Jump to content

oysteinlarsen

Members
  • Posts

    625
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oysteinlarsen

  1. Victorinox med treskaft, går for den trauste og velprøvde proff/storkjøkkenløysinga. Gode å få satt egg på, og kan bruka tversovergrep utan at hælen på klinga gnagar hòl i sida på langfingeren.
  2. Pumpehagle kaliber 12 med kort pipe, lett Hogue-stokk og slugs.
  3. Dette var djupt kult, og du skal ha skryt! Kanskje du kan herda kragene, eller funkar det med messing..?
  4. Måtte han aldri eiga trekka i avtrekkaren på så mykje som ei luftbørse att. Om det dreiar seg om ein aspirerande lystmordar eller ein skandaløst uvøren tulling kan ein grubla over til kyrne kjem ned att.
  5. Eg ladar berre 9mm subsonic. Ellers klarar eg knapt nok å få til noko betre enn fabrikkammunisjonen. Fritid har ein pris, og 9mm er ein fiklete patron å få til godt. Gjer som Alle Andre, kjøpar inn i stort når det er noko på tilbod. Stemmar i for Geco. e: ...som akkurat no er på tilbod
  6. Om ein ser bra ut kjennar ein seg bra, og om ein kjennar seg bra ytar ein bra (Sjå òg: syklistar som barberar leggane.)
  7. God gamle Bravo Fox har fått ein del konkurrentar opp i gjennom åra. Den nye fleecefora vinterhatten er faktisk hakket kvassare på varme og tettar veldig godt for vind og være i tillegg.
  8. Eg har ikkje gjort prosessen sjølv, men det er nok ein del ressursar her inne frå gamle trådar. Når det er sagt, trur eg at eg hadde sikta meg inn mot Tyskland (egun.de til dømes) heller enn USA. Dei er heilt koleriske på enkeltvis eksport der borte...
  9. Mogleg? For brukt - absolutt, med tålmod og innsats. Forvent å måtte importera, med tilhøyrande frustrasjonar. For ein splitter ny? Tja, Performance Center vil kanskje laga ein til deg... for ein pris.
  10. Så kva er faktisk ståa slik det er no? Blir det slutt på IPSC rifle? Må eg hogga saigaen om tre år eller kan eg halda på den om eg fortsett og konkurrerar aktivt?
  11. Japp. PPU har gått overraskande bra i min òg.
  12. Ingeniøren på skuldra mi kviskrar meg i øyret: "men kva om ein lot rekylfjæra frå ein AR stå i, så ein fekk assistert framføring? Det ville jo gje sikrare veksling." Eller? Og ville det ha nokon lovmessige konsekvensar?
  13. Det er heilt innanfor lovas rammer å forby noko og inndra det sjølv om folk alt eig det. Eg skjønar ikkje denne fikseringa våpeneigarar har med grunnlovsparagrafen om tilbakevirkande kraft. Nokon burde skru opp ein fastlimt post på toppen av undergruppa som forklarar den i kvarmannsspråk.
  14. Skulle til å seia det. Landrø er lettare å koma til enn dei fleste andre :v
  15. Betre enn ingenting då. Og sidan det er som nemnd på veg mellom jobb og heime trur eg at eg sjekkar i morgon kveld. Skal rapportera til de vyrde herrer og fruer koss det går.
  16. Fekk ein mail frå XXL med 25% tilbod om eg handla der med Mastercardet mitt frå DnB no onsdag og torsdag. Det gjaldt ikkje våpen, Zeiss-optikk og liknande, men kva med ammunisjon? Om eg får handla ei kasse med .22LR til 25% rabatt er det ikkje eit dårleg dags arbeid. Kva trur dykk andre, er det verd å ta ein tur innom etter jobb i morgon og sjekka om eg får nagla meg ein liten boks med Top Shot til nostalgipris?
  17. Tenkja seg til at eg kjøpte min Saiga i 5.56 for under 6000 for ti års tid sidan Og at eg fekk kjøpt magasin frå USA til under 250,- stykk
  18. Kortare hylse gjer det mogleg. Hugs originalversjonen av Murphys lov...
  19. oysteinlarsen

    Traner

    (Selma Lagerlöf, "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige")
  20. oysteinlarsen

    Traner

    Traner på Eidskogen om våren. Fantastiske dyr. Som om dei ikkje høyrar til i vår tidsalder.
  21. Litt vanskeleg å bestemma sjølv utan å fikla med det og ha peil. Men dei K98kF1 eg har skote med har alle hatt frå god til hjartevarmande god presisjon til å vera ei gammal krigarbørse. Men den satans kolbekappa kan gjera presisjon til ei vanskeleg øving.
  22. Det finst nok ein del. Den er nok på stigande kurve, vil eg tru. Enkel tilgang på gode kuler (via DFS-ruta) og hylser (via nedsizing av .308/oppsizing av 243, eller frå fabrikk) gjer den grei å lada. Kort kasse kan vera fint for lette rifler til jakt. Ofte er den lett å lada presis, og 6,5-kulene står seg godt til lange hald. I tillegg har særskild Jørund Lien skrive mykje om denne patrona og dette har nok gjort ein heil del for å gje den tilhengjarar her i landet.
×
×
  • Create New...