Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  625
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ta det rolig. Dette er et forum på internett og altså til diskusjoner. Noe er relevant, noe ikke, men det skal mye til før det blir upassende.
 2. http://www.villrein.no/aktuelt/foreslr-rein-bukkejakt-p-hardangervidda Forslaget: Kvote på 7000 dyr. Kun bukk 2,5 år og eldre. Jaktstart 10. august.
 3. Jeg øker til 99%. Det er åpenbart at han ser et menneske, men om han skjøt med vilje var det et håpløst dårlig skudd.
 4. Jeg kan ta ut de feriedagene jeg vil. Problemet er tilgang på jakt. (Det blir som med vinterbeite/sommerbeite. Det hjelper ikke om det er store mengder mat om vinteren om det ikke er tilstrekkelig sommerbeite.)
 5. Kan du legge inn teksten? Ikke tilgjengelig for almuen...
 6. Første året var det nok 30 kg, og da bodde jeg på hytte så hade ikke engang med telt. (Men øl og hermetikk. Sukk…) I fjor tror jeg det var 19, i år blir det 17 og på sikt skal det ned til 15 kg. Har ingen klar pakkeliste, den tar form når jakten nærmer seg og jeg vet om det blir aktuellt med lettpakking, eller om det blir luksusjakt uten telt og med mat bare for dagen.
 7. 2. På fjellet er det ikke mange andre muligheter. I skogen har jeg hengt det opp i et tre noen ganger. 3. Dratt det helt et par ganger. Da har det vært ganske bratt og ganske kort vei ned til bilen. Det vanlige er å dele det i nødvendige deler for å orke og bære. Utstyr som MÅ med: kniv. 4. Om jeg bruker telt er det stasjonært. 5. Litt for lite om det er langt å gå. Altfor mye om jeg kan sove i bilen. 6 (8). Skal du jakte alene holder det med 1 eller 2 mannstelt. Jeg har kjøpt et fra Nordisk som veier 850 gram som skal med til høsten. 8 (10). Nei, ikke for sommer.
 8. Den løsningen ble jo brukt i fjor! Ett lite prøveglass der vi hade i litt hjernemasse og lymfeknuter. Jeg gruet meg litt på forhånd, men etter å ha sett instruksjonsvideon var det overraskende enkelt å gjennomføre i felt.
 9. Det var tydeligvis kamera i det aktuelle siktet. Da finns det vel andre som har filmet/fotografert med lignende sikter? Kan noen legge opp et bilde sånn at vi uvitende kan få et innblikk i hvordan det kan se ut?
 10. Ingenting å drømme om. Just do it!
 11. Nå i vinter skal det skytes 55 bukker i Nordfjella sone 2 og intilliggende områder for å få sikrere svar på om det fortsatt finns skrantesyke. https://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2019/Januar-2019/Felling-av-villrein-iverksettes-i-Nordfjella-sone-2/
 12. Spørreundersøkelse om skrantesjuke og storviltjegere http://www.hjortevilt.no/sporreundersokelse-om-skrantesjuke-og-storviltjegere/?fbclid=IwAR3Lb7nbpkpTFK1rlgqT6XLHy-KGV2R49lySSWEiZiSaWdhQidbQ9EvYT5o
 13. Jeg har kun erfaring med 308 og kan derfor ikke si noe om hva som er best, men jeg er 100% enig med deg i at småkaliber ikke er bra nok på elgjakt. Det begynner å bli noen år siden sist, men erfaringen var at rene sideskudd i lunge/hjerte fungerte bra. Det er dessverre ikke alltid skuddene er perfekte og av og til løp de urovekkende langt. Skal jeg satse på elgjakt igjen blir det med nytt kaliber. (På renjakt er 308 derimot utmerket.)
 14. https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/skrantesjuke__cwd_/funn_av_skrantesjuke_paa_elg_i_buskerud.32886
 15. Bra. Men ikke bare for å hindre CWD. Foring av vilt er en uting. Er det for lite mat må de flytte eller dø - naturens lov.
×
×
 • Create New...