Jump to content

bardp

Members
 • Content Count

  2,015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

bardp last won the day on March 24

bardp had the most liked content!

Community Reputation

609 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjerringa har en slik Zeiss Victory Pocket 10x25 men den synes jeg blir veldig lyssvak. Veldig stor forskjell på den og 8x32.
 2. Har en Leica 10x42 med avstandsmåler fantastisk kikkert men det er min Swarovski 8x32 som blir med på jakt. Den er god nokk og ikke for stor og tung.
 3. Ikke helt sikker men tror originalpipa på Hærens mausere som ble overført til HV var 60 cm. Så om en tar av 5 cm vil den vel fremdeles virke.
 4. Nå er det kun min gamle mauser i 30-06 av mine jaktrifler som ikke har lyddemper og da er det vel på tide å få demper på den også. Det er en gammel HV mauser med ny laminatstokk kikkertsikte og meget bra KV avtrekk. Dette er kun en reserverifle som jentungen fra tid til annen har lånt når hun har vært med på elgjakt. Ønsker å gjenge pipen opp med 14x1 slik at jeg mulighet å bruke de demperne jeg allerede har på den, men vil kjøpe en egen enkel liten demper til den. Så kommer spørsmålene skal jeg kappe noe av pipa og hvilken demper bøer en velge.
 5. Har testet ganske mye på 200m med 22lr. Men for å si det slik er man da i ytterkant av va 22lr er egnet til. Skal ikke rare vindpustet til før en er langt av gåre på den avstanden. Men har da skutt noen kråker på 200m+ med Eley match. Fornuften i det er nå en ammen sak.
 6. Det er jo et kjempebra kaliber. Tror ikke det kan endres til noe du lettere finner amo til. Hvilken rifle hører det til?
 7. Du får prøve Norma 2 men den er ikke hva den en gang var. For noen år siden brukte jeg Norma 2 til trening kjøpte 30.000 skudd av en bra lott, men de siste årene har ikke kvaliteten vært god nokk. Har ved gjentatte anledninger testet forskjellige lotter men de er ikke i nærheten av sin gamle kvalitet. Så da blir det SK rifle match til trening og Lapula Centere X til konkurranse.
 8. Gratulerer med fin rifle. At SK rifle match fungerer bra er vel som forventet etter min erfaring er det faktisk de billigste skuddene som fungerer skikkelig. Jeg bruker de til trening så det går fort 10.000 stykk i året. Ellers kan du jo også prøve Eley match den har jeg bra erfaring med og er den jeg bruker til å skyte kråker.
 9. Er jo vanlige Weaver baser så de er lett og finne ringer til. For eksempel disse: https://www.skittjakt.no/rusan/233521/rusan-weaver-rings-30-mm-screw
 10. bardp

  Tikkaklubben

  Det bratte grepet er mye bedre en orginalgrepet uansett handstørrelse. Originalen er jo mer som en svenskmauser og helt ubrukelig.
 11. Har en slik jålepipe og den gjør nå ikke noe de andre ikke gjør.
 12. Den blir du nokk fornøyd med. Har selv en Tactical med aluminiumskasse , 15mm løp i 5,6x55 og 8x57. Den liker jeg veldig gott. Utrolig presist våpen.
 13. Det tar meg kun minutter å skifte pipe/kaliber i mine Sauer 200 str og S&L ikke noe en trenger mer en en unbrakonøkkel for å gjøre. På mine Tikka og mausere må jeg til børsemaker for å få nytt løp noe som er både dyrt og tidkrevende. Et 6,5x55 løp varer ikke mer en 2-4000 skudd før de er gåen til konkurranseskyting.
 14. Den smeltegryta dro nå ikke så voldsomt med effekt 2-3 Kw i starten til tempen var oppe da la termostaten ut og for å vedlikeholde varmen var det ikke rare effekten som skulle til. Den var jo skikkelig isolert med tett og isolert lokk.
 15. Går helt fint å skille bly og mantel. I den tiden jeg støpte kuler og dykkerlodd hentet jeg bly fra vollen på skytebanen og smeltet ut i en gammel elektrisk påfyllingsgryte til en bølgeloddemaskin. Etter en 5-6 timer lå alt av mantel og grus å fløt på toppen, bare å øse vekk.
×
×
 • Create New...