Jump to content

Super XX

Members
 • Content Count

  601
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

112 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Man er kreativ med kalkulatoren når nyprisen på denne havner på 40 000.
 2. En god våpenryggsekk "eliminerer" behovet for en veldig lett rifle (for enkelte typer jakt) i mine øyne. Det var annerledes når vi "måtte" bære den i reim over skuldra. Men som du påpeker så er de ikke ideelle til alle typer jakt. Kort forklart kan man si at der skuddsjansene plutselig dukker opp og krever raske skudd, der er de dårlige/håpløse. Eks: storviltjakt i skog. Har du derimot bra med tid så er de geniale. Jeg personlig bruker Vorn Hjort på rype, skogsfugl, andejakt og av og til på reinsjakt. (den har for lite volum til at den blir med langt inn i fjellet). Derfor har jeg større behov for en smekker storviltrifle, som jeg bærer mye i hendene, enn en lett småviltrifle.
 3. Noe av det verste jeg ser på våpen er borrelås-kolbeforhøyere der overflødig borrelås ikke er skjært bort.. Spesielt på trestokk....
 4. Du kommer nok greit (langt) under 800m/s med V110 og 55grs FMJ. De gangene jeg har brukt dette kruttet i 223rem har presisjonen vært upåklagelig. Selv har jeg drevet å "slappladet" FMJ i 223rem med V140 (dvs. under/rundt 850m/s). Presisjonen har også her vært fra meget til særdeles god, men ES har av en eller annen grunn vært unormalt høy. Men det betyr veldig lite fra 0 - 200m. N110 er nok bedre egent med tanke på å få jevn trykkoppbygging og enda lavere fart. Problemet med å lade FMJ i 55grs klassen til langt under 800m/s er at kulebane og vindavdrift begynner å ligne 22LR. Det er ikke akkurat ideelt om ryper er målet. Jeg jaktet en par sesonger med 223rem, 55grs FMJ og utgangshastighet på 750m/s. Det ble ikke enkelt å treffe i litt vind. (Men det er selvfølgelig ikke noe enklere om det står 22. hornet på patronen.) Lader man selv ser jeg egentlig ikke et eneste poeng med 22. hornet. (Jo, den er søt).
 5. Og det er jo nok. Når jegere skyter andre ting en dyr så er det helt naturlig (og veldig bra) at folk reagerer. Jeg finner det helt naturlig at det du omtaler som en "korsfestelse" starter når sånne nyheter kommer ut.
 6. Filmen er ubestridelig. Den forteller mer en nok. Hva mer trenger man egentlig å vite for å kunne uttale seg? Sikting og skudd mot menneske med hus i bakgrunnen er nok for meg.
 7. Det er mulig. Men de tok i hvertfall ikke feil.
 8. Her trenger man faktisk ikke mer info en det man ser på filmen. Det gjør jo denne saken unik.
 9. Super XX

  Sakoklubben

  Carbonlight er den triveligste rifla på markedet for praktisk jakt der man beveger seg noe/mye. Også i 260Rem da👌
 10. https://www.adressa.no/meninger/kronikker/2019/04/16/Norske-jegere-forgifter-økosystemet-18855654.ece "Det er ikke kjent hvor mye blyhagl norske jegere faktisk sprer i naturen hvert år. Det varierer blant annet med antall aktive jegere og antall felte småvilt." For ca en måned siden var de sikre.... Og tallet var stoooort😁 https://www.bondebladet.no/aktuelt/forskere-ber-jegere-kutte-blyammunisjon/ "Norske jegere sprer 220 000 kilo blyhagl i naturen hvert år. Det skriver seks forskere i siste nummer av Norsk Veterinærtidsskrift."
 11. Jeg snakker heller ikke om "rekylskrekk". Veldig få vil få "rekylskrekk" av en dempet 308. Jeg er opptatt av rekyopptak i dårlige skytestillinger. Går det fort er det veldig vanskelig og gjøre alt rett hele tiden. Her er 223 mer tilgivelig.
 12. Jeg har 2 stk Sako i 308 og 223 som brukes til storvilt og småvilt. Riflene er helt likt med tanke på vekt, lengde, stokk, avtrekk, lyddemper og kikkertsikte. Eneste praktiske forskjell er rekylen. Dette for å få overført treningsverdien mest mulig. Tidligere hadde jeg en 223 som var veldig "forskjellig" fra 308`en og dette følte jeg at hemet skytingen noe. Kunne jeg har klart meg like bra med en rifle til alt? Ja, muligens. Men 223`en er særdeles bra når det kommer til å treffe små "ting" i fra "krøklete" stillinger under tidspress. For eksempel under lokkejakt på rev. Den ekstreme ekspansjonen i fra varmintkuler i 1000m/s kan også bidra til å "redde inn" litt dårlige treff på for eksempel kråke og rev. Minimal rikosjettfare er også et stort pluss. Ening med bardp i at rekylforskjellen mellom 6,5x55 og 308 er så liten at det å bytte til ny 6,5 har ingen ting for seg.
 13. I Lierne er ikke løpetia ferdig før rundt 15 april. Så nei, den har ikke unger i starten på mai. Derimot er de veldig små den 15 juli.. Hele poenget er jo at dette ikke er likt i hele landet🙄
 14. Egentlig helt meningsløst at det ikke er det. Lierne kommune gjorde et "forsøk" på å få Miljødir. på samme tanke. Det var seff nytteløst. Langt nord burde jakta vart frem til rundt 10-15 mai og så kunne man utsatt starten tilsvarende.
×
×
 • Create New...