Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  614
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Spørreundersøkelse om skrantesjuke og storviltjegere http://www.hjortevilt.no/sporreundersokelse-om-skrantesjuke-og-storviltjegere/?fbclid=IwAR3Lb7nbpkpTFK1rlgqT6XLHy-KGV2R49lySSWEiZiSaWdhQidbQ9EvYT5o
 2. Jeg har kun erfaring med 308 og kan derfor ikke si noe om hva som er best, men jeg er 100% enig med deg i at småkaliber ikke er bra nok på elgjakt. Det begynner å bli noen år siden sist, men erfaringen var at rene sideskudd i lunge/hjerte fungerte bra. Det er dessverre ikke alltid skuddene er perfekte og av og til løp de urovekkende langt. Skal jeg satse på elgjakt igjen blir det med nytt kaliber. (På renjakt er 308 derimot utmerket.)
 3. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/skrantesjuke__cwd_/funn_av_skrantesjuke_paa_elg_i_buskerud.32886
 4. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Bra. Men ikke bare for å hindre CWD. Foring av vilt er en uting. Er det for lite mat må de flytte eller dø - naturens lov.
 5. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Om prisen for å få være med på jaktlaget er å bære 3-4 kg en gang imellom må dere ha Norges billigste medlemsavgift! Når kan jeg starte? 💪 Var nok mye jernoksid på Dovre i år...
 6. Haavard

  Skadeskyting %

  En annonse (Finn?) er svaret på ditt problem.
 7. Haavard

  Jaktmoral og etikk!

  Han er flink. Ingen tvil om det. (Men allikevel viser han dålig skyting som f.eks. grisen ved 1.47) Spørsmålet er hvor mange dyr han skadet før han ble flink? Med gevær er de fleste flinke fra første jaktsituasjon.
 8. Haavard

  Jaktmoral og etikk!

  Hagle på renkalv er jo iofs ikke verre enn hagle på rådyr (sett med dyrets øyne). Jeg kan tenke meg at en rypejeger syns det var interessant å snike seg innpå flokken. Vi vet jo at det er vanskelig å beregne avstand i fjellet, og da ble 30 meter kanskje 60.
 9. Det holder ikke at en kule fungerer ved perfekte skudd. Av og til blir treffet litt mindre perfekt og det er DA kulene viser hva de kan.
 10. Jeg er veldig glad for att naboungene ikke springer rundt med det der... Jeg hade også sprettert da jeg var liten, men de var laget av to spiker, sprengtråd och syltestrikk.
 11. "Mellom to og tre millioner fugler i EU dør hvert år som følge av blyforgiftning etter inntak av bly. " Hvis det stemmer er det kanskje ok med et forbud?
 12. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  I følge Hjorteviltregisteret har 1926 villren blitt testet for CWD siden 1. august uten at det har blitt registrert positive prøver. (Totalt har 6709 dyr blitt testet - 0 positive prøver.) Betyr det at vi kan avblåse krisen og jakte videre på en frisk stamme i årene som kommer? Har noen sett kommentarer fra fagfolk? https://www.hjorteviltregisteret.no/HelseInnsyn/StatistikkCWD
 13. Haavard

  Bygge garasje og isolasjon?

  Det er nok for sent å svare for denne garasjen, men det kan jo være andre som skal isolere hus senere: Det er mange som påstår at det MÅ brukes plast, og det stemmer hvis det isoleres med Glava eller lignende produkter. Isoleres det derimot med naturmaterialer som f.eks. linull eller trefiber behøves ikke plast siden det er material som kan ta opp og gi fra seg fukt. En vindduk for å hindre luftstrømmer kan derimot være bra. I bolighus er det en bra metode for den som vil bygge om så få farlige produkter som mulig. I garasje, hytter og andre bygg som kanskje blir stående uoppvarmede er det en ulempe med plast at om det er fuktig og varmt ute vil fukten trenge inn i veggen og bli stående mot plasten.
 14. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Jeg leter også etter et ekstraplagg som et lett og varmt, men om jeg først havner i en situasjon der jeg må ha ha det på meg kan jeg ikke risikere at det ikke fungerer pga at det har blitt vått. Tør jeg å kjøpe dun?
×