Jump to content

Bell

Members
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

775 profile views
 1. Bruker inotan s40, så det er vel bonocell. Dette skulle jo være et lavbudsjettsprosjekt, men når man først skal legge ned noen timer med arbeid så er det bare å kjøpe skikkelige råvarer. Selv om det smerter å kjøpe divinycell da, når det er over 1000 kr i frakt for ei plate til 900 kr. Er det noen reelle alternativ til divinycell/ diab?
 2. Er selv kommet hit nå, etter å ha laminert kjernemateriale og karbonduk. Men opplever at raspa tar veldig godt i plata, men mer sliter/drar og frynser i karbonduken. Tapetkniven lager forsåvidt fine og rene kutt i duken etter at jeg har tatt av kjernen forbi duken, men dette er jo veldig tungvint. Opplevde du det samme, evt gjorde det på en smartere måte? Blir i hvertfall fram med stikksaga for å komme så tett innpå planlagt utforming som mulig.
 3. Sett denne fra Tikka? Ny T3 https://www.tikka.fi/en-us/rifles/tikka-t3x/t3x-upr
 4. Dette begynner å ligne et konkursbo...
 5. Dette er en fantastisk imponerende - og inspirerende - tråd, som for min egen del senker terskelen for å gi seg i kast selv. Har et par mulige kandidater i skapet, så en av de skal i hvertfall få prøve seg i en ny stokk. Men som amatør er dette ukjent territorium. Ser at biltema selger både karbonduk og lamineringsepoxy relativt rimelig, og det er lett tilgjengelig. Får også tak i inotanplater enkelt. Og vakuumpakker har jeg fra før, så den kan vel brukes. Spørsmålet er da rett og slett om BT sine "råvarer" er gode nok/enkle å jobbe med, eller om man bare bør lukke øyna og dra kortet og kjøpe litt dyrere lim og duk? Og evt divinycell? (Selv om det ble hinsides dyrt for ei plate, da det må sendes). Regner med det blir prøving og feiling... Og er det store fordeler å vakuumbagge eller er det kanskje like greit å legge lag på lag for en nybegynner?
 6. Da tror jeg det er mange rundt om som sitter med ulik oppfatning. Har selv jakta hardt både med R93 og R8 i mange år (blitt mye våt hjortejakt hvor riflene av og til både må bistå som stav på vei opp eller ned, det er blitt flere fall som har tatt livet av kikkertsikter eller slått de ut av kurs, reinsjakt med flere årstider på en dag, afrikaturer, og ikke minst flere tusen skudd på bane og jaktfelt.) Felles for alle mine erfaringer er at blaseren "bare funker", til tross for at jeg er veldig veldig slapp med vedlikehold og puss. Liker bedre å skyte. Opplever igrunn at vedlikeholdsbehovet er større på de andre riflene i skapet (div finsk, str200 osv). Der kommer rusten veldig lett viss jeg slurver etter en våt dag. Om det er det perfekte våpen? Nei. Men det funker som fjell. Å karakterisere det som søndagsvåpen for "rene forhold" tenderer mot skivebom.
 7. Bell

  Nye avstandsmåler 2020

  Det bør jo komme, spesielt siden det er en stund siden rangemaster med bt kom. Både leica og Swaorvski må levere dette snart. Det hjelper nok ikke at de (bare) er bedre en zeiss optisk når forbrukerene vil koble til alle mulige gadgets. Kanskje vi får se noe på IWA 2020?
 8. Bell

  Kikkert til jakt

  8x25 og 10x25 er Japan, og det er derfor den er å anbefale.
 9. Bell

  Kikkert til jakt

  Om du skulle velge å kjøpe Zeiss, så vær oppmerksom på at de har en Cashback-kampanje gående nå for tiden. Og kjøp for all del tysk eller japansk Zeiss, de Kina-greiene er det sørgelig at Zeiss vil klistre logoen sin på, men det er en annen sak. Står mer om kampanjen på https://www.zeiss.com/consumer-products/int/home/website/10/winter-promotion-2019.html (merk at det bare gjelder utvalgte forhandlere). Og den Zeiss Terra ED 8x25 er vel et av de beste kjøpene en kan gjøre vil jeg tro, selv om det nå koster ~2700kr. (minus €50 cashback).
 10. Tja, siden du spør om negative punkter, så vil nok mange, meg selv inkludert, mene at det er et litt vel "lubbete" sikte med 36mm mellomrør og nesten 1 kg i matchvekt. Et veldig bra alternativ er det nye Swarovski Z8i 3.5-28x50. Dette gjør vel mye av det samme som Zeissen, men med en betydeligere lavere vekt og mindre dimensjoner. (Dette sparer deg riktig nok ikke for noe særlig med tusenlapper, men det er jo snart jul). Optisk er begge to high-end, så der er det vel ikke så store forskjeller. Noen liker glassa i Swarovski best, andre liker Zeiss. Det kommer vel mer an på hvilken menighet man tilhører.
×
×
 • Create New...