Jump to content

gebirgsjager

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gebirgsjager's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. gebirgsjager

    HK45

    Har kjøpt og testet Hekler & koch HK45 Om det er av interesse kan jeg skrive en gjennomgang av denne.
  2. Beklager...dårlig svar av meg sist. Jo fikk tilbud om at jeg skulle komme innom så skulle vi se på hva vi ble enig om. Han kunne og legge ut det mellomlegget fra 19..til 10. Men skulle komme innom så vi begge har 100% fornøyd
  3. Tusen takk for alle svar. Ved hjelp av denne tråden og en service innstilt forhandler fikk jeg hevet kjøpet Da blir det nytt sikte. Skal stå på en 6,5 tikka sportster i GRS stokk....til bruk på alt vilt fra fuggel til elg. Så får vi se hva valget blir på ny kikkert
  4. Hei! Kjøpte et kikkertsikte på den lokale sportsforetninga da dette skulle være et meget bra sikte...men stusset litt i etterkant på prisen av dette..betalte 19.290,-. U. Lys og montasje. Men finner svært lite info om siktet på nett, eller samme sikte til salgs. Er dette en grei pris for et slikt sikte?
  5. Svaret på det er i henhold til norsk lov...så ja.
  6. Angående varselskudd så er det faktisk "lovmessig" det samme om skuddet satt i personen eller i luften. Begge går under selvforsvar og med like kriterier for avlagt ild. Men selvsagt er et ikke dødelig skudd bedre for alle parter i et slikt tilfelle. Angående denne saken er det vell mye info/inntrykk som skal prosesseres av tjenestemannen og dermed blir/må det gjøres raske valg..som kun trening og atter trening kan muliggjøre 100% tilfredse avgjørelser. Husk at vi alle tolker og handler ulikt.
  7. Holder på fortiden med utdannelse til politi (første året) og er vervet i HV. Er fullt lovlig å ha HK416 hjemme, så lenge man bruker den til trening/Konkuranser. Og kan ikke se annet en kunn positive fordeler med dette. Da det gir bedre skyttere og ikke minst det er med å ivareta skyttersporten som har vært en stor del av Norge i mange år. Når det gjelder politi, her for en stund siden kom det lokale politiet for å trene med sine tjenestevåpen, det var både litt komisk og litt skremmende å se slik håntering og mangel på trening de hadde.. Tror problemet her er mer sammensatt en bare økonomiske grunner.
  8. Hei Er helt fersk i faget og har aldrig ladet noe ammo selv. Så lurte på om noen her kunne forklare litt hva jeg trenger for å lade selv, og hvilke metoder dere bruker, sikkerhet (se opp for), og annet nyttig info.
  9. Startet med en IJ 43 hagle som 14 åring (21 nå), som jeg arvet fra min onkel. Da jeg ikke passet denne gikk jeg over til en O/u Lanber i 12,70. Og den bruker jeg enda:) I rifler kjøpte jeg meg en krag, tikka m65 og en g33/40. Til elgjakt går det i G33/40 og m65.
  10. gebirgsjager

    AR til jakt

    Må sei meg totalt enig med "Kenny" 16 åringer hører hjemme framfor PC`en. Putte en HA i fingrene på en så ung jypling vill vært direkte livsfarlig... Nokk ironi Kjenner til flere anledninger der de under 18 har deltatt på jakt, har aldrig opplevd noe farlig med det. Derimot mange eppisoder med eldre "Proffesjonelle" som kan jakt inn og ut (tror det selv i vertfall). Er 21 år selv, å er veldig ung til å være storvilt jæger generelt sett. Da gjennomsnittsalderen for dette er 40+.. Men har aldri opplevd at noen har kommentert bruk av HA våpen som "aldersbestemt" våpen. Eller et våpen som mer eller mindre farlig..Det er person bak våpnet som bestemmer utslaget. Jobber nå i Forsvaret, der jevngamle bruker HK416 til vanlig..Har heller ikke her vært borti uvettig bruk. Hva skyldes dette? Jo, det blir gitt opplæring, det er regler og ikke minst majoriteten av soldatene har "Folkeskikk" nokk til å skjønne hva man skal og ikke skal bruke dette til. Er ikke sjeldent under natoøvelsene at flere personer i køen på Statoil eller Coop`en står med HK og Glock. Har aldrig vært noen som har vært støtt av dette..Ingen avis innlegg, nyhetsendinge osv. (Vel å merke så langt det lar seg gjøre fjernes HK&Glock før man går inn) Kan på slutten hive inn en brannbombe. Er AR våpen farligere i bruk enn en mini 14? Er det trygere i feil ende på HV-mauser enn i enden på et AR våpen?
  11. Har et inntrykk av at uannsett hva folk bruker til å drepe andre med. Så vill et forbud bare bety at en annen metode vill bli brukt. Tror rett å slett samfunne må se dypere på enkelte milijøer å starte fra grunn av. Ser mye ligger rundt samfunnsproblem som narkotika for å ta et eksempel, på dagens ungdomskoler er det lite innsikt/læring om dette som kommer ut. Kan noe slikt være med på fjærne narkotika, kan dette lindre ringvirkningene..?
  12. Takk for alle svar:) Men ser at jeg får en utfordring når det gjelder å bygge rifla da jeg ikke har så mye utstyr eller erfaring. Børsemaker er sjelden vare her, over 2 timer med kjøring hvær vei for å levere. Så ferdig rifler er å fåretrekke om ikke det er veldig enkelt å fikse dette selv..(bare bedding og montering) Men etter å ha lest utalje poster her på forumet om handlende dette temaet.. Blir jeg veldig usikker.. Men ser sauer 202 dukker opp ofte.. Hvordan er denne i forhold til Tikka tactical, ba 110 Har ingen butikker som selger annet en t3 og div salong rifler i nærheten. så er vansklig å prøve å se hva godfølelsen sier. Er utdannet i forsvaret derfor jeg mener vekt ikke spiller noen rolle..da jeg er vant til tung last å lang vei. primær bruk jakt blir elg,sel og rev. Er enda veldig usikker på kalibervalg.. Håper dette gir litt mer klarhet i spørsmålet mitt..
  13. Hei! Har sjekket rundt her på forumet men finner ikke noe svar på dette. Hvilken rifle er å foretrekke for bruk på langhold og jakt (presisjon,mekanisme,magasin,stokk og ekstrautstyr)? For meg er vekt ikke så nøye. men legger mye vekt på presisjon og kvalitet. Pris er ikke nøye. Stor takk om noen tar seg tid å "Anmelde" si egen rifle/rigg. På forhånd takk
  14. Høres veldig interesant ut Er det mulig å delta uten en rigg? Har tenkt å kjøpe rigg ettervert men er så usikker på hva som duger..
×
×
  • Create New...