Jump to content

tussehaugen

Members
 • Content Count

  353
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1. Alt frå 1 til 5 dager. 2. Slakteavfall lar eg bare ligge, ravn og insekt rydder opp i løpet av få dager. Heile dyr som hentes dagen etter der lar eg skinnet vere på og henger feks. ein plastpose i geviret og tomhylser på skrotten. Det er nok til at ravnen blir skeptisk og holder seg unna ein dag. Skal det ligge fleire dager så stykkes det opp og røyses ned. 3. Alt frå å skjære av knoker og hovud og stappe det i sekken med skinnet på til å beine ut alt og legge igjen ”ramma“ Avhenger av gangtid, vær og vekt. Slakter altid på skinnet og klarer meg alltid med kun kniv. Tar alt for skjelden med skinnet, det er fantastisk til sitte/liggeunderlag på vinterstid om ein slipper å bære for langt. 4. Bruker telt iblandt, mest i ruskevær. Helst bruker eg kun liggeunderlag, sovepose og fjellduk. Pakker stort sett alltid ned, er mobil og legger meg der eg finner det for godt. Har brent meg nok på laaange omveger for å pakke leir... 5. Mat. Nok til ein dag ekstra. Og aldri for lite.Tips, Bixit havrekjeks er rare greier, lite vekt men du blir mett i lang tid, sikker vinner i lomma når du blir arm under kampens hete. 6. Kutta ut stormkjøkken, brukte det før. For tungt og treigt å bruke, og du trenger ikkje alt som er oppi der. Bruker bare Multifuel primus. Fyrer med gass i starten av jakta og så brennes det som måtte brenne når kulda kryper på. Har kaffekjele og lita panne med høge kanter og lokk, i den blir det både stekt og kokt. 5. Har ein jaktkompis som skryter av Stoneglacier sekken sin på reinsjakta. Kjøp stooor. Kjøpte meg Kuiu sekk i vinter men det blir nok fortsatt powerframen som blir brukt på reinsjakta, er for bortskjemt med plassen. 7. Har dunpose av ein eller annan slag, hugsar ikkje heilt. Vekt under ein kg, er varm og god, tre sesong type. Komprimeres noko hinsides og er genial slik. Er det skikkelig kaldt så er det på med ullundertøy. 8. Tar med nok klær uansett værmelding, ull lue og votter. God skalldress brukes uansett vær. Kikker etter bukser med glidelåser på innsiden av låra, då får du ut kondensen på varme dager. Tynn dunjakke er genialt. Du må kunne sitte stille i timesvis og forflytte deg like lenge. Her kjem fjellduken thermo til sin rett. Den er tung men også like obligatorisk i min jaktsekk som kikkert. Der blir det trivelig inni uanset vær. Putter du eit telys oppi kaffekjelen og fyrer så blir det meget behagelig👍 Mitt motto er less is more når du pakker, kjekt å ha ting dropper eg. Jaktradio dropper eg når eg reiser ut aleine, er bare jabbing. GPS, strips, tape, snøre, gnagsårplaster, og litt smertestillende er med. Vekt ut på jakt, aner ikkje. Vekt heim er ofte ca 50 kg. Simle med kalv på toppen pluss utstyr er max av det eg laster opp for nokre timers tur. Kva du klarer finner du fort ut av🙈 Kort får du tak i, men det er mange rever der ute som selger. Ver mistenksom og spør litt før du hopper på. Det er som oftest ein grunn til at korta er billige og selgeren er ivrig...
 2. Har høyrt rykter om at det er forslag om eit betydeleg uttak av kun voksen bukk på Hardangervidda under årets jakt. Dette for å få inn mest mulig sikre CWD prøver frå området.
 3. Tviler på at sako sender ut piper som ikkje er bra gjenga. Hadde bestilt ferdiggjenga for då har du presisjonsgarantien til Sako i behold. Ikkje at eg trur at børsemakeren din leverer ut skit, men sako er sako. Btw. har du sjekka om rifla du ønsker er i handelen i Sverige? Eg importere mi "custom" Sako derifrå når eg ikkje gadd å vente på Schou sin leveringstid.
