Jump to content

Gullars

Members
 • Content Count

  552
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Gullars

 • Birthday 11/14/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg tok Jegerprøven i en alder av 19 år så det begynner å bli en del år siden. 16 år for å være nøyaktig. Jeg har også dyseleksi, gikk på skolen og måtte komme meg til kurslokaler med buss. Om jeg husker korrekt så var Jmosen også instruktør den gangen. Den gangen var han bare en Spring Chicken, men stadig en god instruktør Hadde noe feil, men jeg bestod jeg også. Tok ikke mange dagene før jeg gjorde skogen på Osterøy utrygg. Jeg hadde NULL erfaring med jakt da jeg ikke hadde noen i familien som drev med det. Derimot hadde jeg en bestefar som jeg benyttet en del tid i skogen med og dermed kunne jeg en del av disse bekasinene. Tror rett og slett mange som tar prøven i dag ikke har foreldre som har tatt dem med i skogen. Man består kun på teori i stedet for "skogstid". Common Sense, eller vanlig sunn fornuft er jo ikke nødvendig det samme i dagens politiske korrekt samfunn. Et av spørsmålene på prøven var om det var fornuftig å skyte stående med hagle i kano. Den sitter ganske støpt i hodet mitt. Det er jo et litt humoristisk spørsmål, men det er da nok folk som har kantret kanoen sittende skytende. Bortsett fra dette så fikk vi ganske god våpenopplæring og sikkerhetsopplæring. Skytingen min foregikk med Waliseren i Åsane, og det gikk veldig bra. Jeg skjøt overraskende bra i forhold til at jeg knapt hadde rørt et luftgevær som tennåring. Jeg tror mye koker ned til instruktøren`s motivasjon. Når jeg tok sertifikatet byttet jeg instruktør 2 ganger før jeg fant en jeg hadde god kjemi med. Da gikk alt så enormt mye bedre, men det er nå meg.
 2. Finn en grunneier ved havet og prøv sjøfugljakt. Det er vel der gakk gakk`en er nå som elver og tjern fryser på
 3. Gullars

  Belisle 120

  Hei. Jaktfall har vanligvis hat dem. Ser de ikke er på siden pr dato. Forsøkt å ringe dem å høre om de har noen på restlager?
 4. Nooben: Suveren film du har laget til. Virkelig pent laget til. Subscribet til kanalen din. Håper på flere.
 5. Han som hadde mårfangst kurset her i Bergen, hadde veldig god erfaring å ta måren på Laksehoder som han fikk på det lokale fiskeoppdrett anlegget. Du får jo dem gratis, så da er det bare å dra med seg så mange man orker, og hive dem i frysen. Jeg tipper også lakehodet vil fungere utmerket på mink. Har forstått det slikt at minken helst vil ha ferskvannfisk som ørret, ikke like gode resultater på feks torsk, sei etc. Så laksehoder er vel kanskje en mellomting. Personlig har jeg ikke hat noe spesielt god utelling på verken mink eller mår. Tamponger med honning og stjerneanis, samt noe tørket dadler, ser ut til å være det vanlige. Så kjører det i år. Ellers så tror jeg man bare må prøve seg frem. Hva fungerer i ditt området. Innlandet kontra ved kysten, hva minken og måren spiser i ditt området. Kanskje teste litt forskjellige pr felle?
 6. Kjørte den i oppvaskmaskinen og gav fjæren litt matolje, så skal den få stå ute til November.
 7. Anyone?? Det er jo så mange av dere som har Kaina.
 8. Hei hei. Ifjor kjøpte jeg en Kania 2000 felle. Jeg søkte litt på forumet, men fant ikke noe spesifikt når det kommer til denne fellen. Det var en som påstod han hadde lagt sin Kania i Speeddip, men det høres fryktelig upraktisk ut. Jeg har hat Kainaen min ute sist mårsesong uten at jeg fikk noe i den. Er det noen av dere som gjør noe annet enn å dekke den med litt granbar? Spraymale? Dyppe? Koke? Oppvaskmaskin? Voks? Jeg har en del speeddip igjen etter jeg dyppet conibearene mine i sommer. Ellers må jeg si det er en utrolig lettvint felle, nesten eklere enn syningsfellene. Ikke i nærheten av skummel som det er å sette en CB160 og en Fenn MK6.
 9. Se der ja Hugin. Perfekt! RAB er vel et merke jeg har så vidt har hørt om. Balter den linken din fungerte ikke, men jeg tror ut i fra navnet på linken at jeg skal finne posen. SofaBamse du er spot on, og noe jeg var veldig klar over, men jeg håpet det kanskje var noe alikevel. Albatrost det har litt med utformingen. OIH forklarer det bra. Vi menn har bredere skuldre, det har som oftest ikke damer, dvs de taper en del varme, så har de som oftest bredere hofter enn oss (de føder jo barn må vite ) , dvs at ved en unisex/mannesovepose så blir hoftene presset max mot sovepose materialet, dvs de mister veldig mye av isolasjonslaget. Helsport sin video er veldig alright. Så den som sier at damer og menn er lik er fullstendig på bærtur!
 10. Hei godt folk! Jeg er på jakt etter en sovepose til madammen så jeg faktisk kan få henne med meg mer på telttur. Ønsker en "dame modell", og ikke unisex versionen. Problemet er at madammen er 181 cm. Dame-soveposene jeg ha funnet til nå er kun 170 cm. Forslag til modell?
 11. Takk Rotorhead, men jeg har mange tommeltotter så lage egen er ikke et alternativ Men om du har tegninger så tar jeg gjerne i mot. Barerobert: Den så veldig bra ut. Du har tatt mink med den selv?
 12. Nå har jeg søkt etter beste evne etter Levende fangstbur for Mink. Jeg ønsker å vite hvilken "fabrikant" som folket bruker, mener er best. Vær snill å IKKE link produkter dere ikke har testet ut.
 13. Jeg og 2 kompiser har god erfaring med våre. Batteriet varte nå et par uker nå i sommer. En spredning pr dag. Vi har kjørt en sån "gjæringsbøtter ", type plastikk. En større bøtte av plastikk fungerer nok bra også. Borrer ut hull i bunn etter hvilken størrelse du synes fungerer best.
 14. Gullars

  Viltkamera

  Jeg forsøker å tolke litt hva du skriver her min gode mann. Forstår jeg det riktig at MMS ikke fungerer? Jeg har tilsvarende kamera. Ta gjerne kontakt på PM.
×
×
 • Create New...