Jump to content

JK90

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JK90's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Kan ikke svare for andre, men for min del er det kun for moro skyld. Har også lyst til å se hvor langt jeg kan skyte tålelig presist med sub (sikkert ikke særlig langt...). Jakt er de ikke tenkt brukt til, kanskje utover noen skudd på kråka.
 2. Ja så det stod fps men skjønte du mente m/s. Stabiliteten på kulene så bra ut, testet det før demper kom på.
 3. Takk for svar! Definitivt ikke lyd på luftgeværnivå, så må nok da bare redusere kruttmengden ytterligere. Skal forske litt på å sette kula dypere, selv om det vil vel i teorien øke trykket og derav hastigheten? Synes jeg allerede er lavt på kruttmengde ift andre med lik pipelengde og kule, men det kan jo forsåvidt være flere faktorer som gjør at dette varierer stort selv med lik løpslengde. Får gå ned på 9,5 og prøve derfra.
 4. Prøvde litt sub i min 308 med 45 cm løp, 1-8. Bruker Nosler 220 gr Custom comp jeg fikk av en kompis, Viht N32C, CCI200, halspressa Lapuahylser. Ladet ned fra 14 grs i 0,5 grs intervaller med patronlengde på 71mm. Først på 10 grs fikk jeg noe som kunne minne om sub hastighet, hørte ikke noe kulesmell, men salongen med Sk Match og demper er fortsatt merkbart lavere, virker som den smeller mindre ved munningen, til tross for demper på begge våpen. Vil 308en smelle mer uansett? Eller må jeg gå lavere enn 10 grs? Ser på nettet at noen får sub med 220 grs kuler (også 220 Smk som er veldig lik 220Ncc) med opptil 13 grs med samme pipelengde, så har litt kvaler med å gå enda lavere enn 10 grs. Folk får jo sub med 175 grs på den kruttvekta til og med, men det er kanskje så store forskjeller løp til løp? Ja burde hatt kronograf, men har dessverre ikke det. Setter pris på innspill her!
 5. JK90

  50-cal eksplodert

  Hadde vært interessant å få fasiten på hvorfor dette skjedde ja. Og hvor hinsides stort trykket må ha vært. Nå vet ikke jeg hvor stort trykk denne rifla tåler, ble vel sagt minst 85k psi i filmen. Men har sett video av en kar som fyller en 338LM hylse stappfull med N320 og 300grs kule, uten at rifla sprenger. Nå var det en helt annen rifle, men det kan jo tyde på at det er noe ala det som skisseres ovenfor som har skjedd her.
 6. Takk for ytterligere svar og lykkeønskninger! Etter litt titting på videoer og deres råd virker det noe mindre komplisert enn fryktet. Nå forventer jeg ikke noe mer enn fine dager til fjells om jeg skulle flakse meg til et løyve uansett, men blir for dumt å ikke være forberedt om det skulle bli felling.
 7. Her var det kommet inn mange gode svar, tusen takk for det! Bare å søke med andre ord, så får vi se an flaksen om det blir kort eller ei. Skal sjekke ut videoer og tips rundt utvomming og sånt, virker som det skal være mulig å få til ja!
 8. For en småviltjeger som aldri har jaktet storvilt før og heller ikke kjenner noen som gjør, er det lurt å gå rett på solo reinsjakt? Tenker ikke bare på selve jaktutførelsen, men kanskje spesielt det som skjer etterpå med utvomming osv. Noe jeg aldri har gjort/overvært. Er mye gjort med videoer av utvoming i forkant, kanskje en medbrakt oppskrift underveis, en god kniv og god tid? Nå er det vel ikke sannsynlig med fangst på første jakta men greit å være forberedt.
 9. Nå vet ikke jeg hvordan 7mm M67 har, men 7mm ala Rem Mag/Wsm med de beste kulene er langt foran 6,5 rent ballistisk på 1000m+. Vi snakker nivå med 338lm med betydelig mindre rekyl. Vanskeligere å spotte enn 338 men lettere enn 6,5. Uproblematisk å lade også, hvertfall RM som Vihtavouri har gode om enn litt slappe ladedata til. WSM/SAUM vil du nok slite med å finne hylser til..
×
×
 • Create New...