Jump to content

Villreinjakta 2019


Sakoen75

Recommended Posts

Støtter Haavard her. Det er vaksin bukk som gjelder. Om det er enkeltdyr, eller større flokker det jaktes på, spiller ingen rolle. Utfordringen er faktisk å få tak på (voksen) bukk.

Når det er skrevet......det har vært god jakt flere stedet på vidda. Er en del allerede som har fått bukkekjøtt i fryseboksen. Det tikker stadig inn bilder av svært så fornøyde jegere, med bukk i bakken, men det er nok ikke alle som har like stort markeringsbehov som en del av oss har, her på forumet og som kan være noe av forklaringen til beskjedene mengder med innlegg.

Nuvel....nå har nok mesteparten av hurven skjønt meningen med livet, for å si det slik og tatt klauvene fatt, retning vestover, så kara og jentene på vestvidda har god jakt nå. Bra at det fordeler seg utover.

Vi drar opp i fjellheimen i morgen og jeg kan informere om at det klør skikkelig i fjellfoten. Fikk SMS fra en av gutta på laget i går om han hadde vært klar for jakt lenge.....og spesielt etter at naboen hadde fyrt med sur bjørkeved. Da han kjente røyklukta, var han allerede på hytta sa han😊

Så ønsker jeg de av dere som skal ut på reinsjakt i nærmeste framtid.....SKIT JAKT.

Kommer nok en rapport fra denne kanten etter endt jakt, spesielt om det blir bukk i bakken......også om man kommer hjem med store hengeører og svær hengeleppe😊

Edited by Castor
Edit
Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Sakoen75 skrev:

Ja, jeg får ikke reist før i slutten av August. Stemmer det at det er kun lov til å jakte på enslige bukker og mindre rene bukke flokker nå i den tidlige starten? Har ikke fått det skriftlig i mine papirer men ser på Facebook at det er flere som skriver det. Muligens det som påvirker utfallet så langt.

 

Trur nok dette er ei oppmoding til jegrane i sone 2 Nordfjella før årets jakt. Saksa frå ny infofolder frå Miljødirektoratet for jakta 2019 i Nordfjella: Jakttid i Nordfjella sone 2: F.o.m. 1. august t.o.m. 19. august: Rein bukkejakt, kun bukk over 2,5 år, ikkje nattefreding. Ein oppmodar sterkt om ikkje å jakte bukk i fostringsflokkane denne perioden. F.o.m. 20. august t.o.m. 20. september: Jaktstart alle kategoriar, det kan skytast kalv på dei reine bukkeløyva. Nattefreding 19.00-07.00

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20190825_064135.jpg.bee5ba1de69acb30f6cc79889a19b7a1.jpg20190825_081146.jpg.56143b37c883d96b80d6f8730e2f3461.jpg

Her er mitt bidrag i å friskemelde villreinen på hardangervidda. Håper ikkje dette er bortkasta og får store konesekvenser for stamma.

Reiste inn på torsdag morgen frå sør, såg meget bra med dyr  på nordsida av Kvenna rundt Sandvatn/Hansbu men dei for vestover likt som flokker forrige helg og i uka.

Fant denne grasbukken i eget terreng og den var meire enn stor nok🙈

Fantastisk vær og campa ute heile helga, minnerikt!

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Fikk tatt dyr nr.3 igår, en simle i snøhetta vest. Drømmejakt for oss i dette terrenget, da vi har hytte inne i terrenget. Forrige helg hadde vi en av de største bukkene jeg har sett bare 30 meter fra hytta på natta. Neste morgen fikk jeg se den 4-500 meter unna. Da hadde den lagt seg ned. Dumt jeg sa nei til fritt dyr kortet jeg ble tilbydd.. 🤣

Link to comment
Share on other sites

På ‎31‎.‎08‎.‎2019 den 9.16, ladebenken skrev:

 

Grattis med fellinger! Synes du det er stor forskjell på dyrene i de forskjellige villreinområdene ? Har ikke jaktet mye utenfor snøhetta. 

 

 

Og i Snøhetta har du nok ikke sett dette så ofte? (Jeg filmet også, men Youtube har gjort det så komplisert å legge opp videor at jeg ikke klarer det.)

De sprang bakom en liten haug så jeg måtte gå 150 meter før jeg så dem igjen og kunne ta frem kameraet. Her har det nok gått 2 minutter siden skuddet og avstand til flokken er maks 100 meter.

 

DSCN4327.JPG

Edited by Haavard
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det var et veldig bra jaktår for min del. (I motsetning til da jeg reiste hjem i august kjente jeg at nå var det slutt for i år og hadde en liten følelse av depresjon i bilen på vei hjem.)

Med gå/bæredager ble det totalt 12 dager i fjellet (Snøhetta/Reinheimen), av dette var det 9 jaktdager.

Jeg så dyr 8 av dagene - totalt 22 observasjoner! Ny personlig rekord. 4 dyr ble skutt - tangering av rekord. 

Av øvrig vilt så jeg 7 ryper, et par rovfugl, noen ørret (?), 2 stooore elgokser og masse småfugl og korp. Av lemen, mus, røyskatt, rev, hare osv. så jeg akkurat ingenting.

 

Er det noen som vet om slaktevektene i Snøhetta er spesielt lave i år? Simle, ungdyr og kalv veide henholdsvis 24, 19 og 11 kg. Unormalt små?

 

Link to comment
Share on other sites

Simle på 24?! Det må jo være nummeret før skrapdyr. Edit: Og det gjelder forsåvidt nesten ungdyret og kalven også. Kalven går jo nedi ein kiwi-pose med den vekta der.  

 

Ellers høres det ut som en bra høst :)

Edited by Bell
-
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, vannebo skrev:

@vwhotrod lurte egentlig bare på om du var inne på sunndals sida :P Syntes huske det var der du hadde kort - var deg jeg snakka med på tur inn veslsvartdalen.

Jeg kom ned med bør og du var på vei opp ja:-) Hadde kort på både Lesja og Sunndal i år, så jeg benyttet meg av overgangsavtalene.. Gikk i stykker et par fjellstøvler i Sunndalsfjella i fjor!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...