Jump to content

Haavard

Members
 • Content Count

  707
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Excellent

Recent Profile Visitors

885 profile views
 1. Jeg tror ikke dere forstår at 30 år gir veldig mye selvinnsikt. Jeg VET at skytingen er min dårligste side av jakten. Jeg vet også at mine 8ere er mer enn nok til dødelige skudd, så hvorfor skal jeg da bli bedre?
 2. Helt sikker på at begge kan/skal avlives, men hvem som eier liket har jeg ingen aning om.
 3. Hvorfor i all verden hadde det vært fair. Jeg er en av dem som sjelden skyter mer enn 50 skudd i året, men etter 30 år i fjellet regner jeg meg som en betydlig mer kvalifisert renjeger enn en olympisk mester i skyting som aldri har vært over tregrensen.
 4. Jeg har også tenk at tofot kan bli bra om jeg i fremtiden skulle få Parkinson. Frem til det klarer jeg meg utmerket med albuen i bakken og "låste" ledd. På langhold mot en ren som står og glor kan det muligens ha noe for seg med tofot, men på normale avstand der de konstant er i en eller annen form for bevegelse mener jeg at løpet må være lealøst. Forøvrig er mine 7 seneste skutt på 50-120 meter, så mye som 200 har jeg aldri hatt behov for. Når det gjelder topic så skyter jeg mye heller hodeskudd på stillestående dyr som kan forventes å forbli stille enn jeg skyter etter lun
 5. Ja, i Nordfjella var det 18 smittede av 2000. Om sykdommen hadde vært her lenge burde det vært lignende tall i de fleste områdene, men Hardangervidda har nå 1 av 3500 og resten har 0 av "hvormange?". Det tyder veldig på at CWD kom til Norge relativt nylig og at det var i Nordfjella den landet.
 6. https://www.nrk.no/vestland/har-funne-skrantesjuke-hja-villrein-pa-hardangervidda-1.15156665 Denne gangen er jeg mer nervøs. Fra Nordfjella er det lett å tenke seg at det kan smitte videre til Hardangervidda.
 7. Gikk inn igjen med et annet telt. Andre dagen var jeg innpå en liten flokk da jeg fikk se at det var fukt i kikkerten så det var bare å reise hjem igjen. Snakker om jakt med stang ut! Nå har jeg fått på, og skutt inn, en gammel 2,5x32 og reparert teltet. Stoler ikke helt på det, men nå er det meldt bedre vær og det andre var for tungt. Til Lesja i morgen. Tatt bort noe og byttet ut annet så nå er jeg nede på 16,2 kg.
 8. Her også. https://www.hjortevilt.no/mistanke-om-skrantesjuke-hos-villrein-i-rondane/?fbclid=IwAR2higUr-hEMRsQD30HCmh3Tyoui5Lam-5GlyKlPnl8F2vsrdZ-vRyROhKU Men jeg er skeptisk. Hadde det vært i naboområde til Nordfjella kunne jeg trodd det, men hvordan skulle det plutselig kunne hoppe til Rondane syd?
 9. Nordisk Telemark 1. Såvidt over 900 gram og bra om du ikke må kunne sitte oppreist. Men teltstangen brakk i noe som nok ikke var så mye som 20m/s, så heretter anbefaler jeg det bare til de som går lange skogsturer.
 10. Og jeg får tyngre sekk om noen dager, for mitt lettvektstelt blåste istykker i Åmotsdalen i natt. Så dyr ni ganger på to dager, tilsammen over 1000, men sekken var lett på vei ut.
 11. Pakket og klar for avreise til Oppdal/Lesja i morgen tidlig. Når jeg får lagt i et brød blir det 16,8 kg for fem dager i telt. (Blir jo litt mindre om jeg må ha på regntøy og votter). Fortsatt et stykke igjen til målet på 15 kg.
 12. Hvis du kan bruke hagle må det da være enkelt å lære og bruke rifle? Andre veien derimot...
 13. Feil! Hun jeg steker kjøtt til nekter å spise om ikke hinnen er borte. Selv spiser jeg den, men det er absolutt dårligere kvalitet på den biten der hinnen ikke er borte.
 14. Hvorfor? Jeg har det i flere lag for å forhindre for mye overflate som blir tørr/hard og av den grunn må skjæres bort. Har aldri fått ødelagt kjøtt pga det. (Lårene henger hele til de skal fryses, så dette gjelder ytrefilé, bogstek o.l.)
 15. Du skiter i alle andre bare du får ha det litt moro?
×
×
 • Create New...