Jump to content

Geco5

Members
 • Content Count

  1,939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

80 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geco5

  Uregistrert Anschutz 6mm.

  Er vel slike våpen som ble kalt for Trostehagle og kunne fåes kjøpt både i såkalt 6 mm (5,6 mm) og i 9 mm. De har tidligere fulgt regler for hagler og gjør det trolig fremdeles. Det er haglepatroner å få kjøpt. Går sikkert greit å få registret denne. Men nåværende eier må nok ta en prat med politiet om kjøp og eierskap, før en søknad kan sendes.
 2. Geco5

  Beste stål til stemjern?

  Kontakt "Metallurgen" her, han er en av dem som kan dette. Kan ikke noe om stål, er bare en bruker. :) Vet Geilo hadde bra stemhjern/huggjern i gamledager, har faktisk et liggende etter min far. Og det beste fabrikk produserte, som har vært å få kjøpt her i landet nå (noen ti-år), er vel Bacho sine huggjern. Men ikke vet jeg noe om ståltypen, heller ikke noe om produksjonsmetode. Stanly har sikkert like bra, eller bedre huggjern. Men det selges vel lite redskap fra dem her i Norge om dagen.
 3. Geco5

  Ny jaktulykke

  Du skrev: "For at skudd skal kunne gå av må det (skudd) være i kammeret og våpnet være usikkeret". Nå nevner du defekt sikring. Da har du ennå ikke forstått, at hagler med kun sikring av avtrekker, kan avfyres ved slag/støt. Som tidligere nevnt så er det hagler, som er konstruert med kun sikring av avtrekker. Da er det ikke defekt sikring, hvis skudd går av ved slag i kolben! (Ser det er en annen også som utelukker det). Faller en jeger ukontrollert (uten å være bevisst på, at han/hun kan falle på utsatte steder) og slår kolben i en stein, kan skudd gå av, med sikringen påslått opg fingeren ute av avtrekkerbøylen. (Selvfølgelig kan samme skje med defekt sikring, men det var ikke mitt poeng). Og det ER situasjoner der jegere går nærme hverandre, eller etter hverandre (kanske utfordrende terreng/bakke), da kan en skade andre jegere. En kan også klare å skyte seg selv (i et ukontrollert fall), hvis en ikke er klar over problemet.
 4. Geco5

  Knivblader og skaftemner - nettbutikk eller butikk

  Det err da mange rimelig blader å få kjøpt, i de linkene jeg ga deg. Og det finnes knivsmeder her i landet, som produserer rimelige blader. Bare søk på knivsmeder.
 5. Geco5

  Ny jaktulykke

  Nei, der tar du feil! Våpnet kan være sikret! Men da det finnes mange hagler (billige) hvor bare avtrekker er sikret, kan et slag/skump, få hanen til å falle selv om avtrekker er sikret. Så faller jegeren, mister våpnet, eller noe annet som kan forårsake slag i kolben/våpnet, så kan skudd gå av. På gode og sikre hagler, så er både avtrekker og hane sikret.
 6. Tror ikke det med øye dominans, har noen betydning i pistolskyting. (værre med hagleskyting). Så lenge en ser både frontsikte og skur tydelig (med fokus på korn), samtidig ser blinken. I mitt tilfelle (som er nevnt), så var det ikke bestandig (noen dager var det ok og andre ikke) at jeg så skur og korn tydelig. Dette er jo litt person avhengig og må utprøves/testes.
 7. Geco5

