lakelander links Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Har akkuratt kjøp en Cold Steel SRKpå xxl, og venter på den i posen. Er det noen som har noen erfaringer med denne kniven. Er den skarp når den kommer, hvis ikke hvordan brude jeg slipe den best mulig? Er det eventuelt noen andre ting jeg burde gjøre med den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambolt Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Hei. Har ingen erfaring med din modell,men de coldsteel knivene jeg har vært borti,har vært sylskarpe fra fabrikken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Det er jo bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirKandal Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Har en slik SRK, er en meget god kniv. Trenger ikke og slipe den når du får den, er sylskarp og holder lenge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Kjekt å høre. Gleder meg til jeg får den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolf Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Har en slik. Den fulgte meg i 15 år i heimevernet, ble brukt til det meste, men ble stellt fint med. Tykkt solid blad, tåler godt å bli brukt som brekkjern, og holder eggen meget godt. Jeg har brukt bryne jigg til stor vedlikehold, og et diamant bryne enkelt vedlikehold. Ligger i våpenskaet, kan nesten ikke se at den har vært i "krigen", og det går helt fint å barbere seg med den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Jaja, får håpe jeg har gjort et godt kjøp. Hvor mye er det en SRK vanelig hvis ligger på? Jeg ga rundt 700kr, er dette billig, dyrt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexsuper Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Den er veldig skarp og lett å sette opp, men min ruster fort også.. bør vel innsettes med olje ved lagring.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Ja, det har jeg faktisk lest et sted tror jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woff Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 At en kniv ruster er vel ikke noe dårlig tegn? Har hørt at rustfritt knivstål er dårlig knivstål... De 'beste' (de jeg får satt opp best) knivene jeg har er iallefall ikke rustfrie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambolt Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 700,- kr vil jeg si er billig. Andre steder ligger den på ca 1000 kr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexsuper Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 at en kniv ruster er ikke nødvendigvis et dårlig tegn, men greit å vite om det på forhånd slik at man kan ta visse forholdsregler... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Kjekt å vite ja, da vet man jo at man må se litt ertter rust, og påsse på det, så skal jeg kunne ha den lenge håper jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexsuper Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 jeg har min ennå, men det er litt spor etter rustflekker på den.. (hatt den i 13 år) men who cares - det er jo en overlevelses- og redningskniv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woff Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Lurt å passe på den, sett den inn med et tynt lag med god olje, og IKKE la den ligge i våt slire.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Det finnes to forskjellige SRK. Gammel SRK var laget i USA av Camillus. Bladet var i Cold Steels såkalte "Carbon V", som egentlig heter 50100. Dette er et kulelagerstål som ikke er rustfritt. Ikke spesielt avansert stål, men ganske seigt og lett å sette opp. Holder eggen ganske godt ved hard bruk, og egentlig ganske snill å ha med å gjøre så lenge man kan håndtere rusten. Det svarte belegget på bladet vil delvis beskytte mot rust. Ny SRK er laget i Japan, etter at Camillus gikk på konken. Bladet er i AUS8A, som er et vanlig rustfritt stål. Det svarte belegget er av ren kosmetisk art, denne kniven trenger ikke spesielt med olje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 At en kniv ruster er vel ikke noe dårlig tegn? Har hørt at rustfritt knivstål er dårlig knivstål...De 'beste' (de jeg får satt opp best) knivene jeg har er iallefall ikke rustfrie. At en kniv ruster, er et tegn på dårlig vedlikeholde. En kniv i karbonstål eller lavlegert stål, er derimot ikke noe negativt. At kniven er i rustfritt stål, trenger ikke å være ugunstig. Rustfrie stål er vanskeligere å bryne (og dermed vanskeligere å få skarpe) på grunn av høyere slitasjemotstand, og dette har gitt disse stålene et ukorrekt dårlig rykte. Rustfrie stål kan for alle praktiske formål bli like skarpe som karbonstål/lavlegerte stål. Det er mye større spredning i egenskaper på de rustfrie stålene, ut i fra karboninnhold og produksjonsmetode, enn karbonstålene og de lavlegerte stålene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 Jaja, da har leg lert noen nye ting i dag også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woff Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Du er tydligvis ikke helt enig med deg selv Metallurgen? At kniven er i rustfritt stål, trenger ikke å være ugunstig.Rustfrie stål er vanskeligere å bryne Dette faller godt sammen med hva jeg skrev: De 'beste' (de jeg får satt opp best) knivene jeg har er iallefall ikke rustfrie. Som jeg påpekte, finner iallefall jeg det lettere å sette opp 'vanlige' kniver framfor rustfrie. Men som du sier, finnes det ganske mange forskjellige legeringer i knivstål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Du er tydligvis ikke helt enig med deg selv Metallurgen? At kniven er i rustfritt stål, trenger ikke å være ugunstig.Rustfrie stål er vanskeligere å