Jump to content

tussehaugen

Members
 • Content Count

  588
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

tussehaugen last won the day on December 3 2019

tussehaugen had the most liked content!

Community Reputation

152 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Godt valg! Du kjem ikkje til å angre på den handelen og du har sekk i maaange år. Knaggen til rifla er gull, med litt trening så vipper du den av på eit blunk. Ta bare tak i kolba og sving den framover. Eit lite tips er å ha tape på høla i ramma om dei er åpne. Det plystrer noko inn i h... frå dei ellers🤣
 2. Bruker 18.5 oryx ladd til ca 670-680 m/s Står som oftest i skinnet på motsatt side. Men ut på 200m som TS ønsker så hadde eg ikkje tenkt tanken på å bruke denna...
 3. I helga så har Telemark Elghundklubb sendt ut spørsmål dei skal ta opp lån for å støtte NKK med kriselån til avstemming blandt medlemmene. Svarfrist er i dag kl15:00. I den forbindelse så dukker det opp mange spørsmål og også ny info. Datasystemet Dogweb vil gå tapt ved ein konkurs uttaler NKK i media Har i helga fått vite at registeret er 100% privat eigd av firmaet Datahound A/S, det blir lastet opp data ukentlig frå datahound til dogweb. Registeret vil altså bestå. Det er heller ikkje her dei store beløpa har tatt vegen slik eg før har blitt fortalt, dette firmaet har ca 250.000 i driftsinntekter ref. Proff. Det er drøye 30 ansatte i NKK sentralt og lønnskostnaden er på 31mill. Driftsinntektene til eiendomsselskapet på Holmlia økte med drøye 20 mill i året når NKK flytta inn, mulig dette forklarer posten med andre driftsutgifter på ca 30 mill. Spørsmålet videre er om 10 mill er nok penger og om vi som låner ut penger risikere å tape det vi spytter inn? Når man så veit at Dogweb vil bestå og stort sett alt av data i dag må legges inn av den enkelte prøvedommer og oppdretter. Jaktprøver, sporprøver og dei fleste utstillinger er det den lokale hundeklubben som står for. Mitt inntrykk er at NKK sentralt har distansert seg frå oss som enkeltmedlemmer og penger er formålet, ikkje ulikt resten av organisasjonsmiljøet her på berget. Uavhengig av NKK konkurs eller ikkje kanskje tida no er mogen for at historien gjentar seg og at elghundklubben gjerne i lag med andre brukshundklubber skiller lag med NKK som i 1967? Då kan heller eit eventuelt lån gå til egenkapital her og vi kan få meire sunn drift. Mi innstilling til kriselån er foreløpig eit nei, om nokon har info til meg som tilseier at eg har heilt feil så overbevis meg gjerne.
 4. https://www.kammeret.no/topic/87748-gjennomskyting-eller-ikke-hjort/
 5. Når du skal ha sekk til reinsjakt så styr laaaangt unna alt som ikkje har ramme. Har jakta rein i drøye 30 år og har lidd meg til diverse erfaringer. Mitt 1. Valg er Bergans Powerframe. Nr 2 er Norrøna Reconpack. Nr.3 er Kuiu. Og ja, eg har alle. Reconpack er hakket meire komfortabel når du har lett bør, men Powerframe er rå når det blir skikkelig tungt. Kuiu er desidert den beste på ryggen uansett tyngde men havner likevel på 3. plass fordi du må partere dyret mykje for å få kjøttet heim. Anatomiske sekker kan du bare gløyme å laste tungt i. Det som skjer med slike sekker er at dei "kollapser" og du får belastning og tynge heilt feil fordelt. Om du ikkje beiner ut heile dyret så vil beinknoker stikke ut og presse deg i ryggen.
 6. Heilt rett @msteiro Det blir interresant å sjå om sentrale myndigheter no iverksetter avskyting med eigne ressurser for å nå målet i områder der grunneigere ikkje kan/vil oppnå det ønska uttaket.
 7. Snodig at Lasse Heimdal ikkje bidrar til fordel for NKK, han bruker medlemmene så ofte han kan...
 8. Forsvarets feltbukse med tx10 kan anbefales. Har sjølv ei Härkila bukse med bommulstoff ytterst og goretex i foret. Denne tåler det meste inklusive bål, trur den er ute av sortimentet desverre. Er varm og vanntett og mangler glidelåser i låra for lufting som hadde gjort den perfekt. Ellers bruker eg mykje vadmelsdress, varm når det er kaldt og kjølig når det er varmt. Slipper ut kondens og du fryser ikkje om du blir våt. Tåler bål og kvist godt og prisen er også hyggelig. Blir eigentleg bare meire og meire glad i denne.
 9. NKK var nær konkurs for eit par år tilbake etter å ha øst ut enorme beløp på datasystemet sitt. Det svenske og finske fungerer utmerket, men å kjøpe deira system var altså for enkelt... Då var dei redda økonomisk av bla. elghundklubben. Litt synd om alt no går tapt... Men som haren i norske folkeventyr sa, det var ikkje sååå ille heller då. I rasestandar til NEG så skal mellomfot ikkje vere lengre bak enn halerot i stående. Overlinje skal vere rett. Dette driter mange av NKK sine dommere i og storparten av utstillingchampioner nærmer seg utsjånaden til schafer. Kanskje vi kan få uhilda dommere og eit utanningssystem som er for dødlige. Rydda litt i pengesluket og ikkje minst så får norsk friluftsliv færre medlemmer.
