Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  593
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Vest: For to dager siden så jeg en simleflokk (11 dyr) midt i Lesjaterrenget.
 2. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Jeg reiser nå, ser du en som slakter kalv er det kanskje meg I følge Yr er det perioder med sydvest og nordvest også så jeg regner med at dyrene som er der kommer til å bli omtrent der de er.
 3. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Er det krav om veiing? Som regel skal vekten bare føres på jaktkort eller kjevelapp. Da skal det også krysses i om det er nøyaktig veid eller ikke. Om det henger en vekt ved bommen der du kjører ut fra bomveien henger du dyret opp i de delene du har. Har du benet ut i fjellet kan du bare gjette vekten. Det som skal veies er hele kroppen, dvs. rygg, nakke, sider, bøger og lår. Skinn, hode, føtter og innvoller skal ikke veies. Noen få ganger har jeg hatt krav om kontrollert veiing. Det er gjerne når det er vektbegrensning som f.eks. bukk under 55 kg. Da må jeg hjem til en person som veier og skriver opp i en bok. Forrige gang veide den fire kg for mye og da fikk jeg en regning på 400 kroner. For at de skal kunne veie korrekt og kunne se at hele dyret er med vil de ha det delt i så få deler som mulig. Jeg tror jeg delte det i fire: rygg/nakke/sider, lårene, bog og bog.
 4. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Allerede sett en flokk fra p-plassen. Synd at det er 25 biler her og alle har sett det samme... Nei, det blir nok til å gå dit jeg hadde tenkt og lete etter en egen flokk.
 5. Haavard

  Kjøpe jaktterreng i Sverige

  Hemmet.se er samleside for alle vanlige eiendomsmeglere. Eventuelt ligger lrfkonsult.se utenfor.
 6. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Jeg tror de færreste reiser til fjells med risiko for å måtte slakte 4-5 bukker. Èn kniv holder fint til bukk eller simle + kalv uten å måtte slipes. På min første (ca 50 kg bukk i Snøhetta 1992) brakk kniven da urutinerte meg skulle skjære av hodet. Selv med den ytterste tredjedelen borte kunne jeg avslutte flåing och partere som jeg hade tenkt. Sendte knivspissen til Brusletto med spørsmål om det var normalt og fikk en ny kniv i retur
 7. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Brusletto Hunter, 1 plastpose (til hjerte, lever og tunge), rem/snor til å feste kjøtt eller gevir utenpå sekken og viltpose om det er varmt. Mer har jeg aldri hatt bruk for.
 8. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Er på Morgen turisthytte, Hardangervidda. Nå i ettermiddag sto det 150-200 dyr på Hyttenuten i nordøst. Mye storbukk, men også simle og kalv.
 9. Haavard

  Må vi utrydde hjort og rein?

  Mattilsynet vil at 80 % av voksne bukker i Nordfjella sone 2 skal skytes. https://www.nrk.no/sognogfjordane/fryktar-mattilsynet-sitt-hastverk-forer-til-rasering-av-resten-av-villreinstammen-1.14139838
 10. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Informasjon om prøveinnsamling: http://www.villrein.no/cwd/
 11. Haavard

  Villreinjakta 2018

  Løp og kjøp. Fortsatt fritt dyr og simle/ungdyr igjen. https://www.inatur.no/storviltjakt/5afabcf2417f460003a854d1/villrein-lesja
 12. Haavard

  Storviltprøve i Østfold mens det er tørt?

  Takk. Det var fem kjappe og rett til fjells :D
 13. Haavard

  Storviltprøve i Østfold mens det er tørt?

  Litt langt ja. Men kanskje en nødløsning om ukene går.
 14. Er det skytebaner i Østfold (helst øst for Glomma) som er åpne nå som det er skogbrannfare? Min bane er stengt "frem till det kommer nedbør av betydning".
×