Jump to content

Anonymrifle

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @joska Forbundene har samarbeidet med POD på kompendiet, til virken grad og om NSF fikk lese det ferdige resultatet og om de sa i fra at dette blir feil vet jeg ikke. Men når man ikke hører noe fra dem etter at de har blitt informert om den nye praksisen, så kan man jo fort tro at dette er ønsket fra forbundets side.
 2. Det må du ikke spørre meg om men POD. I rundskrivet så står det at du kan erverve tillegs-/ reservevåpen. Så lenge de ikke presiserer at det gjelder kun ett reservevåpen per bruksområde så er det en åpning for at man kan gjøre det. Intensjonen er vel at man bare skal få ett reservevåpen men likevel ha mulighet til at de mest aktive skyttere som har over gjennomsnittlig med aktivitet kan ha flere reservevåpen. Jeg er rimelig sikker på at det finnes noen som har såpass med aktivitet at de har flere en ett reservevåpen til en klasse.
 3. Riktig, for i Norge er det kun stasjonsvogner med høy bakkeklaringen, firehjulstrekk og med maks hastighet på 90 km/t som er egnet.
 4. @hipshot Men det skal ikke være noe behov eller nødvendig for å argumentere om hvorfor han skal ha en 9mm og en 45acp. Vi har jo sett det et par ganger her at våpenkontorene ikke vil innvilge 9mm pistol til grov siden det står i kompediet, som NSF har vært med å lage, at 9mm ikke egner seg og det er kun pistoler i 32 og 38 med ortopedisk grep som egner seg, selv om man ikke har et våpen man kan bruke. Kompendiet er kun et informasjonsskriv til de som jobber med dette og som aldri har tatt i et skytevåpen før, hvis man leser innledningen på våpenkompendiet så står det blått på hvitt hva hensikten med kompendiet er og hvilken regler som våpenkontorene skal forholde seg til. Sitat fra innledningen med mine uthevinger Ved å nekte noen en pistol i 9mm til grov når man ikke har noe våpen man kan bruke i klassen fra før, eller vil kun innvilge pistoler med ortopedisk grep i .32 eller .38 til grov, kan man vel trygt si at dem ikke følger lov, forskrift eller rundskriv, men finner på egne ting som står i et informasjonshefte for å gi økt fagkunnskap om ulike våpentyper og ammunisjon, samt en oversikt over skytterorganisasjonenes godkjente programmer og bruksområder. Jeg er hjertens enig med deg i at det er viktig at man skyter og er aktiv når man først har gått til innkjøp av våpen, men det forvaltningen holder på med nå skal man overhode ikke godta og det viser hvor tafatte NSF er som ikke tar tak i dette. Jeg vet at det er skyttere som har tatt kontakt med forbundet om dette uten at det skjer noe.
 5. Hvorfor skal han spørre seg om det? Det er ingen begrensninger i loven om hvor mange reservevåpen man kan ha, men når man først aksepterer at forvaltningen lager sine egne regler, så kan man fort få et svar når man søker på sin andre 9mm at de anser behovet som allerede oppfylt med det man allerede eier, men at de aller nådigst kan innvilge en GSP i kaliber .38 siden den skal brukes i Grov, 9mm kan jo tross alt ikke brukes. Verden er som den er, men i disse tilfellene har man mulighet til å gjøre noe med det 🥳
 6. Og mitt standard svar på slike utsagn er at man ikke skal godta at forvaltningen lager sine egne regler og lar noens personlige meninger i NSF om hva som er egnet til bruk i hvilken gren få sette standarden på hva skyttere kan erverve og bruke av våpen. Men la oss si at han har nok aktivitet til å kjøpe reservevåpen i 9mm som han bruker i Grov men som har blitt ervervet til Militær. Hva skal han gjøre når han skal ha seg reservevåpen i .45 til militær eller 9mm til grov?
 7. Jeg finner ikke noe om dette på regjeringen.no eller andre steder. Kan du ikke legge ut linken selv om den ikke virker?
