Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  1,945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

81 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geco5

  Jaktvåpen på scooter

  Det er jo div. "sykkelvogner", som sikkert kunne brukes. Og med en grovpartering, vil jeg da tro en får med seg reinsdyr og alt, unntatt storbukken av hjort. Folk bruker sykkelvogner til å frakte unger på sykkel tur. Andre til å frakte turutstyr også i 71 grader Nord har det vært brukt noen versjoner. (tenker ikke på versonen med et hjul). Her i området, er det en del mopedister (og andre med lett mc), som har fått koblet disse til sykklen til turer på skauen. Også Biltema har 2 versoner. Dette er en som blir brukt av flere her, for turbruk her i området. Kobles til ramme/bakhjulsnav på venstre side. https://www.biltema.no/fritid/sykler/sykkeltilbehor/sykkelvogner/sykkelvogn-2000039817 Her er en til fra samme foretning og den kan være mer aktuell for mindre dyr. https://www.biltema.no/fritid/sykler/sykkeltilbehor/sykkelvogner/sykkelhenger-2000020620 Men det finnes nok flere. Jula har også en verson, for mindre dyr. Men det er jo vogner også beregnet for 3 og 4 hjulinger som sikkert er bedre til dette bruk.
 2. Geco5

  Bichon frise som jakthund?

  Og apport av trost, eller annet småttvilt. Alle hunder kan lære å apportere, men så var det størrelsen på gapet da. Og da begrenser det seg vel.
 3. Geco5

  Går det til helvete..??

  He...he... det er nok en del vi ikke vet. Kan jo være materiell/teknisk svikt, sabotarsje (gps-signaler), m.m. Men forsvaret står da svakt, i denne fregatt saken. (motsatt i den, med kystvaktfartøyet) Men, vi kan jo diskutere det som er kjent.
 4. Geco5

  Går det til helvete..??

  Se der, dukket det opp en link til etterlyst forskrift. Denne loven har flere forskrifter og normalt går det på kappitel og paragrafer, ikke regler i lover og forskrift. Men greit. Den forskrift som nå diskuteres er " Forskrift om forebygging av sammenstøt på sjøen". Regel 44 sier her, at småbåter/lystbåter skal vike for større fartøy. Gelder vel i begge sakene. Regel 17 er nok ikke den eneste du bør se på, det er nok flere regler her som kommer inn i bildet. Bl.a. regel 44, 13, 15, m.f. Grovt sett skal mindre fartøy, vike for (betydelig) større fartøy. Innhentenede fartøy skal vike, fortrinnsvis til styrbord (for innhentet skip), men kan også vike til babord. Så jeg tviler på om det blir noe delt skyld her, angående fregatten og trolig gjelder det også kystvaktfartøyet.
 5. Geco5

  Går det til helvete..??

  Tja... fregattene skal da holde seg unna tankskip. :) Og det burde da ha alle forutsettninger for å klare.
 6. Geco5

  Går det til helvete..??

  Kanskje du kan legge ut linken, til disse reglene du viser til. :) Jeg finner dem ikke, verken i lovverk, eller forskrift.
 7. Geco5

  Uregistrert Anschutz 6mm.

  Er vel slike våpen som ble kalt for Trostehagle og kunne fåes kjøpt både i såkalt 6 mm (5,6 mm) og i 9 mm. De har tidligere fulgt regler for hagler og gjør det trolig fremdeles. Det er haglepatroner å få kjøpt. Går sikkert greit å få registret denne. Men nåværende eier må nok ta en prat med politiet om kjøp og eierskap, før en søknad kan sendes.
 8. Geco5

  Beste stål til stemjern?

  Kontakt "Metallurgen" her, han er en av dem som kan dette. Kan ikke noe om stål, er bare en bruker. :) Vet Geilo hadde bra stemhjern/huggjern i gamledager, har faktisk et liggende etter min far. Og det beste fabrikk produserte, som har vært å få kjøpt her i landet nå (noen ti-år), er vel Bacho sine huggjern. Men ikke vet jeg noe om ståltypen, heller ikke noe om produksjonsmetode. Stanly har sikkert like bra, eller bedre huggjern. Men det selges vel lite redskap fra dem her i Norge om dagen.
 9. Geco5

  Ny jaktulykke

  Du skrev: "For at skudd skal kunne gå av må det (skudd) være i kammeret og våpnet være usikkeret". Nå nevner du defekt sikring. Da har du ennå ikke forstått, at hagler med kun sikring av avtrekker, kan avfyres ved slag/støt. Som tidligere nevnt så er det hagler, som er konstruert med kun sikring av avtrekker. Da er det ikke defekt sikring, hvis skudd går av ved slag i kolben! (Ser det er en annen også som utelukker det). Faller en jeger ukontrollert (uten å være bevisst på, at han/hun kan falle på utsatte steder) og slår kolben i en stein, kan skudd gå av, med sikringen påslått opg fingeren ute av avtrekkerbøylen. (Selvfølgelig kan samme skje med defekt sikring, men det var ikke mitt poeng). Og det ER situasjoner der jegere går nærme hverandre, eller etter hverandre (kanske utfordrende terreng/bakke), da kan en skade andre jegere. En kan også klare å skyte seg selv (i et ukontrollert fall), hvis en ikke er klar over problemet.
 10. Geco5

  Knivblader og skaftemner - nettbutikk eller butikk

  Det err da mange rimelig blader å få kjøpt, i de linkene jeg ga deg. Og det finnes knivsmeder her i landet, som produserer rimelige blader. Bare søk på knivsmeder.
 11. Geco5

  Ny jaktulykke

  Nei, der tar du feil! Våpnet kan være sikret! Men da det finnes mange hagler (billige) hvor bare avtrekker er sikret, kan et slag/skump, få hanen til å falle selv om avtrekker er sikret. Så faller jegeren, mister våpnet, eller noe annet som kan forårsake slag i kolben/våpnet, så kan skudd gå av. På gode og sikre hagler, så er både avtrekker og hane sikret.
 12. Tror ikke det med øye dominans, har noen betydning i pistolskyting. (værre med hagleskyting). Så lenge en ser både frontsikte og skur tydelig (med fokus på korn), samtidig ser blinken. I mitt tilfelle (som er nevnt), så var det ikke bestandig (noen dager var det ok og andre ikke) at jeg så skur og korn tydelig. Dette er jo litt person avhengig og må utprøves/testes.
 13. Geco5

  Knivblader og skaftemner - nettbutikk eller butikk

  TS. For lær og utstyr for kniv og sliremaking, er det vel: https://www.skinnlaaven.no/produkter og http://www.jjensen.no/Jorn-Jensen-Larhandel-As-produkter som har flest produkter, også knivblader. Ellers er er det mange knivsmeder her i landet, kommer litt ann på hva og til hvilken prisklasse knivbladene skal være.
 14. Det har ikke vært pressisert noe som sitter i ramme, verken av deg eller andre! Så det orginale utrykket på "dingsen", som treffer tennhetta har nok vært noe annet enn det du påsto. Utrykket er greit det, men jeg har aldri hørt begrepet tennstempel bruk på revolvere. Kan i alle fall ikke huske det. Kanskje jeg har blitt senil, men greit det også.
 15. Orginalt begrep! Har du sett revolvere, som er 100 - 150 gamle! Hadde de tennstempel?
×