Jump to content

OIH

Members
 • Content Count

  1,794
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.ebay.com/itm/Suitcase-Briefcase-Wooden-Case-Metal-Toggle-Latch-Hasp-Lock-75mm-Length-w-2-Keys/351960712015?epid=502837960&hash=item51f27e434f:g:BOMAAOSwwFJbmouA:rk:53:pf:0 evt slå inn "suitcase clasp" key eller "briefcase clasp" key i søkefeltet på eBay
 2. Finnes stokk, men å få tak i kun stokken... Rimfire Central
 3. Du kan jo kode det med tall og bokstaver: <Legering>-<Maks hylselengde>-<Støtbunn> Legering: 01-09 Stållegeringer 11-19 Aluminiumslegeringer 21-29 Titanlegeringer 31-39 Karbon 41-49 PLA Maks hylselengde: Faktisk lengde i mm Støtbunn: N ("Normal") M ("Magnum") Prototypen kunne vært: 11-51-N Kan selvsagt øke antall siffer per kategori. ikke noe nytt, S&W gjør noe liknenede, Tikka hadde tidligere M55 og M65 for forskjellige låskasser. Kanskje ikke like tøft som unike navn, men det er vanskelig å finne korte navn som ikke er benyttet i en annen sammenheng. Mitsubishi hadde ikke sjekket hva "Pajero" betyr på spansk...det var dumt
 4. Hvis du har et bilbatteri som ikke er koblet til noe, fulladet 60+ Ah i, så kan du sette strøm på begge ender av bolten. Da blir den varm. Raskt. Vanskelig å få overført varme fra loddebolt, siden kontaktflaten er så liten. 60Ah x 12V gir litt mindre enn 720W . Noe går til varme i kabelen, mens resten svis av i bolten. Den yter mer motstand enn kobberkablene du har koblet til, og da er det her effekten forsvinner. Burde kjenne lukten av brent lim rimelig fort.
 5. Bullseye er pop i USA: https://www.jaktdepotet.no/ladekomponenter/krutt/alliant/alliant-bullseye-1-0-454-kg http://www.alliantpowder.com/reloaders/powderlist.aspx?type=1&amp;powderid=1&amp;cartridge=35 Virker som det er litt tregere enn N-310.
 6. Det finnes jo "Ball Joint", litt maskinering og en sveis, så er du kanskje der du ønsker:
 7. Løpskanaler og arbeid i divinylcell og glassfiber klarer du med et fresebord. Hvis du har håndoverfres fra før, så finnes det bord du kan montere den i. Vanskelig å bruke en søyleboremaskin til fresing (ihvertfall med nogelunde nøyaktighet) siden avstivningen er loddrett, det er ikke alltid opplagringen av chucken er ment til sideveis belastning. En fres vil kunne benyttes til boring, men det blir en ganske dyr fres hvis arbeidsbordet skal kunne bevege seg hele lengden til f.eks en løpskanal. Google "Fresebord", så får du sett en del løsninger. Det er klart ulemper med denne løsningen, blant annet ikke så enkelt dersom emnet ikke har rette sider å styre etter. En søyleboremaskin bør man jo ha, men så er det det med plass da.
 8. Nekropost, men poster likevel: https://www.ebay.com/itm/SOLID-RUBBER-BLOCK-25MM-X-50MM-X-250MM-FREE-POSTAGE/301478303126?epid=1587917592&hash=item463181d596:g:YyQAAOSwcu5USHYU&vxp=mtr
 9. Hvis det er denne effekten du ser etter (Colour Case Hardening), så er det en bieffekt av en gammeldags måte å mette overflaten på jern med karbon for å få en hard overflate (gjøre jernet herdbart). Man pakket delene i en jernbeholder (rør med lokk i begge ender) sammen med dyreknokler og aske. Deretter varmet man den rødglødende en periode. Husker ikke om den må bråkjøles, men det kan sikkert andre svare på. Måten du beskriver heter "Cold Quench" på nynorsk, og er en metode for å gi rustbeskyttelse til bart stål, vet ikke hvor slitesterkt det er, og man bruker ikke høy temperatur, typisk rundt 200 grader på metalldelen. Brukes for å rustbeskytte verktøy. Hvis du skal herde opp delene, så kan man bruke olje som avkjølingsmedium, men å herde er svart magi, og du riskerer å lage deler som blir som glass, og de kan splintres ved bruk. Det risikerer man antakelig med CCH også dersom man ikke har lest seg nøye opp. Vanskelig å vite hva slags jern/stål en sånn revolver har. Her er noen som har meninger om å lage cch-look, ikke udelt positive: http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?235997-fake-case-coloring-techique . Det påstås av blåselampe og olje for å lage flammeeffekt kan ødelegge herding. Du har uansett en utfordring med å få noen visuell effekt på så små flater, kanskje bortsett fra hanen.
 10. Warne Maxima: http://warnescopemounts.com/product/314lm-30mm-38th-inch11mm-dovetail-quick-detach-medium-matte-rings/
 11. Tror det er best å få bort all fornikling. For å få best mulig resultat blir ofte delene belagt med et annet metall først (kobber?), og da vil rester av nikkel kunne gi annen farge og sannsynligvis dårlig vedheft, mistenker at å få nikkel til å feste på nikkel kan være en utfordring. Tror ikke jeg ville vært så engstelig for innsiden av løpet. Tror det er vanlig å plugge/maskere for at nikkelet kun skal havne der man vil. Hvis du allikevel skal fjerne siste resta av samlerverdi; hvorfor ikke krom? Kommer også i nyanser som likner nikkel, og har bedre bruksegenskaper (hardt og slitesterkt); regner med du har tenkt å skyte med den? Mekanismen får mindre friksjon med et lag krom. Antar "Metallurgen" har meninger om dette, og dette er fritt etter eget hode. Det med å legge kobber først er jeg rimelig sikker på; man får nemlig kjøpt gjør-det-selv løsninger med metallløsninger og en strømførende pensel, og i de bruksanvisningene anbefales det å forkobre før man fornikler eller forkrommer.
 12. Nekroposting, men jeg løser de fleste tommeunbrakoproblemer med denne fra Biltema:Unbrakonøkler, foldbare, 9 stk. Tåler ikke allverden, men rimelig å skaffe ny.
 13. Litt mer jobb, men svenskene har laget mange løsninger basert på B&D-type arbeidsbenk (NB! Mulig man må registrere seg for å se alle bildene.): http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=60&t=142043&p=1634083&hilit=laddbänk#p1634083
 14. OIH

