Jump to content

Kråke- og revejakt


Jenny

Recommended Posts

Pålagt kastrering og forebygging av hjemløshet for katter kan jeg si meg 100% enig i. Problemet vil allikevel være der i en viss grad. Må innrømme at jeg har katt og liker den. Den har et fritt og godt liv,men jeg må si den var nære enden på det da den kom hjem med en hareunge her om dagen...

Jeg har dyrket friluftslivet uten børse mange ganger, men da er fiskestanga med. Er det også feil? Jeg føler det faktisk meningsløst uten børse eller fiskestang. Slik har det alltid vært siden jeg vokste opp i en jegerfamilie og stort sett har levd på viltkjøtt. Jeg forstår at det er vanskelig for utenforstående å skjønne den intense gleden og spenningen som følger jakta, man må i grunnen ha prøvd selv for kunne innse dybden i disse følelsene, bla den vedmodsblandede gleden og takknemligheten man føler ved en vellykket felling. Og ja, det er som regel med vedmod man betrakter det felte byttet som for litt siden var en levende skapning. Men bare det at jakta kan vekke slike følelser og at man fortsetter år ut og år inn, sier meg at jaktlysten er genetisk podet inn i oss og at vi utvilsomt er predatorer av natur. Mange får utløp for disse følelsene og lystene i skisporet, på fotballbanen, eller det som er vanligst hos kvinner, på shoppingsenteret. Alt blir for meg tamme grå surrogater. Slik er det bare. Jeg er nok jeger for livet. :winke1:

Link to comment
Share on other sites

Jenny skreiv. Forstår at jaktinstinktet er nedlagt i mennesker også, men de fleste styrer dette inn i annet enn jakt. Det er tross alt bare en liten del av befolkningen som er aktive jegere, resten av befolkningen klarer seg fint uten jakt.

 

Det er snart 150000 registrerte jegere i norge. Også dei bruker naturen uten att våpen og jakt spiller hovedrollen. Og resten av befolkningen tar ut sine instinkt, i andre ting. som for meg er heilt på tryne, slik er livet. Å til opplysning, så har eg til dags dato ikke skutt noe som eg ikke spiser. Men i dag tar eg turen for å se litt på kråkene her eg bur, og skal se om eg klarer å ta ut noen.

Link to comment
Share on other sites

Har stor glede av å være i naturen, men skjønner ikke hvorfor våpen og jakt behøver å være en del av naturopplevelsen. Det er fint å være i naturen bare som en besøkende, uten å etterlate annet enn fotavtrykk, og uten å ta med seg annet enn inntrykk og eventuelt bilder. Forstår at jaktinstinktet er nedlagt i mennesker også, men de fleste styrer dette inn i annet enn jakt. Det er tross alt bare en liten del av befolkningen som er aktive jegere, resten av befolkningen klarer seg fint uten å jakte.

 

Når det gjelder katter: Ja, det er et dilemma. Gjennom arbeidet i Dyrebeskyttelsen kom det inn mange hjemløse katter, og noen av dem var ikke omplasserbare. De sitter jeg igjen med i dag. Er ikke glad for det, og ville ikke gjort samme valget i dag, etter å ha sett hvordan de herjer med fugler og andre dyr. Det er jeg som er ansvarlig for dette, så indirekte har jeg tatt livet av mange dyr. Det plager meg, men det er et umulig dilemma. Kattene tar nok langt flere fugler enn de stakkars kråkene gjør, de går mest i fjæra og på jordene og finner smådyr. Det er kattene vi burde konsentrere oss om i forhold til fuglebestanden. Pålagt kastrering for å få ned antallet og samtidig forebygge hjemløshet ville være et langt bedre tiltak enn skuddpremie på kråker og rev.

"Være i naturen som en besøkende"?

Dette er så arrogant og elitistisk at jeg er sterkt provosert. Å se på naturen (som vi selv kommer fra og er en del av) på denne måten vitner om lite respekt for den.

Vi mennesker styrer IKKE naturen, vi har aldri gjort det og kommer aldri til å gjøre det heller.

Det eneste vi kan gjøre noe med i mindre grad er små områder med mindre vi bruker miljøgifter eller maskiner i stor skala...

Link to comment
Share on other sites

Hvor vil du hen med den ?

 

Skal vi slutte å mate katter nå, siden de ikke spiser opp alt de fanger ?

 

Nei pus! Blir ikke en eneste matbit her i huset før du har lært deg å spise opp det du fanger, og alle de fuglefjærene får du værsågod bare ete opp eller lage deg en fjærboa som vi kan selge på finn.no ! Burde jo være mulig å lage noen flotte smykker av alle de søte små museskallene som ligger å flyter rundt i hagen.

Vi må nytte alle ressursene og ikke sløse !

Link to comment
Share on other sites

Tru de eller ei, Katta er eit av det beste åte til rev,,,er blitt brukt i laaang tid.

Fikk eit tips om det på tidlig 70 tallet fra en gammel revejeger (fin i revebås om du klare lukta)

By Reven er flink med å ta bakgårds katter

 

Har en kamerat i danmark som oppdretter kvite mus.