  Knivblader og skaftemner - nettbutikk eller butikk

  TS. For lær og utstyr for kniv og sliremaking, er det vel: https://www.skinnlaaven.no/produkter og http://www.jjensen.no/Jorn-Jensen-Larhandel-As-produkter som har flest produkter, også knivblader. Ellers er er det mange knivsmeder her i landet, kommer litt ann på hva og til hvilken prisklasse knivbladene skal være.
 8. Det har ikke vært pressisert noe som sitter i ramme, verken av deg eller andre! Så det orginale utrykket på "dingsen", som treffer tennhetta har nok vært noe annet enn det du påsto. Utrykket er greit det, men jeg har aldri hørt begrepet tennstempel bruk på revolvere. Kan i alle fall ikke huske det. Kanskje jeg har blitt senil, men greit det også.
 9. Orginalt begrep! Har du sett revolvere, som er 100 - 150 gamle! Hadde de tennstempel?
 10. Jeg var i gjennom disse problemene, da jeg begynte som pistolskytter tidlig på 70-tallet. Forsøkte alt fra å knipe igjen venstre øyet, og benyttet klaff/lapp festet til skytterlune. Spessielle skytterbriller ble også innkjøpt, som skulle korrigere. Vurderte en løsning med farget glass, for venstre øye (mye brukt) i skytterbrillen. Men forsøkte en annen vri og det var å vri litt på hodet og sikte med venstre øye i steden. Og etter kort inntrening, fungeret det bra for meg. Og har skutt noen hundre tusen pistol - og revolver skudd på måten. Har fungert bra på alle typer pistolskyting, alt fra vanlige baneprogrammer, felt, dynamisk og metallsiluett. Kanskje mest utfordrende på liggende skyting, men det har også fungert med litt trening. Personlig så tror jeg det er mer utfordrende å knipe det ene øyet, selv om noen få benytter det. Har mer tro på lapp på lue, eller på skytterbrille, alternativt farget glass (for venstre øye) i en skytterbrille. Kan også hende en skytterbrille løser hele problemet. Eller benytte metoden, med å sikte med vesnstre øye. TS får prøve seg frem.
 11. Hvordan vet dere at dette er en ny revolver, selv om TS kun har skutt noe få hundre skudd? Har ikke sett han har nevnt at våpnet er nytt.
 12. Tja ... karnskje det. Jeg har jo heller ikke kjøpt noen revolvere, etter seint 80-tallet. Den siste jeg kjøpte var en 686, da med tennnål/tennstift festet i hanen. Men hvis det er en ny revolver, kan det jo sitte en flytende tenstift i ramma. Kanskje noe begrepsforvirring uten å går. Har aldri hørt begrepet tennstempel, brukt på revolvere. Jeg har en eldre "kittgun", med samme system. Og den er fra før 1970. Men den svake fjæra til rammemontert tennstift/tennstemple, kan de ikke ha noe særlig betydning for annslaget selv om tennål/tennstemple skulle være tørt. For mye her som virker ganske søkt for meg. Det har vært et problem med slagfjærer (bladfjær) på rustfrie S&W tidligere og da bør vel det sjekkes først. TS har funnet en løsning, med lengere skrue. Men hadde det vært min, så hadde jeg jo gått over alle bevegelige deler, polert der det var nødvening. Oljet og sjekket at alt fungerte lett, før jeg begynte å bruke våpnet. Hadde hannen berørt ramma, så hadde jeg oppdaget det (men har aldri hørt om noe slikt), samme med det såkalte tennstemplet, o.s.v.
 13. Nå tror jeg du roter fælt. Det finnes ingen tennstempel på revolvere. Returfjæra påviker selvfølgelig avtrekksvekt og retur av avtrekker, men ikke noe annet. Returfjæra stjeler ikke noe hastiget på hanen. Ærlig talt, har du noen sinne sett på mekanismen på en S&W revolver (eller andre revolvere) ?
 14. Da har du kanskje rustfri bladfjær? Hvorfor ikke bytte til en vanlig fjær, med mer spenst? Og få polert avtrekket ditt, det vill hjelpe en god del både på avtrekk og avtrekksvekt. Skyting på små "pipper" og kort skytetid, så har nok både avtrekksvekt og DA avtrekk mye å si. Men på sikt må du nok begynne med hjemmelading og benytte myke hetter, som er nevnt tidligere av flere.
 15. Vet ikke om S&W fremdeles bruker rustfrie fjærer på sine rustfrie revolvere, men de kom med det i begynnelsen. :) Og først ute var mod. 66. Jeg var en av dem som fikk kjøpt av det første partiet som kom til landet og ble solgt hos Axel Helgeland i Drammen. Og det var slik i mange år, dette skapte problemer tross trimmet (uten bytte av deler) avtrekksmekanisme. Husker ikke om det var rustfri, eller vanlig fjær på den siste rustfrie jeg kjøpte, det var en mod. 686. Og den ble solgt for mange år siden. Men problemet var kjent så jeg hadde byttet, hvis det var et problem. Da jeg ikke vet om våpnet til TS er nytt, eller om fjærproblemet er løst, ville jeg nevne dette.
×