Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  1,998
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

90 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tror noen bekjente bruker Ut. no og planlegger turen der. Enkelte overfører også "ruta" tilbake til Norgeskartet. Men jeg har ikke detaljene. Bruker selv ikke mobil (den ligger hjemme, eller i bilen), bruker kart, kompass og har GPS som sikkerhet. Kan planlegge turer hjemme på pc og overføre til gps, men har ikke behov. Klarer greeit å planlegge turen hjemme, på vanlige papirkart.
 2. Geco5

  Test av haglepatroner

  Hvor har du det fra, at de med SS hadde full trangboring? Det er nok ikke mange dobbelt løpere som har vært brukt i Norge, som har har hatt full trangboring, selv på et løp.Full tranboring har vært en kurositet, både før og er det nå. (Ser nå bort nyere sjøfugl jakt). Det vanlige har vært 1/4 og 3/4 og det er det vel fremdeles, hvis det ikke benyttes choker. Husk også at for noen ti-år tilbake så ble det benyttet relativt svakre patroner, med lengde på 65 mm. Skogsfugl jegere brukte også ofte kal. 16. Gamle kal. 20 (og svake patroner) klarte jammen å felle tiur det også. :) Men grønnskolleinger nå, skal gjerne ha magnum patroner og 2 - 3 ganger så mye hagl i, som gamlegutta brukte. Holder lenge med vanlig patroner, beregnet for viltet en skal jakte på.
 3. Ser du har funnet hysene du er ute etter. Jeg hadde heller ikke noe tips der. Men jeg stusser litt, hvis det er smell du er ute etter. Smeller vel ikke mye av dette, uten mer krutt og noe i front. Blir vel som en "kruttlapp" fra gamledager. :) 6mm startpatroner i en revolver, smeller vel like mye. Du forteller så lite om formålet, så det er kanske ikke smellet du er ute etter Det vi bruker i trening av stående fuglehunder, er 9 mm startpatroner og det brukes også på jaktprøver.
 4. Geco5

  Skytetider

  Det er vel reglverket til skytterlager, som eier banen som gjelder. Og i deres tillatelse (godkjening) så det satt regler for dager og skytetider. Hvis du ikke er medlen, har du nok ikke lov til å benytte banen. :( Og er du medlem, så er det vel bare å kontakte klubben, så får du regelverket. Men det kan jo stå oppals på banen også.
 5. TS. Kan ikke se at du har svart på hvilken type die du bruker, om det er for 7 x 57R , eller 7 x 57M? Det Er flere forskjeller på hylsene, til disse to patronene. For det første så er kravepatronen en kon hylse! Det er ikke den andre, den er rettvegget Det er flere forskjeller, uten at jeg gidder å nevne alle. Og bildet (utlagt her i tråden) av 7 x 57M er så dårlig, at det er vanskelig å se forskjellene. :( Det er påpekt annen vinkel på overgangskon og det stemmer jo. Men det er forskjell på dim. ved rim, bakerst på hylsnene også. Mener også det er forskjell på lengde, frem til overganskon. Det ER mange forskjeller på disse to hylsene, uansett hvor mange og hvor betydningsfulle dem er! Og når du ikke formskyter hylsene før du lader og går rett på tilnærmet maks ladning (og noe over), er det kanskje ikke så merkelig at noe går galt. Jeg har samme våpnet og i samme kaliber. Men jeg bruker die sett for 7 x 57R. Selv om jeg aldri har skutt og ladd tusnevis av skudd til dette våpnet, har det blitt en del og jeg aldri hatt problemer. Har dog ikke ladd med 160 kule. Mitt fokus har vært på 139 gr og 150gr kuler, for vilt fra rådyr og nedover. Så har du ikke die sett for kraveversjonen, så bør du begynne der og skaffe det. :)
 6. Du har rett! Glemte at det var 10mph og ikke en mph. :(
 7. Hva var feil med oppsettet mitt da?
 8. 10 mph blir vel: 1609m/3600s = 0,4 m/s.
 9. "slemmo. Aldri godt å vite, hvis en ikke kjenner folk. Men mitt poeng, er at de tømrerene er nok her for å lese og diskutere våpen! Og ikke for å ha dette forumet, som tidfordriv 24 timer i døgnet. Da er det bedre med ingen aktivitet noen timer/dager, enn masse "utenom snakk" døgnet rundt. For da finner ikke de som er her for våpen/jakt, noe som er interessant. Og da blir vel spørsmålet, hvorfor er folk her? Er det for tidsfordriv (ja - noen trenger kanskje det, men det finnes da mange andre forum hvor en diskuterer alt mellom himmel og jord), eller for jakt- og våpen relaterte ting!
 10. Det er da folk her med allsidig bakgrunn. Og det finnes da også folk med Sentralt godkjente tømrer firmaer, her på forumet. Men de er kanskje her for å lese om, eller diskutere våpen og jakt og ting som relaterer seg til det og ikke fag. Så mest sannsynelig hadde du fått masse svar fra hoppysnekkere og ikke tømrere. Men hadde du spurt etter råd fra tømrere, så kan det jo hende du hadde fått relevante svar.
 11. Den er nok myntet på andre enn deg. Men den viser at du har lov, til å registrere deg der du bor, hvis du bor mange nok dager på stedet. Men jeg viste til avsnitt 4 og 5. Bl.a. dette, sitat: " I vurderingen av hvor en person skal anses å ha fast bopel tas det utgangspunkt i om vedkommende i Folkeregisteret er registrert som bosatt i Norge. Dersom personen mener folkeregistreringen ikke stemmer overens med faktisk fast bopel er det opp til vedkommende å dokumentere dette." Glem nå ikke Folkeregisterloven heller.
 12. Var visst feil sted å lete. :) Men sjekk her, det er et av stedene med def.: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2004-01-19-298/KAPITTEL_2#§2-1 § 2-3 og avsnitt 4 og 5.
 13. Ofte det brukes ord og begrep i en lov (og forskrift), uten at samme loven definerer ordet/begrepet. Da må en søke i Norges lover.
 14. I Norges lover. Fast adresse, er definert i lov/forskrift. I dette tilfellet finner du den nok i "Folkerigister" loven, m/forskrifter. Så, begynn der.
 15. #Gaute.j Fast bolig = er der du er registrert i Folkeregistret! Din øknomi, eller mulighet for å stemme hjemme (i egen kommune), må veies opp mot fordelene med å ha våpnene der du bor. Så, da er valget ditt. :)
×
×
 • Create New...