Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

Lightman ja, du er kanskje ansatt på denne nettbutikk?

 

Hadde egentlig tenkt å spørre folk her inne om Lightman.no er en seriøs nettbutikk?

 

Har selv prøvd å bestilt meg en Fenix Tk15 22.12.10, varen sto til lager, ordren har stått i snart 2 uker "til pakking"

 

Har sendt flere mail også, null svar å får. Virker som hele butikken har lagt ned??

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Din TK15 vil være hos deg i morgen, inkl kompensasjon for ventetid. Vi sliter med kapasitet.

Sporingsnummer er på mailen din om 1 minutt. Vi vil gjerne være seriøse; denne tråden har vært en kanal for akkurat det.

Som med de andre som har opplevd dårlig service kompenserer vi for det, og tilstreber å bli MYE bedre!

 

Mvh

/stephan

Link to comment
Share on other sites

Batterispørmål:

 

Fenix TK40[/url]https://www.fenix-store.com/product_info.php?products_id=696[/url].

 

Her står det "Do not use Energizer Lithium AA cells for this light."

Noen som vet når man ikke skal bruke lithium AA istedenfor alkaliske AA? Spørsmålet gjelder forsåvidt alle apparater, ikke bare lommelykter.

 

 

AA-lommelyktspørsmål:

 

"The TK40 is the world's brightest, AA-powered flashlight."

Stemmer dette? Googlesøk sier noe om Olight Polestar, men finner den ikke i noen norske nettbutikker.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har peil på hvor man får tak i Gerber Omnivore i Norge? Finner den på Midway, men er ikke særlig lysten på å handle derfra.
Ganske dyr til å være en eldre lykt med 0,7 Watt LED. 18 lumen på 1 cr123 og 12 lumen på 1 AA. :( og forresten, hva er galt med Midway? :)

 

"This light is capable of running on one AA, AAA, or CR123 battery." Tenkte det ville være kjekt med ei lommelykt som kunne bruke opp alle de halvt utslitte AA og AAA-ene, og sikkert noen cr123 etter hvert. Eller som det også heter, "kjekt å ha" :oops:

Link to comment
Share on other sites

Fant den ett sted, den heter iTP Polestar, iTP er et søsterselskap til Olight :)

Her; http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/2/productdet.asp?gid=106&subgid=106&wwwalias=utstyrskontrollen&pid=6

 

TK40 er ikke kraftigst i verden, menl en av de kraftigste på AA batterier Fenix TK45 er litt kraftigere. Grunnen til at Lithium AA batterier ikke er anbefalt i TK40 er fordi disse batteriene har en spenning på 1,7-1,8 V som da gir opp til 14,4V mot 12V som TK40 går på til vanlig. Elektriske apparater burde man forhøre seg ved at de tåler den lille ekstra spenningen, hvis ikke kan rett og slett dingsen kortslutte. Har et par reiseradioer som funker fint på Lithium, for ikke å snakke om jaktradioen også Tror den Polestar er noe svakere enn TK40.

Snart får vi lykter på to CR123 batterier som blir kraftigere enn TK40 på 8 AA (får en slik lykt tilsendt snart :mrgreen: )

Håper på en TK40 lykt med XM-L LED jeg.. :P MC-E begynner nesten å bli litt utdatert.

Link to comment
Share on other sites

Fikk en Solarforce Masterpiece-Pro1 lykt her i posten for noen dager siden, og dæven for ei lykt! :mrgreen: Denne lykta gir faktisk bedre throw enn mange av disse større 7-800 lumen lyktene som er på markedet.

 

Er virkelig imponert, den gir et fryktelig bra throw! Output er ikke veldig høyt, men den har en svær reflektor som ser veldig fin og glass ut+UCL line så det blir bra og lyst på laaang avstand!! LED dioden er også godt plassert. Kvaliteten virker veldig god, ingenting å klage på! hittil har jeg ikke hatt et eneste Solarforce produkt som har feilet.

 

Den har flere batterimuligheter helt opp til 16V for ganske bra output med en XR-E R2 LED. Akkurat nå brukes jeg to 3,7C RCR123 batterier for høyest spenning og bedre output uten extender. Glemte å handle inn extender, men er jo så billig at jeg snart skal gjøre det.

