Jump to content

.45acp hylser av .308 tomgods


OlavM

Recommended Posts

Hepp

Sikkert noen der ute som har laget .45acp hylser av .308 hylser.

Prosessen er nok grei den, men bør man bruke en reamer for å fjærne gods innvendig i hylsen? Har søkt rundt etter redskap til dette, men ikke funnet noe som passer. Hylsene blir nok litt tjukke slik at blykuler blir sizet ned.

Link to comment
Share on other sites

Fremgangsmåten er beskrevet noen steder:

1) Kapp hylsa litt lenger enn nødvendig.

2) Kjør den i en ekspander die slik at hylsa får riktig utvendig diameter (.308 er tydelig kon, og selv i .45 ACP blir dette får mye).

3) Bruk en reamer til å redusert godstykkelsen fra innsiden ( http://www.sinclairintl.com/reloading-equipment/case-preparation/case-neck-reamers/neck-reamer-prod33259.aspx ). Her lønner det seg at hylsa spinner mens reameren er statisk slik at veggtjukkelseln blir lik hele veien rundt. Selv om "Reameren" (vistnok) styrer seg selv, så er det enklere å sikre seg mot dette dersom hylsa spinner.

4) Fres hylsene til korrekt lengde.

5) Anløp hylsene ("Anneal").

 

Start med ladninger under minimum. Hylsevolumet er mindre i disse hylsene. Avhengig av hvor mye du har "reamet" og "sizet" (kalibrert), så er det ikke sikkert disse hylsene noen gang kommer til å tette like godt for kruttgasser, eller være like jevne i kvalitet...

 

Når hjemmelading.no ikke har .45 WM-hylser lenger skal jeg vurdere dette, men kr 3,-/hylse er ikke mye i timelønn når man ser all jobben. Nesten så det hadde vært enklere å lodde på en rørstump på en .45ACP....

 

Øivind

Link to comment
Share on other sites

Takk for god info :D

Har laget en "dummy" med håndsag og hylsefres.. Vel, lengden ble korrekt, å size var heller ikke noe problem, men expanderpluggen ville ikke entre hylsa engang, ikke rart siden innvendig diameter i hylsemunningen er 4 tideler mindre enn på acp hylsa. Her må nok en reamer til ja, bakdelen er at jeg tror ikke den passer i min Lymann trimmer, mulig man må kjøpe en Forster, da begynner regnestykket å bli tynnt. Vel, skam på den som gir seg.

Link to comment
Share on other sites

Kan fort bli mere arbeid enn det smaker ja, en neck reamer koster ikke all verden, er litt usikker på om hylselengden kan justeres samtidig som reameren brukes på den Forster trimmeren. Det hadde vært konge. Men skal samle litt .06 hylser i morgen, kanskje S&B er tynne i godset, de er ikke så egnet til omladning hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...