Jump to content

moviken

Members
  • Posts

    933
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    68

moviken last won the day on April 12

moviken had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

moviken's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

1.6k

Reputation

  1. Pleier å gå med en golfballstor papirkule i hånda i regnvær, blir den våt bytter jeg bare papir. Nå skal det sies at jeg ikke gidder å ha dyre kikkerter på jaktriflene mine.
  2. Jeg også, har sett utallige "tester" på youtube i gel, og andre steder, men de fleste er litt tilfeldige og det er vanskelig å trekke en konklusjon. Det jeg driver med er ikke vitenskap, selv om jeg fleiper med det. Det er mer som @Per-Sskriver, en diskusjon vi har hatt her på kammeret om hvordan vi kan teste kuler på en måte som kan være lik fra kule til kule. Når det gjelder skudd i vilt så er det vanskelig å få like resultater fra gang til gang. Uansett driver vi nå med "hvite flekker på kartet" dvs ting det finnes mange meninger om, men lite dokumentasjon. Takk for engasjement, for tilsendte kuler, for forslag, driver vi på lenge nok, finner vi ut av ting.
  3. Fint hvis noen gidder å fikse litt hjorteskinn, skal jeg teste.
  4. Driver med mitt @BAB puttet noen kuler i postkassa mi, blant annet noen 180 bondstrike som jeg har tenkt å bruke som referansekuler i forhold til ekspansjon, da de skal ekspandere hurtig. Det gikk ikke helt etter planen i elg ribba. 180 bondstrike i 30 mm gel 600ms 180 grs bondstrike i vannkanner 600 ms Ellers prøvde jeg 170 grs blade i 600ms og 700ms også i elgribba @BAB har også fiksa noen 162grs blade og det er mulig jeg får noen 150grs også så det kan bli moro å sammenligne. Sako blade høyre og venstre bondstrike i midten Også godt under 500ms
  5. Har det ikke travelt. Tja støper gel i isbokser ca 15x15 cm, klarer kanskje 6-8 skudd i hver. Kanskje 0.5 m2 ?
  6. Prøvde noen Sonic 150 grs i lav hastighet. 520ms og 480 ms ser ut som vi nærmer oss nedre grense. 520 ms 480 ms Kanskje litt vanskelig å se, men det ser ut som vingene starter å separere ved anslag. dette er 520 ms. Ladningene er 16 og 18 grs R-123 i 308 for de som er interessert.
  7. Litt lei tid å få tak i skinn på, er redd min ryddige jaktleder har gravd ned avfallet fra i høst, men jeg skal skjekke litt.
  8. Selvfølgelig er det greit @asterixsynspunkter og erfaringer og ikke minst bilder, om temaet er absolutt velkomne i denne tråden.
  9. Prøvde et par 7mm 145 grs Barnes LRX i 30 mm gel hhv. 600 ms 0g 700 ms
  10. moviken

    Hundefor

    Sønnen min forer en vorsteh med dette foret. Virker ok
  11. Prøvde et par Sonic 150 grs kuler i 600 ms. En i spylevæskekanner. Fant igjen 2 fliker, den ene pluss tuppen satt fast i kanneveggen på kanne 2. Den andre hadde satt seg fast i styrofoamen de står på. Den siste fant jeg ikke. Ut av kanne en. Inn i kanne 2 Ut av kanne 2. Skal man nerde litt om dette kan det se ut som flikene sprer seg raskere i lavere hastighet. Ei kule i gel. Gjorde litt ut av seg. Dette er pappen etter gelen og lungeskumgummien. ut av gelen. Skumgummien fikk også litt juling.
  12. Best med tunge kuler.
  13. Testa ei Sonic kule i vannkanner i dag. Sonic 150 grs 700 ms Ut av kanne en Og inn i kanne tre. Tuppen lå i kanne 1, flikene lå i kanne tre, pluggen lå i kanne seks. Dette er spylevæskekanner så de er ca 11 cm.
  14. Har noen forskjellige typer bly kuler, de blir også med. Gel testingen er litt i oppstartmodus enda. Hadde sikkert sett proffere ut hvis jeg ventet med å legge ut til det hadde satt seg litt. Til nå har jeg bare brukt patroner jeg har hatt liggende. Blir litt tenking også, De første platene jeg har støpt er 30 mm tykke, er vel strengt tatt bare elg som har så tykk ribbe. Så er det mediet som skal "fange" kulene, har to en meter lange kasser. Den første er fylt med korkgranulat som er veldig lett, den andre med gummigranulat som er litt mer kompakt. Tanken er en skånsom nedbremsing av kula så den ikke ekspanderer mer i mediet. Tror det virker, alle kulene så langt har stoppet i gummikassa. Så kom der her med våt eller tørr skumgummi ? elg eller hjorteskinn ? Det kan bli justeringer. Skal i allefall prøve å gjøre det så likt som mulig fra kule til kule, så får vi vel noen resultater etterhvert.
  15. Godt poeng, skumgummien har vært tørr, men den blir sikkert "riktigere" våt.
×
×
  • Create New...