Jump to content

bardp

Members
  • Posts

    3,448
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

bardp last won the day on July 7 2023

bardp had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bardp's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.3k

Reputation

  1. Jeg har nå tørket støvet av min gamle feinwerkbau 300. Den er fremdeles utmerket og trene med. Blir så bra så. Og syre og klage hjelper ikke.
  2. Det tar du nå fint ut i DFS sin kulebanekalkulator. Har prøvd Sierra 100 gr rekruttammo men 810 m/s utgangshastig, og i lite vind går den forbausende bra selv på 300m. Lengre en det har jeg aldri testet men den ammoen.
  3. Har sett i de fleste av disse. Det de har tilfelles er at de er for lyssvake. Den minste og letteste kikkerten jeg i det hele tatt har funnet brukbar er Swarovski 8x30.
  4. Ikke noe problem. Du stenger bare av når du har fått inn det trykket du vil ha.
  5. Har skutt gås og kråker med 223 funker fint det. Mye bedre en 17 HMR og da særlig om en bruker for eksempel 69gr match kuler. Men blåser det mye og holdene blir lange er jo en god feltpatron i 6,5x55 enda bedre.
  6. Ja den er fin til mye men lite egna til langhold.
  7. Det er jo bare og melde deg inn i skytterlaget og ta noen treninger med lagsvåpen så kan du jo søke og få kjøpetillatelse på rifle. Hva du bedrev for flere år siden har jo ingen betydning i denne sammenheng.
  8. Du slipper nå og få så mye dritt i kammeret og mekanismen. Men det går da helt fint uten også.
  9. Jeg skyter aldri et skudd gjennom et tørt løp. Etter puss blir mine løp dratt gjennom med Tectyl våpenolje. Den fjerner jeg ikke før skyting. Første skudd går akkurat på samme plass om de neste. Hvorfor utsette pipen for unødig slitasje med et skudd gjennom en totalt ren og tørt løp?
  10. Har samme rifla i 223 og den har jeg skutt en del med. Har aldri opplevd klikk. Jeg har til og med skutt en god del militær miljøammo som jeg har byttet kulene i. Disse har jo hare tennhetter men funker som bare det i min Legacy. Ta kontakt med J&F så fikser de nokk dette uansett hva det nå en skyldes.
  11. Jeg oppbevarer ammunisjon i en liten bod hvor ventilasjonsanlegget står. Har satt på skikkelig låssylinder på døra. Denne løsningen har jeg avklart med politiet lokalt og de sa den var helt grei.
  12. Ville nokk være en god ide for ledere generelt rundt i verden. Og da spesielt konger og presidenter.
  13. bardp

    300 BLK Erfaringer

    Jeg skyter jo fint 1 MOA i sub fart med 22lr på 100m. Men blåser det litt blir den jo håpløs. Det er grunnen for at jeg vil prøve 300 BLK og får jeg den til og holde 1 MOA er det greit nokk for meg. Den vil vel antagelig kunne brukes også om det blåser litt og forhåpentlig vis ut til 200m. Pistolkuler er vel like håpløse i lit vind som det en 22lr er.
  14. bardp

    300 BLK Erfaringer

    Noe av det morsomme med og drive med denne hobbyen er jo at en stadig lærer noe nytt. Nå har jeg jo også fått med meg at revolvere går bedre en rifler. Så det har jo tydelig vis skjedd noe siden jeg skjøt metall silhuett med revolver mitt på 80 tallet. Men til saken har nå bestilt en 20 MOA skinne til børsa fra J&F. Ble advart om at kunne ta en tid og få den.
×
×
  • Create New...