Jump to content

Sku

Members
 • Posts

  284
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sku's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

15

Reputation

 1. takk for voksenopplæring. Lærte ikke noe om jern/stål på skolen eller fysikkstudiet på gløshaugen. Trodde jern ble framstilt som rent jern og at man måtte sette til karbon på et vis for å få stål, og ikke motsatt.
 2. Med kommende blyforbud? så kan det bli dyrt å være skytter, skjønner jo at dreiing av monolittiske kobberkuler koster. Jeg lurer på hvorfor det ikke lages kuler av bløtt jern med kobbermantel uten på ? Jern er da minst like billig som bly. Har det noe å gjøre med deformasjons egenskapene til jern når kula blir klemt sammen i løpet ? Men forsvaret har da kuler med stål inni, som er enda mer uegna ? Er det derfor HK416 løp blir ødelagt av forsvarets ammo ?
 3. Noen som har prøvd eller lest om både Weihrauch Luftgevær mod. 50S og Walther Classus WS 4,5mm luftgevær og kan si hvilket som anbefales ? Bare et par 100lapper som skiller i pris, ikke utslagsgivende.
 4. Er det nok tre i en vanlig S&L Legacy/Classic trestokk til å frese ut plass for A-tec integral ? Integral har 34 mm diameter.
 5. Har lyst på heldempa rifle, og skyte subsonic 30 cal. Rifla jeg har i tankene er Schultz & Larsen Legacy i 300blk eller Schultz & Larsen Classic i 308 med 1-8 twist. Lager S&B rustfrie løp, som er nødvendig for heldempa rifle ? Ellers så leverer vel ing Hansen rustfrie løp til S&L. Spørsmålet var da hva som er passende stokk for S&B Legacy eller Classic, stokken må freses ut for å få plass til A-tec Integral heldemper.
 6. vow, 8x57 løp 15mm er prisa til 8000kr, magasin koster vel 1500kr pr stykk, og du fikk også demper med, alt dette "gratis".
 7. Betalte du det samme som prisen oppgitt på jakt&friluft med original løp ?
 8. 3.4kg med tynt 15mm løp ? Eller standardløp, som er : Tactical model comes standard with a barrel of 74 cm and a diameter Ø27.
 9. Sku

  308 subsonic

  Ser på nettet at for 300blk så anbefales av og til 1-7" twist hvis man skal skyte subsonisk, for at kula skal fly stabilt, se feks video under. Det er jo samme kule som man bruker i 308, så da kan det vel være problematisk med 1-8" twist i et 308 løp hvis man skal skyte subsonisk ? Har lest(Litz Applied ballistics for long-range shooting s167) at rask twist kan føre til spredning på blinken, pga ujevnheter i billige kuler (symmetri aksen sammenfaller ikke perfekt med "principal axis" . Pricipal axis er akse som et objekt kan rotere fritt rundt, uten at det må brukes krefter.) Og for veldig lette kuler i høy hastighet kan rask twist medføre separasjon. Spørsmålet mitt er om noe raskere enn 1-8" twist er en lur ide for 308 løp, som primært skal brukes til å skyte subsonisk hjemmerulla ammo med, hvis man i det samme løpet av og til skyter Fiocchi eller Partizan billigste (supersonisk) helmantel ammo ? Dvs. vil raskere enn 1:8" twist gi spredning på blinken for billig supersonisk ammo ?
 10. Noen som vet hvem som er nest billigst på Weihrauch HW50 ? Bevern hadde ikke på lager. Får ikke opp på prisjakt.
 11. Har tenkt å begynne å skyte med luftgevær igjen, har ikke gjort det siden jeg var barn(hadde Slavia 630 ) men har framdeles gode minner om skyting på blikkboks. Hva anbefaler kammerets lesere av fjærdrevet luftgevær for maks 3000kr ? Er bare 15 meters avstand der jeg har tenkt å skyte på hytta, så trenger ikke verdens kraftigste luftgevær heller. Gjerne trykk punkt avtrekk, og trestokk er heller ikke å forakte, men ikke et must. Skal sette på rødpunkt.
 12. Sku

  308 subsonic

  Ok. Ser ut som det blir trening med 22LR subsonic og Prvi Partizan 308 til 5kr skuddet(har et lite lager fra sist gang XXL hadde salg) i steden da, hvis det ikke fins egna 30cal kuler for subsonic som koster mindre enn 5kr. (er klar over at kuler er dyre nå, pga. hamstring i USA, så tenker egentlig på pris før galskapen begynte, og prisene vil forhåpentligvis synke til gammelt nivå en vakker dag). Er vandt til å skyte mye, mens de andre skyter sine 15 treningsskudd så skyter jeg oftest 60-70 skudd. Men har lyst å begynne å lade litt likevel, lærer vel mye våpenteknisk av å lade.
 13. Sku

  308 subsonic

  ok, 150 gr sierra prohunt, uten boattail og med flat nose, ble omtalt over, men er jaktkule til 6.50kr pr stykk. Anbefaler dere noen 308 helmantel kuler uten boattail som er egna for subsonic, som er billig nok at kan brukes til mengdeskyting ?
 14. Sku

  308 subsonic

  7.62x39 løpet mitt er visst lagd for 308" kuler fant jeg noen sa på et forum på nettet, så da er det vel bare å kjøpe ladeutstyr, krutt og ei passende kule for lading, så kan jeg bruke samme kula for 7.62x39 og hvis jeg seinere får tak i 300blk eller 308 pipe med kjapp snurr ? Men ser nå at subsonic kula til Lapua koster 6.50kr pr stykk hvis man bare kjøper 100... prøver med 190gr NCC først.
×
×
 • Create New...