Jump to content

hipshot

Members
 • Content count

  919
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hipshot

  Brukt Hammerli X-esse sport - pris?

  Du averterer ved å legge en annonse (helst med noen bilder) ut på finn. Prisen kan jeg ikke hjelpe deg med. For tiden foregår NM i feltpistol på Oppdal og hele skytternorge er samlet her. Igår ble spesialpistol skutt, og jeg tror det var flere xesse'r i aksjon i en eller annen spesialpistolform. De som ikke har en og som skjøt dårlig vil kanskje anskaffe seg en for å mikke med den, så tidspunktet for salg er kanskje ikke så dumt - det vil si om to-tre uker er nok det beste, da har folk falt til ro og er tilbake fra ferie. Du får nok flere svar angående prisen også da.
 2. hipshot

  spørsmål til pistolsøknad

  Da er det vel bare å krysse av..?
 3. hipshot

  Pistol kaliber 22 - S&W41

  Hvordan er kammeret? Hold løpet vertikalt og slipp en patron nedi. Patronen bør gå rett til bunns med et karakteristisk 'klakk' idet rimmen treffer kanten på løpet. Hvis det er friksjon mellom kammeret og patronen vil energi gå med til både å skubbe patronen inn og trekke den ut. I min Sako hadde jeg samme problemet og det forsvant når jeg fant rett ammo - som for mitt vedkommende er Rws.
 4. hipshot

  Avtrekk smith 686

  Evert, kanskje du skulle forklart det - det er ikke sikkert at det er mange som forstår det.
 5. hipshot

  Tips til ny pistol for bruk i militærfelt

  Good stuff! Hvor mange designs - uavhengig av type - holder ut i 107 år? Bortsett fra 1911ens uslagbare sex appeal (ingen andre er i nærheten, Pardini mil felt pistoler er som en undersetsig kvinnelig sleggekaster fra østtyskland i sammenligning - og hvem vil gripe rundt en 20-pakning anyway) så er det åpenbart for alle: Årsaken er at Colten er den beste.
 6. Jeg gjorde det samme. Min er en M15 med 1 15/16" løp, riktignok med vanlige sikter. Revolveren er fabrikert i 1972, men uskutt før jeg fikk fatt i den for et par år siden. Her er samling på 15 meter, stående tohånds. Det er ikke noe feil med presisjonen (eller var det nøyaktigheten vi var enig om? ). Skiven er en vanlig IPSC skive. esken er festet i etterkant for å vise samlingen. Dette er felt ladningen min med lette kuler, utarbeidet for Colt Python (! 😲). Funker greit i en ukurant S&W også, hva? Den går litt lavt, men jeg kan som sagt justere litt på siktene. Poenget mitt med dette innlegget er at jeg er enig i å bruke originalvåpenet som det er - det gjør jeg også. Og jeg regner med å få mye glede av denne. Min erfaring med for lavt treff punkt er forøvrig å teste tyngre kuler - funker ikke den ene så prøv andre. Du har også ulike kalibreringer, fabrikater, typer og annet å velge i. Når alt er prøvd så forsøk annet krutt. Kanskje må du bite i det sure eplet og akseptere oppbygging av baksiktet men prøv alt annet først. Unødvendig å legge til kanskje, men revolveren er såklart dønn original.
 7. hipshot

  Nøyaktighet og Presisjon

  Gi seg? Det vet jeg ikke, men det var steikandes interessant lesing. Jeg for min del har nå tenkt at nøyaktighet og presisjon sikkert er det samme...
 8. hipshot

  SW629, 44mag og 44spesial

  Er det noen som har erfaring med lange løp, 12" f.eks?
 9. hipshot

  Vihtavuori krutt

  Måten du stiller spørsmålet på tyder for meg på det motsatte. Men nå vet jeg altså.
 10. hipshot

  Vihtavuori krutt

  Egna pistolkrutt - hva er det? Etter min mening har du en ting å gjøre, og det er å lese - og forstå - ladeboken. Og nei, jeg skuer ikke ned langs min nese, det er kun et velment råd.
 11. hipshot

  CHIAPPA RHINO

  Noe mer usexy har jeg aldri sett.
 12. hipshot

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Men hvorfor skeptisk til S&W? De var de første (Ok, nummer to) og har holdt det gående med samme våpenet uendret siden 1955. Ruger har forandret sin SA .44 minst to ganger og introdusert nye også, og Taurus ha også introdusert nye modeller. Andre (Colt f.eks) har gitt opp.
 13. hipshot

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  Jeg har ikke hørt noe negativt om disse. Jeg tror at DA avtrekket er noe tungt, kanskje fordi det er mer short-action enn flere andre. Ellers så har jo DW rykte for god presisjon, selv om mye kan gjøres med rett ladning. Hvis jeg husker rett så er også låsehakkene noe offset iforhold til S&W, så det er tykkere gods på de tynneste stedene på sylinderen. Hvis du skal kjøpe brukt så er det sikkert fint nok, jeg lurte på om det var noen ny produksjon på gang.
 14. hipshot

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  DW - lages de ennå eller skal du kjøpe brukt.
 15. hipshot

  M98 spørsmål

  Allright. ... men hvem vet, kanskje best å handle raskt.
×