Jump to content

Super XX

Members
 • Content Count

  628
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

130 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Norma-tofoten sprer verken i høyden eller har dårlig rekylopptak. Det er det du som gjør og har😊 Jeg tviler ikke på at vertabrae fusion kan være enda bedre å skyte med. Men til den bruken du skisserer (jakt) så er jeg temmelig sikker på at om du bruker de 3 lappene en slik koste, på ammo, så har du kommet mye lengre. Dessuten så slipper du disse innfestnings-utfordringene du skisserer og rifla er helt "ren" når du tar av tofoten. Versa pod med reimfeste innfestning er i hvert fall håpløs. Da får du en diger "klatt" der du skal ha venstre hånd ved stående frihåndsskyting. Ikke ideelt på elgjakt. Veldig stabilt er det heller ikke.
 2. Til primærbruken din har jeg problemer med å skjønne fordelene med en dyr lettvekter. Da hadde jeg heller gått for en dyr tungvekter😊. Som en allround-rifle til alt er den nok trivelig. Man får jo en 300 WSM/61cm pipe som havner på 2,8kg.
 3. Siste sjanse for å skaffe seg en Tikka T3. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=134321871 Prisen var egentlig grei.
 4. Med 47 grs N140 ligger du 0,5 grs over "Nosler max". https://load-data.nosler.com/load-data/308-winchester/ "Nosler max" bruker nesten bestandig å være max i motsetning til VV. Hastighetene virke å være temmelig "reelle" ut i fra egne erfaringer, men jeg har egentlig forventet litt mer hastighet på 46 og 47 grs. Men dette varierer fra løp til løp. At CC går "treigere" en E-TIP med samme ladning samsvarer med egne erfaringer. Prøv å sett den 2-3 meter foran.
 5. VV sine ladedata er "merkelig for mye" Du kan putte 2,5 grs mer 133 bak en 125grs Nosler BT enn bak en 110grs V-max.....
 6. Det er jo et mesterskap. Ikke en "anledning" til at alle skal føle seg "vell". Uansett, det var ikke poenget. Poenget var at om man tillater tofot i kikkertklassen rundt om på feltstevner så er jeg nesten helt sikker på at man ikke får en resultatliste som et "bedre" en fjorårets LS. (Mange her var jo bekymret for at det ble for lett). Og blir det 30/30 på alle i kikkertklassen så får man ta konsekvensene ved neste korsvei. Og så har en hel haug me skyttere fått noen flotte stevner der de går i rundt og tror de er "dritgode"😊 En annen diskusjon vi får avsluttet, om alle i kikkerklassen skyter 30/30 hver gang, er jo om det er humant å jakte storvilt på disse avstandene.
 7. Det gjør man helt sikkert😊 Og om jeg tolker en del her inne rett så er det de "rene skyteferdighetene" som skal testes.. Det er greit nok. Men hvorfor er det da tillatt med reim og dress? Dette er jo også hjelpemiddel for de litt mindre "invalide", for å bruke et bardp uttrykk. Spørsmålet blir jo enda mer aktuelt når man ser at de 124 første på LS 2019 fyller feltløypa. Virker ikke som bekymringen om at det blir for "lett" gjør seg gjeldende her.. Under NM i pistol/revolverfelt fyller " vanligvis" mellom 4-6 skyttere...
 8. Hvor ofte er det blinker på 1x1m @100? Hvor vanskelig eller lett det blir avgjøres av løypa som settes. På LS 2018 fylte de 124 første feltløypa.. Med andre ord så kunne den vell ha vært litt mer utfordrende om det er vanskelighetsgraden man er bekymret for..
 9. Hvor i landet er det egentlig DFS innehar en sånn holdning? Jeg har etter hvert deltatt på mye oppskyting og noen stevner og har aldri, på noe sett og vis, ikke følt meg velkommen. Dette gjelder forøvrig all organisert skyting jeg har deltatt på. Det eneste jeg har reagert på vedrørende DFS er noen merkelige "utspill" vedrørende 223rem (var vell fra enkeltindivider). Trådens innhold tatt i betraktning kan man ikke beskylde de for å være ekstremt konservative heller? Jeg synes de gjør en bra jobb med å fremme skytesporten.
 10. Blir tofot tillatt skal hvertfall jeg delta. Det vill være ypperlig trening til flere av jaktformene jeg bedriver. Å skyte på disse avstandene uten støtte er i jaktsammenheng meningsløst.
 11. Jeg er egentlig helt enig med Jegermeistern. MEN..😁 Om du er litt uheldig med skuddet på 150m, slik at det går 1,8cm for lavt i forhold til "ideelt treffpunkt" så er du plutselig 3,6 cm "off". Det kan være en bom. De er jævlig små. Her er bilde-beviset på at du må ha ASV😊 For lavt skudd på 145m, men det er kompensert for kulefallet på en slappladet 223rem.
 12. Super XX

  Rifle i .308

  Avtrekket på nye X-bolt`er meget bra. Direkte, rent, justert til ca 1,2 kg og med 0 ettertrykk. Vanskelig å ikke like. Det eneste jeg ikke likte med rifla var plastikkmagasinet som havarerte. Men plastikkmagasin er jo en gjenganger hos alle de nevnte riflene i tråden, bortsett fra Sako`en som M67 linket til.
 13. Nå skal jeg være litt ufin igjen, sånn som jeg bestandig er, når det kommer til tråder om kuler og kjøttødeleggelse i et land der vi har nok mat😊 Om du går over til Naturalis, så kan du sette opp et regnestykke på hvor mye ekstra kjøtt du får ut av rådyrbogene pr. år og veie det opp i mot fordelene med kulen du allerede bruker. Om man vill "matsvinn til livs", så anbefaler jeg et systematisk og planlagt innkjøp av mat som plasseres i kjøleskapet og fryser hver uke. Her er det utrolig mye mer og hente (både etisk og kostnadsmessig) enn på forskjellen mellom en Accubond og en Naturalis plassert midt i en rådyrbog.
 14. Jeg er enig Domino. Problemet er egentlig at det har blitt nevnt så mange ganger at det på et vis har utviklet seg til å bli "fasiten".
×
×
 • Create New...