 

Lykta er ikke spesielt stor, men den er ikke liten heller. Passer ikke i en lomme(ihvertfall ikke med ''C''Turbohodet. Den er vel ca 14-15 cm hvis jeg husker riktig?

 

Throw på lykta er genialt, lyser tydelig opp trærne på 300 meter, og trærne synes fortsatt noenlunde på 400 m. 350 meter operativ rekkevidde i godt vær, minst! :mrgreen:

 

Det som er genialt er at den leveres med en Solarforce kropp, bryter og hode slik at man kan sette inn hvilken som helst P60 eller D26 drop-in i lykta, mer lommevennlig.

 

 

Alt dette + levering og merkelig nok ingen fortolling :lol: ble dette kostendes 320 kr. Verdt det? JA!

sinnsykt tøff lykt, skal visstnok gi bedre throw enn Tiablo A10 (nærmere 50 000 Lux med høy spenning!)

Link to comment
Share on other sites

Nei, er ikke den.

Denne; http://www.solarforce-sales.com/product ... =26&id=137" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Tror ikke det er mulighet for extension på den du linket til, så man blir sittende fast med maximum 8,4 V hvis jeg ikke tar feil, men man kan jo alltids kjøpe en normal kropp til den. Var CR123/18650/AAA som var linket til, min er CR123/18650 :) Anbefales!! :mrgreen:

 

alt som er av Solarforce vil jeg anbefale, sinnsykt gode priser, billig frakt, gooood service (morsom fyr, elendig engels. Anbefaler å se videoene hans på YouTube, verre Engelsk enn Trond Kirkvaag som snakker norsk-kinesisk!)

Link to comment
Share on other sites

Den jeg linket til står det: Max. Input voltage: up to 16V for high flexibility in battery configurations (CR123A x 2, 3, 4 or 5pcs, 16340 x 2, 3 or 4pcs, 18650 x 1, 2, 3 or 4pcs)

 

En L2i kropp selges for 8,99us , da skal det vel være mulig å kople ihop 4 slike med 4x18650

batterier? Jeg vet ikke, bare spør :) Eller er det denne man må ha til 19,99us tro? http://www.solarforce-sales.com/product_detail.php?t=FA&s=16&id=158

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er samme turbohodet på begge vi linket til, men den jeg linket til hadde en medfølgende L2P kropp (cr123, 18650 som sagt)

Mens din kunne ta flere batterityper, L2I. Den L2P kan man bruke extendere på, mens extenderne ikke passer på L2I som du linket til :P er litt utydelig på denne siden hans.. E

Vet ikke om 4 18650 går, de batteriene starter jo på 4,2V hver så det blir 16,8V. Muligens det går, muligens ikke. Kan spørre han neste gang jeg kontakter han(snart) og spørre om dioden vil tåle 16,8V. Håper jeg har rett nå.. :lol: Det står jo at man kan bruke 4 18650 batterier på den, så burde egentlig ha funket, men er litt usikker! :?

 

Det går ikke an å koble flere L2I kropper med hverandre, prøvde det i går med et par solarforce-hoster og fikk ikke til :(

Extenderne passer til L2P, L2 og L2M ;) de koster 4,50 USD :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Vil tro det går med 4x 18650, liten prosent overbelastning det. Er redd Visakortet blir belastet din lykt og en ekstender. Flere ekstendere gir ikke mere lys, bare lengre lystid ser det ut til:

Runtime:

~ 18650 battery x 1, at approx. 200 lumens: 2.5 hrs

~ 18650 battery x 2, at approx. 275 lumens: 1.5 hrs

~ 18650 battery x 3, at approx. 275 lumens: 2.5 hrs

~ 18650 battery x 4, at approx. 275 lumens: 3.5 hrs

 

Lang leveringstid?

Link to comment
Share on other sites

Du kommer til å bli fornøyd! ;)

 

deT har du jaggu rett i, har sikkert lest det, men har nok bare oversett det jeg. Det vil vel si at man får full guffe med to 3,7 V RCR batterier?

