Jump to content

moviken

Members
 • Content Count

  279
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Til hjortepost eller alt som har med storviltjakt å gjøre er alt under 6x ok ,alt over er bortimot ubrukelig, ikke nødvendigvis pga forstørrelse ,men synsfelt.
 2. Tja på 300m vil ei 150grs tsx kule fra en .300 WM fortsatt ha 850ms i hastighet bør ekspandere greit, holder sammen i 1000ms også
 3. Ikke noe problem å jakte med .300 WM på korte hold, bare kula er god nok.Bruker selv en .300 WSM.Er i startgropa når det gjelder homogene kuler,har prøvd Nosler e-tip og Barnes tsx, begge 150 grs for å få flatest mulig kulebane ut til 300m.Begge virker, har ikke skutt nok dyr med de til å komme med noen anbefaling.Er det ei kule jeg kan anbefale så er det 165 grs Scirocco II ,god kortholdskule i 930ms,bedre skuddtegn enn de homogene
 4. Skjønner ikke helt denne prosessen,skal man dypfryse og tine hele slakt tar det flere dager.Særlig tining
 5. .338 Win Mag er vel et relativt vanlig storviltkaliber her på berget. .338 Lapua Mag er vel kun for spesielt interesserte , litt for mye kanskje i lette jaktrifler? Ladningene ble vel utarbeidet med trykkringsmåling i ei rifle,kan være stor forskjell på hvor mye trykk forskjellige våpen opparbeider.
 6. moviken

  JP MR-19

  Må innrømme at det ser litt artig ut med sånt utstyr, men skal man investere i noe sånt så må det jo ha et bruksområde, er det mange muligheter til å bruke ei rifle som den på bildene i løpet av året ?
 7. moviken

  JP MR-19

  Ok er ikke veldig kjent med sportskyting,er det egne klasser for tripod ?
 8. moviken

  JP MR-19

  Sikkert et dumt spørsmål, men hva blir slike rifler brukt til ?
 9. moviken

  Ruger m77

  Jeg har hatt en M77 mark II i .308 i 16 år. Rustfri og laminat, god rifle,stål og tre.Like god presisjon i den rifla som alt annet.Aldri gjort noe med den, ikke engang trekke til skjefteskuene,bare brukt den.Løpet er veldig blankt og lett å pusse,rustfri finnish er temmelig rustfri, avtrekket er bra og kontrollert mating er vel et pluss.Liker ikke at Rugers laveste ringer,som er veldig gode ikke er lave nok.
 10. Du sprenger nok ikke børsa,men den ladn. kan gi overtrykk.Grei regel å starte 5% under maks.
 11. Har gjort opp noen elger skutt med Thropy Bonded,Ikke mange 6-8-10 kanskje.På det grunnlaget mener jeg den ligner litt på partition i viltet,dønn pålitelig men med litt splintring.Jeg driver også med litt testing av IMR 7828 ,ikke kommet så veldig langt .Opplever som du gode hastigheter med dette kruttet,men rifla di må være veldig rask.
 12. Som seksåring er den vel egentlig helt på topp som jakthund,når den passerer ti år er den ikke like god,er du heldig går den greit et par år etter det.
 13. Hvis du ikke er snobbete har Vector Optics en 2-12 med 22m synsfelt.
 14. Relativt vanlig å oppleve sånne treffpunktsvariasjoner med .30 ca. Skyt inn Børsa med den hjemmeladde ammoen.l
×
×
 • Create New...