Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  2,075
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

100 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trenger jo ikke ha gått mer enn 6 skudd, for å blåse ut alle kammerene. :) Det er nok ikke antall skudd ,som har forårsaket dette. Men overtrykk! Tviler litt på at du har forårsaket dette, er nok tidligere eier. En børsemaker kan nok måle det, så du kan jo kan noen telefoner, eller noen mail. Hvis ikke noen her har tips. Du har rett i at tønna ikke er like sterk, som på Super Black Hawk. I dem har jeg skutt monsrterladninger, som jeg ikke vil anbefale til andre. He..he..
 2. Ja - da har nok kammertrykket vært for høyt! Ellers har jeg brydd med meg så mye, om flate tennhetter på Rugere, bare det ikke fyller ut hele hettelomma. Men, det har vært meg. Ikke vær bekymert for bronsebørstene og Solventen, det tåler nok løpet. En av mine tidligere revolvere (en S&W) skjøt jeg over 90 tusen skudd med og brukte regelmessig begge deler. Og da jeg solgte den, var den like pressis, men blitt noe "slerkte". :) .
 3. Kan virke som du har noen "utblåste" kammere. Vet ikke om våpnet er nytt, eller om det kan være tidligere eier som har hatt overladninger? Kan jo være at våpet ditt også gir noe høyere trykk enn lellers.. Men med utblåste kammere, bør du holde litt igjen på ladningene. Har har hatt utblåste kammere selv, men da på S&W.
 4. Jeg har også en, d.v.s. en Ruger New Modell Blackhawk i kal. 41 MG. med 4 3/4" løp. En bekjent hadde samme, med 6" løp. De har vært å få i 30 Carabine, 357 MG, 41 MG også i 45 LC. Holdt på å kjøpe en i 45 LC, men angrer ikke. :) Revolveren tåler vel mer, enn en i Black Hawk revolver i 44 MG. Har ikke ladedatane mine i nærheten, men Ladeboken til V.J., har oppgitt maks med 210 gr. kule til 20 gr N110. Og det er nok det minste jeg har brukt for samme kule. Men har brukt en god del støpe 245 gr. SWC, det er morsomt.
 5. Geco5

  Knivstål FAQ

  Ok - da har du jo noe erfaring med produsenten og produktene også. Igjen betryggende.:) Og prisen er nok fornuftig, på en kniv som kan mistes. Jeg har mistet noen små lommekniver (falt ut av bukselommene ved sofa sitting), så jeg kjøper heller ikke dyre lommekniver.
 6. Geco5

  Knivstål FAQ

  Dette er god nyheter for han som vurder denne lommekniven. :) Tror han tar sjensen, til den prisen. Synes selv den er noe stor og jeg hadde vel valgt en kniv med (for meg) kjent stål. Men, det er ikke mitt valg. Han likte kniven og så ønsket han en lommekniv som kunne åpnes med en hånd og med låsbart blad. Så, da blir det nok et kjøp. Takk igjen.
 7. Har ikke noe erfaring med Hodgdon Clays og lite erfaring med lette kuler som 125 gr. Men jeg har ladd en del 112 gr SWC (oppitt/anntatt vekt), med både R1 og N14/N310, uten at jeg merket problemene du nevner. Ingen av mine "prssise" ladninger, til div. pistoler og div.revolvere er kronografert. Bry meg også lite, om det skulle være noen få fot i diferanse mellom skuddene, når kulene sitter tilfredstillende. Var like av det, da jeg testet mye og grundig, selv om noen av mine bekjente annskaffet kronograf etterhvert. Bl.a. S. Solie (RIP). Men grunn til mine protester er sammenligningen mellom krutt som N310 og N320, de gir ubetydelig forskjell i fyllingsgrad. Opplevde heller ikke at noen av mine bekjete, som prøvde/benyttet N320/N330 klarte å få samme pressisjon i sine våpen, som jeg fikk i mine med R1 og N310. Er klar over at en 125 gr. vil normalt gi større hysevolum, enn en annen kompakt kule på 148 gr og tyngere. Men 148 gr. i 38 SP hollow base kule, blir vel omtrent det samme volum, som en 125 gr. kompakt kule. Og jeg har ikke hatt problemene der heller. Ikke engang når jeg har ladde 44 SP, og 210 gr. kuler. Blir vel ganske lite fyllingsgrad der. :) Vil bare at folk ikke skal avskrive N310, som ubrukelig grunnet fyllingsgrad. :) Så får folk bruke det de vil og teste selv, så finner de det nok ut hva som gir best pressisjon i sine egne våpen. NB! Vet ikke hvilke hastighets varriasjoner det er snakk om ved din kromografering. Og når du har kronografert, har du senket våpnet til 45 grader, før hvert skudd?
 8. Geco5

  Knivstål FAQ

  Takk for svar! Da er stålet bra. Men ut fra det du svarte Jegerlæring (den 14/1), antar at herdingen kan være kritisk på en så rimelig kniv, bare § 80 ?
 9. Geco5