Musa blir solgt levende som føde til dyrebutikker og private som har slanger lovlig etc....

Gode penger i det og seier han

 

Kansje en ny Hobby

Link to comment
Share on other sites

Har stor glede av å være i naturen, men skjønner ikke hvorfor våpen og jakt behøver å være en del av naturopplevelsen.

Vi er jo ikke kaldblodige mordere som plaffer løs på alt som rører på seg, jeg personlig som jakter elg synes at det beste med jakten er det sosiale og selve naturopplevelsen, lite som slår tida under kaffepausen når man får høre historier av de eldre jegerene fra da de var unge og om hvordan jakt var før i tiden! Og når man sitter på post hele dagen og får nyte naturen i sin helhet og kjenne på spenningen som oppstår når man vet at det er dyr i anmarsj så gir det en slags ro som jeg aldri kunnet fått på noen annen måte!

 

Du må bare akkseptere at noen søker spenning i å hoppe fra fly hengende i en stoffbit og hoppe fra bruer med en strikk hengende rundt føttene, mens andre søker spenning i å jakte og felle et dyr! og det er som nevnt i noen tidligere poster, at jakt er en del av instinktet vårt! Og ja det er noen som har lagt bort dette instinktet mens vi jegere fortsatt har det i oss! :)

Link to comment
Share on other sites

Som du har sagt selv er kråker altetende. Jeg ser mer og mer kråker overalt, for eksempel utenfor huset mitt, i båthavna og alle andre steder der det er lett å finne søppel. Hadde ikke kråkene hatt vårt søppel å spise av, hadde det vært færre av dem nettopp fordi det er vanskeligere å finne seg mat i naturen.

 

Når vi forer kråkene på søppel, noe som bidrar til økt bestand, er det ikke da vårt plikt å jakte for å holde bestanden nede?

 

Jeg ser iallefall flere postive enn negative grunner til å jakte kråke, så det gjør jeg med god samvittighet. Og det burde alle andre kråkejegere også :)

Link to comment
Share on other sites

SITTAT: så risikerer man å finne reven stående på bakbeina, med framlabbene og hodet oppi barnevogna der spedbarnet ligger å sover? hva gjør man da? Skal man bare la naturen gå sin gang ?

 

Dette har faktisk skjedd i england, var en rev som hadde bitt et barn som lå i en barnevogn, der er reven nå

enkelte steder en plage som følge av at revejakta med hund forsvant.

Link to comment
Share on other sites

Jenny har noen gode poeng, men konkluderer etter mitt syn feil.

T.d. har jeg forlengst tatt konsekvensen av balansert uttak, og med unntak av hjort rådyr og gås. Jakter jeg primært på predatorer.

En annen sak hun glemmer, er at t.d kråker ikke er kråker. Med dette menes det at hva de spiser ofte er habitatstyrt kombinert med den opplæring de fikk av sine foreldre.

 

At det nytter å ta ut predatorer vet vi, at det virker best om man klarer å holde et bra jakttrykk over tid og fordelt på så mange predatorer som mulig er også kjent.

 

Jennys konklusjon er at predator jakt ikke er noen vits i,mens min konklusjon er at flere må jakte hele året på predatorer.

Link to comment
Share on other sites

TS er salig i sin tro. Og på noen områder direkte kunnskapsløs.

Men hun har et brennende engasjement for det hun tror på. Vi kan ikke overbevise henne om at hun tar feil.

Men det er vår plikt som Naturforvaltere og jegere å ta til motmæle. Ikke bare her , men i alle de media hun og hennes likesinnede sprer sin vrang lære.

 

Og det hun påpeker skal vi følge opp. Jakt predatorer, alle typer. Og over hele landet.

Så får vi mer liv i skog og fjell. Og mer annet å jakte på. :-)

Link to comment
Share on other sites

Nå bryr jeg meg ikke så mye om at vi får mer vilt å jakte på eller ei for det lille jeg gjør, men jeg vet at for hver predator som tas ut er det mange byttedyr som får leve. Ikke minst inkludert en del individ av rødliste arter. T.d. Er Minkjakt og revejakt gode greier for alt som hekker på bakken.

 

TS lever i en verden der naturen som nevnt er noe de observerer, og eller forsøker å gi den et innhold som menneskeliggjør interaksjon mellom dyr og menneske (Så kalt "Disneyfisering", der man mellom annet feilaktig og mot bedre vitende tillegger dyr menneskelige tanker og følelser). En holdning og innstilling som ikke kan være mer feil.

 

Vi mennesker er en del av naturen (På godt og vondt), og våre handlinger er naturlige der vi høster av den eller fjerner konkurrenter i matfatet. Som en del av naturen er vi først og fremst en topp predator, med unike muligheter til å velge habitat og bytte som ingen andre dyr på jorden har. Vi er naturens beste jegere, og hjernen er vårt viktigste våpen. Å hindre eller nekte mennesker å jakte som vi er skapt til, er i prinsippet en form for tortur.

