Jump to content

Super XX

Members
 • Content Count

  722
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

181 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det blir helt rett med ringmontasje. Sjansen for å få "spenn" er tilstede ved bruk av ringer og baser. Men som tidligere nevnt, 50mm objektiv og ringmontasje går fint på Sako, men jeg kan ikke garantere det på Tikka. Det er bare å ta med "alt" og prøve.
 2. Den skal aldri røres. Det står det i bruksanvisningen. Jeg har havarert 2 stk x-boltmagasin før jeg hevet kjøpet. "Rørte" skruen på andre magasinet i ett forsøk på å fixe det. Leste bruksanvisningen etterpå (selvfølgelig). Det gjekk til helvete og magasinet ble umulig å få satt sammen igjen. Veldig synn med det elendige magasinet på x-bolten, for resten av rifla er meget bra.
 3. Jeg er i overkant enkel, men om man ser på slaktevekt vs. kulevekt så er 223rem langt fra marginal på rådyr. Om vi setter normal slaktevekt på rådyr og elg til henholdsvis 15 kilo og 200kg så må man opp i kulevekter på 42,9 gram (662gr.) for å få samme forhold mellom kroppsvekt og kulevekt. Med andre ord, så holder det ikke med 500 Nitro Express😊
 4. Blyforurensning av kjøtt er noe som er blitt farlig de 10 siste årene uten at det foreligger ETT konkret eksempel på at det er ett problem. Jeg har skutt mye 50 grs Nosler BT fra en 223 rem de 12 siste årene. Det største jeg har brukt den på er bever. Den er ikke sååå mye mindre enn ett rådyr. Når jeg ser skuddskadene så kan jeg ikke fatte at denne kula skal feile i å felle ett rådyr. Da hadde jeg vært mye mer skeptisk på å gi de ett "nålestikk" (litt langt bak) med en GMX...
 5. Her skinner vell holdningen igjennom... Selv om reglene er klare.
 6. Fra NRK Nordland: Årsaken er at kråka av mange betraktes som predator ettersom den stjeler egg til mer ettertraktet vilt som rype og orrfugl. Spesiell setning. Den ER altså ikke nødvendigvis en predator. Men kan betraktes som det, i og med at den lever av andre fugler/dyr🤪 NOF er klar over at kråkejakt er en hobby mange nordmenn synes er spennende og givende. – Mange tror de gjør noe bra for naturen. Men egentlig er det en ganske meningsløs jaktform, mener Eggen. Jeg hadde faktisk forventet litt mer av noen som har det som "hoved-hobby" å studere fuglelivet.
 7. D stemmer. Men var det mer eller mindre rovvilt, av alle slag, på den tiden?
 8. Og da var det ikke jakt på rype og skogsfugl? Og alt rovvilt var fredet?
 9. Det å bomme på en orrhane på 100m har ingen ting med retikkelet å gjøre. (Så lenge du ser det.) I de fleste tilfeller vil det være en "psykologisk" fordel å ha et litt kraftig retikkel. Spesielt ved ustabile stillinger. Så mye som du bytter sikter og rifler vil du aldri opparbeide deg "tillit" til at utstyret fungerer og det virker på meg som du har en tro på at du kan kjøpe deg bort fra bomskuddene med nytt utsyr. Det du trenger er trening/jakt over lengre tid med samme utsyr, sånn at du får tillit til at det fungerer, samt det å få "oppleve" flest mulig jaktsituasjoner med felling. Du har jo tidligere beskrevet "treningsskyting-resultater" som er meget bra og langt over det som må til for å felle en orrhane på 100m. Jeg betviler overhode ikke disse, så jeg tipper at det sitter i hode når du får vilt i sikte. Du stresser og kuker det til på et vis. Det har ingen ting med "kula" i Victory`en å gjøre. Dette er utenfor tema, men jeg er ganske sikker på at sannheten ligger her. Ta det som et råd og ikke som kritikk. PS: Jeg har aldri ville gått fra Victory til V4. Det var innenfor tema😊
 10. Min personlige mening er at det å bruke en momentnøkkel for å feste et kikkertsikte er en avansert løsning på et lite problem. Har sikkert festet over 20 sikter uten å ha savnet det en gang. Jeg tar tak i "kort-enden" på en unbrakonøkkel og skrur til det "sitter fast". Har aldri opplevd problemer med metoden. Men jeg har etter hvert skjønt at det å skru på ett våpen i 2020, uten momentnøkkel, er blasfemi😊
 11. Hei. Sako og Tikka Optilock kommer i to varianter. Det ene kalles ringmontasje og består av "1 del" som skrus fast i de ferdigfreste sporene på låskassen: https://www.sportsbutikken.no/tikka-ringmontasje-komplett-30-mm-diameter_31980p.html Objektive på kikkertsikte bestemmer egentlig om disse kan brukes. På Sako kan man ha max 50mm objektiv når man bruker disse. Hvordan det er på Tikka vet jeg ikke. En av de beste og mest pålitelige montasjene som finnes. Den andre typen består av ringer og baser: https://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=505 https://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=495 Her skrus ringene fast i basen før den føres inn på de ferdigfreste sporene på låskassen. Den desidert mest idiotiske montasjen som finnes. Hvordan finnene kommer på å produsere noe sånt er for meg uforståelig. (hvorfor ikke produsere ringmontasjer i forskjellig høyde??) Basene har lik høyde, mens ringene kommer i lav, medium og høy. Du kommer likevel ikke lavere en med ringmontasjen.
 12. Jeg bruker en WD60 tilpasset cal 22.
 13. Jeg har hatt både 17hmr og 223rem og jaktet mye med dem. Alt 17 gjør, gjør 223 enormt mye bedre. Setter man på en "stor nok" lyddemper på 223`en er den like "tyst" etter min oppfatning. Eneste fordelen er at en 17 hmr rifle kan bli enda smekrere/kortere pga låskassen.
 14. Den VXR'en er et bra sikte. Linsbeskytterne til Leupold er særdeles bra. "Personlige" tårn bestiller du via jakt og friluft.
×
×
 • Create New...