Jump to content

JIH1981

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JIH1981

  1. Startet med Mauser 98 stemplet fly på kassa, 30-06 i 2007 Nå bruker jeg den samme Mausern på elg ,rådyr og villsvin. Den går godt, er alltid en god jaktkammerat. Har blitt litt mer i skapet, Tikka 6,5x55, Sauer shul 12kal (og 16 kal kona) Miroku 12kal, Winchester 30-06 (kona) Husquarna 1900 9,3x62 og en Brno salong. Men Mausern er den som går absolutt mest hvert år. Ett kjempegodt våpen til en billig penge og godt nok til både fersk, moden og overmoden jeger.
  2. JIH1981

    Frysing av kantarell

    Dette gjøres enkelt om man vil. Gå på sopptur, plukk kantarell, drikk 2 stk Underberger når du blir litt sliten, gjerne på en behagelig stein, gå hjem og børst soppen, drikk litt vin, mens du børster sett over en kjele med vann og kok opp med litt salt, (kan droppes) hiv i soppen, la stå i 5 min, ta ut sopp, legg på avispapir. Frys ned kald sopp i riktige mengder i poser. Når du er ferdig kan det drikkes en god øl på badet mens du dusjer, før du legger deg!
  3. De som er fornøyd med 270 Win vil nok stemme for det, de som liker 6,5 x 55 stemmer nok for det. Jeg har 6,5 x 55 og stemmer for det..... Kula som forlater løpet spiller nok mest inn her. jeg tror du finner gode nok kuler til begge kaliberne. Jeg bruker bare børser og ammunisjon jeg er trygg på og liker å skyte med, og til riktig vilttype selvfølgelig.
  4. Takk for svar, er ikke sikker på hva den heter, vet bare at den er Bushnell 2,5-10x42. Denne finner jeg ikke på leverandørsider. Så vi får se hva det er! er den er grei, så skal den få lov til å sitte på. 9,3 kal kommer jeg nok ikke til å stå å banke ut så store mengder av på banen. Og elgen skyter man............hvert 12 år sånn ca.... så det kan hende at dette funker.
  5. Jeg synes viltkjøttdeig funker fint uten spekk jeg. Lager du kaker fungerer det godt med egg og potetsmel, eller om man gidder å gjøre det på den (gode beste) gamlemåten, loff i melk og godt knust potet vendes inn med mye annet godt.. Jeg er en "viltkjøttkake" elsker og har forsket endel på den beste blanding. Jeg synes det er vansklig å få til en dårlig blanding for en vilt kjøttkake, det blir heller "minst god". Prøv deg frem om du blander spekk, slik at du ikke får masse deig som du skulle ønske var mindre spekket. Om du ønsker kan du få gode oppsett som jeg synes er fantastiske. .
  6. Det henger på en slik kikkert på ei rifle jeg har kjøpt, noen som har erfaring med denne kikkerten?
×
×
  • Create New...