Jump to content

Bjørner

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About Bjørner

  • Birthday 08/21/1980

Bjørner's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har denne på ønskelista http://brunst.mystore3.no/products/tebelysning
  2. Angående 17hmr så har jeg opplevd knall og fall på ungrev. Og hvor skuddet går inn litt på skrå slik at det får lengt mulig bane gjennom vitale deler. Tenker også at sjokkeffekten ett større kaliber har en del å si. Bruker gamepoint istedet for vmax pga at jeg bruker rifla til harejakt. Har også sett uttalelser på at 17 hmr vmax, ikke får tiltrekkelig inntregning ved treff i bog/bein. 17 rem har vesentlig raskere kule enn 17 hmr 1250 ms mot 750 ms. Så 17 rem er noe friskere @Generalfeld, anbefaler å komme med egen erfaringer og ikke kalle andres erfaringer for tullete. Ikke veldig tillitsvekkende. Godt jakt!
  3. Fikk skutt en ny fin han rev på åta i uka som gikk. Datt med ei CCI Gamepoint 17hmr kule. Utras på ca 20meter. 6. Reven så langt, ikke helt fornøyd med 17hmr på reven. For lite 'knall og fall' effekt for lin del. Har lagt avfall fra elgslakt, det er pop.
  4. 5kg tispe skutt med 17hmr CCI Gamepoint på 50 meter. Traff litt bak bogen så den gikk 5 meter før den datt. Kom inn på åte ca 04.30. Forer med spon og skit fra kaninbur, matavfal og hundefor.
  5. Denne tråden er nok av interesse: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=11926 Lykke til med knivproduksjon
  6. Har CZ 455 med kappetløp (17hmr og 22LR) og demper, kikkerten er en Nikon Prostaff 3-9x40 Rimfire kikkert. Den er paralellaksejustert for 50 yards. http://www.nikonsportoptics.com/en/Nikon-Products/Riflescopes/6725/PROSTAFF-3-9x40-Rimfire-Matte-BDC-150.html En kombinasjon som anbefales Både til kråke og 'plinkning'. Kunne tenkt meg å hatt en kikkert med 3-12 eller 3-16 forstørrelse.
  7. Syns denne så spennende ut: http://www.ebay.co.uk/itm/RED-FILTER-for-REMOTE-CONTROL-LAMPING-SPOT-SMART-LIGHT-FOXING-CLIP-IN-/200848931341?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&hash=item2ec3877a0d http://www.ebay.co.uk/itm/REMOTE-CONTROL-LAMP-SPOT-LIGHT-foxing-lamping-shooting-/201044600423?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&hash=item2ecf312667 Gjorde et søk på ebay i england på 'foxing'. Går på 12 volt så lett å sett på åtebye eller fra utbod etc uten strøm..
  8. Registerer at Jenny ved flere anledninger skriver "jeg skjønner ikke at.." Det er som jeg har erfart er det grunnleggende i diskusjoner mellom jegre og anti-jegre. For det er ikke mulig å beskrive en jaktopplevelse med en anti-jeger på samme måte som mellom jegre. Anti-jegre ser bare selve skytingen og 'mordlyst', hvorfor jeg som jeger ikke ser det slik er vanskelig å si, men fikk vel jakt og fiske inn med morsmelka . Skjønt mamma kommer fra en anti-jeger familie, men aksepterte og respekterte at pappa kom fra en totalt mot satt kant. Vinklingen med kattehold og jakt var et interessant perspektiv som jeg skal fyre i anti-jegre som prøver å degradere meg til en person med mordlyst. For meg har predatorjakt rundt min eidendom her hatt som primært mål å holde, ravn, kråke og skjære (og katter) borte fra kaniner og legge tilrette for hekking av trost og andre fugler med trivelig fuglesang. Det at Jenny hevder at småfugler og kråke går så fint overens stemmer ikke med mine observasjoner. Når kråkeungene lander i småskogen bak huset og starter sin hese dinosaurlyder blir det helt stilt på resten av fuglene. Etter at 17 hmr'n har gjort det nødvendige går det en kort stund så er småskogen fylt med livlig fuglesang igjen. Kråke og rev har sin plass i faunaen og vi jegre vil aldri greie å utrydde den med vanlig rekreasjonsjakt. Mitt synspunkt at vi mennesker må se oss som en del av naturen og med det ta konsekvensen at vi legger tilrette for foring av predatorer som kråke, ravn, rev og skjære ved at vi etterlater oss mat i naturen. Det kan være i form av turmat vi kaster, kraftfor husdyr og ikke minst søppeldeponier. Dette skaper en ubalanse som bør/må justere med å beskatte disse. Jenny, du er sikkert et godt menneske med gode intensjoner men du skyter skivebom når her du kritiserer seriøse jegre her på kammeret.no. Tror ikke du finner en større samling mennesker som er mer opptatt av dyrevelferd enn oss. Vi har bare en annet syn på hvordan det skal foregå. Forsett din kamp for dyrevelferd, men ikke bland human jakt inn i dette. Hvis jeg får lov til å 'skyte' tilbake, så vil jeg si at omplassering og vedlikehold av skadede dyr er missforstått dyrevern i svært mange tilfeller. Hvor man setter sine egne prinspipper om avliving av dyr framfor velferden til dyrene. Her har jeg førstehand kjentskap i forhold til katter, hunder, rotter og rev, i tillegg til en rekke tilfeller via media.
  9. Interessant dette med utsetting av hare. Var hare her før, for men ble borte pga harepest på 50 tallet. Av det som jeg har lest inkludert denne tråden er dødeligheten ganske så høy. Her er en interessant rapport fra Sverige 2005: http://www.harejakt.com/18758580
  10. Har et Nikon Rimfire 3-9 x 40 som jeg har på min CZ 455 17hmr og .22. Har ingen stor erfaring med kikkertsikter, men syns det funker fint for meg. Har skutt både kråke og hare
  11. Melder meg inn i klubben her med ei ny CZ 455 American .22LR/.17 hmr Kikkert: Nikon ProStaff 3-9x40 Rimfire med BDC retikkel. Demper: Hogan 22 wmr . 2-fot: Caldwell Shooting bipod. Løp: .17 hmr og .22LR begge gjenget for Hogan demperen. Har ikke fått testet den enda, men skal kjøpe skudd i dag.
×
×
  • Create New...