Jump to content

vannebo

Members
 • Posts

  621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

vannebo last won the day on July 10 2020

vannebo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vannebo's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

159

Reputation

 1. ser ut som der løste seg på et vis
 2. Til prisen tilsvarende Javelin får du også meopta optika 6. Har en 5-30med mrad retikkel, og optisk er den veldig kurant. Ikke testa helt i mørket enda, men har kikka litt i skumring mot en zeiss HT og det ser ikke helt tullete ut, men har ikke sittet til det har blitt helt mørkt. Uten å ha sett javelin, tipper jeg at meoptan nok minst er på høyde med denne, og synes også den er bedre enn en eldre PMII jeg hadde samt razor HD G1. Det er endel merkelige løsninger, som man naturlivis slipper unna om man går for kahles, samt at kontrast og lyssystemet nok er i en annen klasse. Men vel verdt å sjekke som et "rimelig" alternativ.
 3. Jeg tror nok dette skyldes forventningen om at om man skaffe seg en hund til litt jakt og mest familiebruk, så trenger man ikke bruke så mye tid på jaktbiten. Det kan nok være riktig for visse raser dersom man ikke er så nøye på når man selv kommer seg hjem etter en jaktdag - for noen raser er det tilstrekkelig at man klarer å få av halsbåndet for å få en brukbar hund. Eller en familiehund som er såpass rolig og årvåken at den fortsatt kan funke supert som båndhund, markør på post osv.. Men i de fleste tilfeller vil det kreve like mye innsats i form av trening, dressur og forberedelser for å få en hund som FUNKER til litt jakt, som en hund man har store forventninger til at skal jaktes mye med. Alt er likt i begge tilfellene helt til man kommer til den biten som går på jaktlig erfaring og utvikling. Og uansett hvor lettdressert en hund er ligger det mye jobb å komme dit. Det krever endel innsats om en skal komme seg noe sted i det hele tatt med hund egentlig. Og en hund man jakter mye over blir ikke en dårlig familiehund av den grunn, tvert i mot. Man bør starte med å definere et behov, hvilken type jakt, hvilken type hund, hvor mye innsats kreves det, og hvor mye innsats er man villig til å legge ned. Skal man ha en hund til fuglejakt og ikke er interessert i å hevde seg på prøver, kan det være lønt å finne en rase med "middelmådig" søk, og et sterkt standinnstinkt. Lykkes man med å få en hund som man har kontroll på hvor er og som tar stand når den finner noe er man godt på vei. Da produserer man iaf skuddsjanser. Er den samtidig myk og lettlært med en viss medfødt apportpasjon er man godt på vei for å få en hund som funker på jakt. Kanskje ligger noe av løsningen i type bracco, spinone, viszla mm. å få tak på hyper borderline hund er ikke det optimale Vær obs på at det fortsatt krever mye innsats primstaven gjennom for å få en velfungerende hund i livets alle fasetter. Jeg har måttet prioritere bort endel andre saker, iaf periodevis for å frigjøre plass til å ha hund. For noen er det verdt det, for andre kanskje ikke. Ta iaf kontakt med eirer/oppdrettere av aktuelle raser, gjerne treff hundene, og flere av begge deler også for å få et nyansert bilde. Jeg kan helt uproblematisk ramse opp mange gyldne øyeblikk med klm og andre hunder, men jeg skal gladelig innrømme at det har ikke kommet uten en viss innsats, og noen ekstra grå hår - av de som er igjen. Men som det meste annet - resultatet kan bli utrolig bra - om man er villig til å legge ned innsatsen..
 4. En unge har ikke noe å stå imot en klm som vil avgårde. Vi bruker vår som trekkhund i tog med meg og en pulk/sekk og unge på slep, så det er rikelig kapasitet der så lenge snøen ikke er for dyp. Vi har pr tid 2 stk, en velvoksen og en valp, og jeg føler vel at man skal ha en klm så skal man være litt dedikert både til hundetrening og jakt. Videre er klm et jaktlig multitool, så om man bare skal bruke kniven er det bedre og lettere egnet verktøy for dette. Vår eldste er en fantastisk familiehund utenfor jakta, men det er hunder som krever litt innsats for å bli bra- likt mye annet i hundeveien - om den skal ha en funksjon og. Selv om det likevel virker på @M67 som at alle jakthunder bare er til plag
 5. Nei, men ser ingen grunn til at ikke det skulle funke. Så lenge hunden er stille og går greit i line er ikke dette noe problem med litt trening. Har brukt våre hunder (gr7,gr8) som båndhunder i tillegg til alt annet de brukes på.
 6. riktignok CW og ikke superlett, men zeiss hadde victory 3-12 med både opplyst og uopplyst mildot. Jeg hadde sistnevnte, ble solgt da den i mine øyne ikke var skarp fra 200m og ut, noe 2,5-10x42 var. Ellers finnes SuB klassik også med mildot, lys og tårn til rundt 600g +- en type lett, fast 8/10x42 med mildot og tårn med ZS skulle passe meg fint til mye rart i grunn.
 7. Burde være helt uproblematisk. Alle hunder har nese og vil fungere som båndhund om du klarer få de til å gå noenlunde fint og være lydløse. Man får jo med seg et helt annet sanseapparat med hund i skogen, enten det er på post eller på smygjakt.
 8. @Vestland har du plukka ut loddet som ligger i kolben?
 9. er man vant til 200 så er nok sikring ganske uproblematisk, så det er nok mer et konstruert enn et reelt problem. med prisutvikling på en del produkt så faller 202 inn som et sterkt argument for bekymringsløs skyting...
 10. Hvorfor ikke vurdere brukt 202? Sikringa er klønete, men man får jo kjøpt oppspenner om det er et poeng. ellers er det jo veldig potent om du vil ha en jaktaktig sauer og skyter såpass mye at tilgjengelighet på piper er et poeng samt mulighet for 22lr. det er noe jeg ville vurdert iaf..
 11. Svenske Jägareforbundet skal ha gjort en studie i samarbeid med tilsvarende forening i Tyskland hvor det påpekes at det ikke er større rikosjettfare med monolittiske kuler sammenlignet med moderne bonda blykuler. Har desverre bare hørt det omtalt, og har ikke link til studien. Både 150TTSX og GMX er å få som ferdigrulla patroner. Brukt GMX i 308 på et par elg og de har ikke klagd, mange er også veldig fornøyd med ecostrike https://www.skittjakt.no/norma-precision/180309/norma-ecostrike-20-pack-presis-blyfri-kobberkule https://www.landro.no/barnes-bullets/112040/barnes-ttsx-30-06-win--9-7g--150-grs-vor-tx-ttsx https://www.jaktogfriluft.no/hornady-superformance-30-06-sprg-150-gr-gmx
 12. vannebo

  Go light!

  hvilken modell har du? Letteste alternativet jeg finner i nærheten av komfort -4 er Xlite 400 med -1 i comf. Om man sammenligner litt på sidene til cumulus, så er LL400 og quilt 350 noenlunde like, og da sparer man ca 100g, som ikke er all verden. Tror nok quilt funker ganske greit, men mer usikker på hvordan det er i kombo med smale underlag, og sikkert noe mer sensitivt på at man ligger skikkelig flatt. Med en sovepose er det ingen krise om delvis sklir av underlaget, men litt freskere med quilt blir det nok, selv om den stroppes på underlag. Ellers cumulus verdt en titt om man er ute etter ny pose, med mulighet for noe personlig tilpasning både på lengde, fyll og fordeling av dun
 13. Det stemmer. And er noe av det beste matviltet
 14. @ergr hvor i landet holder du til?
×
×
 • Create New...