Jump to content

tussehaugen

Members
 • Posts

  915
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

tussehaugen last won the day on April 26

tussehaugen had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,735 profile views

tussehaugen's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

268

Reputation

 1. Hadde samla nok kanner for å teste kuler (trudde eg😂), rigga dei opp ute på 100m fyllt med vatn. Satte også opp kronografen men det gikk ikkje så bra. Eg undervurderte kva 9.3 kuler gjer med kanner så no håpar eg at den tørker opp og ikkje dør... Fikk kun målt farta på Ecostrike og NPB til hhv. 714 og 729 m/s ute på ca 95 meter. Oryx og mega vart ikkje testa fordi eg ikkje hadde fleire kanner igjen. Alle kulene kom ut med bra resultat men den som imponerte med stor diameter var Rhino solid shank 235gn. Frå venstre: NPB 210gn, Norma Ecostrike 230 gn, Rhino Solidshank 235gn, RWS evo 290gn og Woodleigh Weldcore RN 250gn Alle unttatt RWS hadde restvekt tilnærma 100%. Vekta på den var 236gn og dei gn som mangla låg som småbiter jevnt fordelt i alle kannene. Så då blir det NPB øverst i magasinet i haust, så kjem Ecostrike som nr.2
 2. Tyvek er fint, håper ikkje at du bruker blekkprinter…
 3. I nyhetsbulletengen på radio’n så nemnte dei at villreinnemnda og MD ikkje var enige…
 4. Som overskrifta spør, er dette ein krossrev?
 5. Kan bekrefte at 3mm rekkeklemmetrekker går tvers gjennom egen hånd…🙈😂
 6. 60 gn med Norma 202 ga beste samling i mi rifle. Sako 85 med relativt kort pipe 47cm. Tennhette: win. std.LR V0 58gn - 715 m/s 59gn - 725m/s 60 gn - 740m/s 61 gn - 755 m/s max i mi rifle og samlinga åpna seg.
 7. Prøv litt kreativt. Bikkja mi er lik men ostepop var trumfen. Rå egg fungerer bra men litt uhåndterlig, forsåvidt fungerer også gelegodteri meget bra men det må vi begge vere litt forsiktige med😂 Om du knekker koden med godbiter så krydrer du tørrforet som triggerbiter for å få i gang matlysta.
 8. Kjøp ein billig avstandsmåler, ligger på finn for ein lapp eller to. Så følger du haavard’s råd om kvardagskikkert👍 Monokular avstandsmåler takler ikkje så lange avstander men 300m+ klarer dei, er det over dette så må du uansett krype nærmare.
 9. Hadde ei pakke med 6.5 GMX i 120gr for nokre år sidan, les i link.
 10. F… du var kjapp der @Begnadøl, bytta om på TTSX og Naturalis ca 30 sek etter at eg la ut svaret😂😂 Om du kan bytte om på ladninger, tja kanskje. Kikk i feks. ladeboken, norma og andre pålitelige kilder om dei lader desse likt. Robsoft kan også gje ein pekepinne men eg tør ikkje rått å bruke data derifrå.
 11. Om du kikker nøye på den tabellen så finner du at startladning på naturalis tilsvarer maxladning på TTSX. Slik er det med mange ladninger i Vv sine tabeller, eindel ladninger er meeget slappe. Sammenlign derfor med fleire kilder før du kaster deg på Vv sine data. Kan finne mine ladedata for nemnte kule i lag med norma 202 om det er av int.
 12. Hadde finnskogen bukse. Godt snitt, lydlaus, vanntett men klam. Kvaliteten var elendig. Stoffet tåler ingenting, det blir meget fort rifter. Sømmer går opp og det slites meget fort hull når buksa gnisser mot skoen. Reklamerte til Norrøna etter 1. sesong og fikk tilbake reparert bukse, i lag med ei regning på reparasjon…!
 13. @KuiuBegge områda er for randsone å reikne. Bra jakt i starten av jakta så då må man vere på plass. Etter 2-4 dager med jakt så trengs det trekk av nye dyr. Om dei kjem så blir dei sjeldan ståande særlig lenge i terrenget, men sjølvsagt så hender også dette eit år og anna. I heile vinter så har det vore gjeting i dette området for å hindre utveksling av rein mellom vesthei og h.vidda, tipper dette ikkje slår positivt ut for nemnte terreng, akkurat det blir faktisk int. å fylgje med på.
 14. Det hadde ikkje eg tolka det som. Har alltid ein ny morakniv i bilen, lett tilgjengelig frå førersetet. Kjører du ut og havner i vatnet så trenger du kniv til å kappe sikkerhetsbeltet og for å knuse vinduet slik at du ikkje skal drukne . For drøye tjuge år sidan så stakk eg også eit par påkjørte rådyr sidan ny skarp kniv låg i bilen. I dag så risikerer du å bli straffa for å hurtig avslutte dyret sin lidelse…
 15. Ja det må du gjerne meine… Dersom man tolker det slik du antyder så utvides teltforbudet. Neste spørsmål blir då, kvar er grensa…?
×
×
 • Create New...