Jump to content

moviken

Members
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke bruk mye tid på Osafjellet ,vent til det blir samjakt i NF .
 2. Joda har vært selvforsynt med kjøtt i massevis av år .Ungene vokste opp på viltkjøtt ,nå er de over 30 år men spiser det enda .De foretrekker selvfølgelig ferdigpakka biffkjøtt fra mors fryser .Har Elg Rådyr Hjort og Rein i fryseren og når jakta nærmer seg igjen ,tar vi en vurdering i fryseboksen og maler opp pakker som har ligget lenge .Blander gjerne inn litt tilbudssvin og spekk . Kjøttforedling har blitt en hobby det og, både for meg og kona .Nå og da blir det noen skogshøns og eller duer ,men det blir gjerne bonusmiddager der og da .Men vi kjøper ribbe til jul .
 3. Skjønner ikke dette med ekstra tårn .De fleste kikkerter i dag har skalaer for mil /moa .Uansett må man teste på forskjellige avstander om kulebanen stemmer .Det enkleste er vel å lage en klikktabell og tape den på kolben .Da kan man ha så mange kuletyper man har plass til .
 4. Sjekk Dyreposisjoner .no
 5. Eller fy-tingen med pipa ned .Ta tak i pipa og løft bittelitt .Bedre å bære .
 6. Tror mange mener det samme som deg om hastighet og jaktkuler ,men jeg har andre erfaringer .Skjøt min første elg på begynnelsen av åttitallet ,en kalv med 7 rem mag med Norma fabrikkpatroner 150grs oppgitt hastighet 990 ms.Merkelig nok gikk det bra ,men etter at jeg sprengte ei 180grs ordinær blyspisskule .30-06 i overarmsbeinet på en elgokse et par år etter ,ble jeg veldig opptatt av gode solide kuler .Da ble det Speer Grand Slam på rem mag og partition på -06 en var ikke noe forskjell på de slakta .For tiden bruker jeg stort sett en .300 Wsm men jeg har også en 7 mag fora begge med Scirrocco II til ca 930 ms.Kjempefine slakt selv på kloss hold i elgskogen .De siste 3-4 åra har jeg begynt å teste blyfritt Tsx og TTSX 970-980 ms .Har ikke skutt så mange dyr med disse ,men de jeg har skutt har vært fine .Tror kanskje det bare er tre ,et hjerteskudd ,et skudd skrått bakfra og et nakkeskudd .Selvfølgelig for lite grunnlag for å konkludere med noe som helst ,men jeg kommer nok til å prøve videre .Allroundegenkapene på sånn ammo er jo glimrende .
 7. Nosler flytta deleveggen på 200grs .30 kaliberkula også ,har prøvd begge typer uten å merke noe særlig forskjell .
 8. Joda 850 ms holder sikkert ,men jeg tror resultatet blir bedre jo høyere hastighet du har .Slike kuler tåler veldig høy hastighet .
 9. Det er ikke noe problem å få 920 ms med 150 TTSX i 30-06 ,men ikke med N-15 .Hylsa blir full før du når maks .Tror ikke du får noe særlig mer enn ca 61grs N-15 i hylsa det vil gi i underkant av 900 ms .Urp er kanskje det vanlige kruttet som gir best hastighet men 202 gir også over 900 ms . TTSX har plastspiss som hjelper til med ekspansjon, TSX er en hullspiss som muligens åpner litt tregere.
 10. moviken

  Homogene kuler

  Det er helt riktig og viser vel at Oryx er uegnet til magnumhastigheter som de fleste lodda kuler .Cdp A-square scirrocco II og blyfrie tåler det.
 11. moviken

  Homogene kuler

  Det er vel innlysende at farten er for lav.170 grs Naturalis i .308 mot små lette dyr .Hadde det vært dyr med mer masse hadde det sikkert sett annerledes ut.Vet at de bytta til Ecostrike etter hvert ,men denne er også hard.
 12. moviken

  Homogene kuler

  Ingen tvil hos meg om at blyholdige kuler ,tunge for kaliberet er bedre. Gjenomtrengning ,synlig effekt i skuddøyeblikket er tydeligere med en 200 grs partition 30-06 v0=800ms enn en 150 grs kobberkule med v0= 800 et eller annet i .308 .Men ved v0=1000ms liker jeg å tro at det jevner seg ut ,men jeg har ikke skutt nok dyr enda med TTSX til å få bekreftet dette.
 13. Helt klart ,rifle med totalvekt 3,5-3,6kg kan du dra med deg rundt på jakt i flere dager.Veier den noe særlig mer ,blir det jordekanten etter hvert.
 14. moviken

  Homogene kuler

  Imponerende hvor godt den kula holdt sammen i så høy hastighet Har skutt litt 130 grs TTSX i .300 Wsm får rimelig flat kulebane der også v0=1100ms skutt inn på 200m er kula 2 cm over på 100m og 10 cm under på 300m
×
×
 • Create New...