Jump to content

Hollako

Members
 • Posts

  709
 • Joined

 • Last visited

About Hollako

 • Birthday 11/08/1967

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hollako's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

 1. Ikke inne her hver uke nei Ja, det kan bli et utfordrende mål hvis jeg monterer noe slikt på E-Revo 2.0 og setter inn 6s Lipo.
 2. Jeg leser det som et forsøk på satire som er så dårlig at desken i VG burde sendt det i retur, eller bare slettet det uten videre forklaring.
 3. Jeg er med på begge stevner. 6,5x55 uten fiksfakserier på tuten. Benk, tror jeg.
 4. Hei Tommy! Bytter klasse til F/TR. 308 win. Ikke brems, ikke demper.
 5. Hollako

  Kjøpe pistol.

  Det varierer fra distrikt til distrikt, har jeg forstått. Dette er jo et skjema som samler din "egenerklæring" og klubbens bekreftelse på ett skjema. Andre steder gjøres det kanskje på andre måter.
 6. Hollako

  Kjøpe pistol.

  Det kan for eksempel være et slikt et: http://www.kgpk.no/wp-content/uploads/2016/12/vedlegg_vaapensoknad.pdf Kjekke greier. Gjør man som det står på skjemaet og ellers alt er i orden, bør søknaden gå gjennom uten plunder og heft. Edit: Beklager rotet, er ikke kjent med redigering i nytt forum....
 7. MRP2 har gått ut av sortimentet, og Norma 217 har kommet inn. 217 ligner MRP2, men de er ikke helt like. Har ingen ladetabeller tilgjengelig.
 8. Jeg synes i grunn ikke det er særlig ille her, men siden det stilles et direkte spørsmål på hvordan jeg vil ha det her inne, så skal jeg komme med noen få punkter. 1) Vær hyggelig. Å henvise til søkefunksjonen, og bare det, er kanskje ikke feil, men det er ikke så hyggelig å bli møtt med heller. Men om man absolutt synes man må si det, ville det bidratt til trivselen om man fex. gjorde et enkelt søk selv og posta ei lenke til et søkeresultat. Det koster ikke mange sekundene, og er veldig mye hyggeligere. 2) Rettskrivning er viktig. Ikke fordi man ikke forstår hva som blir skrevet, men fordi punkt 1 blir nokså meningsløst. Det er fex. 477 treff på "halge", og 130 treff på "rilfe". Ikke mange søker på det. Hvor mange ulike måter Schultz & Larsen, Anschütz og unbrako skrives på tør jeg ikke tenke på. Dysleksi er greit, latskap ikke. Hvis moderator har tid, hadde jeg gjerne sett at de rydda opp i feilskriving, særskriving og annet i emnefeltet som gjør det vanskelig å søke etter innlegg. 3) Unngå lemfeldig omgang med fakta. I diskusjonene er det bra med meninger, men når man omgås fakta bør man vite hva man prater om. Folk søker og finner, og hvis man skulle finne ut at vektgrensa for å bolte fast våpenskap fortsatt er 300 kilo og at Krag fortsatt er forbudt til jakt, så er det to nokså uskyldige faktafeil som i verste fall fører til ødelagte vegger og manglende kos med ei morsom børse. Sokrates hadde et poeng: "Vis er den som vet hva han ikke vet". 4) Begrunn svaret. På spørsmål om hvorvidt en CZ SP-01 Shadow er et greit begynnervåpen, er "Nei" som svar til nokså lite verdt. Spander på en setning om hvorfor. Tror jeg stopper der
 9. Kun en deltaker så langt ja. Jeg får vel melde meg for å utløse skredet 6.5x55 m/brems, liggende på bakken.
 10. Hollako

  Jaktbil

  Jeg har fundert litt på stevne- og jaktbil, og kunne godt tenkt meg å finne ut om MB Geländewagen med ambulansekasse på hadde vært noe. 220V-anlegg, belysning, køye®, varmesystem, skapplass og spylbart rom høres jo kjekt ut. På minussiden er vel estetikk, forbruk og kjørekomfort.
 11. I denne tråden er det mye kompetanse: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=35&t=11677 Moro når folk deler hobbyene sine Skal jaggu meg lese den tråden når jeg kommer fra jobb!
 12. Ikke akkurat rypedrikketips, men til storvilt med fløtebasert saus - både hjort og elg, har GGG (=Gutteklubbens GourmetGruppe) høstet godord og fine tilbakemeldinger ved servering av en fyldig Ripasso, for eksempel denne.
 13. Tja, selv har jeg to .22LR-rifler som innimellom benyttes på 15m. En CZ452 er utstyrt med en Vortex Crossfire 4-16x50 med parallaksejustering ned til 7,5 yds, og en Valmet M22 med en Weaver T-36. Den siste har jeg foreløpig skutt lite med. CZ'en er ei "allround" salongrifle til ymse bruk, mens Valmeten er en reinspikka BR50-rigg. Ingen av siktene er vel Top notch, men til skyting i dagslys og på bane duger de i massevis. Crossfire'n koster 2600 kroner på Jaktfall. T-36'en anbefaler jeg ikke til annet enn dedikert banebruk. Jeg har ikke prøvd så mye forskjellig, så klare anbefalinger har jeg ikke. Stempel-luffer er kjent for å være harde med kikkertsikter pga betydelig rekylimpuls, og krever sikter som er beregnet til dette. Men det er vel ikke tema på CO2-drevne. Picatinny er lettvint
 14. Jeg skal ikke påberope meg å ha skutt mye luft, men kuletype og kulevekt kan ha noe å si. Prøv noen kvalitetsmerker. En ting jeg kan si noe om, er betydningen av å ha parallaksejustering ved skyting på korte hold. Og jo kortere holdet er, jo viktigere er det. Teoretisk kan man bedrive vellykket skyting på korte hold uten parallaksejustering ved å holde pupillen midt i siktets kjernelinje. I praksis ikke. Jeg snakker av erfaring.
×
×
 • Create New...