Jump to content

bardp

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bardp

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Har sett litt på den der det er jo nå ikke akkurat toppmodellen Anshutz. Men sikkert et meget bra kjøp. Men nå er alt organisert junior sender meg sin 22 Sauer og jeg bestiller et rekrutt Sauerløp med lyddemper fra skytterlinken.
 2. bardp

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Da har jeg fått pris på rekrutt pipa som er 55cm med en A-TEC Wave demper levert fra skytterlinken. Hva tror dere om den kombinasjonen på Saueren.
 3. Med 20 dyr i året klarer en jo fint 2000 på 100 år om en nå ikke blir dårlig til bans da.
 4. bardp

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Med fare for å fornærme mange må jeg bare si at ingen av de Amerikanskproduserte våpnene jeg har hatt har vært i mitt eie særlig lenge. Derimot har jeg nå noen Tyskere og Østerrikere jeg aldri vil kvitte meg med.
 5. bardp

  Sauer 200 STR koffert på fly

  OK da er den for lang til å gå som vanlig norgespakke.
 6. bardp

  Sauer 200 STR koffert på fly

  Noen som vet målene på den kofferten som følger med Sauer 200 STR?
 7. Det er nokk de samme som de som kun skyter hull i hull uansett hva de skyter med.
 8. Personlig tror jeg ikke at vi som er her på dette forumet er representative for den jevne Norske elgjeger. Vi som er her er nokk over gjennomsnitt interessert i våpen og skyting. Den jevne Norske elgjeger hat kun et våpen og skyter kun 30 obligatoriske treningsskudd pluss oppskyting i løpet av året. Som standplassleder under elgprøva treffer en jo mange elgjegere og snakker med de. Og det er jo helt klart at jo dyrere ammunisjon de bruker jo mindre trender de. Ikke mange som gidder og skyte noen hundre treningsskudd når skuddene koster kr50,- pr stykk og de føler ubehag med og skyte med de. Den jevne elgjeger er ikke spesielt interessert i skyting og lader ikke sine egne skudd. Tror nokk det er langt mer å hente på å få elgjegeren til å trene mer en å øke kulevekten. De som skriver her på dette forumet og som bruker store patroner og sikkert ønsker å kunne få bruke 12,7 på elgen har nokk mer en et våpen og trener en del med lettere kuler i løpet av året så de blir ikke representativ for den jevne elgjeger. Får en som ikke skyter mer en han må tror jeg det er lite å hente på å utstyre han med kanon å sende han ut i skogen. Spurte en kar med et nytt våpen i digert kaliber på oppskytinga nå i høst hvorfor han hadde valgt det da han etter fjøre forsøk ikke klarte oppskytinga. Og han svarte at han hadde kjøpt det fordi han da ikke trengte å ta hensyn til busker og trer mellom seg og elgen. Og det hadde han nokk sikkert rett i når han allikevel ikke ville komme til å treffe elgen.
 9. bardp

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Har opp gjennom årene jobbet mye i USA og det er nå ikke til å nekte for at klærne ble trangere etter noen uker der. Og det omvende var tilfelle etter noen uker i Korea. For BMIen var vist råtten kål bedre en burger.
 10. Av og til har en jo flaks. Da jeg kjøpte min gamle mauser i 7,92 var jeg inne på tanken om å skifte løp i den til 308 fordi jeg da ville ha gratis ammunisjon men det ble nå heldigvis ikke noe av. Har brukt den på elgjakt i 30 år og den har alltid fungert perfekt.
 11. Du har ikke vurdert kvalkanon da har du jo i tillegg en line i dyret om det skulle prøve å springe sin vei.
 12. bardp

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  I påvente av at det skal dukke opp en kjøpende Anschutz 1827 eller lignende har jeg lånt 22 Saueren til junior som ikke bruker den nå. Vurderer og kjøpe en rekrutt pipe til den fra skytterlinken og så få den gjenget for demper.
 13. bardp

  Jaktrifler til under 20000

  Med de kravene du har til kikkerten ryker det jo mer en 20.000,- bare på den. Men du kan jo gjøre som meg for 35 år siden. Kjøpte en gammel Mauser m98 i 8x57 for kr 150,- og en Swarofski ti nærmere 10.000,- som var veldig mye penger da. Men jeg bruker fremdeles den børsa med samme kikkerten og kan ikke tenke meg å bytte den mot noe annet.
 14. bardp

  Dårlig presisjon

  Nei har heller ikke prøvd den så om det stemmer at presisjonen er dårlig vet jeg ikke. Og ikke har jeg behov for å skyte så fort at en vanlig boltmekanisme ikke strekker til. Så for meg er den helt uaktuell. Jeg foretrekker nokk presisjon fremfor fart. Bedre med et bra skudd en 5 dårlige. Men i reklamen er det jo skuddtakta som fremheves og da er den vel lagd for det og ikke for presisjon.
 15. bardp

  Bergara BA13 enkeltskuddrifle

  Nei det var vel mer personlig erfaring.🙂
×