Jump to content

moviken

Members
 • Content Count

  303
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er noenlunde kjent der,er ikke flust med dyr.Tåler du å gå langt i kupert terreng så er det dritmoro å jakte på de som er der.Har fått kort i nabo terrenget,ellers hadde jeg også prøvd å få meg et kort.
 2. Tror du er inne på noe her,vanskelig å kjøpe seg fordeler på jakt.Det handler om å være på rett sted til rett tid ,ferdighet utholdenhet,tålmodighet og litt flaks enten du har en gammel Hv-mauser eller den dyreste Blaseren.
 3. Hvis du synes den kikkerten du har er grei så er det nok forstørrelse til reinsjakt og det er en del ok 3-9 sikter til 3-4 tusen som også er gode reinsjaktsikter.Trenger ikke lyssterke sikter på dagjakt så det er litt å spare både på vekt og størrelse ved å velge sikter med objektivdiameter 36/40 mm.
 4. Ja det er ganske langt tror det er ca 25km ,men det er lett terreng å gå.Tenk nøye over hva du putter i sekken.
 5. Dette er to vidt forskjellige terrenger.Ullensvang er ute på sentralvidda hvor du kan komme borti de store flokkene.Relativt rolige terrengformasjoner.Fellingstatistikk sier vel Ullensvang.Ulvik er bukketerreng,høytliggende,kupert,vanskeligere å jakte.Men det er småflokker med bukk der 3-4-5 dyr.Kanskje en fordel med tidlig jaktstart.
 6. Synes spindrift oppsumerer billige og gode alternativer på en veldig veldig god måte Howa er utvilsomt et godt kjøp, og min neste innvistering blir nok en sånn.Og -06 er utvilsomt verdens beste jaktpatron.Men når jeg så den Browningen ble jeg litt i tvil,det her er billig og bra.
 7. Kommer vel litt info med kortet som kommer i posten etterhvert.Hvis du følger linker på inatur får du litt info om terrenget.Fått kort der jeg også,kanskje vi treffes.
 8. Fått tildelt fridyr i Nordfjella, Ulvik.Har tatt kortet, har ikke allverdens forhåpninger.Det er uansett en fin måte å komme seg til fjells og oppleve flott natur. Det er bomvei inn til Storeurdi fra Haugastøl da kommer du rett innom grensa.Har jakta i naboterrenga for en stund siden. Flott terreng,god mulighet for dyr.Langt å gå,Tror det er en 20-25km å gå fra Tinnhølen før du er i terrenget.Flatt og lettgått.
 9. Mulig vi snakker litt forbi hverandre noen ganger når det gjelder jakt.Mesteparten av elgjakt er vel drivjakt i en eller annen form, vi jakter hjort på samme måte.Det betyr dyr i bevegelse,raske skudd,stående skyting,kne/sittende aldri liggende.Det å følge en travende elg i kikkerten mens du venter på at den skal slakke av farten ellerstoppe,er mye lettere på lav forstørrelse fordi du har mer luft rundt dyret,det gjør det lettere å forutsi hva dyret vil gjøre.
 10. Liker tanken om enklest mulig utstyr, men selv med det enkleste utstyret kan man tulle seg bort.Satt å post for noen år siden med en liten Leupold på rifla,da dukka det opp ei lita hjortehind.Holdet var ikke så langt,men det var litt uryddig så jeg snurra kikkerten opp på 7x.Pleier ikke å gjøre sånt,men jeg satt med kikkerten full av hjortehind akkurat lenge nok til å misse skuddsjangse på bukken som kom etter.Enkelte dager går alt på skinner,Bukken traff dachsen vår oppe i lia og kom igjen og den var ikke alene,den kom sammen med en elgokse.Pang-pang 7-takker elgokse 201kg og 7-takker hjortebukk 101kg og en artig opplevelse.
 11. Jakter også med små sikter , liker håndterbarheten og balansen på jaktrifler med lette lavmonterte sikter.Det tyngste siktet mitt er en 2-10 x 40 Razor , det veier 430g, det jeg ikke kan skyte med dette siktet er i tilfelle så langt unna at mine skyteferdigheter er begrensningen.10x er veldig mye forstørrelse.
 12. Kjenner ikke saken,men respekt for å stå opp for en kompis.
 13. Har jeg god nok tid klarer også jeg et noenlunde greit avtrekk det er når det blir travelt jeg sliter,men jeg ser vær varsom plakaten er oppe så jeg skal ikke utdype.
 14. Er vel noe i den løypa jeg tenker,både hastighetsmessig og at blinken flytter seg og man må ha i bakhodet at det må være tid til et oppfølgingskudd.Da er ikke jeg god nok til et godt pressavtrekk.
 15. Imponerende men hvorfor?
×
×
 • Create New...