Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  2,090
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

110 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sikkerhetshullet på den brnoén, er ved kraven/rand og ikke i kammeret. Så jeg forstår ikke problemet med Ekenøtter i det våpnet? Er da bare en tennsats og godset i hylsa er vel det samme som i andre 22 randpatroner. Ellers er vel den varsleren også kaldt sleidstpp i mange år.
 2. Nå er denne søknaden godkjent! Så det diskuteres IKKE utfylling av søknaden, før den sendes inn til politiet. Men utfylling etter, at salget er gjennomført.
 3. Handler ikke så mye våpen lenger, så det er nok andre som har mer rutine på dette. Jeg svarte fordi ingen andre hadde svart. Det du siterer her, er vel når eier, våpen (og data) er kjent, før søker sender inn sin søknad til politiet. Men denne søknaden er visst godkjent og da er det opp til deg å fylle ut det som mangler. Om det var mangler før politiet godkjente søknaden, er vel ikke et stort problem, så sant det som er godkjent, ikke strider mot det våpenet du skal selge. Er du usikker så kontakt Våpenkontoret.
 4. Jeg formoder at søknaden er godkjent hos politiet og da er noen data allerede skrevet inn, selv om det er en åpen søknad. Søkeren skal skrive inn nok data, så politiet kan godkjenne søknaden, enten det er en åpnen søknad, eller en mer konkret søknad. Men selger skal da fylle inn data, som ikke er registrert og godkjent av politiet. Eller er det snakk en "snarvei" her og at søknaden IKKE er godkjent hos politiet? Har ikke kjøpt nye våpen på mange år, men dette er vel ikke endret. Editt: Glemte i farta, at jeg kjøpte en salongrifle til, privat for et par år siden. D
 5. I en tråd om rimelig ammo til pistol, så er det litt merkelig at dere diskuterer nødvendig riflepresisjon (trolig for konkurranse) på ammoen, riflekikkerter, m.m.
 6. Det er jo selgers ansvar, å fylle ut slike vitale data! Så det er du, som skal fylle ut de datane! Ellers vet jo ikke politiet våpennummer, kal. og type våpen. Hvor viktig det er med produsent og modell vet ikke jeg, men jeg ville fylt ut slikt også.
 7. Jeg har bare versjon no. 1 og 2 av Ladeboken, men det ville forundre meg om beskrivelsen av trykkmåling er endret. Måling av trykk, er godt beskrevet! Også hvor dette skal måles og med hvilket instrument og hvordan. Om det er patron for rifle, eller pistol/revolver, har da lite med saken å gjøre. Hvis du virkelig har Våpenjournalens Ladebok, bør du lese kapitlet om igjen. Dette har da lite med strekk i hylse å gjøre. Koniske kammere?
 8. Er litt tragisk at folk ønsker å bedrive hjemmelading av patroner, uten å lese relevant litteratur først, eller få instruksjon av kompetente folk. Bra at folk spør før de gjør noe tullete, men ser stadig tråder der mye tyder på at mange også lader uten å kunne basic . Angående trykk og trykkmåling, så har Våpenjournalens Ladebok et helt kapittel om vurdering av trykk, "signaler" om høyt trykk og om trykkmåling for oss ladere. Anskaff boken (eller annen relevant litteratur) og les den fra perm - til perm. Dette er både en lærebok og et oppslagsverk.
 9. Hvis jeg forstår deg rett og at du skal bygget et nytt bygg og ikke et tilbygg til huset du bor i, tviler jeg på om du får Våpenrommet godkjent. Men dette og alt annet står i den opprinnelige tråden om Våpenrom.
 10. Er nok en god del som mangler hos TS, når det gjelder forståelsen av type hund han/hun har anskaffet seg og da er det jo også manglende dressur. Etter min forståelse, så vil de aller fleste stående fuglehunder "løpe løpsk" (les; jakte), når de er løse og det er noe å jakte på. Med dressur (og kommando) går det greit å få hunden til å "gå på plass" (fot), eller bak. Men å la hunden gå foran (uten bånd), er det nok ikke mange som får til. Jeg kjenner ingen. Ser det er kommet noen tips, men her er det nok mer som må taes tak i. Inntil videre, ha hunden i bånd når et ikke skal jaktes, eller du e
 11. Hva mener du med: "proprietære typer stifter ute og går"? Etter min forståelse av fremmedordet, så er vel fakta noe annerledes. Hvis ikke det har kommet en standard (på stifter) de siste årene, så er det ingen. Lite trolig og samme med pistolene. Det har vært et mylder av stifter (og stiftepistoler) til ulike stiftepistoler og slagstiftere. Det beste er nok å holde seg til et fabrikat, eller sjekke at dimensjonene stemmer, før en velger lengde. Og selv om lengde på stiften, har stor betydning for vedheft, så er det også stifter å få som vrir seg til hver sin side ved innslag. De si
 12. Jeg er heller ingen kostholdsekspert, men har vært opptatt av det jeg tror er problemet ditt. Og jeg undrer på om spørsmålsstillingen er litt feil. Alt for mange tenker kun energi, i steden for finne ut hva kroppen trenger i løpet av døgnet. Grovt sett er det karobo en trenger gjennom dagen. Og fett/proteiner for å reparere skadde muskelfibere og bygge muskler, etter at aktiviteten er avsluttet og en har flere timer til hvile. Fett og proteiner er tungt fordøylig, d.v.s. det tar lang tid før kroppen klarer å utnytte dette fult ut. Så ser en bort fra polfarere og andre som bedriver ekstremspor
 13. Men de er jo i konkurranse, som varer mer enn 3 - 4 timer og har ikke tid til å stoppe for en eller flere matpauser i løpet av dagen. Det har vel både jegere og turfolk. :)
×
×
 • Create New...