Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

oysteinlarsen

Members
 • Content Count

  613
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About oysteinlarsen

 • Birthday 08/22/1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. oysteinlarsen

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Så kva er faktisk ståa slik det er no? Blir det slutt på IPSC rifle? Må eg hogga saigaen om tre år eller kan eg halda på den om eg fortsett og konkurrerar aktivt?
 2. oysteinlarsen

  Ferdig rulla ammunisjon til hv mauser

  Japp. PPU har gått overraskande bra i min òg.
 3. oysteinlarsen

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Aldri så gale at ikkje det er godt for noko.
 4. oysteinlarsen

  Pump Action Rifle

  Ingeniøren på skuldra mi kviskrar meg i øyret: "men kva om ein lot rekylfjæra frå ein AR stå i, så ein fekk assistert framføring? Det ville jo gje sikrare veksling." Eller? Og ville det ha nokon lovmessige konsekvensar?
 5. oysteinlarsen

  EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Det er heilt innanfor lovas rammer å forby noko og inndra det sjølv om folk alt eig det. Eg skjønar ikkje denne fikseringa våpeneigarar har med grunnlovsparagrafen om tilbakevirkande kraft. Nokon burde skru opp ein fastlimt post på toppen av undergruppa som forklarar den i kvarmannsspråk.
 6. oysteinlarsen

  Lapua Scenar i Oslo

  Skulle til å seia det. Landrø er lettare å koma til enn dei fleste andre :v
 7. oysteinlarsen

  Tilbodskveld på XXL - ikkje våpen, men kva med ammo?

  Betre enn ingenting då. Og sidan det er som nemnd på veg mellom jobb og heime trur eg at eg sjekkar i morgon kveld. Skal rapportera til de vyrde herrer og fruer koss det går.
 8. Fekk ein mail frå XXL med 25% tilbod om eg handla der med Mastercardet mitt frå DnB no onsdag og torsdag. Det gjaldt ikkje våpen, Zeiss-optikk og liknande, men kva med ammunisjon? Om eg får handla ei kasse med .22LR til 25% rabatt er det ikkje eit dårleg dags arbeid. Kva trur dykk andre, er det verd å ta ein tur innom etter jobb i morgon og sjekka om eg får nagla meg ein liten boks med Top Shot til nostalgipris?
 9. oysteinlarsen

  Arsenal SAR m1

  Tenkja seg til at eg kjøpte min Saiga i 5.56 for under 6000 for ti års tid sidan Og at eg fekk kjøpt magasin frå USA til under 250,- stykk
 10. oysteinlarsen

  Feil ammo = ødelagt rifle

  Kortare hylse gjer det mogleg. Hugs originalversjonen av Murphys lov...
 11. oysteinlarsen

  Traner

  (Selma Lagerlöf, "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige")
 12. oysteinlarsen

  Traner

  Traner på Eidskogen om våren. Fantastiske dyr. Som om dei ikkje høyrar til i vår tidsalder.
 13. oysteinlarsen

  Mauser M98k - fortsatt hos noen forhandlere?

  Litt vanskeleg å bestemma sjølv utan å fikla med det og ha peil. Men dei K98kF1 eg har skote med har alle hatt frå god til hjartevarmande god presisjon til å vera ei gammal krigarbørse. Men den satans kolbekappa kan gjera presisjon til ei vanskeleg øving.
 14. oysteinlarsen

  260 Rem

  Det finst nok ein del. Den er nok på stigande kurve, vil eg tru. Enkel tilgang på gode kuler (via DFS-ruta) og hylser (via nedsizing av .308/oppsizing av 243, eller frå fabrikk) gjer den grei å lada. Kort kasse kan vera fint for lette rifler til jakt. Ofte er den lett å lada presis, og 6,5-kulene står seg godt til lange hald. I tillegg har særskild Jørund Lien skrive mykje om denne patrona og dette har nok gjort ein heil del for å gje den tilhengjarar her i landet.
×