Jump to content

goosehuntarn

Members
  • Posts

    193
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

goosehuntarn's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

9

Reputation

  1. Blir spennende å prøve 243, blir en bergara b14 sporter. Lit ventetid før jeg får rifla , får lese mer om fugleladninger i kalibret mens jeg venter. Til reven blir det nok v max, blir muligens sprengt rev kanksje men lite å få for pelsen uansett.
  2. Gjikk imot 6.5 strømmen så blir 243 win. Mest fordi jeg er nyskjerig på nytt kaliber, kapper løp til 50 cm å setter på en svemko nano. Kunne kappet mer men da mister demperen effekt. Spent på hastigheten med 50 cm løp, den lapua fmjn står oppgitt med 880 m/s men det er nok i 60 cm løp.
  3. Hei, har en sauer 100 fieldshot som jeg nå har rusan picatiny skine og warne maxima ringer på. Vurderer sterkt å bytte til en lettere montasje, så lurte på om noen har erfaring med talley one piece ? Er vell remington 700 som passer på sauer 100 ?
  4. Har jo langholdsrifla i 6.5x55 som jeg kan bruke på rådyr, når jeg tenker meg om blir det ikke mye gåing ved rådyrjakta. Så bruksområde kan egentlig kortes ned til fugl og rev.
  5. Bruksområde i tilegg til fugl blir rådyr og rev. Får gruble litt på kalibervalg.
  6. 6xc kunne også vært aktuelt men felles for den å de du nevner er lite rifler å lite ferdig ammo. Mest aktuel pr nå er nok 243 win.
  7. Har vurdert sterkt en lett 6.5 ja , men så er det med at det er gøy å prøve nytt kaliber å.
  8. Ser den 90grain lapuaen er oppgit med 880 m/s. Med lit kort løp kan den kanskje senkes ned mot 820 m/s . Jaktmatch går med 900 m/s. I 223 holder lapuaen oppimot 1000 m/s ser jeg, det blir ihværtfall alt for høyt.
  9. Har sett litt på tilgjengelig fabrikk fmj i 243 , ser det fins Norma jaktcmatch 95grain 6,2g og Lapua 90grain 5,8gr. Kanskje lapuan som er mest aktuel om jeg går for 243, så er det det med løpslengede kanskje det er lurt med kortere løp for å få ned farten , det vil jo også gjelde ved 223 kanksje . Vet ikke hvor mye et kort løp vil utgjøre på farten
  10. Hei , lurer på om det er noen som har erfaring med dette kaliberet til fuglejakt dvs Gås , rype og toppjakt ? Har 17hmr som jeg tenker å selge til fordel for noe som tåler en del vind, har langholdsrifle i 6.5x55 men blir tung å bære med seg . 223 er vel billig men trening tar jeg med 6.5 så om 243 en er bedre med tanke på vind så tar jeg heller det.
  11. Vill sikkert ta ei stund før den blir å få tak i her i landet vill jeg tro. Men er vist ganske hot i usa , hornady lader ammo i kaliberet. https://youtu.be/kOHJQ_bpSwg?si=5DvmkQCjfeC4dO3l
  12. https://youtube.com/shorts/V3hk_p0QETs?si=KeBWTaCN1Kyz3iYV Dette kaliberet ser spennende ut , fin til rev, rådyr og langholdsskyting. Spørsmålet er om den blir tilgjengelig her i landet. Fikk ihværtfall lyst på en
  13. Til tiur og vinterjakt på rype kan winchester xtended range hd anbefalles , 10 % tyngre en bly så kan fint bruke hagl nr 6 til allt . Noen få butikker som selger denne uten at jeg skal nevne navn
  14. Den una tungsten ser spennende ut . Ser ut til å ha mye bedre forladning en Ammox. Har lest at folk har fått riper i løpet av Ammox. Har prøvd noen få av de i 2.5mm uten å fått riper . Men skeptisk til å prøve mer av den sorten. Den tungsten patronen jeg er mest fornøyd med hitil er Winchester xtended range . Men tss er nok i en egen liga , håper det blir bedre tilgjengelighet til høsten .
  15. Håper noen tar inn disse til høsten, må være knall på Rådyr og rev .
×
×
  • Create New...