Jump to content

Art_vandeley

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Art_vandeley

  1. En enkel test er å teste det med en magnet. Titan er ikke magnetisk. Har en Strider SnG Lego flamed ti S30V og en GEC 852211 2011 Bladeforums forum knife. Basert på Great Eastern Cutleries #85 Bullet End Jack pattern. Rotationen min for tiden. Har et par til jeg pleier å bruke men disse 6 er perfekt til meg og bruksområdene mine.
  2. 0350en har stainless liners. Hva forundrer meg er de horrende priser norske nettbutikker selger kniver på? F.eks Spyderco Military til 2000kr (332$) normalpris er rundt 130$. Selv med frakt+ mums er det billiger å bestille fra USA f.eks. Ikke rart at det ikke selges bra kniver her i landet til en normal pris. Etterlyser forøvrig fortsatt noen I norge some eier (en ekte) Hinderer XM-18. Jeg påstår fortsatt at jeg er den eneste intill motsatt er bevist. Har spurt de fleste nordiske brukere av USN og diverse andre forum, men ingen nordmann som eier en slik. Dagens EDC.
  3. Import/export går ikke så bra. Tror jeg skal omskolere meg til arkitekt. Har sett selv på en ZT561, ligger størrelsesmessig mellom XM-18 3.5" og XM-24, noe som jeg liker. Tror ikke jeg skal kjøpe en Hinderer til i år, få heller vente til 2013 og da kjøpe en XM-24. Sikler heller etter en Strider SMF for tiden.
  4. Fikk min 3" Slicer for 10 dager siden, og har siden prøvd å finne en nordmann som har en XM-18. Jeg vet kun om 2 andre svensker som eier en. Har spørt litt rundt i forskjellige forum men så langt ser det ut at jeg er den eneste i Norge som har en. Vet at kammeret er ikke så hyppig på foldekniver, men vert et forsøk er det jo. Bilde for de som ikke har sett en før. Hinderer XM-18 2012 production, sw blade, sw ti. 3" Slicer grind Duratech 20CV.
  5. knivesshipfree.com knifeworks.com gpknives.com truenorthknives.com bladehq.com Og mange mere...
  6. 800kr med frakt til Norge. http://viewitem.eim.ebay.no/Leatherman- ... 74086/item
  7. Slenger meg på på den her. Flott tiltak. Håper det blir en ny gruppekjøp.
  8. Er smaken som baker. Kjøp du deg den kniven du liker. Med Spyderco kan du ikke gå gale.
  9. Noen her som ha hørt om CTS-BD1? Ha fått en Spyderco UKPK droppoint med svarte FRN handle her i huset hin dagen, og etter det jeg har lest på BF og Spydercos forum er BD1 nærmest 8CR13Mov og en nær fetter av AUS-8, men med mer karbon innhold. Forresten du må huske at Chicagoen er veldig liten. Tror det er en 2 eller 3 fingers grep. Skal du ha en som er 4 fingers men med liten leaf shaped blad så ville jeg gått for Spyderco Ambitious eller Persistance. Begge er liner locks med G10 håndtak og 8CR13Mov stål.Ligger på rundt 30$. Laget i kina, men veldig bra kvalitet. Har hatt en Persistance i nesten 1 år nå, og ha fått mest lomme tid av alle mine lommekniver. Snart kommer en Delica 4 FFG i grønt i huset dog, og da må den ned fra tronen sin. Ivertfall til jeg får meg en Sage 2 eller en CRK Sebenza
  10. Uansett kaliber? Så en 10/22 ville vært forbudt hvis dette kommer gjennom?
  11. For meste parten personlig preferanse, men du også får en bedre stål, FFG eller convex grind på eggen (tror det er convex), litt mindre 4" egg og bedre material i håndtaket. Plus at du støtter en (forholdsvis) liten svensk familiebedrift i stedenfor et firma som Cold Steel. Ja jeg har en SRK.
  12. Hvordan fikk du tak i Dokkaen? Trodde ikke Helle laget den endå.
  13. Er det vanskelig å lodde inn ny choke, eller må børsemakeren gjøre det?
  14. Må man søke på om å få kortet ned løpet? Har en gammal enkeløper Baikal her, med full trangboring. Har tenkt å teste ut stål neste helg, og i tilfelle den ødelegger trangboringen, så har jeg tenkt å sage av, sette på rødpunktsiktet og bruke den som slug og kortholdshagle.
  15. Finn et Weihrauch modell du liker. Da får du det beste.
  16. Ha hatt en SRK i ca 2 år nå, og jeg er ikke så imponert over dem. Har riktignok AUS8 versjonen. Stålet er for myk for min smak til en slik kniv. Jeg klarer ikke å få den i razor skarp slik jeg klarer med mine andre. Synes dette er bla den dårligste kniven jeg har hatt. Beltloopen er for stor, så sliren rir opp og ned når man går, den lille "notchen" mellom blad og håndtak er veldig forstyrrende også. Bladed er for min smak for tjukk. Syns forsåvidt ikke noe om Cold Steel, men det er et annet tema, og jeg visste ikke noe om dem før etter jeg kjøpte SRKen. Det var min første "gode" kniv, men sett fra dagens perspektiv, så hadde jeg nok vært bedre tjent med en Helle eller Mora. Eller en ESEE RC-4 som jeg bruker i dag.
  17. Vet det er mangen som har spurt det allerede, men jeg har en Baikal enkeløper med full trangboring. Kan den skyte lerdue ammo? Hvis jeg sager av til kortest lovlig lengde kan den skyte det då?
  18. Klart at det står at i norge er det ulovlig å jakte med luft våpen. Men man må se på klientelet til denne butikken. Skal ikke si at kun barn (med tanke på at luftvpåen er >18), men veldig mangen unge voksne handler stort sett der, som kanskje lar seg innflyte av den linjen, selv om det står 2 rader nedover at det er ulovlig. Man skriver jo ikke på en annonse på en hagle eller rifle, at den kan fin brukes på mennesker også fordi så og så kaliber er veldig kraftig, men jeg gjør oppmerksom på at i Norge er det ikke tillat. Jeg mener man ikke bør en gang gjøre oppmerksom på at denne luffen er kraftig nok til å skyte smådyr og fugler.
  19. Jeg har påpekt dette i en mail til de for en par uker siden, men tydeligvis har ikke bedret seg noe. Synes ikke noe om denne butikken. Hverken på nettet, eller i byn.
  20. Samma her. Virker fortsatt ikke for meg heller.
  21. Jeg ble ikke bedt om å framvise vandelsattest fra Tyskland. Men når jeg søkte var jeg mer en 5 år bosatt i Norge.
  22. Altås sikkerhetskurs og godkjenningskurs?
  23. Hva skal til då at man får skyte praktisk blackops?
×
×
  • Create New...