  32auto

  Er det 32 ACP (7,65 mm Browning) du tenker på, så har Ladeboken fra Våpen Journalen data som kan brukes? Jeg ville gått for N310 kruttet. Det har jeg brukt. Og det er et godt pistolkrutt for vanlige ladninger, i alt fra 32 acp til 45 acp med bra resultat.
 10. Nei - men likevll en god del om å lade, for tilfredstillende pressisjon til revolver for hold på alt fra 25 m til 200 m Men kan du frembringe bedre perssisjon (på hjemmladd ammo), enn 25 mm på 25 m, så bør du forholde deg til det. :) Har aldri testet med optiske sikter og da har jeg vært fornøyd med 2" på 25m, 4" på 100m og 8" på 200m. Etter min mening er det tullete å prate om fylingsgrad, som et moment for ugjevn tenning/forbrenning, selv i ei stor svartkrutt hylse som i 38 SP, så lenge det gir pressisjon! Dette er tullete spekulasjoner jeg hørt hørt i flere ti-år. :( Overladninger kan være et moment, men for å unngå det i ei så stor hylse, så må en vel over på de mest saktebrennende magnum krutt, som igjen egner seg dårlig.
 11. Geco5

  Knivstål FAQ

  Hei! Har en forespørsel fra en i familien, angående en CRKT kniv med tilsvarende stål, som han vurerer å kjøpe. Denne gang med 8Cr13MoV stål. Prisen på § 80 er vel også en rimelig kniv, så herdingen er kanskje ikke all verden. Kniven er tenkt brukt som en vanlig lommekniv, til allsidig bruk. Men han har slirekniver, så denne blir vel ikke med på skauen. Hva kan du kort fortelle, om stålets egenskaper for tiltenkt bruk? https://www.crkt.com/hootenanny.html
 12. Ikke noe interessant å lese på slutten. Så kanskje noen som har oversikten, kan komme med en kort konklusjon! Jeg kan ikke så mye om saksgangen i Plansaker og har heller ikke noe kjennskap til saker av denne type.De nyeste dokumenterene jeg kan se, etter en "skumming" vedlagte dokumenter, er også ca ET ÅR gamle! :( Er dette det siste, som har fremkommet i saken? Jeg kan ikke se at værken MD, Fylkesmannen i Buskerud, eller FM i Viken har noe annet enn krav som medfører kostnader, men ingen avslag. Endelig avgjørelse skal vel komme fra kommunen, etter alle høringsuttalelser. Mangler det? Editt: Noe skjedde etter at jeg begynte å skrive, så jeg fikk ikke skrevet ferdig, eller rediget. Så derfor en sein redigering.
 13. Er vel ikke dårlig teori det. :) Og ikke noe uvanlig, at rypa trekker ned fra fjellet og ned i skogen og til lavlandet. Finnemarka nord for Drammen, har ofte ryper, til å med i både Bragernesåsen og Strømsøåsen. Det har vært oppservert rype på Ekeberg i Oslo. Og i lavlandet, sørover i Vestfold. Andre ganger kan rypa flokke seg og fly ti-talls av mil, til et annet område. Kan jo også nevne, at annen hønsefugel også kan fly langt (ikke bare noen få mil), trolig av samme grunn som er nevnt. Hva med Russer tiur fra Kola området, dukket opp i tusentalls ved sydenden av Femunden, for en del år tilbake? Og jeg kjenner til historier (bl.a. fra min far), om årfugl som kom i store flokker til et område i Lier kommune, som hadde knapt med årfugl. 20 - 30 fugl pr. bjørke tre.
 14. Hvis vi tenker på samme våpen, så var det startrevolver og den var ikke lovlig i Norge. Men, ble solgt i Sverige. Tønnen måtte bores/dreies opp og så inn med et 22 LR løp. Det var et tyskt merke jeg tenker på.
 15. Selv om jeg ikke poengterte det, så forutsatte jeg at det ikke blir noe totalforbud for håndtverkere og folk i næring som har bruk for redskaper, som har lengere enn 25 cm blad. Og jeg tvler på om brødknivene (og andre kjøkken kniver), som folk har hjemme blir forbudt. Det ville blitt for drastisk! Så jeg argumenteret ut hva folk kan ha bruk for til fritid (hjemme) og til annet friluftsliv. :) Når jeg nevnte at folk får argumentere for bruken av kniver med lengere blad enn 25 cm, så var det ikke nøvendigvis ovenefor meg, men til myndighetene! Jeg bestemmer da ikke, hva folk skal bruke og hva de har behov for. Men jeg har likevel merket meg (mest på internett), at det er rmange grønnskollinger som bærer på store kviver. I naturen, er de en skjeldenhet og de få jeg har truffet, er ganske grønne. (Lett å se når de fumler med redskapen). Friluftsfolk med erfaring bruker mindre og mindre kniver, etter som de blir mer erfarne i naturen. Så jeg argumenterte også litt for å få folk til å forstå, at det er mye som kan gjøre med kortere knivblad, eller kanskje andre redskaper enn store kniver, eks, en liten sag. Men det virker som det er umulig å diskutere andre løsninger, for folk som MÅ ha med sabler på tur.
×
×
 • Create New...