Jump to content

Anonymrifle

Members
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anonymrifle

 1. Virker som jeg er i mindretall her, men jeg: -Helpresser med hjemmelaget hylsesmøring (isopropanol og lanolin), 3 timer i en stainless steel tumbler og 1 time i hylsetørkeren før jeg går videre til å sortere og eventuelt trimme.
 2. Du har ikke vurdert å levere den tilbake til forhandleren du har kjøpt den av?
 3. En bekjent i klubben hadde lignende problem og han kjøpte en sånn https://osloskytesenter.no/butikk/apex-tactical-revolver-firing-pin-kit/ som løste problemet.
 4. Anonymrifle

  Yaesu ft 270

  Mottager og sendefrekvense blir brukt hvis man bruker repeater, han du har fått frekvensen av hadde vel opplyst om dette hvis de brukte det. Er det jaktfrekvensene som du har lagt inn så er dette kun simplex kanaler (radio til radio kommunikasjon). Men det gir meg forsåvidt en ide på hvordan man kan "låse" den fra å sende på frekvensen, du kan programmere kanalen som om det er en repeater til stede. RX frekvensen er den du har nå, mens TX frekvensen må være en annen. Her er jo utfordringen å finne en frekvens som ingen bruker eller vil forstyrre kommunikasjonen til andre, så jeg ville ikke ha gjort det.
 5. Anonymrifle

