Jump to content

moviken

Members
 • Content count

  248
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. moviken

  270 Weatherby Magnum.

  Grand Slam er ei god kule,klarte å skyte hull i en selvanviser med tre 175 grs kuler fra en 7 rem mag.
 2. moviken

  Sauer 303

  Hjemmelading og halvauto kan være plundrete,hvis dia di er for rom.Da presser den ikke hylsa nok til å fungere i mekanismen.Er i handel small base dier beregnet for lading til halvauto.Har du mulighet til å prøve ei annen die kan det også være en løsning.
 3. moviken

  Sauer 303

  Hjemmeladninger eller kjøpeammo ?
 4. moviken

  270 Weatherby Magnum.

  Har ikke erfaring med akkurat .270 Weatherby,men med flere andre lignende kreasjoner.Som bmw5 skriver,bruk de mest solide kulene så blir det ikke noe mer kjøttødeleggelse,heller mindre enn med vanlige normal kalibre.Jeg har god erfaring med Scirocco II og en som tidligere het Speer grand slam vet ikke om de er i handel lenger,uansett Swift og homogene kuler som tsx og e-tip kanskje ikke ttsx tåler hastigheten.270 er vel en nedstrypt 7mm Weatherby så hastighetene ligger vel i området 940-980 m/s kommer deg sikkert greit over 1000 også her kan du bruke trege krutt.Det som er greit med slike kalibre er at du må ikke sprenglade.
 5. moviken

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  140 grs homogene kuler blir vel litt for lange for 6,5 kaliber
 6. moviken

  Tasco 3-9x40

  Hadde en Tasco 2-7 en gang .Helt ok,japansk tror jeg.Satt på ei rifle i 7 rem mag.
 7. moviken

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  Det er motsatt ,alle kuler ekspanderer i høy fart ,tynnmantla kuler uten blylåsing kan gå fullstendig i filler ved treff i høy hastighet men de kan fungere godt ved lavere hastigheter. De mest solide jaktkulene ,med ekspansjonstopp,forsterket mantel og lodding ,samt de mest solide homogene trenger hastighet for å fungere optimalt. Etter hvert har vi fått homogene jaktkuler som ekspanderer bedre i normalhastigheter ,så det er helt ok med .308.Pga at materialet i homogene kuler er lettere blir de nødvendigvis noe lettere enn kuler med blykjerne ,så mange velger å gå opp et kaliber for å få litt mer vekt og masse på kula.
 8. moviken

  Beste kaliber - blyfri ammunisjon

  Spørs om du skal bruke rifla som rein jaktrifle eller brukes til annen skyting også.Til jakt foretrekker jeg raskere kalibre til blyfritt fordi de tåler høy hastighet godt.Da får du både ei flattskytende rifle og ei som leverer på kort hold. Men det er dyrere å skyte med.
 9. moviken

  Det enkle ser ut til å være det beste

  Såklart,når jeg var guttunge kom de variable kikkertene,var helt sjuk etter en sånn en.Kjøpte en 2-7,var gromt fram til jakta starta da sto den på 2 resten av høsten
 10. Dom e itte helt kjent me dialekta.det e itte itte inte
 11. moviken

  Villsvinene kommer i store horder

  Tror vi kan ta det litt med ro,de Norske vintrene er tøffe,mulig de kan etablere seg langs kysten men noen stor landeplage er det vel tvilsomt at det blir.
 12. moviken

  Det enkle ser ut til å være det beste

  Artig at noen tenker over dette,det er ikke så mange dingser man trenger for å ha en vellykket jakt.Litt flaks er alltid greit å ha men det kan ikke kjøpes.
 13. moviken

  Hva med gode butikk-kniver????

  Svenske Karesuando har noen gode modeller
 14. Vet ikke om det har så mye med politikk å gjøre,tror heller det er menneskets natur,vi liker ikke at andre har fordeler vi ikke har,eller er annerledes enn oss.Tror de fleste i en majoritetsbefolkning vil være enig i det å frata en minoritet privilegier hvis det kommer som et forslag fra myndigheter, er vel stort sett ekstremister på ytterfløyene som benytter vold.
 15. Beklagelig at sånt skjer.Er vel en av demokratiets store svakheter,majoritetsbefolkningen har på en måte alltid rett.Hvis en minoritet sitter på privilegier vil de nok uunværlig bli overtatt av majoritetssamfunnet.
×