Jump to content

Super XX

Members
 • Content Count

  774
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

219 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://marchscopes.com/wp-content/uploads/2020/02/2020New1.5-15x42-rev4.pdf Se der ja.
 2. Det høres bra ut. Egentlig dagslys-lys jeg er mest ute etter. Har vært på utkikk etter et kompakt/lett sikte med høy forstørrelse. Vanskelig å oppdrive. Z6i er ikke ille på vekt, med skal man ha høy forstørrelse så blir siktene veldig lange. Har en z6i 5-30x50 og siktet er vell rundt 40cm. Hva er det March "ofrer" når de får trykt alt "dette" inn i 31cm? F..... dette kan bli en kostbar tråd. Hvor får du kjøpt svineriet😁?
 3. Jeg har sett en del på akkurat dette sikte. De tekniske spesifikasjonene er egentlig eksakt hva jeg er ute etter. Kompakt, ganske lett og høy forstørrelse. Men hvordan er egentlig lyset på denne? Fungerer det både i skumringen og på høylyst dag. Har hørt noen rykter om at "lysopplegget" til March ikke har vært all verden å skryte av tidligere.
 4. Hvor er Carbonlighten Castor?
 5. 2-3 grs under max er ikke det jeg først og fremst forbinder med redusertladning. Men uansett, hadde jeg skulle kjøpt en 22-250 fremfor en 223 rem så hadde det vært for å "trøkke" ut en 50grs kule i 1200m/s i stede for 1000. Disse 200m/s tilfører fint lite, men fart er gøy og man sikrer eksplosiv ekspansjon litt lengre ut i teig. For noen år siden var det noen i min omgangskrets som måtte ha 300winmag for å jakte hjort, men de var redde for løpsslitasje så de valgte å lade den nesten ned til 308win nivå. Veldig merkelig opplegg. Da må det være bedre å ta ut potensialet i en standardpatron. Det betyr ikke å sprenglade. Maxladninger er ikke farlige.
 6. Meget godt poeng. Jeg har aldri skjønt meg på disse som kjøper "høyhastighets-patroner" for så å drive med redusert-ladning.
 7. Rent "trofe-messig" er det vell ganske uvesentlig hva som førte til at ting ikke gjekk bra. (Det er mer for å ta lærdom til senere situasjoner). Kan ikke være mye stas å se opp på et gevir som kvar dag minner deg på en feil/uhell wtf.
 8. Det blir sikkert kjempestas å ha det der geviret på veggen...….. (Uansett hvem som får det) Eneste poenget med å ha noe sånt i huset, er som et minne om en trivelig opplevelse. Og det hadde vell ingen av disse to? Førsteskytter treffer dårlig (det finnes ikke en hjort i verden som springer 1km med et godt treff) og andreskytter avliver et skadet dyr. Ingen uvanlig dag på jakt, men heller ingen stor/god opplevelse.
 9. Jeg har også hatt en rifle som oppførte seg som spindrift sin. Forøvrig en Howa 1500....
 10. Oppdal tillater ikke 9mm i hurtig grov... Er det noe nytt å?
 11. Super XX

  223 eller 17HMR?

  Akkurat det samme oppnår man med en 223rem og en 30/35grs varmintkule. Jeg har hatt begge patronene og de eneste fordelene med 17 hmr er en ekstremt kort låskasse og det faktum at hjemmelading er "umulig"😊
 12. Er det mindre slark og lugging på like modeller med lang og kort låskasse? Og hvordan forklares evt det?
 13. Det ser ikke sånn ut. Ett annet eksempel er Sauer 100, var ingen av de som matet 223rem fra magasinet de første årene. Vet ikke hvordan det er nå. Jeg synes det er overaskende mye nye våpen med funksjonsfeil. I alle prisklasser. De fleste rifler har blitt bedre på avtrekk og presisjon, men funksjoneringen har blitt dårligere i takt med økt plastikk- bruk.
 14. Problemet med X-BOLT i 223 rem er at magasinene har en tendens til å havarere etter kort tid. Jeg slet ut 2 stk på ett halvt år før jeg hevet kjøpet. Står en del om det her inne.
 15. Om småvilt er målet hadde jeg helt klart valgt V4. Jeg personlig har jeg blitt helt avhengig av høy forstørrelse. Skyter raskere og bedre. Greier ikke å se hva vxr`en gjør bedre på en småviltrifle. Leupold CDS fungerer helt ypperlig og er kanskje en av de beste kompensatorene til jaktbruk, MEN man er låst til en kule og en ladning.
×
×
 • Create New...