Jump to content

Bell

Members
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

Recent Profile Visitors

639 profile views
 1. Bell

  Go light!

  Er noen kikkerter, bl.a. opticron 15-45, 50 og 60mm, som kan barbere bort nesten et kilo fra den du har i dag. Ikke akkurat swarovski, men neimen ikke så langt i fra, i vert fall om en skal regne ytelse pr. gram.
 2. Dette er jo et slags kunstprosjekt.
 3. Har gjort tilsvarende med hjortekalv, den vart steama først, for så å bli grilla. Resultatet vart et fantastisk godt og mørt kjøtt med god grillskorpe.
 4. For ikke å snakke om stillbildet hvor han sikter på hodet til noen. Hele saken er helt forkastelig og veldig trist for jegerstanden.
 5. Man bærer tungt og går sakte. (dropper gevir (med mindre det er ekstremt flott), dropper skinn, skjærer ned sidene og evt. beiner ut).
 6. + Fällkniven H1 OutdoorEdge Zip-Pro Folder
 7. Taco-kuler er jo et fantastisk navn! (og annonse). 🌮🌮🌮
 8. Kommer langt med sharpmaker.
 9. 70k er mye ja, men samtidig spiser et topp sikte og montasje halvparten av det budsjettet. Blir fort penger når man legger sammen... Og enkelte betaler jo 70k ekstra bare for noen kruseduller og litt penere treverk.
 10. En ting som er sikkert er i vertfall at dette er veldig individuelt. Er bare å dra litt rundt på ulike konkurranser, så ser man veldig mye forskjellige teknikker - noe som igrunn er interessant å studere litt (spesielt på gode skyttere). Noen DFS'ere griper (tviholder) rundt kolben så knokene blir hvite, noen har relativt "løst" grep. Andre har tommelen omtrent kl 12. Noen har kolben hardt i skuldra stående, med eller uten reim, andre har veldig "løs" stilling. Samme med match, både luft og .22. Og det er vel omtrent like mange teknikker som det er skyttere stående med strak arm på jaktfelt. Noen skyter sjukt bra, men kanskje med vidt forskjellige fremgangsmåter og teknikker. Men jeg veit i vertfall at jeg skal prøve med litt hardere press i skuldra stående (og sittende/kne/liggende) Men kanskje ikke 30 kg..
 11. Bell

  Whisky

  Lagavulin ja, det er et destilleri jeg kunne tenkt meg å besøke. Det er mye god whisky, men jeg kommer alltid tilbake til Lagavulin 16.
 12. http://akiladoo.com - enda ett chassis på gang. Sjelden det kommer chassis til Blaser, og så kommer det to på en gang.
 13. Z6i 👍
 14. Dersom det er om å gjøre å få lavest mulig montasje på Blaser, så tror jeg at jeg har prøvd det meste (på R93/R8). Det absolutt laveste jeg har fått til er GunStar-skinne uten hurtiglås og tilpassa leupold QR-ringer (super low, dreia/filt ned og gjenga for å passe i skinna). Disse ringene bygger kanskje 1-2 mm opp fra skinna. Dette blir så lavt at det er utfordring både med at mellomrøret under justeringstårna tar nedi skinna og at oppspenneren går oppi okular. Hvordan det er i praksis på K95 veit jeg ikke. Alternativet som gir litt høyere montasje (kanskje 2mm mer) er bruk av samme GS-skinne og Contessa sin Blaser-ringer. Disse ringene må også tilpasses litt for å gå nedi skinna, (gjort på 5 minutt med ei fil). Det er ikke avgjørende at filinga må være plan, så det er en relativt enkel jobb. Det tredje alternativet er GS-skinne og GS-ringer. Dette heller bygger ikke så mye høyde, og er lavere enn standard. EDIT: Ser at Jakt og Friluft selger ferdig utvikla lave montasjer (det som er skissert som alt. 1 over): https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=98497746
 15. Men tilbake til det ts spør om - ingen flere som har testa kikkertene? Igrunn mer interessant det enn alt fjaset over...
×
×
 • Create New...