Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  2,046
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Med de, så mente jeg tankbåten (og båter flest). :) Dette var et svar til psg-1, som undret på hvorden tankbåten kune "se", når ikke 313 gjorde det. Var vei også et hint om, at 313 burde fulgt med på radaren de også.
 2. Da står du trolig litt feil. Må kanskje endre litt på fotsilingen (vinkel mellom tåspissene og mot skive), når du bytter øye, selv om jeg ikke behøvde det. Så prøv å endre litt på stillingen din. Sjekk med gamlemetoden. Still deg opp mot skiva, ta grep, lukk øynene og løft våpnet. Peker ikke våpent på skiva, med øyet du ønske å bruke, juster vinklen. Du kan også midletidig (eller permanent) bruke lapp/skygge) på det andre øyet, for å bli mer familiær med å bruke det øyet og stillingen. At et utrent øye nå benyttes og blir noe "slitent" går seg til med øvelse. Hyggelig at resultatene kommer.
 3. Det landkrabber ikke forstår, er at bakgrunnen til tankbåten er oppyst og dekkslysene til tankbåten forsvinner litt i lys fra både kaianelgg, men også lys fra "tettstedet". Mange steder forsvinner også lanterne lysene (på båter uten dekkslys) i bakgrunnsbelysning, spessielt der det er bebyggelse oppover en skråning, i bakgrunnen for kaianlegget, eller land. Dette kan også være et problem, selv om båten er langt fra kai. Så visuell oppdagelse av en båt i mørket, med bakgrunnsbelysning er ofte vanskelig, noen ganger nesten umulig. Det er derfor de benytter radar! Og kommuniserer med hverandre! At tankbåten oppdaget fregatten, er vel ikke så vanskelig å forstå. De brukte radar! Og hadde fregatten lanternene på, så ville de også lett kunne oppdages mot en mørk bakgrunn visuellt.
 4. Mange av dem. :) Har selv 2. Men, vedkommede får ikke kjøpt noen av dem!
 5. Hva hvis en satt på uregistrerte våpen da? Det finnes da tusenvis av dem rundt i Norge. Så, det kan vel være det vedkommede søkte? :(
 6. Geco5

  Hva er dette?

  Nei, dette er nok ikke noen tang. :) Var kanskje litt feil å bruke begrepet også, på større sirkelsag blader. Blir nok vanskelig å benytte tang på så grove dimensjoner. Denne får en nok ennå bedre makt på, enn med en skiftsnøkkel. Men, det blir vel lite unøyaktig. Har sett en annen type, med mothold. Da bender en over til motholdt butter i bladet. Da blir alle tennene bendt like langt over til siden.
 7. Kan ikke tenke meg at Politiet (el. forsvaret i en rettssak) får lagt noe skyld på Solas rederi, eller mannskapet der. Men, kanskje på losen som var veldig uklar om hvem han var (og representerte) og at han var på et møtende tankskip.
 8. Er nok lett å ta feil av dekkslysa ombord på Sola og en farkost som ligger ved kai, med lastelys på. Ganske vanlig å forlate kai med dekkslysa på, for å klarere dekket så raskt som mulig før en kommer "utasjærs". Men at de ikke følger med på radar er noe annet. :( Ja - de fikk flere advarsler fra Sola og de fikk vel også en fra Vaktsentralen. Men de var vel ganske vage og lett å missforstå.
 9. Geco5

  Hva er dette?

  Mange forskjellige viggtenger her. https://www.google.no/search?q="viggtang"&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=HYYasOog0Bk8DM%3A%2CtuNBtXYKq-YruM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQBwNlg345Y7qmyCxZe4PMrGYBk3g&sa=X&ved=2ahUKEwiAyeyyp9blAhXmmIsKHRA3DuQQ9QEwA3oECAkQDA#imgrc=HYYasOog0Bk8DM:
 10. Geco5

  Hva er dette?

  Kunne vært interessant å sett bilde av den viggtanga, som er brukt på det sagbladet. :)
 11. Geco5

  Hva er dette?

  Har vigget og filt håndsager i mange år. Begynte med dette ca 1970. Arvet en viggtang etter min far, men syntes ikke den var bra på alle typer sager, spessielt på den tradisjonelle vanlig håndsaga. (Også kalt Stikksag, inntill byggevarebransjen stjal navnet og ga det til de elektriske vippesagene som kom på markedet). Dette er tanga jeg arvet. Kjøpte en ny tang 70 - 71 og det er den jeg har brukt mest. Og den også enklere og raskere å juste ønsket vigg, hvis en har andre sager, som skal ha annen vigg og tilbake til utgangspunktet grunnet en nummerert dreieskive. Men fungerer dårlig på små tenner, alla Bakksager. Det hender jeg setter opp sager fremdeles, men det er jo blitt mindre etter at jeg sluttet som tømrer og mye bra el.verktøy har vært å få kjøpt.
 12. Geco5

  Hva er dette?

