Jump to content

moviken

Members
 • Content Count

  295
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

47 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulig vi snakker litt forbi hverandre noen ganger når det gjelder jakt.Mesteparten av elgjakt er vel drivjakt i en eller annen form, vi jakter hjort på samme måte.Det betyr dyr i bevegelse,raske skudd,stående skyting,kne/sittende aldri liggende.Det å følge en travende elg i kikkerten mens du venter på at den skal slakke av farten ellerstoppe,er mye lettere på lav forstørrelse fordi du har mer luft rundt dyret,det gjør det lettere å forutsi hva dyret vil gjøre.
 2. Liker tanken om enklest mulig utstyr, men selv med det enkleste utstyret kan man tulle seg bort.Satt å post for noen år siden med en liten Leupold på rifla,da dukka det opp ei lita hjortehind.Holdet var ikke så langt,men det var litt uryddig så jeg snurra kikkerten opp på 7x.Pleier ikke å gjøre sånt,men jeg satt med kikkerten full av hjortehind akkurat lenge nok til å misse skuddsjangse på bukken som kom etter.Enkelte dager går alt på skinner,Bukken traff dachsen vår oppe i lia og kom igjen og den var ikke alene,den kom sammen med en elgokse.Pang-pang 7-takker elgokse 201kg og 7-takker hjortebukk 101kg og en artig opplevelse.
 3. Jakter også med små sikter , liker håndterbarheten og balansen på jaktrifler med lette lavmonterte sikter.Det tyngste siktet mitt er en 2-10 x 40 Razor , det veier 430g, det jeg ikke kan skyte med dette siktet er i tilfelle så langt unna at mine skyteferdigheter er begrensningen.10x er veldig mye forstørrelse.
 4. Kjenner ikke saken,men respekt for å stå opp for en kompis.
 5. Har jeg god nok tid klarer også jeg et noenlunde greit avtrekk det er når det blir travelt jeg sliter,men jeg ser vær varsom plakaten er oppe så jeg skal ikke utdype.
 6. Er vel noe i den løypa jeg tenker,både hastighetsmessig og at blinken flytter seg og man må ha i bakhodet at det må være tid til et oppfølgingskudd.Da er ikke jeg god nok til et godt pressavtrekk.
 7. Imponerende men hvorfor?
 8. 4 sek er veldig lang tid
 9. Dyr i bevegelse noen ganger i rask bevegelse krever et ganske bestemt avtrekk,er selvfølgelig ikke snakk om 100m.
 10. Tenkte mest på jaktskyting noen ganger blir det feil med pressavtrekk på urolige dyr
 11. Ære være DFS som lærte oss å skyte ,men tida er kanskje gått litt i fra Skyttervesenet.Forsvarets opplæring er muligens mer i tiden.
 12. Hvis du er uerfaren tenk på at entrecoten sitter foran ytrefileten DVs fra nakken til midt på ryggen, indrefleten begynner i hoftekula og mørbraden fortsetter der ytrefileten slutter. Da har du berga det beste biffkjøttet,før du begynner å kverne.
 13. Ei greie om reinsjakt og drøye hold er det at du sjelden er alene,hvis du ikke leier et privat terreng som du vet du er alene i.Jakter man på statsgrunn er det som regel andre jegere i nærheten av flokken og det er veldig viktig å vite hvor andre er i terrenget. I praksis er det den som er nærmest flokken som prøver seg først.Snakker man om 100m og utover er det fare for å skyte over hodet på en som stiller på flokken. Ellers kjenner jeg meg igjen i Per-S sine erfaringer om jakt og er veldig enig i det han skriver.
 14. Liker en god drop-point og et skaft som ikke er for kort,hvis du også tenker å bruke kniven til å ringe bak.
 15. Jeg liker pene slakt,jeg liker høyhastighetspatroner.Min erfaring er at kun de mest solide kulene kan brukes i mag patroner.Det hoder ikke at kulene er lodda,oryx og accubond er ikke solide nok i en mag.Kuler som A-frame,cdp,scirocco II er det,det er kanskje de eneste man har å velge i utenom homogene kuler.Barnes tsx ser ut til å være ok,ttsx er vel laget for lavere hastigheter,så det har jeg ikke prøvd.Jakter også med .308 og .30-06 med vanlige lodda kuler, som165 grs Accubond ,synes ikke de gir bedre slakt enn Scirocco II i .300 Wsm eller 140 grs Barnes tsx i 7x61 super ,heller tvert imot.Splintring skjer,jeg synes den værste splintringa er fra kuler som ikke holder sammen,da kan splintene gå langt i dyrekroppen og gjøre gode biffer som entrecoter og indrefileter udelikate/ødelagte,beinsplinter har jeg sikkert vært borti men ikke festa meg så mye ved,Treff i ryggraden er også noe som kan gjøre skade på et slakt,ved å sprenge blod inn i biffkjøttet.Sånne skudd blir ikke bedre med en mag.Dette er mine subjektive meninger og selvfølgelig ikke noen fasit,men er sterk i trua på ordentlig solide kuler,hvis hastigheten er høy..
×
×
 • Create New...