Jump to content

Super XX

Members
 • Posts

  910
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Super XX last won the day on March 19

Super XX had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Super XX's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post

Recent Badges

316

Reputation

 1. Ja, å skyte uten kinnkontakt er ikke bra. Det er jeg enig i. Men de 0,5 til 1 cm kolbeforhøyeren din bygger opp er vell ikke forskjellen null og full kinnkontakt? Det verste for en jaktrifle man skal håndtere i mange forskjellige stillinger er om kinnkontakten er for "tight" Prøv å skyte bratt opp eller ned. Evt være litt uheldig med "oppkastet" under drivjakt.
 2. For å være djevelens advokat her. Har dere testet hva dere oppnår "resultatmessig" på ei jaktrifle ved å installere en kolbeforhøyer på en allerede rett stokk? Konkurransevåpen der hvert poeng teller - ja. Løshundjakt, korte hold og store blinker-nei.
 3. Evt enda lettere. Bruk EN kule til alt. Forskjellene på ELD X og M er så små at jeg aldri i verden har giddet å operere med begge to. Prisforskjellen er også særdeles liten....
 4. Var innskutt på 100m. Brukt kun på skytebanen til langholdsskyting. Dvs knepping opp og ned.
 5. Har hatt PST gen 1. Veldig middelmådig optikk i denne. Også det eneste sikte jeg har hatt som ikke har holdt "nullpunktet" ved praktisk jakt. Hjelper ikke med super garanti, når du står langt inne i fjellet med et sikte som går 30cm til venstre. Mulig det var unikt for denne, men jeg har snappet opp en del "snakk" om Vortex som havarerer.
 6. Hører du virkelig forskjell på en 55 og en 85 grs kule??
 7. Det tror jeg også. Det er "for mange" Zeissproblemer ute og går i min omgangskrets også. Veldig synn.
 8. Det beste er å vatre det opp i forhold til hvordan du holder rifla. Ikke sikkert at tråkors i lodd med låskasse er den beste utgangsstillingen for deg. Min er alle tiltet litt mot kl 1.
 9. I starten på min ladekarriere drev jeg med alt. Hals og helpressing, delvis ompressing, lee collet, wtf. Nytteverdien av dette så jeg aldri. Derimot opplevde jeg flere ganger at patronene kammeret treigt og når man blandet inn flere våpen ble det mye å holde kontroll på. Har man en patron, ett våpen, synes det er gøy og attpåtil har en patron med høye hylsepriser så for all del. Kjør på.
 10. Nei. Det har det ikke. Du vil raskere kunne få hylseseparasjon ved for mye pressing, med ved første omladning er sjansen MINIMAL! Jeg helpresser alt alltid. Lader 308 win og 223 rem til flere våpen. Presser hylsa så my det går og kaster hylsene etter en 4 til 6 omladninger. Aldri hatt hylseseparasjon. Jeg tør å påstå at mange av laderutinene inne på Kammeret er for å stilne "OCD`en" fremfor den praktiske nytten.
 11. Jeg har jaktet med mange forskjellige stokk og er av den oppfatning at rette klassiske stokk er best når det er snakk om variert jakt og varierte skytestillinger. Spesialtilpassete stokker for skyting "rett frem" er for eksempel håpløse når man skal skyte bratt opp eller ned. "Perfekt" tilpassete kolbeforhøyere KAN by på problemer ved raske "oppkast" under skogs og drivjakt. Av disse hadde jeg valgt HTG.
 12. Hvordan kan denne være mer vindstabil enn en lettere kule med høyere fart og høyere BC?
 13. Jeg lader 55grs kula til 860m/s. Mange foretrekker under 800m/s for å minimere ødeleggelsene. Når farten går ned vill kravet til helt korrekt treffpunkt øke, for å si det litt enkelt. Jeg vil tippe at forskjellen på Norma kula du bruker å Berger'en er helt minimal. Problemet med slike kuler er at de er upålitelige. Noen ganger fungere de som FMJ, andre ganger eksploderer de. Jeg vil anbefale deg å prøve en slappladet 120grs GMX om du ønsker litt kontrollert ekspansjon.
 14. Du vil ikke finne En kule som dreper den uansett hvor du treffer og som ikke ødelegger den for mye. Sånn er det bare. Forskjellene på div FMJ og hullspisskuler som nevnes her er forsvinnende liten. Selv bruker jeg nå 55grs FMJ i 223rem. Har ikke opplevd problemer verken på storfugl, orrfugl eller andre "spiselige" arter. Tidligere brukte jeg en slappladet Hornady GMX på storfugl etter div skrekkhistorier om 223rem og FMJ. Men for å forenkle alt og konsentrere seg om å skyte og treffe ble den forkastet.
 15. 50-60 grs kuler er i mitt hode de desidert beste kulene til bever og grevling. Skjønner ikke hva man skal med tyngre på disse artene.
×
×
 • Create New...