  TS. Den til venstre er nok et redskap til å vigge tennene på sager/sagblad med. Undrer meg litt at den ikke er justerbar, som den seawolf la ut bilde av. Kanskje bare enn ennå eldre type. Tror også den redskapen mitt på bildet også er et redskap for vigging. Men da kanskje for blad til sirkelsager. Har sett bilder av slike redskap, men ikke slik som denne. Den jeg så hadde også mothold (delen som "peker ut av bildet" og nermest bunn av bildet), justerbar og men uten håndtak for å klemme/bende med, bare en lang arm/spak, kanskje 35 - 40 cm. Motholdet var også kort, kanskje 3 - 5 cm, men bredt. Men som jeg nevnte i første kommentar, så har det vært et utall av sager. Men om denne har vært brukt til sirkelsagblad, så tror jeg ikke den har vært beregnet på de største dimensjonene av blad. Håndtaket til å klemme med , gir relativt dårlig "Kraft x arm". Kan også ha vært brukt på andre sager, som svanser. Jeg vet ikke. Har forøvrig søkt etter egnet viggtang for sirkelsagblader, men finner det ikke. :( Så jeg har benyttert den enkle metoden med stor skiftenøkkel, for å bende tannene på sagbladet til vedkappen min. Den siste kappen ble levert med HD blad, men det fungerte som forventet dårlig på rå ved, med dim. på opp til 14 cm. Har gjort dette på en del sirkelsagblader og det fungerer greit. I alle fall - for noen ganger. Men uten noe mothold, vil aldri tennene bli bendt like mye og da ender en opp med topper som kommer i forskjellig "vidde"/bredde. Er nok ikke heldig i lengen. Så jeg basserer meg på å levere inn bladet til et firma som driver med slipng av sagblad, når dette begynner å blir dårlig.
 13. Geco5

  Hva er dette?

  Viggtang. Dette er er nok redskap for å vigge tenner, men om det var til en av de mange typene av "håndsager", eller om det var til et sagblad vet ikke jeg. Det har vært laget ganske mange forskjellig typer opp i mellom årene. Og det var et utall av forskjelige sager, helt fra små "Rotterumper" og opp til store to-hånds "svanser". En vigger (bøyer) ikke tennene etter vigging, men før! Ellers blir det viktigste på tanna skadet og det er tuppen.
 14. Du må vel være fra forsvaret. Jeg forholder meg til ,denne tråden! Jeg er ikke her hver dag 24/7, som enkelte andre. Driter i hva forsvartet, kaller sin ammo! Kan ikke si jeg leser alt tull som omhandler forsvaret heller, mye merkelig der. "Mantlede kuler" er et begrep, som har vært bruket i mange ti år. Og de er normalt med blykjærne! At du ikke vet det, er ikke mitt problem.
 15. Jeg har nevnt, at jeg ikke kjenner patronen. Så, noe forbehold tar jeg jo. Det er nevnt miljø ammo - ja. Men hva er det? Ikke vet jeg, jeg bare skyter. Kanskje jeg får sjekke patroner, jeg har byttet til meg. :) Kanskje bedre å nevne mantlede kuler og ikke bruke betegnelsen "miljøammo" Hvem i helv.. bruker slike begrep? Forsvaret bruker mye jeg ikke kjenner til, men vanlig ammo er ofte på "byttemarkedet". Så hvilket arbeidstrykk har disse "harde" 9 mm patronnene da, som IKKE tilfredstiller standard 9 mm´s arbeidstrykk? Har forsvaret igjen, gjort innkjøp av dårlige våpen? At du trekker inn andre kalibere, er urelevant. :( Vi diskuterer vel standard 9 mm patroner! Har skutt mye matlede patroner i 9 mm.Og en avdød (R.I.P) kjent skytter i Drammen (Smeden) påsto, at han hadde skutt over 100 tusen MP ammo, i sin Sig 210.Og den fungerte fremdeles tilfredstillende, uten å bytte løpe, eller andre reperasjoner. Og det var kun mp ammo. Tviler ikke på påstanden og det gjør nok ikke andre fra D.P.K, som kjente han heller.
×
×
 • Create New...