 

Elsker Solarforce, trenger ikke kjøpe nye lykter, bare pærer!! :) billigere!

 

Leveringstiden var på litt under to uker, men vanligvis er den kortere :) har fått på ca en uke før.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er på jakt etter en liten lykt som går på ett AAA batteri. LED selvfølgelig. Vil helst ha med klikkbryter på "baklokket". Pris ikke mer en $50 USD.

 

Ønsker mest mulig lys, men i lite hendig lommeformat. I forhold til lyset, så vil jeg gjerne ha hvitt lys fremfor blåskjær hvis du skjønner hva jeg mener.

 

Noen som kan foreslå en lykt?

 

-T

Link to comment
Share on other sites

Du bør ta enten ei lykt med AA, CR123 eller 18650 batterier, hvis du skal ha både bra lys og litt levetid på batteriene.. AA har omtrent 3 x så mykje kapasitet som AAA, CR123/18650 har høgere spenning, så den gjer meir effekt i ein LED diode, som kan levere bra lys..

 

Den her ser ok ut til prisen, tar både AA og CR123

https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31730

Link to comment
Share on other sites

4sevens Preon REVO tror jeg passer deg godt, men den har ikke klikkebryter.

Mauser har helt rett med det om batteriene. Mye mer futt i de andre, men AAA er jo ganske Hendig på knippet 8)

 

Ikke noe mot deg altså Mauser, men er det så smart å linke til en billig DX-lykt? :P de er jo ikke kjent for å være så veldig troverdige akkurat. Til den prisen er man ganske nær iTP A3, som er noe av det mest geniale på lyktefronten :) men selvfølgelig, smart at den kan bruke både AA og Cr123 :mrgreen:

hvis kvaliteten ikke er så viktig så er jo DX lykter ideelt ;)

Link to comment
Share on other sites

takker for innspill folkens. Dere har kanskje rett i det med AA batteri, cr123 er litt vanskelig å få tak i overalt så den utgår.

 

Jeg har ingenting imot dx, men erfaringsmessig er bryterene på lyktene et sorgens kapittel. har kjøpt flere og alle har hatt problemer med bryterene.

 

-T

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe mot deg altså Mauser, men er det så smart å linke til en billig DX-lykt? :P de er jo ikke kjent for å være så veldig troverdige akkurat.

Eg kjenner ikkje kvaliteten på dei lyktene der, men synst den såg ok ut til prisen, samt at du kan kombinere begge typer batteri.. Men det er jo normalt at ein får som regel kva ein betaler for..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei har fått meg 3 nye lykter. Olight m3x med XM-L diode, Fenix pd31 og olight T10 med s2 diode. Må si første inntrykket er veldig bra, har ikke fått brukt de så mye enda da jeg fikk de i dag, men alle virker veldig kraftig for størrelsen, M3x knuser min tidligere "throw konge" Olight M31, tok en kjapp lux måling, med mitt billige luxmeter, dette gir litt lavere verdier enn andres jeg har sett, men for sammenligning funker det bra, M31 har en spot på ca 30000 lux mens på M3x kom jeg opp i 49000 lux :shock:. men også på totalt lysutbytte er den kraftigere, ved og lyse i taket og reflektere ned på lux meter fikk jeg 38lux på M31 og 44.5 på M3x. dette kom som en overraskelse da M31 skal være 800 lumens otf mot M3x som har 700 lumen, men mulig de oppgir dette i ansi lumen, det er den eneste fornuftige forklaringen jeg kan komme med. Så visst det er noen som er intressert i og kjøpe en pent brukt M31 så skal dere ikke se vekk i fra at min er til salgs. :D

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe mot deg altså Mauser, men er det så smart å linke til en billig DX-lykt? :P de er jo ikke kjent for å være så veldig troverdige akkurat.

Eg kjenner ikkje kvaliteten på dei lyktene der, men synst den såg ok ut til prisen, samt at du kan kombinere begge typer batteri.. Men det er jo normalt at ein får som regel kva ein betaler for..

 

I forhold til prisen synes jeg mye av varene fra Dealextreme er bra greier; spesiellt lyktene som er merket "Sacredfire" er et funn. Tviler på at en finner mer lys for pengene hos noen andre!

