Jump to content

bardp

Members
 • Posts

  2,154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

bardp last won the day on June 18

bardp had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bardp's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

668

Reputation

 1. De tar nå det vi er dumme nokk til å betale. Bare er på prisen på et Blaser løp til 200STR kontra et ril en Blaser så ser en jo hvor overpriset Blaser er.
 2. Den mauseren jeg startet denne tråden med er min siste mauser. Jeg har sikkert hat ti stykker opp gjennom årene. Denne kjøpte jeg for Kr 750,- på en sportsbutikk som hadde fått den inn til tvangssalg fra politiet. Den var da i helt original HV stand stemplet med FLY på låskassa. Den skyter som dere ser veldig bra til å være en gammel mauser men det er kum med 180 gr kuler. Prøvde først med en pakke Remington 150 gr og de sprette voldsomt det beste jeg fikk til med de var vel tre skudd innenfor 9eren. Men nå er ikke det så farlig den skal brukes til jakt på elg og da er det 180 gr som gjeldet i 30-06. Børsa komplett med sikte og lyddemper har jeg nå gitt vekk til min eldste datter. Så nå forlater min siste mauser huset og 40 år med mauser i skapet er over.
 3. Jeg bestilte meg en slik i går så om noen uker har jeg vel fått prøvd den.
 4. Tror ikke presisjonen blir bedre av selve kappingen. Men bedding og kroning betyr veldig mye. Om den har det originale avtrekket er jo også de ganske så håpløse få tak i et avtrekk fra en M67 banemauser de KV avtrekkene er vel det beste som noen sinne er laget til mauser.
 5. bardp

  Ny rifle i 223.

  Da har jeg bestilt en Schultz & Larsen Legacy med 18mm Løp Twist 1/8 223 REM KKC stokk og Picatinny Skinne. Så får jeg se hva den presterer.
 6. En får jo en nyprodusert M98 til 180K så hvorfor ikke en Sako 60-70K. Steinalder våpen begge to og jeg skal ikke ha noen av de.😉
 7. Da er en Swarovski Z6i 1,7-10x42 Ii. Bt L 4a-I bestilt.
 8. Var på banen en tut i kveld med en gammel HV mauser som jeg akkurat har kappet løpet 5 cm på slik at det nå er 55 cm og montert en veldig litenSL5i, lyddemper i kaliber .30 på. Den demperen demper jo smell og rekyl utrolig bra størrelsen tatt i betraktning ble virkelig overasket over hvor bra den var. Og det morsomste av alt børsa samler jo tre skudd serier på 100m på 20-25mm med billig Odin 30-06 ammo og Federal Fusion. Ikke verst for en snart 100 år gammel børse med HV løp fra sist på 40 tallet. Den har jo selvsagt fått seg et skikkelig KV avtrekk, jaktstokk og så klart en Swaro på toppen.
 9. Det er vist stor pågang nå når alle kan kjøpe seg to ekstra jaktvåpen.
 10. Treffpunkt flytter seg ikke på grunn av puss. Det en kan oppleve særlig med 22lr er at de første skuddene etter puss ikke treffer helt på samme plass som resten. For øvrig kan det det også fort være tilfelle med 22lr selv om en ikke har pusset. På 17 HMR har jeg ikke merket noe til dette. 22 WMR fikk jeg aldri til å samle skikkelig så det kalibret ga jeg egentlig opp. 17 HMR derimot samler 5 skudd 100m på 10-15mm.
 11. bardp

  Reim DFS

  Ja. Men begge henges på kroken på skytterjakka. Den vanlige har to reimstoppere en mot overarmen og en fremme som handa stopper mot. Den selvstramende har ikke reimstopper mot overarmen kun en fremme.
 12. bardp

  Reim DFS

  Den vanlige setter du fast rundt armen med en spenne. Den selvstrammende drar seg selv til rundt armen. Jeg bruker den selvstramende typen synes den er best.
 13. Jeg bruker 20 Kg NC96M i året et glimrende krutt til kuler fra 8g og nedover i 6,5x55. Renner veldig lett i krutmålet og gir svært nøyaktige ladninger.
 14. Ja det kan du jo gjøre. Disse kruttene varierer litt fra lott til lott så en må nesten se på boksen for og finne riktig ladning. Men hvorfor ønsker du og bruke N-15 det er jo et veldig grovt krutt som ikke gir særlig nøyaktige ladninger i et kruttmål. N-19 og særlig NC96M er jo mye lettere å ha med og gjøre.
×
×
 • Create New...