  Yaesu ft 270

  Jeg tror ikke det er mulig å programmere inn en sperre på PTT knappen på kun en kanal. Er ingen Yaesu håndholdte radioer som jeg har vært borte i som har den muligheten. Men svaret på om det er mulig finner du her https://www.yaesu.com/downloadFile.cfm%3FFileID%3D9502%26FileCatID%3D151%26FileName%3DFT%2D270R%5FUSA%5FOM%5FEH022N113.pdf%26FileContentType%3Dapplication%2Fpdf&ved=2ahUKEwj6mp6jo97lAhUhpYsKHV-XCZcQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0jxaII-vzoMmuRdNusCozG&cshid=1573342081766
 6. Jeg er ingen advokat eller har noen klare svar til deg, men jeg ville ha nektet. Å finne verdien på et våpen ut i fra våpenkort er alt fra veldig vanskelig til klin umulig. Har du feks en Blaser så står det jo ingenting om hva slags stokk du har, verdien varierer jo veldig fra grad 5 til grad 11.
 7. Som jeg nevnte lengre oppe, så er det noen distrikter som krever dokumentasjon på våpenskap før dem får papirene i retur, noen ber ikke om det. Men ja, sender du inn en søknad ens ærend for å kjøpe et brukt våpen så skal alt av info om rifle og selger oppgis, det er den riktige måten å gjøre det på. Jeg har kjøpt og solgt en del brukte rifler opp gjennom årene og det jeg har gjort når noen vil kjøpe riflen og de ikke har søknaden klar, har jeg krevd depositum, får dem avslag så får dem penga tilbake, utover det så beholder jeg pengene. Depositum har også fungert greit for meg når jeg også skal kjøpe noe brukt og papirer ikke er i orden. Men alle selgere er forskjellige. Når det kommer til å kjøp fra forhandler så har jeg aldri hatt noen problemer med å sende inn en åpen søknad, altså at jeg søker kun på feks rifle kal 308. Har noen ganger skrevet Autorisert forhandler på navn og adresse feltet hvor selger skal fylle det inn.
 8. Ja, det er forskjell fra våpenkontor til våpenkontor, noen ganger kan det til og med være forskjell fra saksbehandler til saksbehandler på samme våpenkontor. For noen måneder siden søkte jeg på en 9mm og en 45 acp, fikk begge innvilget. Mens en kompis av meg søkte samtidig på det samme og fikk beskjed om at de ikke ville innvilge søknaden på 9mm med mindre han gjorde den om til kaliber .38, 9mm var for grovt og ikke egnet til grovfelt. Dette var Øst politidistrikt. Men når det står på søknaden hvordan man skal gjøre det så er det den måten man skal gjøre det på og det som er riktig. Min erfaring er at kunnskapen blandet saksbehandlere på våpenkontoret varierer kraftig. Til stor del fordi mange av dem er byråkrater og har null peiling på det vi driver med og til dels fordi de har egne rutiner og tolkninger av reglene. At enhver politimann skal kunne svare på spørsmål om våpensøknader er litt for mye å forvente, men at de som skal forvalte dette ikke kan det er helt horribelt.
 9. Utenom Tikka og Browning så er jo Kimber verdt å ta en titt på hvis du skal ha en lett rifle.
 10. Har du har en åpen søknad så får man så klart kjøpe fra en privatperson. Men hvis du sender inn søknad i ens ærend for en brukt rifle man har funnet på finn.no så skal alle opplysninger om våpen og selger være oppført. Det er noen våpenkontor som godtar at man søker åpent på feks en halvautomatisk rifle, men det vil ikke si at det automatisk er riktig. Det står ganske tydelig hvordan man skal gå frem for å søke om våpen bakerst på søknadsskjemaet.
 11. Hvis du leser på baksiden av søknaden så finner du svaret du leter etter. Boltrifler, enkeltskuds rifler og O/U hagler holder det med å oppgi våpentype og kaliber. Halvauto rifler og hagler samt pumpehagler skal du søke på en spesifikk modell. Søker du våpen som skal kjøpes fra en privatperson skal absolutt alt av info om våpenet og navn og adresse til selger oppgis. Ikke noe krav om at man skal gå til innkjøp av våpenskap før man kjøper våpen, men noen våpenkontor praktiserer at kvitteringer på våpenskap skal legges ved før søknaden blir behandlet eller at den blir ettersendt før du får innvilget søknad i retur.
 12. Hvorfor ikke linke til en butikk som faktisk har den på lager? https://osloskytesenter.no/butikk/frankford-arsenal-platinum-series-rotary-tumbler-7l/
 13. Nye våpenloven finner du her https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-04-20-7 Hva som vil stå i forskriften er det foreløpig kun de som lager den som vet.
 14. Tollvesenet sier jo tydelig at så lenge det ikke er en restriksjonsbelagt vare så er det forenklet tollbehandling. Det er visse restriksjoner når det kommer til hva slags kniver man kan eie, men der er det såre enkelt siden det står i våpenforskriften hva som ikke er lov https://lovdata.no/forskrift/2009-06-25-904/§9 § 9.Forbud mot våpen eller lignende som ikke faller innenfor våpenloven § 1 Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter. Denne bestemmelsen gjelder ikke for våpen som er bestemt for eller tilhører politiet eller Forsvaret. Det er forbudt å erverve, eie eller inneha armbrøst uten tillatelse fra politimesteren. Det kan gis tillatelse til å erverve, eie og inneha armbrøst når vedkommende oppfyller kravene nevnt i § 10. Dette ledd gjelder ikke armbrøst ervervet før 1. januar 1993. Politimesteren kan dispensere fra forbudet i første ledd dersom særlige grunner foreligger. Så med mindre du har kjøpt deg en kniv som du i utgangspunktet ikke har lov til å eie så kan posten ta seg en bolle. Med svaret om at kniver kan være så mangt og være omfattet av våpenforskriften, kan du jo spørre dem om det da er forenklet tollgebyr på lovlige kniver og fullt gebyr på ulovlige kniver
 15. Etter å ha sett dokumentaren om Einar Gerhardsen så slår det meg hvor store forskjeller det er med han og Støre, eller politikere generelt i dag.
 16. Tydelig at selger ikke alltid sjekker om våpenet er ladd eller ikke.
 17. https://webshop.simarud.no/produkt/61014453/jd-1304d-tc-jakthoyttaler-m-mik-ptt-myk-boyle-1-pins-4-p
 18. Jeg tror det er jeg-vet-hvem-dem-er-og-hva-de-skyter-med statistikken, veldig vanskelig å finne det på nett.
 19. Jeg tror vel at den beste komboen fra begge verdener, hige end og masseprodusert, er Kimber. Jeg har en kompis som har en Kimber Stainless Raptor I 9mm som jeg har fått prøve en del, og den er søren meg utrolig god å skyte og den virker tight og fin. Men jeg har hørt mye bra om BUL også uten at jeg har prøvd en.
 20. Det som gjør pistolene til Wilson og andre hige end produsenter så dyre, er arbeidet som kreves for å lage en pistol siden alt av deler må tilpasses for hånd og at man bruker deler av den beste kvaliteten.
 21. Skal du ha 1911 fra øverste hylle så er Wilson Combat det første som dukker opp i hodet mitt.
 22. Ja, men selger må ha hatt den til utbedring/hatt til reparasjon 2 ganger før man har krav om ny hagle eller penger tilbake.
 23. Jeg tror han sikter til at det kanskje ikke er mange som kjenner til denne forskriften. https://lovdata.no/forskrift/2009-06-25-904/§51 § 51.Tilvirkning av ammunisjon Det kreves ikke tillatelse til å tilvirke ammunisjon eller prosjektiler til eget lovlig bruk.
 24. Våpenloven, eller lover og forskrifter generelt her i Norge, må leses som fanden leser bibelen. Når det står presisert i forskriften at man kan erverve piper fra forhandler uten mye om og men så lenge det er i samme kaliber som man har fra før, så vil det si at man må søke på den samme våpendelen når det er fra en privatperson. Hadde det vært samme prosedyre som det er for forhandlere som for privatpersoner hadde det stått skrevet i forskriften. Et godt eksempel er halvautomatiske skytevåpen som er forbudt i Norge, men med unntak hvis de oppfyller visse kriterier. Et annet eksempel er oppbevaring av våpen. Skal du være bortreist over en lengre periode (1-2 år) så kan ikke våpen som er registrert på deg oppbevares hos en forhandler siden det står i loven at våpen skal oppbevares på folkeregistrert adresse. For tiden så er jeg på det 3 året at jeg "låner" alle våpnene som en kompis eier mens han bor i Australia og leier ut leiligheten sin. Skjønner at når man er fersk i gamet så er det ikke alltid lett å skjønne hva den mener. Men jeg håper forklaringen min vil hjelpe deg med å lese våpenloven i fremtiden. Fyll inn alt av info du har om løpet, inkludert serienummeret, og navn og adresse til søker, kanskje du har flaks og de prioriterer søknaden din siden det er "mindre" jobb for dem.
 25. De ville og insisterte i utgangspunktet at jeg skulle få varer for 5000 i steden for pengene.
×
×
 • Create New...