Jump to content

Zenith

Members
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zenith

  Avslag på 9mm grovfelt

  Helt enig! Det verste syns jeg er at de forandrer en innarbeidet praksis, uten at det har kommet forandringer i lovverket. Helt fram til nylig har 9mm blitt ervervet til grov, men plutselig endrer de praksis, for meg uten noen innlysende årsak. Jeg har skutt mye rifle i årevis, noe pistol blant annet gjennom NROF og tidligere i forsvaret. Vært medlem i pistolklubb i flere år. Bueskyting har jeg også puslet litt med. Fant ut at jeg måtte ta meg i nakken og få nok aktivitet for å erverve egne våpen. Har lyst å komme på et anstendig nivå som mosjonskytter, dvs konkurrere en gang i blant, og målsetning er å hevde seg sånn midt på. Har alltid hatt lyst på 1911 i .45, for meg er det liksom sånn en pistol skal være. Søkte på .22, 9mm, .45 og.357 samtidig. .22 og 9mm til mengdetrening var tanken, samt grovfelt. Nå sitter jeg da her med avslag på 9mm, og en .45 som jeg skyter ganske ofte med. Men det sier seg selv at man bruker ikke .45 til mengtrening. Blir for dyrt. Har aldri vært fristet av anatomiske hull i hull maskiner, så det blir neppe aktuelt. Billig er det ihvertfall ikke. Så da fortsetter jeg kanskje å være rekreasjonskytter i stedet for å bli mosjonist... Kjedelig er det ihvertfall når man ønsker å gjøre litt ut av det, men blir stoppet av det jeg oppfatter som rigid regelfortolknig/mistolkning.
 2. Zenith

  Avslag på 9mm grovfelt

  Er jo i praksis det som har skjedd nå. Eneste som blir godkjent er .32 med anatomisk skjefte.
 3. Zenith

  Avslag på 9mm grovfelt

  Da er det tydeligvis et standardsvar de bruker, mitt var også identisk.
 4. Ønsker å kjøpe pipe 6,5 til sauer 404. Helst sammen med magasin. Godkjent søknad og klar till real handel hvis det rette dukker opp.
 5. Zenith

  Avslag på 9mm grovfelt

  Ja. Også fått svar, hvor de har vært i dialog med POD, og POD skal se nærmere på saken. Ryddig svar.
 6. Zenith

  Avslag på 9mm grovfelt

  Nja, ikke helt sikker på at det er helt sånn heller. Hvis jeg ville endre min søknad til .32 skulle jeg gjerne få dem godkjent.
 7. Zenith

  Avslag på 9mm grovfelt

  Er i akkurat samme situasjon selv. Muntlig avslag 9mm til grovfelt, da de hadde rota bort søknaden min som var satt på hold. Veldig hyggelig dame jeg snakker med på våpenkontoret (Øst) men det hjelper lite. Øst Politidistrikt hadde bedt om en klargjøring fra POD ang 9mm til grovfelt. Dette hadde de fått, og hun leste det opp for meg, men ville ikke gi meg en kopi. Hovedlinjene var at ingen skulle få 9mm godkjent til grovfelt, da det ikke var egnet selv om det var lovlig. Skulle 9mm søkes måtte det søkes i militær. Selv er jeg i villrede hva jeg skal gjøre, da jeg allerede har en .45 i militær som jeg har lyst til å bruke nettopp til militær. Hun kunne godt godkjenne en .32 uten problemer, jeg måtte bare sende inn en ny søknad. Er rekreasjonskytter, og mine ambisjoner stopper ved klubbkonkurranse og de lokale stevner jeg evt kan delta i. Håpløs saksbehandling, og jeg kjenner litt på at det er en eller annen nisse som sitter og lager sine egne tolkninger etter hva h*n selv synser.
 8. Kan man skyte med pistol på Losby? Riflebanen som tillater?
 9. Zenith

  9.3x62 på bøjakt

  Ser det nevnes 9,3 til rådyr. Som fersk innehaver av nevnte kaliber kunne det være interessant å vite praktisk erfaring med kjøttskader på 9,3 vs 6,5 og 308 På nettopp rådyr. Hadde egentlig tenkt å bruke denne på hjort og elg, da jeg så for meg, men kanskje den også kan brukes fint på rådyr? Ser bare for meg store kjøttskader og stygge slakt på så små dyr.
 10. Zenith

  Reservevåpen

  Mulig jeg ikke skjønner helt hva du mener nå Hipshot, men jeg ser vel ikke på det som taktisk på noen måte.
 11. Zenith

  Reservevåpen

  Kan vel knapt være mindre taktisk enn å søke både 9 og 45 samtidig. Er vel litt avhengig av hva man ønsker med skytingen sin, for min del har jeg veldig lyst til å skyte militærfelt med 1911 i 45, og når man da leverer en ærlig søknad om begge samtidig og får avslag må man prøve andre måter. Enten aktivitet eller rekkefølge.
 12. Zenith

  Reservevåpen

  Nylig erfaring: ikke godkjent 9mm og 45 samtidig. 9mm godkjent til grovfelt. Argumentet om avtrekksvekt etc prella av som vann på gås. Henviste til de godkjente programmene, og fikk klart beskjed om at det eneste som gjaldt var våpenkompendiet.
 13. Nå er jeg på tynn is som pistolskytter, men med mye trening på andre grener, skiskyting f.eks. så tenker jeg at her handler det om mengdetrening og automatisering. Siktebildet og avtrekk blir jo det samme, men fordelen er at det blir automatisert og man kan fokusere på andre ting, som du sier komme tilbake på skiva f.eks.
×
×
 • Create New...