bryne Dette faller godt sammen med hva jeg skrev: De 'beste' (de jeg får satt opp best) knivene jeg har er iallefall ikke rustfrie. Som jeg påpekte, finner iallefall jeg det lettere å sette opp 'vanlige' kniver framfor rustfrie. Men som du sier, finnes det ganske mange forskjellige legeringer i knivstål. Joda, jeg ser bare ikke at vanskelig å bryne er negativt, så lenge man får en tilsvarende økning av eggholdbarhet. Jeg refererte til denne påstanden: Har hørt at rustfritt knivstål er dårlig knivstål... Det er forskjell på egenskapene til stålet i bruk (kutting), og egenskapene ved vedlikehold (bryning). I en kniv er det fordel med høy hardhet og høy slitasjemotstand for at eggen skal holde lenge (man trenger ikke bryne/slipe like ofte, og kniven vil vare lenger før den er "oppbrukt"), men begge disse egenskapene fører til at stålet blir vanskeligere å bryne. Jeg er heller ikke noe tilhenger av at stål skal være rustfrie, da dette er en vedlikeholdsgreie og ikke en bruksegenskapgreie. Det er selvsagt en fordel å velge et stål som man har mulighet til å sette opp selv, men dette handler om hva man er vant med og hva slags slipeutstyr man har. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woff Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Da klarer vi nok ikke å bli så uenige alikevell da, Metallurgen! Det er jo bruksområde som setter krav til stålet, og ofte er det vel gunstig med rustfritt.. Vi som er håndtverkere opplever fordelene og ulempene ved forskjellige metaller og legeringer i verktøyet vi bruker. Men tråden er vel om en kniv, så jeg får vel unnskylde sidespranget mitt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Er liksom ikke yndlingskniven min, men den sniker seg alltid med på tur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakelander links Posted January 30, 2009 Author Share Posted January 30, 2009 Jeg har fått den nå, er kjempe fornøyd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnumlars Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Nokon som har erfaring med denne kniven som ein "universal" jaktkniv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullars Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Har kniven selv! Fenomenal til nå! Dekker alt fra matlaging til å hugge ved Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turern Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Hei! Drar frem en gammel tråd i håp om å få litt hjelp! Hadde en godt brukt ColdSteel SRK som jeg var svært fornøyd med, men etter reklamasjon fikk jeg en ny. Det første jeg legger merke til på den nye er at slira virker løs, og at kniven ikke sitter "fast" når den settes inn. Cold Steel SRK's kyrdex slire skal vel ha en "lås" som hindrer kniven å falle ut, som en extra sikkerhet? Min faller rett ut om jeg snur den på hodet. Spørsmålet mitt er altså, er det ett innlegg i slira på SRK'ene deres som gjør at kniven ligger godt i slira? Er slira feilprodusert, slik at jeg må gå tilbake til butikken å få byttet den? Takk for svar, turern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Ikke noe innlegg - slira skal holde kniven helt på egen hånd. CS har litt varierende hell med slirene sine, så enten kan du bytte eller... se på toppen av slira og se om du får lukket sprekkene litt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Vurderer selv å kjøpe denne kniven! er det verdt det? Den er jo slitesterk som faen! Den må holde i minst 5 år hvis jeg skal kjøpe den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolf Posted June 3, 2011 Share Posted June 3, 2011 Jeg har en SRK som jeg brukte 10 år i HV + annen bruk. Mye av bruken var røff, men ikke mishandling. Det vil si det meste en kan bruke en kniv til, pluss at den ble brukt som brekkjern. Den har noen riper i malinga på bladet, men er slipt og er skarp som et barberblad. Dette er den gamle typen SRK med carbon 5 stål og cordura slire. Solid kniv, som varer et helt liv hvis den ikke blir mishandlet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted June 3, 2011 Share Posted June 3, 2011 Vurderer selv å kjøpe denne kniven! er det verdt det? Den er jo slitesterk som faen! Den må holde i minst 5 år hvis jeg skal kjøpe den. "Verdt det?" En pris på 999,- er ikke så halvgal, men opplys hva slags pris du har fått, så kan vi kanskje si noe litt mer fornuftig. Jeg er nok ikke den som har brukt min (i Carbon V) hardest, men har jeg valget mellom SRK og en samekniv (mulig unntak for noen av prosjektene til folk her på Kammeret), så blir det amerikaner fremfor same. Men det spørs på bruken: den kan det meste, men er ikke "best" på noe som helst. Pr i dag får du den i AUS8 og San Mai III. Andre her kan mer om stål enn jeg, men jeg holder en knapp på AUS8 dersom det er bare møkkajobber på programmet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted June 3, 2011 Share Posted June 3, 2011 Valget er ikke vanskelig da! Dette blir neste kniv. Koster kniven ikke mindre enn 1000 lappen i Norge? Ser XXL har den til 999 kr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted June 3, 2011 Share Posted June 3, 2011 USA pris rundt $72 + frakt ca $50 + toll + moms = du sparer kanskje en hundrelapp eller to på egenimport. Kan være greit å sjekke prisene flere steder, men akkurat her synes jeg ikke XXL priser så galt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steffen Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 tenk å bruke tusen spenn på en srk , solgte min såvidt brukte for 300kr på finn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messerjunge Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Jeg kjøpte en SRK for 4 år siden, og var ganske fornøyd med