  Hakk i toppen?

  CZ 75 SHADOW LINE • Aluminium grips• Advanced ergonomics• No firing pin blocks• SP-01 shadow sights• Modern hammer shape• Ambidextrous thin shape safety• Steel recoil spring guide rod• Ssmooth nickel-plated trigger blade travel• High accuracy, service life and reliability• Higher capacity nickel-plated magazine 17Technical Data• Caliber (rate of twist): 9 mm Luger (9,8")• Magazine Capacity: 17• Trigger mechanism operation: SA/DA• Frame: steel• Grips: aluminum - light alloy• Sights: fixed• Overall length: 206 mm• Barrel length: 114 mm• Height: 138 mm• Width: 35 mm• Weight: 1000 g• Surface treatment: black polycoat• Safety features: manual safety, hammer safety notch CZ bruker en polymer på overflaten. Dvs epoxymaling type DuraCoat/CeraCoat. Altså ikke klassisk blånering (anløping av metallet.). Ja, det vil kunne ruste, men du burde kunne hindre et eventuelt rustangrep med nøye avfetting og tokomponentlakk. Funker sikkert med polyuretanlakk også. Alternativt så sørger du bare for å mette området med olje/fett.
 15. Jeg mener også man skal velge med hjertet. Men ikke pga en avstandsforelskelse. Få lånt en Beretta og skyt med den. Ikke 5 skudd, minst et par pakker. Hvis euforien fortsatt sitter i, så er det en nobrainer.
×
×
 • Create New...