Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. hovdeknuten

  Ny Jeger og første våpen (spørsmål om treningsammo)

  De jeg finner av den Browningen til salgs er i 12/76. Ikke 89. Jeg har forresten skutt mange gås med kaliber 20/70 og de er like vanskelige å gjenopplive som de som døde av kraftigere kost. Om ikke gåsa er nærme nok så skyter jeg ikke. Om jeg sitter med 20/70 eller 12/76 spiller liten rolle - maksavstanden er for meg lik uavhengig av kaliber.
 3. meatpukk

  Mini-rifle, Chiappa MFour 22lr

  Sikkert bare andre generasjons mfour eller at de har bytta kolbe elns
 4. Anonymrifle

  Mini-rifle, Chiappa MFour 22lr

  Skjønner, men de sa til meg at dene chiappa riflen startet de og produsere i 2010... Så hvordan har man klart og selge en sånn før 2009?
 5. Akkurat, det er det som er poenget. Etter at en lenge har diskutert hva som er "magnum", er det nå vedtatt og gjelder fra 2019. Magnum defineres ut fra faktor. Dvs at en i revolverfelt må ha en faktor under kravet for magnum 1 på 190.
 6. 44 magnum ja. Men tenkte 44 spesial til revolverfelt, for der er det vel ikke lov med magnum så vidt jeg vet.
 7. Jeg antar at dette er en .44Magnum. Du må huske at du også må få den til å skyte ok med en faktor som er lavere enn grensen for magnum 1 når du skal bruke den i vanlig revolverfelt.
 8. HotShot

  Sako Vixen-klubben

  Jeg var inne på tanken, men etter div ammotesting har jeg slått det fra meg...
 9. fiav

  Problemer med avtrekksvekt, CZ SP-01 Shadow

  Kan det være "Trigger Spring" som er ødelagt? - Disse fås jo både lettere og tyngre enn standard.
 10. Ei tohi varjata

  Halvauto til jakt fra før 6/5/2004

  Oppdatering pl0x
 11. Ei tohi varjata

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Gjesp....
 12. Slik som denne? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=122597566 Den har sikkert blitt kjøpt lovlig, i god tro, på et tidspunkt man kunne det. Men det er jo et par feil i anonsen. Eller har HK940 kommet på godkjent listen i det siste?
 13. Henning24

  Browning Auto-5 klubb!

  Hei! Her er noen bilder av min Browning. Noen som kan anslå når den ble produsert?
 14. Mener du de som ikke har fått med seg en d**tt om våpenlover de siste femten åra?
 15. Hei Jeg har prøvd å søke litt på nettet, men har ikke funnet svaret. Beklager om det er ting jeg har oversett. Jeg ønsker å søke om revolver til felt, men ønsker også at den skal kunne holde faktor til å skyte magnum 2 også. Ser på S&W 629 med 5 toms løp, siden den skal være primær til revolverfelt. Men holder denne faktorkravet til mag2? (Lader ikke selv)
 16. can

  Riflepakke i 223?

  Men riflå er jo i utg. Pkt lett
 17. plugg69

  Linsedeksel som passer meopta

  Hei. Det er til meostar r2 1-6x24 og meostar r2 2-12x50. Får prøve det. Takk for tips😊
 18. Skal du bedrive mye waterfowl jakt med stålammo er 12/89 suverent. Mer rekyl er det men du får ett mye tettere skuddbilde og bedre anslagsenergi. Du får en 13mm lengre låskasse noe som betyr nada både med hensyn til vekt og balanse. Folk som sier noe annet har ikke peiling. Browning Maxus er ett godt valg. Jeg har en, og en O/U jeg bruker på fjellet, Jeg kunne like godt bruke Maxus'en til alt. Den tygger alt av ammo.
 19. Thor

  Riflepakke i 223?

  Selve låskassen og bolten er mye lengre enn man behøver for denne patronen. Det medfører også økt vekt.
 20. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Slagmekanismen er endelig ferdig:
 21. Prthhh

  Viltkamera

  Gress, ugress og greiner vokser raskt fra vår til sommer så det har blitt et par "smeller" der selv om jeg har ryddet med sag og ljå ved utsetting 😁
 22. Særdeles god kvalitet på det du legger ut her. Virkelig lærerikt.
 23. AsgeirK

  Riflepakke i 223?

  En av grunnene er vell att du tar dobbelt så langt ladegrep enn nødvendig
 24. Premium2006

  Riflepakke i 223?

  Hva mener du med det? At 223 generelt er litt slappt, eller at våpenet er for stort til dette kaliberet?
 25. Erlend Meyer

  Prosjekt sluttstykke Sako Vixen (bilder ønskes)

  Endelig litt fremgang. Jeg pleier å forvarme delene litt og dekke de med borsyre, det forhindrer glødeskall og dekarburisering: Så er det inn i ovnen, 850°C i 30min: Delene ble så kjølt i lunken rapsolje. Anløping bør skje så snart som mulig, siden jeg ikke har egen anløpingsovn ble delene anløpt i komfyr på 275°C mens jeg ventet på at herdeovnen kjølte seg ned. Dobbel anløping er uansett en fordel for å få ut rest-austenitt. Tennstift, boltmuffe og spennroe blir anløpt på 450°C, de er jo ferdig maskinerte og kan godt være harde. Bolten blir med på 450°C før endelig anløping på 550°C. Mulig jeg kan gå opp til 600°C, må sjekke hardhet før jeg tar endelig avgjørelse.
 26. Når noen eldre i familien ymtet frampå at jeg burde ønske meg noe jeg trengte til jakt og slik, var jeg ikke vond å be. Selv om det smertefullt å betale så mye for en anorakk. Når ikke XXL gidder å være rimeligere enn en 6300,- blir det dyrt...... Vel uansett, nå er den på plass. Førsteinntrykk: solid, dette lukter kvalitet i alle detaljer. normale Norrøna størrelser. virker litt lenger enn på bildet? glidelåsen i siden går nesten til albuen og er toveis, så her er det lufting under armene. passe store lommer, knapplomma på brystet er ikke for dyp til radio, Napoleonslommene rommer Astron greit. små lommer øverst på ermene til ammunisjon og nederst på ermene med brillekluter. Nice to have or need to have? litt raskere å ta av en på, da stoffet henger litt når du tar den på. Litt risting så faller det på plass. mansjettene er tynne og elastiske, men de blir garantert klipt bort da jeg aldri har blitt fortrolig med den slags. Tror luftingen blir bedre med fri trekk opp ermene. Blir det for ufyselig er det bare å stramme låsingen på håndleddet. Hette som sitter godt og som henger rolig bak på ryggen når den ikke er i bruk. Det skal bli spennende å prøve denne til høsten. For meg så er dette fuktig/dårlig vær antrekk. På fine dager foretrekker jeg tøy som puster bedre og dermed ikke tåler så mye nedbør. Om den er verdt pengene får bli opp til hver enkelt, jeg skal prøve å glemme prisen så fort som mulig.....!
 1. Load more activity
×