Jump to content

bardp

Members
 • Content Count

  768
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bardp last won the day on September 6

bardp had the most liked content!

Community Reputation

183 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ville vel ha lagt frem problemstillingen for forhandleren du har kjøpt den av. Skal vel ikke være slik.
 2. Er det ikke bare å melde seg inn i skytterlaget så kan du skyte på banen deres så mye du vill året rundt.
 3. Den var jaggu billig tat i betraktning at den må ha verdens beste løp. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=157740692
 4. bardp

  NY elgbørse.

  Kanskje dette er noe å satse på. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=26883386 I følge hjemmesida til fabrikanten har den to stegs avtrekk og det nå vel være det samme som et match avtrekk. https://www.steyr-arms.com/en/hunting-rifles/luxus/
 5. Tror en og annen kan få seg en overraskelse med kråkesalongen på 15m ikke alle kikkertsikter som har parallakse justering som går så langt ned. I kikkertklassen skal en vel kun skyte liggende så da holder vel en M67 lenge.
 6. Har ingen tro på standard kikkert. Skal det bli noen deltakelse i kikkertklassen må folk få lov å delta med de de har. Skal en begynne å standardisere kikkert blir vel det neste gevær osv. Og da ender en jo opp med nokk en standard DFS klasse. Nei la det være åpen så kan jegere og andre ta det de har i skapet å være med.
 7. Ville vel ikke ha gått til bake til KV Mauser etter å ha brukt Sauer 200 STR noen år på banen.
 8. Har noe lignende etter minn far. Er vel egentlig bare noe juggel fra gullsmed bransjen.
 9. Mulig det er store forskjeller på hvor en holder till men her i distriktet er stort sett alle feltstevner avholdt på elektronikk de siste årene. Noe som nokk har vært med på å øke både interessen og aktiviteten. Selv savner jeg nokk det å gå en skikkelig feltløype da det gjerne blir å skyte alt fra nærmest samme sted med elektronikk. Men rent arrangementsmessig er det jo en lek å kjøre et feltstemne på fastmontert elektronikk kontra pappskiver.
 10. Hadde ikke helt lyst å gi opp 8x57 mauseren. Kom til å tenke på et gammelt knep med å pusse med stålull ATA skurepulver og vann. Nå er ikke ATA lenger i handelen men tok stålull og Jif skurekrem. Puset til den ble blank og fin for så å sette den inn med olje. Var på banen i dag og testet og det ble slett ikke så verst. fikk samlinger på 4-5 cm på 100m med 10 skudd. Det er bra nokk for meg. Prøvde også noen gamle Norma Vulkan i 30 06 mauseren og fikk tilsvarende samlinger med de. Så da har jeg nå i alle fall tilfredsstillende verktøy til årets elgjakt.
 11. I dag er jo både bane og feltskyting stort sett elektronisk så verdien av å kunne se kulehull faller da bort. Om jeg i dag mot formodning skulle stilt opp på et stevne med kikkertsikte hadde jeg vel valgt et som gir med 10-15 ganger forstørrelse. Nå er det nå slik at i alle fall på mine våpen, ser jeg nå også det som er utafor selve frontsiktet når jeg ser gjennom dioptret. Noe som i praksis gir med et langt større synsfelt. Om jeg kun fikk se det som var inni forsiktet tror jeg ikke det kom til å bli flere verken stang eller felthurtig begre på meg.
 12. Er vel kanskje på tide å ta en gjennomgang på det en har i skapet. 1. Mauser M98 8x57 med Swarovski Habichat 1,5-6x42 Til elgjakt. (skal skiftes ut med noe nytt og mer presist). 2. Mauser M98 30 06 med Swarovski Z8i 2-16 x50. Til elgjakt. 3. KV Mauser M67 6,5x55 med lyddemper og Tasko Titan 3-12x56 ?. Til kobbe og gås. (ny kikkert vurderes). 5 Sauer 200 STR 22 lr med lyddemper og Swarovski DS. Til kråka. (Ikke registrert som jaktvåpen). 6 Star enkeltløpet hagle kal 12. Brukes ikke til noe som helst. I tillegg har jeg jo en del banegevær og en haug med luftgevær.
 13. Da var ladekomponentene til første laderunde kommet i hus. 4000 8g kuler 12 Kg NC96m og 5000 RWS tennhetter.
 14. Den er nå fin til å skyte kråke med en av fem nærmest eksploderer. Og jeg kjenner folk som konsekvens bruker den på kobbe.
 15. Dukker det opp en slik til halv pris kjøper jeg den tvert. Har en fra før men kunne godt tenkt meg en til.
×
×
 • Create New...