Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  829
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

101 Excellent

Recent Profile Visitors

1,039 profile views
 1. Om du ramler på jakt så er det kanskje rimelig å få skyte et skudd eller to for kontroll av våpenet, men jaktkortet gjelder vel jakt og ikke trening?
 2. Behøves ingen strips. Åpne halsen, skjære løs strupehode/spiserør, åpne vomskinnet, skjære av mellomgulvet, dra alt ut.
 3. Jeg er veldig enig i lovbruddet. Kjæresten bor på papiret alene for å kunne få stipend. Det er alltså ikke brudd mot våpenloven, men mot "tilskuddsloven".
 4. Hvorfor blir det sånn? Blir de "vanlige" kulene så myke at de føyer seg etter løpet, mens de monolitiske er helt uformbare?
 5. Johnny fra Stovner har, i likhet med sine foreldre, ikke stemmerett. Om det samme gjelder søsteren hans (Martha L.) er jeg usikker på.
 6. Det var iofs i Sverige, men sønnen hadde sikkert våknet i Norge også. https://www.gp.se/nyheter/västsverige/sonen-spelade-för-länge-pappan-sköt-sönder-datorn-1.43658431 Minner jo litt om Springsteen i "57 Channels", men det gikk ikke like bra: So I bought a .44 magnum it was solid steel castAnd in the blessed name of Elvis well I just let it blast'Til my TV lay in pieces there at my feetAnd they busted me for disturbing the almighty peace
 7. Nei, hvorfor skulle de det? Tid er penger, og frem til de eventuelt kan gå nord for Russland er Suez raskest.
 8. Jeg har opplevd noe lignende når jeg har skutt på egg med luftgevær, men det er kanskje en annen lov?
 9. Maks 10% av mine elg har blitt skutt stående. (Kan være 0 % også-jeg husker ikke.) Ca 0 % av mine ren har blitt skutt stående. Jeg har holdt på i 35 år så noen ungdomssynder kan ha blitt glemt, men det aller meste blir skutt halveis liggende over en torvtue eller sten.
 10. Jeg gikk over til Norma Ecostrike i høst. Det ble bare et skudd, men det fungerte ihvertfall veldig bra. Jeg har 308.
 11. Takk. Da har jeg fyllt ut årets mest meningsløse skjema.
 12. Det tror jeg ikke. De fleste som kunne tenke seg en hyttetur sier nei takk til telttur. Selv lå jeg i telt en påske. Aldri igjen!
 13. Haavard

  Go light!

  Det du ser på er damesiffrene. Selv er jeg mann og da er min X-lite 300 komfortabel ned til -4. Min er lenger og med tykkere stoff utvendig så da ble den 100 gram tyngre enn det som står på Cumulus-siden. Sparer "bare" 100 gram, men med tanke på alt annet som også spares og at det blir bedre med sovepose så er det som tidligere sagt bare klaustrofobimotivet jeg kjøper.
 14. Haavard

  Go light!

  Jeg har en Cumulus. Komforttemperaturen er -4 (og det stemmer med virkeligheten, utprøvd ved Snøhetta i september) og den veier 560 gram. Det negative er at den er litt trang, så for noen med klaustrofobi kan jeg tro på quilt som alternativ - men ikke ellers. Med quilt må man også velge mellom å sove direkte på liggeunderlaget eller å sove med klærne på. Ingen av delene er veldig behagelig.
×
×
 • Create New...