 

Å kun observere og ikke interagere med Naturen (på alle plan) er ikke naturlig, og skal egentlig medføre at en dør hurtig ut i følge naturens lover. At så ikke skjer er ett sykdomstegn som viser at samfunnet vårt på mange måter har så godt sikkerhetsnett at medlemmer av samfunnet kan tillate seg å stille seg utenfor naturens lover, og likevel overleve og ha mulighet til å formere seg. Egentlig skremmende, da aksjon og konsekvens ikke lenger blir en del av hverken det bevisste eller ubeviste hos slike mennesker. Med de følger det kan få om de får lov til å påvirke den delen av samfunnet som forholder seg til naturen på naturens premisser, man kan nok med rette diskutere om personer som stiller seg slik til naturen i det hele burde få mulighet til å påvirke samfunnet og beslutningstakere. Dette til tross for at de kan ha gode enkelt poenger og innspill å komme med.

 

Tilslutt er det viktig å huske at når det går helt galt på jakt, og vi skadeskyter o.l. og ikke får tak i viltet, så er det verste som kan skje med viltet at det får en "Naturlig" død/lidelse (Når det er sagt ligger det i vår kulturelle oppdragelse at vi skal påføre vare bytter så liten lidelse som mulig, om ikke annet så av respekt for viltet). Normalt er død ved jakt den lette veien ut for de fleste dyrearter, så som jeger har jeg verdens beste samvittighet med å ta liv. Og når det gjelder predator jakt, så vet jeg at for hver predator jeg får ekspedert over til de evige jaktmarker, er det et utall andre byttedyr som får det litt lettere, og det blir noe mer mat til resten av predatorene.

Link to comment
Share on other sites

Registerer at Jenny ved flere anledninger skriver "jeg skjønner ikke at.." Det er som jeg har erfart er det grunnleggende i diskusjoner mellom jegre og anti-jegre. For det er ikke mulig å beskrive en jaktopplevelse med en anti-jeger på samme måte som mellom jegre. Anti-jegre ser bare selve skytingen og 'mordlyst', hvorfor jeg som jeger ikke ser det slik er vanskelig å si, men fikk vel jakt og fiske inn med morsmelka :). Skjønt mamma kommer fra en anti-jeger familie, men aksepterte og respekterte at pappa kom fra en totalt mot satt kant.

 

Vinklingen med kattehold og jakt var et interessant perspektiv som jeg skal fyre i anti-jegre som prøver å degradere meg til en person med mordlyst. :lol:

 

For meg har predatorjakt rundt min eidendom her hatt som primært mål å holde, ravn, kråke og skjære (og katter) borte fra kaniner og legge tilrette for hekking av trost og andre fugler med trivelig fuglesang. Det at Jenny hevder at småfugler og kråke går så fint overens stemmer ikke med mine observasjoner. Når kråkeungene lander i småskogen bak huset og starter sin hese dinosaurlyder blir det helt stilt på resten av fuglene. Etter at 17 hmr'n har gjort det nødvendige går det en kort stund så er småskogen fylt med livlig fuglesang igjen.

 

Kråke og rev har sin plass i faunaen og vi jegre vil aldri greie å utrydde den med vanlig rekreasjonsjakt. Mitt synspunkt at vi mennesker må se oss som en del av naturen og med det ta konsekvensen at vi legger tilrette for foring av predatorer som kråke, ravn, rev og skjære ved at vi etterlater oss mat i naturen. Det kan være i form av turmat vi kaster, kraftfor husdyr og ikke minst søppeldeponier. Dette skaper en ubalanse som bør/må justere med å beskatte disse.

 

Jenny, du er sikkert et godt menneske med gode intensjoner men du skyter skivebom når her du kritiserer seriøse jegre her på kammeret.no. Tror ikke du finner en større samling mennesker som er mer opptatt av dyrevelferd enn oss. Vi har bare en annet syn på hvordan det skal foregå. Forsett din kamp for dyrevelferd, men ikke bland human jakt inn i dette. Hvis jeg får lov til å 'skyte' tilbake, så vil jeg si at omplassering og vedlikehold av skadede dyr er missforstått dyrevern i svært mange tilfeller. Hvor man setter sine egne prinspipper om avliving av dyr framfor velferden til dyrene. Her har jeg førstehand kjentskap i forhold til katter, hunder, rotter og rev, i tillegg til en rekke tilfeller via media.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Å diskutere med en persom som Jenny kommer du ingen vei med. Hon tror kun på de ordene som kommer ut av hon egen kjekt. Eg lager meg heller en kopp kaffe åpner ytterdøren ser en fin gråstein og setter meg ned å diskuterer da kommer eg like lagt som å diskutere med en anti jeger.

Link to comment
Share on other sites

Tar heller første innlegget i denne tråden som en oppfordring til og jakte mer predatorer, snur man på innlegget hennes gir hun jo bare løsningen på hvordan vi kan fremme rypa og skogsfuglens osv. odds for å vokse opp og skape en god bestand.

 

Hun har bare bekreftet at det må jaktes mer og fler predatorer ikke bare rev og kråke men hele pakka..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...