Jump to content

Aya XXV

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aya XXV

  DNT sliter

  Den rapporten du linker til er håpløs å lese på telefon, men jeg har faktisk bodd, jobbet (innen turisme) og jaktet i Rondane i en god del år. Villrein var jeg så heldig å få jakte sammen med lokale jegere som hadde jaktet villrein i 50+ år og veien inn til Rondvassbu har effektivt delt området i to. Og jo, mange ville ikke gått / syklet til Rondvassbu hvis veien ikke var der.. Ikke ville de gått / syklet andre steder i Rondane heller.
 2. Ser ikke så mye forskjell nå, men har vel snart 30 påføringer. Fikk byttet bort en 3-12x50 med en mye mer passende 1,5-5x20 så det er jeg fornøyd med.
 3. Aya XXV

  Laguiole

  Forsinket julegave fra meg til meg..
 4. Nå vet jeg ikke helt hva andre gjør, men når jeg fikset opp drillingen la jeg vel 30+ lag med olje. På kombien jeg holder på med nå har jeg vel påført minst 15 lag med olje. Jeg påfører med fingre og stryker ut med håndflaten. Oljen absorberes nær sagt umiddelbart fortsatt så jeg ser vel for meg minst like mange påføringer før jeg vurderer om jeg er ferdig med olje. Bare litt tanker rundt min erfaring..
 5. Takker så mye for tips. Ripene har jeg tatt allerede, men tannbørste trikset var nytt for meg. Børsa er jo tung og litt klumpete men jeg får gjøre det beste ut av det.. Rødpunkten var ikke med i handelen, men det fulgte med en 30 mm Mak-montasje. For 4.300 kroner føler jeg at det var en helt grei handel.
 6. Voldsom forandring i livssituasjonen fra evig ungkar til samboer for snart 9 år siden førte til barn som nå er 6 og 8 år. 60-70 jaktdager hver høst har blitt til et par uker. Må dog ærlig innrømme at jeg gjerne ofrer en uke elgjakt sittende på stolsekken for en uke i Tyrkia eller på Rhodos i oktober.. Nok om det, drillingen ble solgt, men jeg hadde nå ledig plass i garderoben så når det dukket opp en riktig så billig kombi ble det kjøp.. Men hvorfor i all verden skal alt sauses inn i hva som kanskje er Schaftol? Her var det jo bare å finne frem sandpapir.. Hadde bare 180 så det er l
 7. Hva er poenget med ingen ben?
 8. Noblex er delvis konkurs og de fleste ansatte er oppsagt så vidt jeg kan forstå med min forlenget glemte skoletysk.. https://www.insuedthueringen.de/region/hildburghausen/Noblex-stellt-Betrieb-in-Eisfeld-ein-85-Mitarbeiter-ohne-Perspektive;art83436,7426704
 9. Buhag Luxus fra mitt fødeår 1963. Kaliber er 16/70 og 7xy57R, hakemontert Hensoldt 1,5-6x42. Stokken var mørk brunsvart når jeg kjøpte den men under all gugga som var påført så den jo fin ut. Samler bra selv uten å vente med skuddene.
 10. Hvis det er greit med 5'ere så har PVAS ryddesalg. https://www.pvas.no/rydde-salg/ammunisjon/eley-grand-prix-12/65-32gr.-5
 11. Hva med å kikke på en Mauser M12? Skitt jakt har modellen Impact til en grei pris, dog 2K over budsjettet ditt. https://www.skittjakt.no/mauser/210808/mauser-m12-impact-6-5x55-flutet-u-sikter-komplett-rifle-flutet-løp-u-åpne-sikter Jeg har selv en Extreme i 9,3x62 og synes det er ett fint våpen. Svært godt avtrekk, glatt sluttstykkegange og en syntetstokk som ikke oppleves "hul" og glatt.
 12. Hvis det er av interesse med et mindre antall tror jeg det ligger noen på laderommet på loftet. Er nok ikke mere enn 15-20 stk. Kan eventuelt sjekke senere i dag.
 13. Leverte søknad til Øst politidistrikt den 27/11 og fikk mail om godkjenning i dag. Det blir vel 8 uker og et par dager minus en ukes tid for jul og nyttår.
 14. 286 grs Lapua Mega i 9,3x74R. Stoppet i skinnet på en 212 kilos elgokse. Skutt bak bogen på 13-14 meters hold og har bare vært gjennom ribbein.
×
×
 • Create New...