Jump to content

Anonymrifle

Members
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Anonymrifle last won the day on May 14

Anonymrifle had the most liked content!

Community Reputation

47 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helsepersonell har meldeplikt ovenfor politiet hvis de vet at pasienten har våpen og kan/vil utgjøre en fare for seg selv eller samfunnet hvis pasienten får beholde våpen. Personer med alvorlig psykiske lidelser er som regel også i systemet til politiet fra før. Om det vil hjelpe på samfunnets sikkerhet og involvere leger? Tviler på det. Men nei, det er ikke noe i lovgivningen som gjør at man må involvere en lege så lenge det ikke er registrert noe psykiatri i registrert til politiet.
 2. Kjøpte noen 5.11 boxere for ca 2 år siden i forbindelse med en fjelltur med mye gåing, helt geniale etter min mening https://www.511tactical.com/performance-6-brief.html
 3. Lower er en søknadspliktig våpendel som man må ha tillatelse fra politiet til å eie. Som jeg tolker loven, så lenge den ikke er gjort varig ubrukbar og er fullt funksjonell, trenger kun å ta den av og sette på en ikke plombert uper, så er det forbudt å eie denne uten tillatelse fra politiet.
 4. Jeg tror det vil gå i mot maktfordelingsprinsippet.
 5. Hva er det du vil at skal bli gjort med pistolen?
 6. Oslo Skytesenter og Brownells selger ZEV.
 7. Skal du ha løp er det vel Oslo Skytesenter du skal prate med.
 8. Jeg vet ikke om den vil passe i kassa med de samme modifikasjoner som må til på en Glock 19. Men med mindre det er mulighet til å bytte ut ramma veldig enkelt eller det er designet som gjør at du har lyst på den, så ville jeg heller ha gått for en standard Glock 19 og byttet ut de originale avtrekksdelene med enten ZEV eller Apex. En kompis av meg har en OZ9 og jeg har prøvd den et par ganger, den er bedre å skyte med enn en standard Glock, men jeg har også skutt med Glock som det er montert ZEV trigger kit i og jeg mener at de 10 - 12 000 mer man betaler for OZ9 ikke er verdt det. Spar heller pengene og gå for standard Glock og et trigger kit.
 9. Hmmm. POD, KRIPOS og PST er oppgitt som høringsinstanser men det er ikke noe høringssvar fra dem. Kan det være unntatt for offentligheten?
 10. Hvorfor skal man ikke klage?... Selv om NSF har gitt POD føringer om hvordan de skal behandle søknader til Grovfelt, så er det fremdeles feil saksbehandling fra våpenkontorene siden regelverket til NSF tillater alle type håndvåpen med visse tekniske spesifikasjoner. Når man så påpeker dette i en klage til våpenkontoret eller POD, så burde POD ha innvilget søknaden og sendt en krass mail til forbundet om at de har blitt feilinformert. Kan jeg kjøre i fylla hvis statsadvokaten har sagt at jeg får lov så lenge jeg kun har drukket øl?
 11. Det har du 100% rett i, men det har vel vært et problem i veldig mange år blandet saksbehandlere på våpenkontorene at de ikke har kunnskap eller interessen til å sette seg inn det. Kompendiet er et veldig bra tiltak fra POD for å øke kompetansen blant våpenkontorene. Problemet oppstår når noen glupe hoder i NSF ikke tenker (eller kanskje ikke?) over hva dem sier til POD, våpenkontorene oppfatter kompendiet som nye retningslinjer for behandling av søknader og POD støtter avgjørelsene til våpenkontorene, selv om det er feil, siden NSF har sagt at kun rørtenger kan brukes. Løsningenpå dette er at enten NSF forteller POD at praksisen de holder på med er feil eller at noen som har fått avslag fra POD klager dette inn til sivilombudsmannen. Jeg vet ikke hva som vil løse dette problemet raskest, men jeg tipper at det er via NSF. Er det forresten noen som har fått avslag som har klagd dette inn til sivilombudsmannen?
 12. Men det forbudet fra forsvaret gjelder vel bare for de som er ansatt eller tjenestegjør i forsvaret?
 13. Greia er jo at folk hevder seg og vinner stevner med noe som er i følge noen i NSF og POD uegna drittvåpen som ikke er konkurransedyktige.
 14. Og med det miste grunnlaget for å eie håndvåpen som man har ervervet gjennom NSF siden man ikke lengre er medlem.
 15. Kanskje fordi man heller vil skyte med en 6" 1911 i 9mm med avtrekksvekt på 1100 gram fremfor en Walther i .38 til Grovfelt. Kanskje man ikke har lyst til å være medlem i andre forbund enn NSF. Kanskje man har tilgang til grisebillig 9mm ammo og på den måten holde kostnadene nede ved å ha to 9mm pistoler. Eller kanskje grunnen bare er at man ikke godtar at forvaltningen lager sine egne regler.
×
×
 • Create New...