Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  1,958
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

82 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvor finner du at Firluftlovens bestemmelser for almen ferdsel (utmark), er offentlig plass/sted? Tror du blande kortene litt her. Og hadde det vært slik, er "all" jakt og fangst forbudt i Norge. Friluftsloven har lite med dette å gjøre. Så du nevnte bruk av gris som åte og at dette kunne være straffbart, litt lengere op p her. Ja - uten søknad til rett instans. Revejegeren har fulgt "boka til punkt og prikke". Han søkte Mattilsynet i.h.t. regelverk og har fått tilsagn om å bruke gris som åte, noe love gir anledning til. Så, intet straffbart i det. Det er vel noen som har dri.. på draget her (etter min mening) og det er ikke revjegeren.
 2. Er du jeger og er redd for litt nedbør?
 3. Håper ikke du har testet en ladning, i det ene våpnet og den andre ladningen, i et annet våpen? Soting er vel et signal, om lite trykk.
 4. Vidar N var mester på dette, helt fra begynnelsen av "dynamisk skyting" på 70 tallet. Kalkulatoren var raskt fremme.
 5. Klarer du ikke å skyte, det jeg (og flere) har kalt for raske dobbelt skudd, som nå poppulært kalles "doubletap" da? :) To skudd så tett på hverandre, at det skjer i samme rekylbevegelse? Da sikter en ikke på andre skuddet. Har vært brukt i Norge på korte hold. Og under 8 - 10 meter, er det vel ikke nødvendig å sikte (se korn og skur) på første skuddet heller. :) Dette må da være doubletap?
 6. Kan være noe feil med magasinet. Litt merkelig at det fungerer med 3 patroner, men ikke 5. Da er det jo mer press fra fjæra. Problemet hadde sikkert blitt løst, hvis du viste dette problemet til andre på skytebanen. Da ser de hva du gjør og hva som skjer. Er sikkert noen på banen som har et magasin du kan få låne også for testens skyld. Mange som har en Brno 2 (el. nyere) hjemme. Men "skit" (smuss), kan kanskje også skape problemer. (Tenker at hvis noen patroner henger igjen og at de slipper ved rekyl, at noe uforutsett skjer i magasinet). Du kan jo teste litt (uten patroner i magasinet), ved på presse en pinne/skrutrekker ned mot tilbringeren, opp og ned i magasinet, for å kjenne/føle om tilbringeren/noe henger. Uansett - så gjør du ikke noe galt om du åpner magasinet og renser det, tilbringeren og fjæra. Avslutter selvfølgelig med å påføre ny olje på alle overflater, inklusiv fjæra.
 7. Hvis det var kaliber 22, så er jo den søknadspliktig.
 8. Har en gammel krydderflaske fra Ostmann Gewurze ennå. Det står ikke noe om Papain i innholdsfortegnelsen. Det står at enzymer er trukket ut av melkesaften fra tropiske melontrær. Og innholdet viser kun; salt, smaksforsterker, glutomat, druesukker og papaya.
 9. For noen ti-år siden, kunne til og med mørbrand (av storfe) bli en brukbar biff. Nå egner det seg dårlig. Selv yterfilet av norskt storfe, kan tidvis være så-dær. Hadde noen år tilgang på et stoff, som kokker har benyttetbenyttet og det hette Mørsalt. Det var fullt av enzymer og mørnet selv mørbrand kjøtt etter en 1/2 t. . Vet Ostmann var et av firmaene som produserte dette.
 10. Nei, jeg forsøkte ikke å være morsom. :) Vet at 10-eren er 50 mm, på en 1/2 m. skive. Har noen skudd på slike skiver jeg også. Konstandterte bare at når gjennomsnittet er 9 ere, så har ikke pressisjon mye betydning! Men et så dårlig gjennomsnitt, er det vel rimelig å anta at det er like mange 8-ere, som det er 10-ere :( og med ca halvparten av skuddene i 9-eren. 9-eren, er ikke 50 mm! Og i konkuranse får en faktisk også kantskuddene inn, så en har ca 60mm, for å få tellende 10-er. Og ca. 110 mm, for en 9-er. Samt hele 160 mm disponibel til alle 8-erene. :( Rene haglesvermen. Hjelper lite å prate om 10-eren, når en kan annta at bare ca 25 % av skuddenne havner innen 60mm på en 1/2 skive og avstanden ikke er større enn 50m. Selvfølgelig har våpen og ammo, noe større betydning på 50m, enn på 25 m i pistolskyting. :) Men før en har hovedtyngden av skuddene i 10-eren og skjelden, eller aldri skudd i 8-eren, så har ammo å ha mindre betydning etter min mening. Dette er vel litt OT, men undret på din kompetanse og erfaring, etter dine utsagn, derfor mine tidligere spørsmål. TS etterspør jo ikke konkuranse resultater, men pressisjon.
