Jump to content

Anonymrifle

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Anonymrifle

  Reservevåpen

  Det står jo også i kompediet at 9mm pistoler som CZ Shadow, Glock og Sig Sauer ikke skal innvilges til grovfelt, kun rørtenger i kaliber .32 og .38. Har kompendiet rett eller gjelder fortsatt rundskrivet fra POD? Kompendiet er vel tenkt som ren informasjon for alle de saksbehandlerne som ikke har peiling på hva dem driver med, men at rundskrivet fortsatt er gjeldende instruks for politiets behandling av våpen søknader.
 2. Anonymrifle

  Reservevåpen

  @meatpukk Våpenkompendiet og rundskrivet fra POD er motsigende på det punktet der. Dette er hva rundskrivet sier at mosjonsskytter kan eie av våpen
 3. Jeg har mistet våpenkortet på den ene riflen min og jeg håper for guds skyld at det ikke tar flere måneder før jeg får nytt. Den blå delen er lurvete og du må virkelig legge viljen i det for å finne ut at det tilhører riflen. Jeg tør nesten ikke å ta den med ut av huset i frykt av å bli stoppet.
 4. Anonymrifle

  1911-tråden

  Hva menes egentlig med halvfabrikata?? Vil dem ikke virke før man har sendt dem til børsemaker?
 5. Hvordan blir det ulovlige ombygging?
 6. Anonymrifle

  1911-tråden

  Hvorfor BUL fremfor amerikansk?
 7. Anonymrifle

  Glock-praten

  Lever den tilbake og la butikken fikse problemet for deg.
 8. Dette med aktverdig grunn har jeg forsøkt å finne ut av hva egentlig er og ingen av politijuristene jeg har spurt har klart å gi noe fornuftig svar. Person 1: Ola Dunk på 48 år som har bodd hele livet i Tigerstaden og har aldri vært i kontakt med politiet utover å fornye pass. Har gått med en lommekniv eller Leatherman i buksa siden han var 16 og bruker dem titt og ofte til alt mulig enn å gjøre noe kriminelt. Person 2: Abdullah på 26 år som har bodd hele livet sitt på Holmlia og er en veldig god kjenning av politiet, med flere voldsdommer på samvittigheten hvor det har blitt brukt kniv. Begge blir stoppet i en av Oslopolitiet sine knivkontroller og begge har kniv på kropp. Har person 1 en aktverdig grunn? Eller blir det behandlet på lik linje som person 2? Får person 1 en bot som han ikke vedtar, velger heller å kjøre hele saken i retten, hvor stor sjanse har han for å vinne? Den aktverdige grunnen er etter min mening såpass diffus at hvis man blir stoppet av politiet så avhenger det av dagsformen til han/hun som stopper deg og det kan godt hende at man velger å gi bot i frykt for å gjøre noe feil eller å være på den sikre siden.
 9. Virker som jeg er i mindretall her, men jeg: -Helpresser med hjemmelaget hylsesmøring (isopropanol og lanolin), 3 timer i en stainless steel tumbler og 1 time i hylsetørkeren før jeg går videre til å sortere og eventuelt trimme.
 10. Du har ikke vurdert å levere den tilbake til forhandleren du har kjøpt den av?
 11. En bekjent i klubben hadde lignende problem og han kjøpte en sånn https://osloskytesenter.no/butikk/apex-tactical-revolver-firing-pin-kit/ som løste problemet.
 12. Anonymrifle

  Yaesu ft 270

  Mottager og sendefrekvense blir brukt hvis man bruker repeater, han du har fått frekvensen av hadde vel opplyst om dette hvis de brukte det. Er det jaktfrekvensene som du har lagt inn så er dette kun simplex kanaler (radio til radio kommunikasjon). Men det gir meg forsåvidt en ide på hvordan man kan "låse" den fra å sende på frekvensen, du kan programmere kanalen som om det er en repeater til stede. RX frekvensen er den du har nå, mens TX frekvensen må være en annen. Her er jo utfordringen å finne en frekvens som ingen bruker eller vil forstyrre kommunikasjonen til andre, så jeg ville ikke ha gjort det.
 13. Anonymrifle

  Yaesu ft 270

  Jeg tror ikke det er mulig å programmere inn en sperre på PTT knappen på kun en kanal. Er ingen Yaesu håndholdte radioer som jeg har vært borte i som har den muligheten. Men svaret på om det er mulig finner du her https://www.yaesu.com/downloadFile.cfm%3FFileID%3D9502%26FileCatID%3D151%26FileName%3DFT%2D270R%5FUSA%5FOM%5FEH022N113.pdf%26FileContentType%3Dapplication%2Fpdf&ved=2ahUKEwj6mp6jo97lAhUhpYsKHV-XCZcQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0jxaII-vzoMmuRdNusCozG&cshid=1573342081766
 14. Jeg er ingen advokat eller har noen klare svar til deg, men jeg ville ha nektet. Å finne verdien på et våpen ut i fra våpenkort er alt fra veldig vanskelig til klin umulig. Har du feks en Blaser så står det jo ingenting om hva slags stokk du har, verdien varierer jo veldig fra grad 5 til grad 11.
 15. Som jeg nevnte lengre oppe, så er det noen distrikter som krever dokumentasjon på våpenskap før dem får papirene i retur, noen ber ikke om det. Men ja, sender du inn en søknad ens ærend for å kjøpe et brukt våpen så skal alt av info om rifle og selger oppgis, det er den riktige måten å gjøre det på. Jeg har kjøpt og solgt en del brukte rifler opp gjennom årene og det jeg har gjort når noen vil kjøpe riflen og de ikke har søknaden klar, har jeg krevd depositum, får dem avslag så får dem penga tilbake, utover det så beholder jeg pengene. Depositum har også fungert greit for meg når jeg også skal kjøpe noe brukt og papirer ikke er i orden. Men alle selgere er forskjellige. Når det kommer til å kjøp fra forhandler så har jeg aldri hatt noen problemer med å sende inn en åpen søknad, altså at jeg søker kun på feks rifle kal 308. Har noen ganger skrevet Autorisert forhandler på navn og adresse feltet hvor selger skal fylle det inn.
×
×
 • Create New...