Jump to content

hipshot

Members
 • Content Count

  937
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hipshot

  Steyr Evo 10E (luftpistol) vanvittig pris i Norge

  Du kan jo sjekke regnskapet til noen av de norske våpenbutikkene - blant annet angjeldende. Jeg antar at de har tøffe tider i bransjen. Hva gjør man da? Setter ned prisene? Neppe, hvordan skal det kunne forsvares. Man går heller inn som del av en kjede, f.eks Jaktia - det er vel snart knapt en uavhengig sjappe igjen.
 2. hipshot

  Valg av 9mm

  Fet pris også... 😜
 3. hipshot

  Fenomenet "napping" / skuddredd

  Snu skiven. Mao skyt på noe som gir god kontrast til siktene så ser du hva som skjer idet avtrekket går. Du behøver ikke å blande inn blinken før du har nogenlunde kontroll på sikter og avtrekk. Hjemme kan du tørrtrene mot hvit vegg.
 4. hipshot

  Verdivurdering pistoler

  Angående nr 4 så tror jeg den har fått en ansiktsløfting. Kalibermerkingen skal være 45 colt. Jeg tror det er satt inn et nytt løp. Det er ikke 1. Generasjons font på skriften. Og flammeherdingen ser jo ut som ny. Så kanskje den tidligere var 44 og nå er .45? Da faller dessverre verdien. Men det ser jo ut til å være et pent våpen.
 5. hipshot

  .22lr ammo

  Har du Fiocchi? Det hadde vært greit å ha målene, om ikke annet så for referanse.
 6. hipshot

  .22lr ammo

  Ha-ha, ingen mattelærer jeg nei..
 7. hipshot

  .22lr ammo

  Jo men 10+ pct variasjon er aldeles i overkant.
 8. hipshot

  .22lr ammo

  En fin begynnelse! Jeg håper folket bidrar. Jeg har: Gul Eley Target Pistol: 25,2 RWS Club: 25,0 Det var merkelig at RWS Club var så mye lenger enn de andre "r" patronene. Jeg skal sjekke med et annet skyvelære.
 9. hipshot

  Verdivurdering pistoler

  Re SAA nr 4: Er det en .45 eller .44? Det er litt uklart på bildet. Jeg trodde det var en .45 Jeg synes den ser for pen ut til å stamme fra 1800 tallet, men det kan jo hende - eller at den er reblånert. Kalibermerkingen kan variere noe. På SAA'ene kan du se at det kun står 45. Andre betegnelser på kaliber 45 er 45 long colt, 45 colt og av og til 45LC. Som nevnt tidligere så er det lettere om vi har (deler av) serienummeret.
 10. hipshot

  .22lr ammo

  Er det riktig at lengden på .22 ammo varierer mellom de ulike fabrikatene? Det kan jo ha endel å si for funksjoneringen. Hvis DU vil poste lengden og fabrikatet på den ammoen du bruker så skal jeg lage en oversikt. Samtidig så finner vi ut om det er noen variasjon og hvor stor den kan være. Vi venter i spenning.
 11. hipshot

  Verdivurdering pistoler

  Første generasjon er før krigen, annen fra 1956 til 1974, tredje fra 1975 til nå. Hvis du vil oppgi serienummerne så finner vi det raskt ut. Hvis du vil holde noe skjult så skriver du feks 12XXXSA så er egentlig nummeret ukjent, men vi vet at det har 5 digits og 2 bokstaver. Det er nok til å tidfeste. NB. Jeg tar forbehold om at dette (Coltene) er ekte vare. Måten å finne det ut er å be om et fabrikk brev fra Colt. Jeg tror det koster 100$. Hvis alt er OK så vil et sånt brev også øke verdien.
 12. hipshot

  Verdivurdering pistoler

  Den siste Colten er en Double Action, kanskje en såkalt Thunderer eller Lightning. Den ser ut til å værei svært god stand skal man dømme etter utseendet, med mye blånering på rammen og kun litt slitasje utenpå løpet. Løpet kan fremdeles være dårlig innvendig, men samlere bryr seg sikkert mindre om det. antikkevåpen.no kan sikkert gi deg råd om prisen, men jeg ville verdsatt den til betraktelig mer enn de som antikkevåpen selger, de er ofte pitret av rust og det ser det ikke ut til at din er. Nå er det slik at Colt sine DA revolvere har et frynsete rykte om å være lite robuste, men igjen, samlere ser kanskje ikke etter akkurat det. .44en kan du jo prøve 10k for - kanskje. Det er en stigende popularitet hos magnum folket nå til å bygge fantasifulle revolvere på S&W sin N-ramme. De to andre Coltene blir du sikkert lett kvitt. Jeg vil anta at det er annen generasjons ut fra utseende (men det kan jo som kjent bedra). Hvis det er annen generasjon ville jeg prøvd 15000 pr stk. Hvis det er 3. Gen, kanskje 10-12. Og 1ste gen, mer. Generasjonen finner du ut fra serienummeret. Prisene på de SAAene som ligger på finn er ikke helt representative. Buntline har aldri vært populær. New Frontier er en 3dje generasjon. Hvis det var en annen gen kunne den forsvart prisen fordi akkurat den utgaven er laget i kun ca 150 eksemplarer. Den siste vil jeg ikke uttale meg om. Siden Trooperen er en MKIII så tror jeg ikke du vil få så mye for den - det er Colt sitt dårlige forsøk på å lage en billig revolver og langt fra de ekte DA revolverne til Colt. Jamen vil jeg si at du har noen flotte våpen. Hvis jeg hadde hatt et løyve (og penger!) så skulle jeg gitt deg bud på et par om du har tenkt å selge.
 13. hipshot

  Trykkule og avtrekksvekt

  Det ville vært mitt forslag også. Jeg er enig med tidligere innlegg om å dra rett igjennom - det gjør jeg selv. Hvilket våpen er det snakk om?
 14. hipshot

  Trykkule og avtrekksvekt

  Sitter kulen i rammen?
 15. hipshot

  Tesro

  Er det noen som har erfaring med Tesro? Har de noen forhandler i Norge?
×