Jump to content

bardp

Members
 • Content Count

  1,432
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

bardp last won the day on May 18

bardp had the most liked content!

Community Reputation

416 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja 180gr Oryx i 30 06 fungerer meget bra. Men skal du nå først kjøpe nytt ville jeg ha vurdert 8x57 da får du blyfrie kuler på 180gr. Lapula naturalis har virkelig imponert meg i 8x57.
 2. Der får prøve med DDT tar det meste.
 3. Jeg har nå brukt skotørker på våte jaktstøvler i mange år uten at det har vert noe problem. Smører de skikkelig inn med spenol før vær sesong så holder de utmerket.
 4. Jeg ladet mine første patroner for 30 år siden. Den gang kjøpte jeg en solid RCBS presse kruttmål disett og vekt. Alt dette er fremdeles i bruk og like bra som da jeg kjøpte det. Mengde ladingen tar jeg i dag på en 650 presse men for å lade noen testskudd og til å trekke ut kuler er enstasjonspressa suveren.
 5. Mulig dette med å bygge om mausere til et eller annet er noe en bare må igjennom. Har som tidligere nevnt hatt mange mausere og bygd om en del. Men nå er det kapitlet avslutter og jeg sitter kun igjen med en jakt mauser i 30 06. Nå er det andre og langt bedre rifler som brukes av meg. Og alle mauser prosjektene er solgt med betydelige tap.🙂
 6. Vil vel tro de fleste har noen form for avstandsmåler. Selv har jeg hatt en del forskjellige opp gjennom årene. Nå har jeg en vanlig håndkikkert fra Leika 8x42 med avstandsmåler og et kikkertsikte Swarovski DS montert på en 22 lr som jeg skyter kråke med. Begge fungerer utmerket. Om jeg nå kjøper med en ny småviltrifle i 223/300 blackout blir det sikkert en til Swarovski DS.
 7. Du kan sikkert prute en hel del på Mausere på Finn. Uansett hva du gjør med en gammel mauser er og blir det en gammel mauser og en får latterlig lite for en slik når en vil selge den. Jeg har kjørt noen slike oppbyggingsprosjekter og tapt min del på disse. Men moro var det nå.
 8. Kan hende det er noe prisstigning men sist jeg kjøpte her før sommeren betalte jeg følgende: Kule Sierra HPBT 8g kr 1,36 Krutt NC96M 360 pr kg. Tennhetter RWS 40 øre pr stk. Så laget subsidierer ganske bra til aktive DFS skyttere.
 9. Kjenner ikke så mye til PRS men den er nå i alle fall utmerket til langhold med 200 gr kuler. Jeg har i år ladet 8000 skudd i 6,5x55 de koster meg ca Kr 3,- pr stykk når jeg kjøper ladekomponentene gjennom skytterlaget. Da sparer jeg Kr 7,50 pr skudd og det blir jo hele 60.000,- I tillegg har jeg ladet en del 30 06 og 8x57 så at det er en del å spare er det ikke tvil om.
 10. Nå har jeg tilgode å se noen ammunisjon jeg ville konkurrert med på slike tilbud.
 11. Nei har ikke det. Og det er jo på en måte papp jeg bruker når jeg kontrollerer skivene også. Jeg pleier å tape på et kryss på skiven med 30mm malertape. Rettet inn etter markeringslinjene på skiven slik at det blir helt nøyaktig. Skyter så et skudd med kikkert og anlegg i skiven. Treffpunktet ser jeg jo da i kikkerten og om det da ikke stemmer med det monitoren viser må skiven kalibreres. Ikke mye jobb og så er en sikker på at skivene er riktige.
 12. Da er det nå i så fall noe alvorlig galt med elektronikken. Her jeg holder til kontrollerer vi nå jevnlig skivene og om vi finner avvik kalibrerer vi skiven. Et avvik på 7 cm er helt utenkelig med mindre det er noe alvorlig feil.
 13. Du kan vel få den til å smelle nesten vær gang du trykker på avtrekkeren men ikke forvent å treffe noe vær gang det er ikke det den er lagd for. Skal du ha noe som treffer vær gang må du nok over på noe annet en halvautomat.
 14. Pipeskifte er jo en kjempefordel i et kaliber som eter løp. Og så kan en jo kombinere med 300 blackout om en vil skyte lydløst. Det er jo tydeligvis mulig å få den med KKC og den er bra.
 15. Har planer om å kjøpe meg en slik: https://www.jaktogfriluft.no/schultz-larsen-legacy-13 Kunne tenke meg en KKC stokk til den men om det er å få vet jeg ikke.
×
×
 • Create New...