 10. Er ein del inerassante observasjoner på villreinen sin bruk av fjellet no når det har vore nedstengning av samfunnet. Det er forsinkelse på utlegging av data så vi "menige" har foreløpig begrenset datagrunnlag. Ser reinen har spredd seg veldig mykje meire ut denne vinteren og har også tatt i bruk "nye" områder.
 11. Rådyra er ville etter gress for reperasjon av plen gror som fy men er eittårig. Trengs ingen kultivering, bare å strø ut frø.
 12. Er som bardp skriver, det kjem ikkje an på utstyret👍 Kjøp deg eit våpen som er lovlig til viltet du skal jakte på i eit så ordinært kaliber som mulig for å holde nede prisen på ammunisjon. Resten av utstyret bygger du opp, stein på stein over tid. Heilt inntil du ein dag finner ut at du drasser på all mulig slag gadgets som ikkje blir brukt. Då har du kommet der eg er i dag, finner ut at less is more og fokus igjen blir jakt.😂🙈 Skitt jakt!
 13. Tja, risiko for smittespredning finnas, enig der. Artikkelen var veldig vinglete og den tok både regional og internasjonal problematikk, men om det er frykta for eksport eller import av smitte fikk eg ikkje tråden i. Jeger og hund er ein potensiell smittebærer på lik linje med andre slik som rovvilt, odseletere, beitedyr, gjetere og ikkje minst viltet sine egne vandringer. Kva som har betydning sett i forhold til kvarandre nemnte artikkelen ingentig om. Mi oppfatning er vel at jegeren og hunden er av minst risiko lokalt og regionalt. Når det gjelder smittespredning internasjonalt så må det vel vere eventuell eksport av smitte som artikkelen fokuserer på. Dette fordi smittsom cwd i europa kun var var påvist i norge. Andre land med smittsom cwd hos vilt er nord amerika og korea. Import av smitte via jeger og jakthund frå disse områda anser eg som lik 0. Men nylig så var feks. Iditarod avvikla... Når det gjelder cwd. Det er proteinet i seg sjølv som er smitten og ingen meg bekjent har stilt spørsmål til fjellrevprosjekta på nordfjella og hardangervidda. Der har dei pøsa på med hundepellets i åresvis. Utan å nemnte navn eller fabrikat så er den av rimeleg sort og kjøpas hos ei stor norsk samvirkebedrift. Kva opphav har proteinkilda i dette foret mon tru...? Eg veit ikkje, kanskje kammerherrene veit? Svinepest nemnes også. Her må dei vel i artikkelen tenke på import av smitte via jeger. Mulighet er det sjølvsagt men "jegeren" er vel såvidt nær dyret og då kun for å bli tatt bilde av. Fokuserer nok heller på når serveringen av piwo starter enn å grise til klær. Det må guiden og hund hunden hans ta seg av. Då er eg meire bekymra for spreding av svinepest via utenlandsk arbeidskraft. Der kjem dei rett frå områda med smitte, er vant med bransja og reiser til våre gårder for å tjene penger.
 14. Har ladet og testet litt og her er resultatene i mi rifle. Basert på data frå @Sølvrev som anbefalte Vv-N160 45 Gn, Lapua hylser, CCI200 hetter og ladet til col 76,6 mm. Testskytingen foregikk ved +16 grader C. NP hylser, Winchester standard large rifle hetter, COL 75mm og 6 plussgrader påskytedagen. Rifla er Sako 85 med løpslengde 56cm og 1:8 snurr. Kronograferte fabrikkladde NP trainer til 770 m/s. Data på pakka sa 800M/s, fikk samlinger på ca 25mm på 100m Alle mine hylser vart sota, svake ladninger ganske ille... Mistenker masse olje i kammeret så eg må finne fram pussesaker. VV-N160 43Gn 20mm samling og 775m/s VV-N160 44Gn 30mm samling og 784m/s VV-N160 45 Gn 16mm samling og 808 m/s Beste VV-N160 46 Gn 13mm Samling. Dessverre ingen fart målt for batteriet på kronografen døde. På denne ladninga fikk eg merker etter utstøter og flate tennhetter men ingen andre trykktegn, men for heit i mi rifle. ----------------------------------------------------------------------------------------------- VV-N165 46 Gn 34mm samling og 814 m/s Denne ladningen ga dønn ike treffpunkt som NP-Trainer i mi rifle. VV-N165 47 Gn 24mm samling og 832m/s Meget jevne hastigheter på denne ladinga. kun 6m/s i diff. VV-N165 48 Gn 57mm samling og heile 853 m/s ! Merker etter utstøter og flate hetter, altså for heit.
 15. Totalforbud er i kommuner der CWD er påvist. I andre kommuner så kan det søkes kommunen om tillatelse til å sette ut saltstein. Formål kan vere å lede vilt vekk frå veg og for å unngå skade på avling. Videre så skal saltstein satt ut til husdyr på utmarksbeite vere slik at dei ikkje er tilgjengelig for vilt, det skal heller ikkje vere avrenning av saltlake til terreng frå desse.
×
×
 • Create New...