satt kula i den neste gang eg er heime. :D

Link to comment
Share on other sites

Kjapp raport. Beklager dårlige mobil bilder. Hadde ikke med kamera.

DSC00260.jpg

Gikk ut ca kl 20.30. Jævelig med vind. Vanskelige forhold. Var allerede en stor hannrev ute på jordet/åta da jeg kom. Den hadde det travel og dro før jeg kom på skuddhold. Gikk deretter opp i tårnet, og satt ca 1,5t før en ny rev kom fykende. Revene hadde stor fart og var tydelig skeptiske i denne sterke vinden. Den stoppet på ca 80m (for å spise gammel smøreost og eggsalat som jeg har frossset og skjært i terninger). Der ble den liggende. Satt frem til 23.30 uten å se noe mere.

DSC00251.jpg

Tispe på 5,5kg. På grunn av vinden, falt valget på 308`n denne gangen. Svikter aldri :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...