Jump to content

hipshot

Members
 • Content count

  908
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hipshot

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Men hvorfor skeptisk til S&W? De var de første (Ok, nummer to) og har holdt det gående med samme våpenet uendret siden 1955. Ruger har forandret sin SA .44 minst to ganger og introdusert nye også, og Taurus ha også introdusert nye modeller. Andre (Colt f.eks) har gitt opp.
 2. hipshot

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Jeg har ikke hørt noe negativt om disse. Jeg tror at DA avtrekket er noe tungt, kanskje fordi det er mer short-action enn flere andre. Ellers så har jo DW rykte for god presisjon, selv om mye kan gjøres med rett ladning. Hvis jeg husker rett så er også låsehakkene noe offset iforhold til S&W, så det er tykkere gods på de tynneste stedene på sylinderen. Hvis du skal kjøpe brukt så er det sikkert fint nok, jeg lurte på om det var noen ny produksjon på gang.
 3. hipshot

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  DW - lages de ennå eller skal du kjøpe brukt.
 4. hipshot

  M98 spørsmål

  Allright. ... men hvem vet, kanskje best å handle raskt.
 5. hipshot

  M98 spørsmål

  Hvordan er det å få det ut fra Usa? Jeg har blandete erfaringer.
 6. hipshot

  Nettopp kjøpt og importert pistol fra Tyskland

  Ha litt tålmodighet Domino, året er ikke omme ennå...
 7. hipshot

  Ny på lading og 9mm

  I den artikkelen foreslår de det kruttet for 9mm IPSC major ladninger - definitivt ikke det første du lager hvis du er nybegynner. Jeg er enig i at 320 er fint til 9mm - jeg bruker det selv.
 8. hipshot

  1911 til classic

  Ja jeg er enig i dette. Det jeg mente å skrive var at delene måtte passe - noen "1911" pistoler har toleranser som er utenfor spec. Og når det gjelder støvdekselet så er det faktisk restriksjoner her, (pluss endel andre ting).
 9. hipshot

  Ny på lading og 9mm

  Hvilket våpen har du? Det betyr litt. Jeg har en Colt Government og bruker Vihtavouri N320 krutt til militær, og 115 gr HN kuler. Jeg var skeptisk til HN i begynnelsen, men ingen grunn til det. HN er også det jeg bruker i 45acp, og der har jeg altså truffet med kombinasjonen våpen/ammo - bedre blir det ikke 😄
 10. hipshot

  1911 til classic

  Jeg har prøvd og kjent på en Sig og den var OK. Men var det ikke noe med at den ikke holdt målene for Classic? Tenker på lengden på støvdekselet bl.a. Eller er det nye regler her? Jeg lurer også på om alle 1911 deler er drop-in. Hvis ikke kan du glemme den.
 11. hipshot

  1911-tråden

  Wow! Hvordan få en slik.? Bør jeg selge en Colt? Nei det går heller ikke... Grattis iallefall!
 12. hipshot

  Ruger GP 100, avtrekk

  Behøver du det? Jeg tar forbehold om at Ruger's SA og DA er forskjellig fra S&W og Colt. På S&W og Colt revolvere vil SA avtrekk føre til at hanen spennes lenger opp enn DA avtrekk. Dermed kan man bare feste et strips eller lignende rundt hanesporen for å forhindre at hanen spennes helt opp ved SA.
 13. hipshot

  Råd søkes : Spesialpistol kaliber 22

  Jeg tenkte at 32 ville være et bedre alternativ i og med at pp'en ble designet for det kaliberet i utgangspunktet. Jeg ser at noen hevder at 32acp ikke er så pålitelig og det er jo viktig å merke seg, men jeg har ikke gjort samme erfaring. Så kan vi jo diskutere om andre kalibere enn .22 er egnet til spesialfelt også. Jeg skyter med en Colt Detective i .38 spesial i revolverklassen og den er helt original. Kanskje blir jeg dermed listefyll, men det er OK. For meg er det viktigere å ta den utfordringen det ligger i å bruke den typen våpen - lett vekt, 2" løp, faste sikter, større kaliber, lite skjefte, og så gjøre det beste ut av det. Jeg regner med at jeg lett skulle hevdet meg dersom konkurrentene også var nødt til å bruke min type våpen. I spesialpistol har jeg altså en PP som jeg er fornøyd med bortsett fra de sporadiske funkefeilene, men jeg vurderer en Colt Defender i .45 som også gir en fin utfordring. Kanskje også et alternativ for trådstarter? Aluminium ramme, 3" løp, faste sikter og full pupp ladninger hadde vel vært noe? Men selvfølgelig, da må målet mest være å vinne over seg selv. Jeg er fortsatt av den mening at den utmerkede intensjonen til fagkomitéen i sin tid - få gamle originale våpen på banen (dengang med fullstendig forbud om noe som helst modifikasjon) - nå er blitt fullstendig utvannet. En hel industri har grodd opp for å tilpasse alle slags våpen til spesialfeltvåpen innenfor det nåværende reglementet sine spesifikasjoner - om ikke akkurat å tøye grensene så strekker man seg stort sett så langt man kan - grensene er allerede ferdigtøyd . Er det slik vi vil ha det? Ikke jeg.
 14. hipshot

  Råd søkes : Spesialpistol kaliber 22

  Kan du utdype dette?
 15. hipshot

  Råd søkes : Spesialpistol kaliber 22

  Jeg har en pp i .22. Det hender den får funkefeil, og det har ødelagt endel skytinger. Jeg holder på å jobbe med saken, dvs tilpasse en ny rekylfjær. Jeg kjøpte en Wolff fjær, men den var helt åpenbart laget for et annet våpen med flere curls og større lengde. Klipping av Wolff fjæren er en mulighet som jeg ser på nå men det er ikke rett frem. Jeg tror et tilsvarende våpen i .32acp er et bedre valg.
×