 4. Ja og nei er vel svaret her. Det er normalt eit storvald som har fellingsløyver for storvilt utdelt av kommunen for eit område. Så er det vanlig at storvaldet blir delt opp i ulike jaktlag. Der eg jakter så følger alle løyver jaktlaga sine områder inkludert rådyr, men vi har internt delt rådyrjakt opp til grunneiers rett og ikkje til jaktlagets. Kva som gjeld hos deg må du nesten spørre kommunen/storvaldet ditt om.
 5. Ved gode forhold så er det ganglys i terrenget ca 30min før/etter sola. Med godt kikkertsikte så kan ein nok knipe enno nokre minutt. Har tidene for sola på klokka mi og bruker det ofte på jakt og tur.
 6. Fordi mange trøbla og ikkje klarte å ta ut lymfekjertlene i halsen og dei kunne ta dei ut sjølve.
 7. Forskjellen slik eg ser det er at du reg.forskriften passer dine våpen i din eigen bolig (reg. adr) sjølv om du ikkje er heime. Står dei i eit skap hos foreldre eller nabo'n så er dei under tilsyn av andre om du er borte og teknisk sett lånt ut med det som då høyrer med.
 8. Ja det finnas både drittunger og gretne gubber i alle aldre.... Ein finner ikkje dette kravet om oppbevaring på bopel i våpenlova, bomma der. Dette er mi tolkning for å oppfylle krava i våpenlova.
 9. Vart rotete dette ser eg... Det har seg slik at du kan ikkje "velge" kvar du bur og det skal registreres der du bur mest. Våpenloven krever så at våpen skal oppbevares på eigers faste bopel og må vel nødvendigvis bli meget likt med folkeregistrert adresse. Og så var det unntaka for både folkeregister og våpenlova men det er ei anna skål.
 10. Eg lurer ikkje i det heile, har krangla nok med skattefuten til det😂 Det har seg slik at du kan ikkje "velge" kvar du bur og det skal registreres med der du bur mest. Altså blir dette som diskusjon om høna og egget Og så var det unntaka då, men det er ei anna skål.
 11. Kan du ta ei utgreiing om folkeregisterloven for no vart eg usikker på kvar eg faktisk bur😆 Meiner du då at eg på søndag kveld skal raske i hop våpenskåp med innhold og sette dette på brakkeriggen til kunden, for det er faktisk der eg bur mest🤣🤣🤣
 12. Hadde bestemt meg for ein viss kombinasjon mht. kaliber, utførelse og type av Sako rifle. Denne var ikkje i Schou sitt utvalg men kunne bestilles, leveringstid ca 1år for det er bare levering - ei gong i året...! Rifla var hyllevare i Sverige så eg Importerte den inn sjølv derifrå. Markedet er lite og utvalget dårlig så du har nok heilt rett.
 13. Våpen du eier skal oppbevares på din folkeregistrerte adresse. Merk at i forskriften så regnes den som bebodd sjølv ved lengre fravære. Så til TS, har du meldt flytting så tar du med våpna dine, om ikkje så må du først melde frå til folkeregisteret. Blir likt som det fysikern beskriver.
 14. Du må nesten ta eit valg på om du vil ha hund til jaktprøver ol. Du trenger ikkje å følge NKK sitt regelverk bare for at det hadde vore kjekt. Jakthund kan det så absolutt bli uavhengig av NKK. Men du vil nok få ei utfordring med å finne ei tispe...
 15. https://www.nkk.no/raser/norsk-elghund-gra-article8348-815.html Her finner du gråhund. Så er det finn.no, facebookgrupper, div elghundklubber og kontakte oppdretter direkte. Eg har sjølv tinga på ein hvalp frå eit av kulla frå koimyras kennel, henter om eit par veker🙂 Om du vil spisse valget ditt så kikker du på stamtavler og kullverdi på dogweb hos nkk, Koiranet i Finland og Hittaalghund i Sverige. Den norske nettsida er desverre fryktelig tungvind. Ser du driver med løshundjakt og då er ikkje akkurat svart elghund noko å satse på, dette er ein reindyrka båndhund. Kvit, grå eller jämt er egna til løshundjakt. Kvit er mest brukt til båndhund men det er nok mest på grunn av ulveproblematikk og ikkje hundens egenskaper. Kva rase du velger i forhold til terreng er heller ikkje så viktig, der teller nok det enkelte individ sine egenskap meire. Om terrenget ditt er lite så behøver du ingen stor hund som kan holde høg fart, men heller satse på at du får til ein liten hund som er rå på å stille elg i uttaket
×
×
 • Create New...