Jump to content

Messerjunge

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Messerjunge's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis glippa er stor så er det mulig at du får lurt et tynt sugerør eller liknende ned i sprekken. Da kan du dytte limet inn i sugerøret og trekke det opp gradvis mens du fyller med silikon. Dermed får du feste hele veien.
  2. Det er absolutt noe Cold Steel burde endre. Alle knivene jeg har hatt fra dem, med gummiering (Kray-Ex) har løsnet med tiden. De har erstattet to av knivene mine med nye, en Trailmaster SK-5 og en Outdoorsman San-Mai. Hvis du skal fikse det selv, må du passe på at du har et lim som ikke vil reagere med gummieringen. Enkelte typer lim vil reagere med plast og gummi, de løser opp materialet og det faller fra hverandre. Og det er absolutt det siste du vil. Bruk et lim som har litt fleksibilitet og som vil hefte både stål og gummi. La kniven ligge varmt og tørt før du limer, slik at all eventuell fuktighet som har lagt seg mellom tangen og håndtaket vil fordampe. Lykke til Mvh Chris
  3. Hei Den ser flott ut! Det er ikke mye å klage på her. Svingningen av magen mot spissen av kniven er ganske brå, noe som gjør tuppen sterkere og godt egnet til tur og jakt. Inntrykket jeg får fra bildet er at kniven er "glatt". Ellers lurer jeg på hvordan den lille kanten lengst bak på grepet, der ringfinger og lillefinger vil ligge, kommer til å føles når du legger mye kraft på kniven. Personlig er jeg veldig glad i kniver med et hull i skjeftet for en stropp eller en snor. Var det noe du bevist lot vær å gjøre? Er den så tung som den gir inntrykk av å være? Mvh. Chris
  4. Jeg har hatt en Cold Steel Outdoorsman i fem år nå. Det er en av mine mest brukte kniver, og den har virkelig holdt mål. Hvis du ikke bryr deg om vekten, er det en formidabel kniv. Det er en del andre kniver på markedet, som vil yte minst like godt, til en mye lavere pris: -SKR (Cold Steel) -Leatherneck (Cold Steel) -Becker BK7 og BK9 (Kabar) -Kabar Bowie
  5. Litt Remington olje med antirust er mitt førstevalg. Men når det kommer til stykket fungerer det aler meste. Du kan bruke alt fra gammel motorolje til olivenolje. Bare sørg for at du renser kniven godt, pusser den, og fjerner alt av smuss, fett fra fingre og syrer fra kniven før du oljer den, slik at du ikke får etset noe inn i metallet.
  6. Har en Tenacious som jeg er storfornøyd med. Har fire spyderco kniver i posten, de burde komme en gang neste uke. Jeg har gjort noen små endringer på kniven: 1. Jeg ga den en 17* egg, med speilblank finish (6000 girt) 2. Lagde noen enkle grepsforbedringer, ca 3 cm skateboard teip langs rygge. 3. Satt en zip gjennom tommelhullet, og ga kniven en "wave" funksjon.
  7. 1) Håndtaket er for kort. Så lillefingeren får mye juling da den støter mot slutten av håndtaket. Men for folk med små hender eller hansker er ikke dette noe problem. 2) Siden kniven er så lett, blir huggekapasiteten redusert. Men den presterer bra for vektklassen. 3) Kniven er ikke velbalansert, den er faktisk litt fortung. Dette kan hjelpe hvis du skal hugge greiner ell. 4) Sliren holder ikke kniven på plass med mindre du bruker trykknappen. Sliren Buck har kommet med er en av de beste nylonslirene på markedet. Den har mange fine detaljer og funksjoner. 5) Kniven er særdeles vanskelig å slipe til perfeksjon. Den mangler et flatt parti ved ryggen, som gjør det umulig å feste den til Landsky eller Smith´s slipesystemer. Heldigvis er knivstålet så godt behandlet at det skal mye bruk til før kniven blir sløv.
  8. Jeg kjøpte en SRK for 4 år siden, og var ganske fornøyd med den til å begynne med. Men Cold Steel har gjort noen dumme valg opp i gjennom tidene. Hovedsaklig når det kommer til grep og slire. Det gikk ikke mer enn to uker før jeg fikk problemer med kniven. Etter svært lite bruk begynte grepet å løsne, det ble tydelig slark i festet mellom metallet og gummien i grepet. Senere samme dag brakk skruene som holdt selve sliren (av Secure-Ex) og beltehekten sammen tvert av. Jeg ga selvfølgelig tilbakemelding til Cold Steel, og de sende meg en ny. Jeg gikk ut i fra at den jeg hadde mottatt var en feilproduksjon. Men det stemte desverre ikke. Jeg fikk de samme problemene med den nye kniven, men denne gangen var de mindre. Håndtaket beveget seg noen millimeter og sliren ville ikke holde kniven på plass. Jeg er stort sett forøyd med Cold Steel selv om det er en del problemer med produktene deres.
  9. Jeg vil på det sterkeste anbefale en http://www2.fiskars.com/Products/Yard-a ... /Brush-Axe" target="_blank. Jeg kjøpte en av disse i Finland for over 6 år siden, og den har vært en fryd og en glede. Denne macheten er et fantastisk verktøy, når det kommer til kvisting av trær, rydde områder med krattskog osv. Gjennom årene har jeg prøvd mange macheter, og denne er fremdeles den klart beste, til sitt bruk vel og merke. Men jeg har måttet gjøre noen tilpassninger til grepet og utformingen. Jeg har kontaktet med Fiskars og Gerber om saken, og de ser nå på mine forslag.
×
×
  • Create New...