Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  782
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

87 Excellent

Recent Profile Visitors

989 profile views
 1. Er det noen her som har sett gevirgnaging, eller har skutt dyr med avgnagde gevir?
 2. Det var ett bra svar, (og inkludert eksakt vekt!), for sånt husker vi stort sett ikke. Problemet er at når tråden heter "Hvor mye veier eksakt en Carbonlight?" så er det bare ditt svar som holder. De andre burde avstått fra å svare. Forøvrig veide en melpose på mine to 299 kr-kjøkkenvekter 1994 og 2006 gram.
 3. Fordi ingen som skriver har veid den. Svarene er "litt over" og lignende. Et bra svar hadde vært f.eks. 2437 gram.
 4. Det finns jo også mulighet for at skuddet går for langt frem eller ned. Da vil kanskje et grovt kaliber rive av to blodårer der 308 bare river av en blodåre = raskere død.
 5. Det beste er vel å skjære opp baksiden og sveise fast ny plate der etterpå for så å bolte det til veggen. Da blir det minst like bra som nytt, ingen ser noe og alle er glade.
 6. Som barn/ungdom skjøt jeg litt med 30-06, men senere har jeg aldri brukt annet enn min trofaste Brno 308. Nå planlegger jeg en lettvekter som også blir308. Jeg har altså ingen erfaring med tyngre kaliber, men forstår ikke det der med at man tydeligvis skyter dårligere med dem. For meg virker det mest logisk at i det rekylen slår deg gul og blå så er allerede kulen ute av løpet og dermed upåvirkbar. At det vil ta lenger tid å sikte inn andreskuddet kan jeg derimot forstå. Det kan jo eventuelt være et psykiskt hinder som gjør at man spenner seg i det man skal til og skyte, men o
 7. Skamme seg? Det kommer et seriøst spørsmål og så svarer dere bare dritt? Hva om spørsmålet stilles litt anderledes: TS skyter på 150 meter, men har en uheldig dag og treffer litt utenfor det mest sårbare området. Hvilket kaliber skal han velge for å gardere seg?
 8. 25 tusen??! Latterlig! Nå om dagen får jo folk 20 tusen i bot for å sitte hjemme og ta noen øl.
 9. Webinar om Skrantesjuke https://knutshorein.no/2021/01/19/fa-med-deg-webinar-om-skrantesjuke/?fbclid=IwAR17QzEfluKycwQCPtkVwF5pZtZ84ovQZSW9W_ILc78kkj4PP-PdswHqXpo
 10. Hvor mye øker prisen før jeg har den i hånden?
 11. Det er bare å se på Mythbusters eksperiment for å forstå at det er farlig. Jeg behøver ikke lese noen tabeller eller vite noe om anslagsenergi. Det er så hardt der de går at det ikke blir fotavtrykk. Når kulene da går flere cm ned i bakken er det åpenbart ikke helsemessig forsvarlig.
 12. Det gjelder vel alle de i øverste klasse. I hverfall hadde jeg null problem med å få reparert min Leica.
 13. Jeg har ikke peiling, men hva tror du selv når du skriver det du skriver?🙄
 14. Haavard

  DNT sliter

  Jeg har ikke vært på Rondvassbu på nesten 30 år, men Snøheim har jeg erfaring fra. Jeg kan garantere at det er veldig mange i rødvinsmafian som aldri hadde satt sin fot der inne om de ikke hadde et hotell å bo på.
 15. Under hvilken jakt er det risiko for å få 30-40 minus? TS skriver om ren, villsvin, elg og rev. De to første skal garantert aldri jaktes på i så kaldt vær. Ikke elg heller vel? Alltså må han være så gal at han har tenkt å sitte på revepost en fullmånenatt i februar...
×
×
 • Create New...