Jump to content

moviken

Members
 • Content Count

  257
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. moviken

  Valg av Låsekasse og hvorfor.

  Eller M70 i Wsm kaliber, den har kort kasse og magnum støtbunn.
 2. moviken

  Elgjakta 2018

  Varm sommer kan gi små kalver. Elgen plages av varmen,orker ikke spise. Elg får i seg mest næring når det er kjølige,fuktige somre.
 3. moviken

  Ladedata Barnes lrx 168 grain 7mm

  Hadde vært moro å høre om dine erfaringer med Scirocco kula, har brukt denne i 7mm og .30.Har skutt både elg, hjort og rådyr med denne og synes den er noe av det beste jeg har prøvd.
 4. moviken

  Ladedata Barnes lrx 168 grain 7mm

  Prøv Vihtavouri eller Barnes. Kan ellers anbefale 140 grs tsx glimrende jaktkule fra 0m.
 5. moviken

  Nybegynnere, rekyl, kaliber og demper.

  Mye bra mye rart,er maskinfører av yrke så det å skrive ned hva jeg egentlig mener er ikke alltid så lett.TS skriver om nybegynnere og utstyrsnivå,jeg er enig i det han skriver.Har klart meg et langt jegerliv med enkelt og billig utstyr,aldri følt at utstyret har vært begrensningen. Der er valgene du tar i skogen som avgjør om du lykkes eller mislykkes.Hvor du går ,hvor du sitter, om du klarer å sitte stille.Noen skyter flere dyr enn andre nettopp fordi de har disse ferdighetene.Det er masse fint utstyr å få kjøpt,mye mer enn de fleste trenger,men dette er for viderekommende.For jegere som har mange timer i terrenget sitt og derfor vet hva de trenger.Det en nybegynner må ha er ei innskutt rifle med siktemidler han behersker og minst mulig annet for å unngå feilkilder.
 6. moviken

  Brukbar kikkert med en tomme's diameter

  Vortex Razor 3-15 x 42
 7. moviken

  Vector Optics 1-6X24IR Erfaringer?

  Tror egentlig dette er en knallkikkert, står på ønskelista mi.Betale 10000 for mye for en dagjaktkikkert bare for snobberi er ikke mi greie.
 8. moviken

  300wsm

  Har en M70 i .300 wsm som jeg har pusla litt med. Rifla mi er tiltenkt og brukt til jakt på helt normale avstander, så ladningene mine er kanskje ikke helt det du ser etter.66 grs N160 bak 165 grs scirocco II,federal hylse og 210 hette gir i overkant av 930 ms. Scirocco kula er veldig god og kan fint brukes fra 0m i den hastigheten.Rekylen er ubetydelig mer enn .30-06 med 11-13 grams kuler. Har også prøvd tsx og e-tip. Hogdon lover 1040 ms med e-tip og superformance i win hylser, Klarte 1000 ms med 150 grs e-tip,71 grs superformance federal hylser 210 hetter, men tsx gikk litt bedre så jaktladningen ble 150 tsx 69 grs sprf.Tsx er også ei kule som tåler mye, vil tro, uten a ha prøvd at det er et bedre alternativ enn ttsx i wsm hastighet. .300 wsm er ikke en stor magnum hylse, med relativt moderate ladninger tror jeg løpsslitasjen er til å leve med,det man må ha i bakhodet er at man må bruke gode solide kuler skal man jakte med utgangshastigheter på 900+.Hylser får du hos Hjemmlading.no til en grei pris.Winchester hylser har størst volum.
 9. moviken

  Partizan

  Jeg har skutt noen elger med Partizan,for noen år siden var jeg lei av å lade,kjøpte en .308 og "blyspiss" på banen.Veldig enkelt. Tenkte at i en kortløpa .308 blir hastigheten såpass lav at det meste går. Dette gikk helt greit, men jeg tror det gikk greit fordi utgangshastigheten på den ammoen var veldig lav, målte aldri hastigheten, men da jeg lada noen partitionkuler opp mot maks ble det ganske mye mer liv i rifla når jeg dro av et skudd.
 10. moviken

  270 Weatherby Magnum.

  Grand Slam er ei god kule,klarte å skyte hull i en selvanviser med tre 175 grs kuler fra en 7 rem mag.
 11. moviken

  Sauer 303

  Hjemmelading og halvauto kan være plundrete,hvis dia di er for rom.Da presser den ikke hylsa nok til å fungere i mekanismen.Er i handel small base dier beregnet for lading til halvauto.Har du mulighet til å prøve ei annen die kan det også være en løsning.
 12. moviken

  Sauer 303

  Hjemmeladninger eller kjøpeammo ?
 13. moviken

  270 Weatherby Magnum.

  Har ikke erfaring med akkurat .270 Weatherby,men med flere andre lignende kreasjoner.Som bmw5 skriver,bruk de mest solide kulene så blir det ikke noe mer kjøttødeleggelse,heller mindre enn med vanlige normal kalibre.Jeg har god erfaring med Scirocco II og en som tidligere het Speer grand slam vet ikke om de er i handel lenger,uansett Swift og homogene kuler som tsx og e-tip kanskje ikke ttsx tåler hastigheten.270 er vel en nedstrypt 7mm Weatherby så hastighetene ligger vel i området 940-980 m/s kommer deg sikkert greit over 1000 også her kan du bruke trege krutt.Det som er greit med slike kalibre er at du må ikke sprenglade.
 14. moviken

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  140 grs homogene kuler blir vel litt for lange for 6,5 kaliber
 15. moviken

  Tasco 3-9x40

  Hadde en Tasco 2-7 en gang .Helt ok,japansk tror jeg.Satt på ei rifle i 7 rem mag.
×