Jump to content

Hvilken rifle startet du med og hva har du nå?


Propell

Recommended Posts

Det hele for min del begynte med en BRNO 22lr. som min far hadde når han var liten, den har jeg forsåvidt enda, men jeg syns det er litt morro og gjøre noe med de børsene man har. så jeg har kappet løpet til minste lovlige, satt på en 223 demper av typen sonic 45. Og en kikkert med litt tårn og annet snaks.

 

Samme er det med den Rifla jeg kjøpte meg, en Tikka T3 i 6,5x55, der har jeg forløpig ikke gjort mer enn å sette på en zeiss og demper, men planene framover er ny pipe og stokk. Bare så synd at lommeboka aldri helt fyller seg opp etter div våpen oppgraderinger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er faktisk rimelig sikker på at min første egne rifle var en US carabin (underwood) tett fulgt av en M98kf1 og så en HK91...

Den Mævsern har jeg enda no i dødens mauser fasong :D

Blitt en del Ar 15 varinater, noen kalashnikov varianter, noe .22 rifler, en del leveraction rifler, enkeltskuddrifler og sånne etter vært.

Hm... nå begynte jeg å lure på hvor mange rifler jeg engetlig har... :?

Link to comment
Share on other sites

Min første var en Marlin 94 i .357mag.... Hvorfor solgte jeg den? :roll:

 

Nå har jeg en del andre..... Men jaktet sist med en remington seven i .308...

Og mine nyeste kjøp er en Krag karabin og en palmetto replika av en 1855 roots revolving carabin i .44.. Som har en hel del morro faktor ved seg....

Link to comment
Share on other sites

Min første sentertente ble en T3 SV i 223r. Men så viste det seg at jeg egentlig hadde blitt litt alergisk mot plast, og ikke minst ett langt og svinetungt løp (og tungt sikte). Denne ble så solgt for å finansiere noe mer fornuftigt, en Schultz&Larsen Victory med KKC stokk i 308w, 6,5x55, og 22-250 (med billig Fontaine 4-12x50 på, siden den nå engang var i hus). Fantastisk våpen, med en sluttstykkegange verdig en god krag.

Siste tilskudd var en hendig liten plastsak (Savage Stevens 200) i 223r, må ha noe lett og hendig for hånden når 308w løpet står på helt til jul. Desuten er dette leke børsa, skal få ny stokk, nytt avtrekk og muligens ett par tre løp etc. med tiden. Om den ikke blir byttet i noe bedre i samme kaliber. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Da det skulle handles rifle den gang for litt over tjue år siden, gikk turen til Aaserud i Drammen. I brukthyllene stod mye rart av svenskemausere den gangen. Jeg visste bare at sidemontasje, det ville jeg ikke ha, og helst ikke 6,5mm. Så da jeg fant en Stiga med borrhull på toppen, ble det handel. Jernet var praktisk nok kamret i 30-06, det talte også til fordel, og det var montert sidesikring. Jeg spurte selgeren om ikke hullene til kikkertbasene var litt vel skjeve, men han smilte og sa at vi skrur bare kikkerten godt fast, så går det fint. Jeg lærte litt av det. Med Simmons variabel kikkert i ditto montasjer gikk turen hjemover, og skytingen begynte. Først knakk retikkelet. Ny kikkert på garantien. Denne kikkerten var det ei flue i røret på. Ny kikkert på garanti igjen, denne gangen ville jeg ikke ha noe billig rask, en ordentlig Bushnell ble det. På den løsnet en linse inni. Denne gangen tok jeg tilgodelapp.

 

Så ble det sveising av gamle hull og borring av nye, skinnemontasje og enda en ny kikkert, en flott Nikko Sterling med gule linser. Den holdt, og var dertil så kort at det ble plass til et baksikte i svalehalesporet, som hadde vært tomt ved innkjøpet. Ironisk nok, etter alt kikkertstyret, falt min første hjort over de åpne siktene...

 

Flere har vissnok hatt dårlige erfaringer med svenskemausere i 30-06, da det må tas ut mye gods bak nedre låseklakk for å få nok lengde. Selv hadde jeg ingen problemer, men stokken var lav og hevarmen høy, med behov for høye ringer. Det ville ha kostet å få rifla tilpasset min smak, som innebærer høy, rett kolbe og lavt montert kikkert. Så jernet ble annonsert i gode gamle VJ og solgt.

 

I senere år har jeg brukt mest en Winchester M70, som er sånn folk egentlig vil ha mauserne sine når de har brukt masse penger på dem.

Link to comment
Share on other sites

Startet med Mauser 98 stemplet fly på kassa, 30-06 i 2007

 

Nå bruker jeg den samme Mausern på elg ,rådyr og villsvin. Den går godt, er alltid en god jaktkammerat.

Har blitt litt mer i skapet, Tikka 6,5x55, Sauer shul 12kal (og 16 kal kona) Miroku 12kal, Winchester 30-06 (kona)

Husquarna 1900 9,3x62 og en Brno salong.

 

Men Mausern er den som går absolutt mest hvert år. Ett kjempegodt våpen til en billig penge og godt nok til både fersk, moden og overmoden jeger.

Link to comment
Share on other sites

Anschutz 525 var første salong, første "skikkelige" rifle var ei Marlin 1894 i 44 Mag som jeg kjøpte mot slutten av 80 tallet - etter det har det blitt mye Remington, var ganske Remington fanboy under mitt alter ego på gamle Sluttstykket ;-) Fremdeles glad i Remington, men har hatt en del annet også.

Nå har jeg faktisk "bare" ei M98, samt ei Marlin 60 .22 av rifler. M98'en er riktignok litt over en standard HV Mauser da, den er bygget av Ragnar Hansen på ei ubrukt '38 Oberndorf kasse, flutet 66cm LW løp, Hansen tommelhull laminatstokk, Recknagel avtrekk, Recknagel montasje, Speedlock. Den er så klart i 8x57is!

Link to comment
Share on other sites

Startet med en tikka t3, i kaliber 308 win. Med en dårlig tasco kikkert på.. ble etterhvert kappet løp og satt på en Hausken standard demper.. og en leupold vx-r 4-12x50. Kikkerten står nå på den rifla jeg har nå som er ei browning x-bolt composite i kaliber 300 win mag. Og selfølgelig med en Hausken demper i enden

Link to comment
Share on other sites

Jeg kom i dårlig selskap da jeg flyttet på hybel for å gå VK2 på videregående oppe i Valdres, så da var veien kort til en Kongsberg Lakelander classic i 243Win. På den tiden virket elgjakt ganske fjærnt, mens bukkjakt var mer tilgjengelig. Siden har det gått i overkant slag i slag, med mye inn og lite ut. Har hatt mange merker innomhus, men jeg merker at jeg har blitt mer og mer nostalgisk med åra. Har nå veldig sansen for klassiske rifler kamret for gamle patroner. Lakelanderen har jeg fremdeles, men den har fått en aldri så liten facelift i form av ny kort pipe i 308, med demper. Brukes til det meste av jakt, men har også litt annet å velge i.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...