Jump to content

vannebo

Members
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

vannebo last won the day on February 16

vannebo had the most liked content!

Community Reputation

90 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om de hadde vrengtes håper jeg jeg hadde hatt vett til å bytte 😛 hadde i min helmantel periode endel ettersøk ettet fugl som kom seg langt utpå sjøen. Så ble bytta da 😛 minn meg på det til uka så skal jeg se om jeg har noe liggende
 2. @YnStee ja https://www.hornady.com/bullets/rifle/6mm-243-87-gr-bthp#!/ Men usikker på om egenskapene er de samme som utgaven jeg hadde for 15år siden
 3. Altså med røyk mener jeg røyk med og ikke at de ble ødelagt. Kula var veldig fin til fugl faktisk. Spesielt gjess og sånt så lenge man skjøt inn forfra eller fra siden. Bakfra ville nok ikke blitt bra.
 4. Samme som jeg hadde i BR'n. 87grs gikk ut i rundt 900m/s, og satte tette trekløver på skiva. Røyk lit orrfugl, ender og gjess iaf med denne. Brukte hornady 80grs også litt på fugl. Funka bra på ryper, men slutta bruke den på orrfugl da de ofte flaksa litt langt etter treff.
 5. nice! Hvilken stigning har pipa? Jeg brukte med hell hornady 87grs HPBT til endel fuglevilt i 6BR.
 6. @Hirgon grattis! så veldig fin ut den - kikka på den noen ganger da den lå på finn, men ikke rom for å handle @Sakoen75 K5 ser forsåvidt fin ut, men skjønner ikke hvorfor de ikke gjør som blaser og tilbyr rett skjefte. Det er veldig få jeg kjenner som jakter veldig mye med kipp fra tårn. Man kan riktignok få retta stokken til børsemaker, men det koster noen kroner, og det er litt smertefullt å skjære istykker fint treverk.
 7. @HaavardEr det bedre at folk tasser innover veien? Er blitt veldig masse greier, folk kjøres inn/ut med buss, viewpoint ligger midt i reinstrekk og folk går 3kant tur fra kongsvold via reinheim til snøheim og busser ut igjen. Er på ingen måte mot ferdsel, men usikker på hvordan man skal håndtere dette. Og hva med jegere, skal de underlegges samme restriksjoner? For egen del har jeg ikke gidda vært på den sida etter det ble slutt på biltrafikk innover, men det har mer med personlige preferenser å gjøre.
 8. Støtter ovenstående - Holmbro, eller Jens Myhr. Har brukt Myhr på noen jobber selv, og han leverer bra arbeid til avtalt pris og tid.
 9. Stemmmet bra. 1200g uten adapter og skruer. Snau stokk
 10. Trenger litt innspill til optikk å vurdere på en 22lr siden jeg tenkte jakte litt mer med den i tillegg til å trene. Har tidligere hatt endel forskjellig, og det meste funker så lenge det er lyst, men tenkte prøve ta den med på andejakta og da kan det bli litt mer utfordrende, siden det stort sett kommer når det er skumt og vel så det. Kan vel nevne at jeg av den grunn også har satt aimpoint på hagla. Ønskeliste: Forstørrelse - egentlig ikke så farlig, alt fra området 2,5-10/3-12 funker Zerostop/nullpunkt og komp - Ikke påkrevd for jakt der avstand typisk vil være 30-60m, dvs man kommer langt med å holde litt høyere eller lavere - har måler og kontroll på avstand. Dog er det en fordel til trening på bane der det fort blir litt ratting, og man fort kan snurre seg bort uten nullpunktsjustering. Retikkel med lys- tror egentlig dette er en stor fordel pga skumring Optikk - Må være anstendig- men trenger ikke være helt i toppklasse Parallaksejustering - kjekt men ikke påkrevd. Skyter stort sett fra 50m utendørs, men har en liten drøm om å kunne skyte litt innendørs, så det hadde vært kjekt med noe som funker fra 10/15m Vekt - helst så lett som mulig FFP/SFP - FFP er alltid en fordel, men ikke så farlig her Pris - så lav som mulig og så høy som nødvendig Ideelt hadde nok et sikte i området 4-16x50 med tårn og justering fra 15m , opplyst ffp mrad retikkel av noe slag og kurant optikk vært kurant, men ser det kan bli vanskelig å få alt i et sikte. Jeg ser jo fort at det lukter zeiss med ASV og lys her selv om det nok er litt overkill, meopta optika 6 kan nok også funke men blir tungt og voldsomt for en 22lr. Bruker en leup fx3 12x40 med target dot nå. Veldig kurant kikkert, men mistenker den fort blir litt trasig i skumringa.
 11. @BC.Airn - ja, er veldig glad i denne - ikke minst godt å få den i skytbar stand igjen etter noen disfunksjonelle år. Kosta såpass å fikse opp at denne blir stående her Har dessuten noen avleggere som kanskje har lyst å prøve seg litt og etter hvert. Har også 22kit til sauern, men synes det er litt "masete". Skal fortsette teste litt mer ammo, men må ta det når jeg er alene og kan skyte på 50m i stedet. Det er ganske meningsløst å drive med ammotesting på 100m - hos oss er det iaf sjelden stille nok til å få noe fornuftig ut av det. Men uansett, til treningsskyting spiller det mindre rolle om det sitter på 8 eller 15mm.. Kikkertvalg har blitt kommentert, men kikkerten er faktisk egentlig veldig god til sitt bruk. Fint retikkel, tydelige knepp og veldig kurant optisk. Tipper den er helt uproblematisk å bruke på i kikkertklasse felt og - iaf her som alle avstander er oppgitt. Det er dog et stort MEN, og det er at jeg vurderer å ta med salongen på andejakta, for å kunne skyte på ender som lander utenfor haglehold, og det spørs om optikk og retikkel er brukbart til skumring. Som en liten digresjon kan jeg nevne at jeg da jeg kjøpte finnfiren for sikkert snart 15år sida, så drev jeg og testa ammo noen sommerkvelder. det var mye fluer innom skiva og jeg bestemte meg for å prøve. Fikk bom første skudd pga svak trekk fra høyre, men korrigerte og neste skudd tok midt i flua, så bare en klatt og beina hang igjen på skiva. Skal nok ha bilde av den et sted.
 12. @Ei tohi varjata grattis - er det en p54? En liten tur i dag og. Ser ut for at rws target rifle er greit til trening. Gruppe på 100m Legger også ved ei gruppe frihånd på 100m, men få trækk vinden en aning mer..
 13. Det som ser ut å gå best er special match - 4 tette og en ut. TR går også bra, men noe mer høydespredning. Går dessuten veldig bra 50m som er den klysa nede i 7ern. Rifle match går noe dårligere men siste bilde er en serie sittende på krakk på 100m med sikte på lappen. Det meste går greit til trening
 14. Som nevnt ganske ivrig vind sist jeg prøvde, og med relativt rimelig ammo. Måtte bare kjappe meg og skyte noen skudd mens finfelt kjørte sitt program. Skal teste litt mer og med litt bedre ammo. Det er jo stor forskjell på 100m og 50m når det gjelder 22lr. Mener huske at sk+ /lapua superclub. Holdt snitt på 15mm på 50m iaf, snitt av en zillion 5 skudds serier.
 15. @jmosbakk det blir nok fort atkuelt - må bare få skutt opp litt "gammelt" skrot først. Hadde forsåvidt vært interessant å titte litt på optika 6 en gang og.
×
×
 • Create New...