Jump to content

Sku

Members
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det rett fram å bruke 200 STR 22LR konverteringssett i Sauer 202 eller må børsemaker gjøre noe ? Vurderer rekruttvarianten med mindre løpsdiameter så får plass i stokken, hvis det blir Sauer 202 kjøp.
 2. Hør med www.reloadinginternational.com , de kan skaffe eksporttillatelsen og få rifla frakta til Norge. De tar 10% av prisen på rifla for å skaffe eksporttillatelsen, i tillegg må du betale for frakta.
 3. Fikk dette svaret fra Røssler da spurte om de kommer til å produsere 5 skudds 223 og 7.62x39 magasin : "We produced magazines in caliber .223Rem. and 7,62x39 with 5 rounds, but stopped some years ago because there were too many problems. We still could not save this problem, so I can not say, if we will offer these magazines again some day." For meg så høres det rart at det skulle være så vanskelig å få et 5 skudds magasin til å fungere, men det er vel ikke så lett å få ei systemrifle til å fungere med mange forskjellige kaliber. Har lagt merke til at det er endel sy
 4. Er på utkikk etter det perfekte systemvåpen, som for meg betyr lett, max 3 kg med trestokk, billige løp, og tilgjengelig i de kalibre jeg bruker, 223, 7.62x39 og 6.5x55. Den eneste rifla jeg vet av (har sjekka alle tror jeg, til fornuftig pris, dvs under 30 0000kr) er Røssler Titan. Problemet er at Røssler Titan bare lager 3 skudds magasin for 223 og 7.62x39, og da 99,99% av patronene jeg skyter, skytes på skytebanen, så vil jeg gjerne ha 5 skudds magasin for å slippe unna med litt mindre magasin inn og ut av våpenet. Spørsmålet mitt er da : vet noen av en børsemaker som kan lage et 5 sku
 5. Har skutt med Sako AV og Winchester 70 hele livet, men vurderer nå å gå over til Sauer. Slo til på en Sauer 404 Elegance som jeg fikk til halv nypris. Men har egentlig mer lyst på en Sauer 202 med aluminiums kasse(Highland heter vel den modellen), den skal veie bare 2.7kg, en halvkilo mindre enn 404, og 202 Highland fins vel også med trykkpunktavtrekk, som jeg også foretrekker. Har også lyst på et 223 løp. For 404 fins vel bare 3 skudds magasin, hvis da 223 løp i det hele tatt er å få kjøpt, har bare sett kunngjøring fra 2019 om at Sauer 404 løp i 223 skulle komme. Har også
 6. Sku

  Sauer 404

  Noen som vet om det fins 5 skudds 233 magasin til Sauer 404 ? Finner ikke på nettet. (og hvis det ikke fins, noen som vet hvorfor ?? Får ikke tak i 5 skudds 223 magasin til Røssler Titan i 223 heller. Og før noen sier at man trenger ikke flere skudd på jakt, så er grunnen for behovet at jeg skyter 99.,9% av patronene på banen)
 7. Ønsker meg en Sauer 202 Highland (den har lett alu kasse, rifla veier bare 2.7g) Min børse pusher kan selge meg en ny 202 Forest, men med anna løp. Forest har alu kasse men kommer egentlig med Heavy Medium barrel, men jeg får den levert med et standard løp så vekta blir lav som er hele poenget med at jeg ønsker alu kasse. Spørsmålet mitt er da om Forest stokk har mye breiere løpskanal enn på 202 standard, så det ser rart ut med standard tykkelse piper ?
 8. Har nå snakka med han som jeg lånte rifla av for 34 år siden, og han sier det ikke var 1900, men en Husqvarna 1640. Kan den ha vært levert med trykkpunkt avtrekk ?
 9. På mitt våpenkontor trengs ikke søknaden i 2 eksemplarer, bare skriv "Import" øverst, og navn og adresse på leverandøren/selgeren. Triebel i Berlin fikser i hvert fall eksportpapirer, da henter du børsa hos han, men det må stå i våpensøknaden noe ala "for German authorities : rifle is transported by ... from Germany to Norway". Poenget er at når det står i søknaden så vet tyske myndigheter at det er ok for norske myndigheter at du tar med rifla sjøl.
 10. Noen som vet av trykkpunkt avtrekk som passer i en Sako AV/L61R, eventuelt etter tilpasning av børsemaker ? Sikring må framdeles virke....
 11. Sku

  Merkel Kr1

  Har Merkel slutta å produsere KR1 ? Fant den ikke på Merkel hjemmesida, eller mulig det var katalogen for 2021 jeg bladde igjennom forrige uke.
 12. (administrator : kanskje denne tråden passer bedre under Samlevåpen, 50 år siden siste Husqvarna ble produsert og 40 år siden siste Carl Gustaf. Kan du flytte den ?)
 13. Lurer på hvorfor det er så få jaktrifler med trykkpunktavtrekk ? (Schultz & Larsen kan leveres med det, Sauer 202?, Mauser M98, kom gjerne med flere eksempler så blir mer å velge i). Jeg syns i hvert fall trykkpunktavtrekk er bedre når man skal skyte presist.
 14. Første sesongen jeg jakta brukte jeg en lånt Husqvarna 1900. Den hadde trykkpunktavtrekk. Kjøpte meg Sako etterpå, og arva en Winchester 70, som begge har direkteavtrekk, men drømmer framdeles om avtrekket på første rifla jeg brukte. På wikipedia så står det for Husqvarna/Carl Gustaf 1900 at den har "Avtrekket er i utgangspunktet et direkteavtrekk, men kan også fås som snellert". Lurer da på om Husqvarna jeg hadde var en sjeldenhet, eller om mange ble lagd med trykkpunktavtrekk ? I så fall skal jeg få tak i en, og eventuelt sette i nytt løp med samm
×
×
 • Create New...