Jump to content

arnegun

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arnegun's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Nei ikke sett det i salg på en stund, men i følge selger i butikk sist jeg var innom så skal det komme inn igjen. Hvorvidt det faktisk blir å skje gjenstår jo å se vet XXL har skiftet ut/mistet en del leverandører det siste året...
 2. Vanlig TopShot fra XXL er subsonisk i min 10/22. Billig og helt ok presisjon.
 3. Har det kommet noe offisielt fra dssn norge vedrørende den nye forskriften? Vil level 3 telle som 2stk level 2 mtp. å få attest?
 4. En del av dette kan jeg langt på vei være enig med deg i. Nå har vel den nye våpenloven også bydd på liberaliseringer på flere punkter. Dersom alle på stortinget og diverse etater har en skjult agenda mot jegere og skyttere slik mange ser ut til å tro ville de vel ikke økt jaktgarderoben til 8 våpen samt fjerne godkjentlista feks. De kunne glatt bestemt seg for å stramme inn tilsvarende flere andre land i Europa med betraktelig strengere våpenlover.
 5. Ordet hat har kanskje en annen betydning for deg en for meg. For øvrig ganske sikker på at det siktes til generelle forbud med tilbakevirkende kraft, ikke nødvendigvis forbud som omhandler våpen. Synes mange her inne er i overkant flink på å være negativ og male fanden på veggen.
 6. Nå skal det først sies at jeg er for en kompensasjonsordning og i mot forbudet i utgangspunktet. Men hvordan du klarer å være så nærtagende at du tolker dette som at Peter F. viser hat mot jegere er for meg en gåte.
 7. Hvor omfattende fresing måtte til? Kun på den som ligger an på sidene av pipa eller rundt kammeret også?
 8. Vil tro at når POD går ut med dette i et offisielt høringsnotat så er det noe de også står inne for i tiden videre. Det er vel POD som står for forskriftene som eventuelt kommer? Men vi får se jeg har i vært fall et håp om at godkjentlista forblir historie!
 9. POD skrev vel i sitt høringsnotat at de var for fjerning av godkjentlista og bruk av mer generelle kriterier for godkjenning om jeg ikke husker feil?
 10. Hva er den tjukkeste løpsprofilen som går i en standard R8 Success stokk? Ser det er minimal klaring med 17mm standardløp. Går semi-weight? hva med match?
 11. Nå har vel tendensen siden 60 tallet vært mer detaljeregulering av de fleste lover og regler, ikke bare de som omhandler våpen. Syns ikke man skal male fanden på veggen, men det er klart at man må ha øynene åpen. Slik den nye våpenloven ligger an til å bli nå syns jeg personlig det er mange forbedringer også. Spesielt hvis godkjentlista forsvinner og jaktgarderoben øker 👍
 12. Så hva var det som ble aktuelt angående browning bar (ikke match), sauer 303 og de andre renspikkede jakthalvautomatene? ryker disse også eller kun jaktriflene på denne listen?
 13. Regner med det fins svar på mine spørsmål i denne tråden 😄 Vurderer for tiden å bytte ut mine boltrifler i et systemvåpen, og da gjerne en Blaser R93/R8. Vært kjekt hvis noen kunne forklart meg de største forskjellene på disse modellene, og om R8 er verdt den ekstra kostnaden. Lurer også på hva som er forskjellene mellom de ulike modellene "success" "professional" "ultimate", det er jo relativt enorm prisforskjell, så regner med at det er mer en kun stokken som er forskjellig her?
 14. Dette er vel mulig dersom clutchen slippes i forbindelse med bremsingen slik at bilen ikke bremser på gir lenger. Spesielt i nedoverbakke.
×
×
 • Create New...