den til å begynne med. Men Cold Steel har gjort noen dumme valg opp i gjennom tidene. Hovedsaklig når det kommer til grep og slire. Det gikk ikke mer enn to uker før jeg fikk problemer med kniven. Etter svært lite bruk begynte grepet å løsne, det ble tydelig slark i festet mellom metallet og gummien i grepet. Senere samme dag brakk skruene som holdt selve sliren (av Secure-Ex) og beltehekten sammen tvert av. Jeg ga selvfølgelig tilbakemelding til Cold Steel, og de sende meg en ny. Jeg gikk ut i fra at den jeg hadde mottatt var en feilproduksjon. Men det stemte desverre ikke. Jeg fikk de samme problemene med den nye kniven, men denne gangen var de mindre. Håndtaket beveget seg noen millimeter og sliren ville ikke holde kniven på plass. Jeg er stort sett forøyd med Cold Steel selv om det er en del problemer med produktene deres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Kjøpte denne kniven i forrige uke, og jeg må si jeg er svært imponert så langt. Nå har ikke jeg brukt den skikkelig mye så slark osv har jeg ikke opplevd. Foreløpig er det den best kniven jeg noengang har hatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art_vandeley Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Ha hatt en SRK i ca 2 år nå, og jeg er ikke så imponert over dem. Har riktignok AUS8 versjonen. Stålet er for myk for min smak til en slik kniv. Jeg klarer ikke å få den i razor skarp slik jeg klarer med mine andre. Synes dette er bla den dårligste kniven jeg har hatt. Beltloopen er for stor, så sliren rir opp og ned når man går, den lille "notchen" mellom blad og håndtak er veldig forstyrrende også. Bladed er for min smak for tjukk. Syns forsåvidt ikke noe om Cold Steel, men det er et annet tema, og jeg visste ikke noe om dem før etter jeg kjøpte SRKen. Det var min første "gode" kniv, men sett fra dagens perspektiv, så hadde jeg nok vært bedre tjent med en Helle eller Mora. Eller en ESEE RC-4 som jeg bruker i dag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunleil Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Ser xxl har den sorte versjonen på lager. På ebay ser jeg det er en versjon i stålfarget. Hva er forskjellen her? Ser den stålfargete er betydelig dyrere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aslakhv Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Rustfritt og karbonstål. men ikkje bruk detta som ei sikker kjelde, er ikje så flink i faget Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
16/70 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Kan være lønnsomt, å sjekke denne Norske levrandøren. Topsecret. Har selv handlet en K-bar kniv, og en Sog derfra. Bare gode erfaringer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Nei, Cold Steal lager ikke SRK i karbonstål lenger, for de som ikke har lest mitt tidligere innlegg i denne tråden. "Den sorte" er i AUS-8A rustfritt stål med svart belegg. Belegget er av rent kosmetisk art. "Den stålfargede" er i trelags laminert rustfritt stål med eggstål i VG-1, altså ganske nær Fällkniven i ytelse. Avhengig av lamineringsprosessen og sidestålet vil jeg anta at denne vil kunne tåle noe mer uvettig bruk enn "den sorte". Jeg har dog aldri brukt en skikkelig kniv til den brakk i stålet. Sliter med å se at den laminerte vil være merkbart bedre i bruk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Top Secret? Meh, de kan hevde "Hot Deal" så mye de bare vil, men de er dyrere enn XXL selv før du må betale for frakten. En SRK koster under 400,- i USA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullars Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Knife Center og Ebay er alltid billigt om du kan vente en 14 dager! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Østengen Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Hvilken ville dere valgt av SRK med den nye typen stål eller Fällkniven F1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art_vandeley Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 F1 helt klart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Østengen Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Hvorfor ville du valgt den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art_vandeley Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Hvorfor ville du valgt den? For meste parten personlig preferanse, men du også får en bedre stål, FFG eller convex grind på eggen (tror det er convex), litt mindre 4" egg og bedre material i håndtaket. Plus at du støtter en (forholdsvis) liten svensk familiebedrift i stedenfor et firma som Cold Steel. Ja jeg har en SRK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 SRK og F1 har vel ganske forskjellig pris? Halv pris på SRK i forhold til F1 vil jeg tro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Østengen Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Njaei. SRK koster 999 på XXL og F1 i svart koster 1399 fra Amfibi. Har forøvrig bestilt en F1 i svart derfra nu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Nå har jeg brukt kniven på 4 lange turer. Har nå opplevd "slark" mellom bladet og håndtaket. All in all er det en god kniv, men den varer ikke lenge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 For de som får slark mellom blad og håndtak: send kniven rett tilbake til Cold Steel med en beskrivelse av bruken. Visse sjanser for at dere får en ny. Dette er en kniv som er laget for å tåle hard bruk og da skal man ikke godta sånne feil. Ja, jeg har returnert en annen kniv (noen tynne furukvister tok en stooor bit av bladet) til CS og fått ny tilbake. Det de ikke gjør er å gi deg ny kniv på grunnlag av bilder på e-post... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.