Jump to content

Haavard

Members
 • Content count

  581
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Haavard

  Storviltprøve i Østfold mens det er tørt?

  Litt langt ja. Men kanskje en nødløsning om ukene går.
 2. Er det skytebaner i Østfold (helst øst for Glomma) som er åpne nå som det er skogbrannfare? Min bane er stengt "frem till det kommer nedbør av betydning".
 3. Haavard

  Villsvinene kommer i store horder

  Regnes villsvin som småvilt? Råner veier vel over 200 kg?
 4. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  "– I starten av reinjakten 2016 ble prøvemetoden utvikle og forbedret ved at lymfeknuter ble inkludert. Resultatet var at de første par hundre prøvene bare ble analysert med standardmetoden i hjernevev." Det er vel som overalt ellers at øvelse gjør mester? Vi kan ikke vente at alt blir gjort helt riktig i en startfase.
 5. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Jakten fortsetter. Så sent som i går ble det felt en bukk.
 6. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Bøddelen i Nordfjella Villreinens siste vinter
 7. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Dere kan gjerne få stelle pent med reinsjegere fra andre steder også. F.eks. de som kommer fra Østfold... (Det er ikke bare i Nordjella det er tomt for dyr.)
 8. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Nei, det var de visst ikke! Dyr er skutt nesten hver dag. Totalt 13 rein og en elg!. http://www.hjortevilt.no/skrantesyke-statlig-uttak-nordfjella-sone-1/12/
 9. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Ferdig! Allerede!! https://www.nrk.no/buskerud/statlig-nedskyting-av-rein-i-nordfjella-er-avsluttet-1.13935500 http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2018/Februar-2018/Alle-kjente-dyr-felt-i-Nordfjella/
 10. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Helt enig. All logikk sier at det må være sånn. (Usa/Canada har også strenge regler for innførsel. For to år siden kom jeg med tog fra Toronto og ble fratatt all frukt av tollerne.)
 11. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  1000 dyr igjen. Som mest er det skutt 64 på en dag! http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2017/Desember-2017/Fellinga-av-villrein-i-rute/ Det er en egen logg som viser hva som hender dag for dag. Hvorfor har ingen sagt noe om den? http://www.hjortevilt.no/skrantesyke-statlig-uttak-nordfjella-sone-1/4/
 12. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Allerede! Nå som de får ut hele dyr og det er profesjonelle som tar prøvene tror jeg vi kan regne med at andelen syke dyr kommer til å øke.
 13. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Hittil er det skutt 49 rein, dvs.i snitt 8 dyr/dag. Med samme takt blir de ferdig med alle 1500 i slutten av mai, altså en måned ekstra i forhold til hva som er målet. Men jegerne blir kanske mer effektive etter hvert? Eller er det dyrene som får den bratteste læringskurven? Følg med, følg med. Svaret kommer i siste episode av Fjellnytt.
 14. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  De har det sikkert, men har bestemt seg for at de ikke vil teste/ha statistikk. Såkalt strutsepolitikk.
×