Jump to content

Super XX

Members
 • Content Count

  855
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Super XX last won the day on October 1 2020

Super XX had the most liked content!

Community Reputation

275 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I mitt hode fremstår 6XC som den ultimate småviltpatron. 100+ grs kuler for vind og lengre avstander i bra fart og 55 grs varmintkuler når ting skal sprenges (streiftreff skal omsettes til suksess 😊). Men det er da f... meg "ingen" som produserer rifler for denne patronen.. Hvorfor har ikke Sako en finnlight i 6XC som jeg kan legge mine klamme hender på??
 2. Jeg har selv en 223 rem som jeg bruker på alt av småvilt fra rådyr og nedover. Fungere fint på ryper, men problemet er vind. Når du ikke lader selv får du ikke utnyttet 1:8 riflestigning og tyngre kuler med OK BC. Med andre ord du vil få mindre avdrift med 223 enn med 17 HMR, men den er fortsatt temmelig heftig. Rein ryperifle uten å lade selv = 6,5x55.
 3. Du skal nå i hvertfall "hundeføre" før du ødelegger den😁. Tror ikke min High Tech (LAW) stokk hadde tålt dette.
 4. En temmelig hard dag på jakt..
 5. Skal du gå smygjakt med rifla i hendene er 7 kg håpløst. Det er også 5,2 i mine øyne. Skal du bare sitte og postere spiller det liten rolle.
 6. Skyter du alltid på over 100m?
 7. Om du løsner ringene og presser siktet litt lengre frem vil du nok få klaring. Om dette passer med tanke på øyeavstanden finner du ut.
 8. Jeg har skutt mange oppfølgingsskudd både på stort og smått. I motsettning til andre sine oppfølgingsskudd så har FLERE av mine vært helt nødvendige. Jeg har skutt de med klassiske riflestokker, tommelhullstokker og halvautomat. Det er ingen tvil om hva som er best. Synn de suger på såppas mye annet. Selv om ladebevegelsen med bolt går raskt, så tilfører den ingenting positivt... Vi var en gjeng som dro til Polen en 3-4 år på rad. Vi trente temmelig mye i forkant på en "villsvinbane". De som knotet mest med oppfølgingsskudd var de med GRS - stokk. Stor, klumpete å jævlig å få rett grep på i s
 9. Hva er det som er så jævlig med avtrekket? Er det samme som sitter i alle tikka'er.
 10. Det beste er såkalte HD-patroner når man skal strekke holdene med hagel. Enkelte av de jeg har testet kan man skyte på opptil 50 m med. Disse ble sjeldnere etter at blyforbudet ble opphevet. https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/haglepatroner/12/12-70-federal-prairie-storm Denne blypatronen egner seg til formålet. I min hagle (med mod cyl) kan man på storfugl strekke holdet til 40m ++. 45m er absolutt max. Må testes i din hagle. I enkelte hagler gir denne patronen ett fryktelig ujevnt skuddbilde.
 11. Super XX

  Sakoklubben

  Som jaktrifle så har jeg aldri vurdert S20 fremfor Finnlight II.
 12. Bakdelen er om man har en som ikke er lett justerbar (som bearproof) og man har stilt den inn for skyting "rett frem", og man nå skyte bratt opp eller ned. Da er det noe herk. Sånne skudd forekommer ganske ofte på reinsjakt, toppjakt og fjellrypejakt. Jeg har også opplevd at den kan bli "for tilpasset" ved raske skudd på drivjakt der man nå vri kroppen mye og får en noe avvikende skytestilling. Da får jeg f... meg ikke trykt trynet langt nok ned. Min personlige mening er at behovet er noe overdrevet på moderne rette riflekolber.
 13. Innenfor den! Kom gjerne med en utfyllende rapport når du har testet mer. Jeg er en stor tilhenger av minimalt med rekyl, samtidig som at det skal være relativt lett å dra rundt på. Ikke en veldig enkel kombinasjon. Men du opplever temmelig stor forskjell med og uten "rekylmodulen" skjønner jeg?
 14. De kan ikke vis til våpen og ammo som du hadde i bilen, med mindre det låg lett tilgjengelig/ikke innpakket i forsetet. På hvilket grunnlag konfiskerte de våpnene du hadde i bilen? Da var vell politiet enda ikke klar over den som ble glemt? Våpenet du glemte på vaskerommet er helt klart ett lovbrudd, men er det virkelig nok til å inndra våpentillatelsen din?
×
×
 • Create New...