Jump to content

Bygda

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bygda's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • One Month Later
  • First Post

Recent Badges

29

Reputation

  1. Tilgang på hylser er en relevant faktor, men det er lett å få lapua til begge. Kjøper jeg 500 lapua hylser i 300prc, har jeg nok hylser til å brenne ut pipa 2 ganger (forutsatt 5* omladning pr hylse).
  2. Dersom folket står fast ved at det ikke er no heft å lade hylser med belte, så er det for meg en lett avgjørelse å gå for 300win mag. Noen tips dere vil dele mtp lading av patroner med belte?
  3. Det er mange her inne med mye kunnskap og det bør jo utnyttes. I disse tider sitter noen på post og andre i godstolen hjemme, men en felles interesse vekkes når ting smeller. Trodde ikke jeg skulle bli han som spør etter "what magnum is better", men her sitter jeg like dum som resten. Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en rifle med potensialet for å lempe litt tyngre kuler med mer fart. I den forbindelse så hadde jeg egentlig landet på at 300 winchester magnum ville være tilstrekkelig, men så begynte jeg å tenke......... Er det egentlig noen fornuftig avgjørelse å anskaffe 300wm når 300prc eksisterer. Fra et hjemmeladerpespektiv så virker det langt enklere å slippe beltet på hylsen. Hva hadde dere valgt i 2023?
  4. Noen som har testa patronen i t3x og vil dele sin mening om kombinasjonen presisjonsmessig?
  5. Hvorfor ikke kjøpe flere rifler.. En ting er jo at når Hansen/ Rafdal har satt i ny pipe, så kan de jo ta en titt på rettheten i kasse og støtbunn. Er det noe skjevt blir dette fiksa og ny pipe blir montert. Olesønn er også inne på noe: "utvalget er vel ikke det samme som i 6,5/7,62". Hadde det vært billige på finn som man kunne brukt, så kanskje. Når det er sagt så retter børsemaker alt som må rettes på rifla, monterer pipa, gjenger for demper og sender den tilbake for 10 lapper. Ikke bare får du noe som har bedre presisjons potensiale, men det blir også mye enklere å få ei fet pipe derifra. En t3x fra forhandler koster litt den også 13 000 + ny bolarm, boltmuffe og skinne havner sulamitten på ca 17000kr. Skulle ikke det være nok så mener jeg at 17 våpen i hus er tilstrekkelig .
  6. Tenkte å gjøre bytte hos børsemaker, men var redd det måtte så mye kraft til på de orginale pipene at den måtte bøte med livet- godt å høre at det ikke er tilfelle! Når orginalpipa er ute burde det la seg gjøre å bytte piper selv i fremtiden
  7. Har sett at det flere ganger blir nevnt hvordan orginal pipa på tikka t3x sitter som "faen". Om pipa må varmes, hoppes på ect for å komme løs - så er det vel ikke noe å ta vare på? Pipa er langt fra utskutt, men jeg har litt lyst til å prøve en 6mmpipe i stede. Pr nå så har 308 pipa akkurat runda 1000 skudd og har jo da igjen ish 6000, så om den blir ødelagt ved pipebytte er det litt kjedelig når tanken er å kunne kombinere litt mellom den og pipebrenneren.
  8. Den så brutal ut, men også ganske tung. Har du stor treff forandring med og uten den på? Såpass ja. Hvor mye dB tåler vi? Notert
  9. Lå oss si at rifla produserer 150 DB ved skudd. Det er jo en enorm følt forandring i lydbilde uansett hvilken demper man setter på. Altså er det naturligvis stor forskjell på udempet og dempet. Når det er sagt så er jeg nysgjerrig på hvor mye man greier å merke noen DB fra eller til. La oss si du kjøper en A- Tec 45 som demper 29 DB, greier du å mekre forskjellen på denne og en 50 som demper 31DB?. Grunnen til at jeg spør er jo fordi jeg presterte med å bøye demperen min og må derfor ha ny. Når jeg skal kjøpe ny så er jeg litt sånn "skal man kjøpe optima 60" eller er optima 50 nok. Differansen er jo bare 4 teoretiske DB.. Patronen som skytes er 6,5x55.
  10. Hvordan regner du ut farta på x hold når du veit v0?
  11. Ønsker gjenger på rifla og har nå en tikka t3x i 308w med full pipelengd 57 cm. La ut et innlegg her tidligere i år om hvordan man skulle start med skyting på litt hold og i den forbindelse så endte jeg opp med denne. Etter å nå ha skutt 300 ish så savner jeg litt demperen og fra gammel vanen så har jeg jo alltid kappa pipa samtidig. Så når formålet er å skyte 0-800m med kulevekt 150-180gr er det idioti å kappe?
  12. https://www.vapensmia.no/vaapen-ammo/lyddempere-rekylbrems/rifle/lyddemper-vaapensmia-vsm-026-5moduler-762-m14x1-gronn
  13. Plukka med meg en drøss hylser fra skytebanen, men så kom tanken.. Selv om jeg har oppfatningen om at det er svært få som skyter her som lader så kan jeg jo ta feil og om en hjemmelader har kasta hylsene så er de nok på siste værset.. Så er det noen måter jeg kan lett se dette på? Slik at man ikke prøver lade hylser som er skutt 10 ganger før
  14. Aller først så kan det være greit å spørre rett ut. Er det for seint å begynne å venne hesten til dette når den selv er 10 år? Hvis ikke, hvordan skal man gjøre hesten komfortabel med å dra døde dyr... Har ikke prøvd, men regner ikke med at det bare er å gå rett på..
  15. OakleySI Ballistic M Frame 3.0 PPE Disse er bedre fordi de er smalere verd ørene og dermed ikke lager like stor glippe
×
×
  • Create New...