Link to comment
Share on other sites

Selv har jeg vært uheldig med en del DX lykter, tviler ikke et sekund på at det er mange som er fornøyde med DX-lykter. Når disse bittesmå AAA lyktene ( som han oppe her var på jakt etter) koster 20-30 kr mindre enn for eksempel iTP A3 så ser jeg ingen grunn til å kjøpe A3, nå er de jo til og med oppgradert til XP-G! :D De har fin kvalitet. Han fyren var på jakt etter en lykt til maks 50USD, og for såpass mye for en liten lykt får man kjempegod kvalitet. :)

 

Hadde for eksempel en Ultrafire C3 som plutselig bestemte seg for å re mye svaKere enn normalt, altså den fungerer ikke med. Dette skjedde for et pAr uker siden.

Link to comment
Share on other sites

Ladet nettopp noen Eneloop batterier i en GP Powerbank Quick 3 lader.

 

Batteriene måler 1,4 V. Er det ikke noe galt her? Pleier de ikke vanligvis å være fulladet på 1,2V? Eller starter den på 1,4 V og holder seg stabil på 1,2V?

 

Dette er helt normalt. Batteriene faller normalt til ca. 1.2V under vanlig belastning. Ved 1V (ubelastet) er de tomme og bør lades.

Link to comment
Share on other sites

Noen som hvet om lightman.no er oppe og går ? Får ikke svar verken på telefon eller mail... skulla hatt en Fenix TK 15 straks ! Andre i norge som leverer denne ?

 

Har også pøvd å få tak i de.

Kjøpte varer i desember, betalte med Visa, men mangler enda deler av bestillingen.

De svarer ikke på mail eller noen ting. :evil:

Har handlet en del der før med glimrende service men vil ikke anbefale de til noen lenger.

Link to comment
Share on other sites

Hyttelykt

 

Hadde tenkt å skaffe en skikkelig lykt til hytta (ordentlig hytte, uten strøm!)

 

Den gamle traveren av en lykt har hengt på veggen i 33 år tror jeg, og den har funka bra, men lysstyrken holder ikke mer..

 

Har selv ingen anelse om hva jeg burde skaffe til hyttelykt, så håper på hjelp fra folk her!

 

Lykta må være relativt stor (gjerne rundt TK40 størrelse) og kunne vare i 2-3 timer på full guffe, gjerne D batterier.

Ettersom lykta skal være stor så blir det nok ikke Lithium batterier, de er ikke store nok. D batterier har fin størrelse. Får vel slike i Lithium og, men hvor?

 

Lykta skal henge på veggen ved inngangsdøra og kunne lyse opp hele området ned til myra (80x30m) men også ha en rekkevidde på 200m+. Pålitelighet er et must, med enkel brukervennlighet; ett eller to moduser.

 

Hadde vært genialt om den kunne lade gjennom 12 Volten!

 

Tips?

Link to comment
Share on other sites

Er fornøyd med den sjøl, utrolig bra thrower for pengene! :) Lyste opp en hvit låvevegg på 700+ m.

 

Nja, er litt skeptisk til å la andre familiemedlemmer lade batteriene der (jeg er ikke alltid jeg er oppe der) hvor de fort kan finne på å lade dem i flere dager osv.

den nye Masterpiece Pro-2 hadde vært litt rå, men skulle hatt noen andre batterimuligheter.

 

Har forresten 5 18650 extendere med 3 dummies, så får jeg en kjempebatong! :lol:

 

Har fått høre av Solarforce at de kommer med en hodelykt snart, - sannsyneligvis en som er kompitabel med P60 dropins! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Hei. Er det egentlig mulig å få tak i en lyskaster som kan lyse hele natta opp til kanskje 100m+, uten å måtte strekke en skjøtledning? har åta mi 4-500m hjemmefra og har derfor dårlige muligheter til å strekke skjøtledning dit, men evt. en lyskaster som jeg kunne ha ladet inniblandt? Evt. link på noe lignende?

 

Nå har ikke jeg lest hele tråden så om det er diskutert før her i tråden så får jeg beklage mitt spm.

 

Mvh.

Mads

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...