 8. Men til hvilken grad skal man godta inngripen i privatlivet og sette restriksjoner på lovlydige borgere med grunnlag i samfunnets sikkerhet? Spør deg selv og svar helt ærlig. Vil man gjøre samfunnet tryggere ved at ingen får eie en Mini-14? Utgjør eiere av en Mini-14 en samfunnsrisiko? Hvorfor og hva utgjør jegere som eier en Mini-14 en større risiko for samfunnet enn en som skyter dynamisk som eier en AR15? Drapsstatistikken til KRIPOS viser at skytevåpen ikke er et samfunnsproblem, i 2019 ble kun 3 personer drept med skytevåpen. Vi har kun hatt en masseskyting på 75 år, noe som var så unikt at KRIPOS ikke valgte å ta det med i drapsstatistikken. Hva som skjer i andre land er for så vidt irrelevant så lenge man ikke sammenligner seg med andre land som har samme type samfunn som Norge. Man må i alle tilfeller hvor man skal gjøre noe i navnet av samfunnets sikkerhet om det faktisk vil gjøre samfunnet sikrere eller om det bare vil skape en falsk følelse av trygghet.
 9. Man kan kan bruke å stanse folk som handler i vill affekt argumentet på alt som kan misbrukes for å skade og drepe andre mennesker. La oss oppfylle MDG sin våte drøm og forby bilen, man trenger kun sykkel eller hest og kjerre. Er drap som har blitt begått med skytevåpen i Norge et stort problem? Er masseskytinger i Norge et problem? Står lovlig ervervede våpen og våpeneiere bak flesteparten av drap i Norge? Hvis man kan svare ja på de fleste av disse spørsmålene så mener jeg man kan ha en reel diskusjon om man skal ha restriksjoner på halvautomatiske rifler og magasinkapasitet. Så lenge vi ikke har et problem med at halvautomatiske rifler blir misbrukt hvorfor skal man gjøre noe med som ikke er et problem?. Forøvrig så er sjansen for at en person som har en såpass alvorlig psykisk lidelse at man får trangen til å drepe masse mennesker ute av det blå i ren affekt skal få erverve våpen liten. Er man på det stadiet så har man vært i kontakt med både politi og helsevesenet flere ganger.
 10. Skadepotensialet er et veldig tynt argument for og forby/regulere såkalte høykapasitets magasiner. Fjærer til magasiner er det fritt salg på og med dagens 3D printere så er det en smal sak å lage sine egne magasiner. Kriminelle som ikke får kjøpt våpen eller ammunisjon har likevel tilgang på dette og all verdens av lover og regler vil ikke påvirke det heller. Skal man først trekke ABB inn i dette så føler jeg at man burde påpeke at politiet hadde hatt mulighet til å stoppe han før 22 juli, det samme gjelder ham moskeskytteren. Men når man er så dedikert til en sak som ABB så hadde det ikke spilt en trille om magasiner med mer en 10 skudd hadde vært regulert eller ikke. Når man har kapasitet til å lage en bombe (noe som forøvrig er ulovelig hvis noen har glemt det), så hadde han skaffet eller mekket 30 skudds magasiner hvis han ikke hadde fått kjøpt det lovlig.
 11. I det forslaget du har linket til så får du det
 12. Anonymrifle

  Reservevåpen

  Det står jo også i kompediet at 9mm pistoler som CZ Shadow, Glock og Sig Sauer ikke skal innvilges til grovfelt, kun rørtenger i kaliber .32 og .38. Har kompendiet rett eller gjelder fortsatt rundskrivet fra POD? Kompendiet er vel tenkt som ren informasjon for alle de saksbehandlerne som ikke har peiling på hva dem driver med, men at rundskrivet fortsatt er gjeldende instruks for politiets behandling av våpen søknader.
 13. Anonymrifle

  Reservevåpen

  @meatpukk Våpenkompendiet og rundskrivet fra POD er motsigende på det punktet der. Dette er hva rundskrivet sier at mosjonsskytter kan eie av våpen
 14. Jeg har mistet våpenkortet på den ene riflen min og jeg håper for guds skyld at det ikke tar flere måneder før jeg får nytt. Den blå delen er lurvete og du må virkelig legge viljen i det for å finne ut at det tilhører riflen. Jeg tør nesten ikke å ta den med ut av huset i frykt av å bli stoppet.
 15. Anonymrifle

  1911-tråden

  Hva menes egentlig med halvfabrikata?? Vil dem ikke virke før man har sendt dem til børsemaker?
×
×
 • Create New...