 11. Uten at jeg er noen ekspert på dette, så har vel moderne slakterier kortet ned mørnings- og hengetiden betrakelig, ved å benytte elektrosjokk. Kjøttet blir ikke like mørt, som "gamlemetoden", men det går mye raskere. At de skulle drive med gjentatte nedfrysning/opptining tviler jeg på. Og det er nok enzymer som bryter ned kjøtt. Folk som maler opp alt kjøttet, kjenner vel ikke forskjellen. Men andre som bevarer biff kjøtt som indrefilet, ytrefilet, steker, m.m., kjenner forskjell.
 12. Det er vel bra, spessielt hvis det er i konkuranse. Men, det er bare gjennomsnittlig 9- ere. Og da er blinken 4", dvs. 100mm. Og da har vel ikke ammoen, så stor betydning. Kunne vært interessant med resultater fra den gode skytteren også, som brukte Topp Shot.
 13. Hva er det du har oppnådd av resultater i Fripistol da, som skulle ha stor betydning i denne diskusjonen? Undrer samtidig på, sitat: " En av de beste her, bruker Topshot i sin pistol...knallgod skytter". Kunne vært litt interessant hva den personen skyter av målbare resultater i poeng og i hvilken skyting? VM programmet (fin/grov) er enkelt og bra å sammenligne med. Er ikke så opptatt av best mulig ammo og pressisjon selv. Men den må være til å stole på og den må ha tilfredstillende pressisjon for formålet. På en ti-delt, 1/2 m skive og avstand 25 meter, har pressisjonen ikke stor betydning (eks. 25 mm cc), bare våpnet lader i pistolskyting.. Litt mer kritisk på samme skive og 50 m, men fremdeles kreves ikke noe super ammo. Blinken er ikke en fyrstikk eske, men samme som det en skyter på på 25m, dvs. 50mm i fripistol konkuranser. Poengskyting med rifle krever litt mer, i alle fall fra 50 m og oppover, også eventuell jakt på "langhold". Tviler på om en rutinert skytter, skyter noe bedre med dårlig ammo. Men at det trolig påvirker motsatt, kan jeg være enig i. Psyke har betydning, men påvirker vel mest med "vind mellom ørense", enn mistro/tro på ammo. Gjelder i alle fall meg. Jeg lar ammo "tale for seg selv", er jeg ikke fornøyd, er det i beste fall trenings ammo. Editt: Du behøver ikke å svare på setningene, med spørsmålsteng. Men det ville kanskje fortalt noe om nivået og om nivået har noen betydning for det som diskuteres.
 14. Det er jo div. "sykkelvogner", som sikkert kunne brukes. Og med en grovpartering, vil jeg da tro en får med seg reinsdyr og alt, unntatt storbukken av hjort. Folk bruker sykkelvogner til å frakte unger på sykkel tur. Andre til å frakte turutstyr også i 71 grader Nord har det vært brukt noen versjoner. (tenker ikke på versonen med et hjul). Her i området, er det en del mopedister (og andre med lett mc), som har fått koblet disse til sykklen til turer på skauen. Også Biltema har 2 versoner. Dette er en som blir brukt av flere her, for turbruk her i området. Kobles til ramme/bakhjulsnav på venstre side. https://www.biltema.no/fritid/sykler/sykkeltilbehor/sykkelvogner/sykkelvogn-2000039817 Her er en til fra samme foretning og den kan være mer aktuell for mindre dyr. https://www.biltema.no/fritid/sykler/sykkeltilbehor/sykkelvogner/sykkelhenger-2000020620 Men det finnes nok flere. Jula har også en verson, for mindre dyr. Men det er jo vogner også beregnet for 3 og 4 hjulinger som sikkert er bedre til dette bruk.
 15. Og apport av trost, eller annet småttvilt. Alle hunder kan lære å apportere, men så var det størrelsen på gapet da. Og da begrenser det seg vel.
×
×
 • Create New...