Jump to content

tussehaugen

Members
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tussehaugen

  Røverkjøp og gode tilbud

  Salg hus Kuiu i 4 døgn!
 2. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Klart ein skal ha kontroll på hunden sin. Det er heller ikkje ønskelig å jakte med hund i utmark der det er masse sau. Men det er stor forskjell på kva du har lov til å gjere med hunden avhengig om dyra beiter der lovlig eller ikkje. Ser at streifbeiterett blandes inn, men det er så vidt eg veit bare prøvd i retten i forbindelse med kompensasjon for bruk av beitet og ikkje i forbindelse med avliving av hund.
 3. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Her i distriktet så var det også nokre saueiere som tok det lett på sanking om hausten. Det som kommunen då gjorde var å annonsere i media om regler mht. sanking. Det som er regelen er at det skal vere ferdig sanka når ein kan forvente snø i utmarka. Her datofesta dei også når det skal vere ferdig sanka og med dei regler som då gjelder om ein møter på beitedyra i utmarka. Beiterett er i ingen allemannsrett og slik eg leser ditt innlegg så beiter sauen i ditt jaktterreng på bondens ansvar og han har heller ikkje mulighet til å bruke nødvergerett og bikkja di er trygg. Men forstår at du ikkje vil prege bikkja di på sau og at slipp der er håplaust.
 4. tussehaugen

  Svensk elgjakt i siffer

  Håpar det finnas, men det gjer det neppe...
 5. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  FyI. Det er to forskjellige episoder som blir omtalt her.
 6. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Nu jah. Det er vel ikkje underlig at ei interessegruppe for hunderasen har mange sympatimeldinger, men det er langt mellom slike innlegg som her er beskrevet. Debatten på facebook er derimot meire saklig enn den er her fordi her blandes sauholdets økonomiske utfordringer i sammen med misbruk av nødvergeretten.
 7. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Politijurister er kompetente og oppegående ingen tvil om det, men før den kjem dit så må bevisgrunnlag vere tilstrekkelig. For å få den fram til dette leddet er det altså meget viktig med godt forarbeide. For dei som trur at rettferdigheten råder og penger ikkje er til hjelp, sorry folkens... Når det gjelder økonomi som eg bevisst har unlatt å dra opp i denne debatten så er det irrelevant her. Diskusjonen er om bruken av loven her er i henhold til folks rettsoppfatning og at politiet bør undersøke om maktutøver handla rett. Noko dei neppe har nok grunnlag for etter å ha henlagt saken etter meget kort tid. Hunden hadde peiler og er sporlogg undersøkt, det er ingen konkrete bevis på at sau vart skadet, hund var på jakt der dei hadde rett til å utøve jakt og korleis kom den seg inn i sauehegna? Viktigst er at maktutøvelse skal stå i forhold til skade/ potensiale for skade og bøndene var 4 FIRE stk. Dei har neppe prøvd hardt å bruke andre maktmiddel enn våpen her. Og sidan me er på eit våpenforum så er spørsmålet om våpenlova er fulgt og om det er utført human avliving mht. kaliber/ våpentype.
 8. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Advokathonorar, sakkyndige og eventuelle saksomkostninger. Politiet tar ofte lett på mange saker og henlegger. Dei tar derimot gjerne imot forarbeider frå sakkyndige som kan føre saken heilt fram til jurist/domstol.
 9. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Fint om du som er moderator editerer dine private inlegg med logging...
 10. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  - norsk grå elghund . Kanskje ikkje så underlig🙂
 11. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  På facebook. Lengre innlegg med meget mange kommentarer.... Veit dykk at denne hunden/eieren har for vane å la bikkja jage sauen til bonden?
 12. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Det har du rett i men i denne saken så er faktisk ingen sauer drept, ei heller skadd. Det er rett nok bilder av sau i flukt i lag med hunden. Bøndene hadde fanga hunden for så å ”miste" den og så skyte den... Om lovverket tillater slikt så er loven overmoden for revidering.
 13. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  No kjenner ikkje eg sauebonden men sauehold i norge bærer oftere preg av hobby enn levebrød. Dei fleste sauebønder har full jobb og driver med saueholdet på fritida. Den som blir skadelidende her i tilleg til hundeeier er utleier av jaktterenget. Det er ikkje gode referanser dette for eit område eg hadde tenkt meg ein tur å besøkt med min løshund. Håper hundeeiger i denne saken anmelder sauebonden og hans medhjelpere. Det er oppfordret til kronerulling på facebook til støtte for hundeeier, jeg gir gjerne mitt bidrag der.
 14. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Tja. Det legitimerer ikkje det å skyte ein hund fordi det har vore andre hunder å jaga sau hos denne bonden tidligere...
 15. tussehaugen

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Så har det skjedd igjen. Elgjeger som jakta på meråker brug sist helg fikk bikkja skutt av naboen som er sauebonde. Bikkja hadde kommet inn på inngjerdet område og jaga sau. Det var 4 fire! karer som kikka på og tok bilder av at bikkja jaga. Før dette hadde dei lira av seg sine meininger om laushunder til jegerene. Dei hadde sågar også klart å fange bikkja, men den hadde slitt seg. Så velger saueeier å skyte bikkja.... Det er heilt greit at hunder som herjer vilt med husdyr kan avlives men her høyres det ut til at det ikkje er hensynet til husdyra som er hovedårsaken til avlivinga...
×