Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  635
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gjør det i fjellet med skinnet som underlag. Legg delene rundtomkring på stener så de får tørkehinne (om været er bra) og rett i sekken. Er det en kalv kan du bære hele dyret ned til tregrensen og henge den opp i et tre.
 2. Jeg var der for første gang i fjor. Kjørte opp fra Lesjaverk og teltet ved Øvre Merrabotnvatn og syns det fungerte bra. Alternativet jeg valgte bort var parkering ved Gåsbue og teltplass ved Vangsvatnet, mest pga at den parkeringen ligger ca 100 meter lavere. Flokken fikk jeg se fra høyde 1345 sø for Merrabotn.
 3. Altså syd for Bergensbanen? Jeg var der to ganger for to år siden. Første gangen tok jeg tog til Hallingskeid, andre gangen kjørte jeg til Osa og opp en bratt og svingete fjellvei. Så en enslig bukk langt bort, ellers var det tomt. Knudrete terreng der det er vanskelig å oppdage enkeltdyr/småflokker.
 4. Det er bra med dyr på Hardangervidda, men for at noen skal kunne svare deg må du si HVOR på vidda det er.
 5. Har bare vært på naboterreng (Oppdal), men jeg vil si at det er en kombinasjon av veldig krevende og dålig tilgjengelig - og alldeles fantastisk jakt. (Men om du ikke allerede er veltrent må du altså på med ryggsekken og gå opp på alle topper du ser de neste månedene…) Om jeg har fortstått det rett blir det fellesjakt over store deler av Snøhettaområdet tre dager i uken fra og med andre jaktuke, så du kan slippe billig unna om du vil
 6. Faktura fra Oppdal ble betalt nesten før jeg hade fått den.
 7. Da ble det kløftbukk simle/ungdyr + kalve-kort i Snøhetta til høsten
 8. Den som tar seg bryet med å se i tidligere års tråder ser at det trekkes ca. 15/5.
 9. Et år var omtrent som forventet. At han skulle dømmes for mordforsøk var helt usannsynlig. Aktor er nok en fersking i gamet.
 10. Rettssaken blir utsatt. En ny sakkyndig skal vitne for den tiltalte og si at om man forventer å se et rådyr så ser man et rådyr. https://www.expressen.se/kvallsposten/expertens-vittnesmal-kan-fria-norske-jagaren/
 11. Ta det rolig. Dette er et forum på internett og altså til diskusjoner. Noe er relevant, noe ikke, men det skal mye til før det blir upassende.
 12. http://www.villrein.no/aktuelt/foreslr-rein-bukkejakt-p-hardangervidda Forslaget: Kvote på 7000 dyr. Kun bukk 2,5 år og eldre. Jaktstart 10. august.
 13. Jeg øker til 99%. Det er åpenbart at han ser et menneske, men om han skjøt med vilje var det et håpløst dårlig skudd.
 14. Jeg kan ta ut de feriedagene jeg vil. Problemet er tilgang på jakt. (Det blir som med vinterbeite/sommerbeite. Det hjelper ikke om det er store mengder mat om vinteren om det ikke er tilstrekkelig sommerbeite.)
 15. Kan du legge inn teksten? Ikke tilgjengelig for almuen...
×
×
 • Create New...