Jump to content

Skogsfugljakta 2008


Tikkakoski

Recommended Posts

Junior og kamerater stakk til Valdres i går i min bil, tilbake står jeg med en Yamaha R6, og det regner selvføgelig her.

Han fikk vist et par orrhøner, kameratene ente opp med huller i lufta.

 

har ikke vært meg i mot å bytte familie bilen mot en r6! :P

dra på deg regnklær og kjør til jakta med hagla i sekken. går kjempe grei og radig! jeg og en kamerat har gjort det flere ganger.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sykkelen er artig den, bare jeg passer meg for gassen! Men det er da lunt og trivelig og lunke på jobb i pickupen også da, særlig når det regner. Dekka på R6'n kan ikke akkurat kalles regnværs dekk er jeg redd. Ellers samler jeg krefter til elgjakta som startes i Valdres om 2 uker den også.

Link to comment
Share on other sites

har jakta i dag og i går, bomma på 2 tiuerer i går, ble forbanna ja :evil:. så/hørte 5 fugl i går, mye vind, men fuglen trykka bra, letta på ca 15m.

 

i dag så jeg 3 røyer, 1 jerpe, og 1 tiur + 3 elg, det ble ikke skutt etter tiuren i dag, trodde først det var ei røy, hadde sola rett i annsikte så ble vanskelig å bestemme hva det var, men etter at den hadde flyd 20m så var røya faen meg svart, altså en tiur, grunnen til at jeg ikke skyter røy er fordi den er freda, hadde den ikke vært det så hadde jeg kanskje hatt en tiur hengende til mørning nå :roll: var litt mindre vind i dag, men skal ikke klage på sola ivertfall, eller jo :roll:

 

skal prøve meg på skogsfuglen til helga igjen på et nytt terreng å da med en jaktkamerat :D

Link to comment
Share on other sites

Start kl.07.00... 07.15 los... ei ungrøy satt godt i ei gammal furu og fikk en haglesverm. :mrgreen:

 

Ytterligere 3 loser i løpet av dagen, men orre, og de sitter dårlig for hunden jeg brukte i dag. Losen er alt for kraftig.

 

Har vel sett en 15-20 fugler i løpet av dagen...storfugl, orrfugl og jerpe :D

 

Avsluttet dagen med 30 min. los på 6 kyr :evil:

 

Ny dag nye muligheter i morgen. Da skal hund nr. 3 ut.

I helga blir det tur over til Söta bror for å lete etter bamse :lol:

Link to comment
Share on other sites

Var ute i Hurdalskogen i dag fra ca 9-14. ikke den beste tida akkurat, men man jakter når man har tid. Ble ingenting i sekken, men så bra med fugl. 3 orrfugl, 7 storfugl og 8-9 jerper. Brunfugl er fredet her, hvis ikke hadde det blitt med ei røy hjem. Satt helt rolig i lyngen på 15 meters hold.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt to sene ettermiddagsøkter disse dagene. Jakta har foregått i en del av terrenget jeg ikke har vært så mye før, og jeg må si jeg er positivt overrasket. I går kom jeg veldig seint i gang, men rakk ihvertfall å se en tiur og et par orrfugl. Bjørka (münsterländeren) gav meg en førsteklasses sjanse på tiuren, men overivrig som jeg var klarte jeg å tukle det til uten å få avfyrt noe skudd. Orrfuglen trøkka dårlig og dro ut på lange avstander.

 

I dag kom jeg meg ut noe tidligere. Bjørka fant i løpet av den første halvtimen to orrhøner, hvorav den ene var en brukbar skuddsjanse. Allikevel lot jeg være å skyte (personlig mål om ikke å ta ut noe særlig orrhøner i dette terrenget i år). Det er jo tross alt bare andre dagen, så jeg har det ikke travelt med å få felt noe. Litt seinere presenterte Bjørka for meg en røy som satt å trøkka på bare 7-10 meters avstand. Også denne fikk beholde livet da røya er fredet her. Hadde opp enda noen orrfugl på turen, men uten at det ble noen flere skuddsjanser. Jeg og bikkja har storkost oss på disse to, korte turene og gleder oss til fortsettelsen :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ute en utrolig liten tur oppi Løtenfjellet i går, fra kl halv tolv til ett! Ikke akkurat det perfekte tidspunktet. Hadde opp tre orrfugler da. Den ene burde jeg skutt på, men var ikke sikker, så lot være.

 

Det som er kjett oppi der er all trafikken. Er like mye folk oppi fjellet der nå om dagen som på et kjøpesenter i sentrum på en lørdags formiddag... :?

Link to comment
Share on other sites

Fikk en rev for Hannah på liten eftas tur den 10. og en orrhane i går. Også for Hannah. Ho er en flatcoated retriever med like stor jaktlyst som eieren. Ellers er det veldig gledelig å se at flere på forumet her er forsiktige med brunfuggeln! Sjøl ser jeg det som et nederlag å skyte det. De få som har falt de siste 25 åra har vært ved "ulykkestilfelle". Som oftest dårlig lys, slik at de ser mørke ut.

Link to comment
Share on other sites

Et lite spørsmål:

Er det noen som har prøvd/har erfaringer med terrenget som Hurdal JFF har?

Ser på inatur at man kan kjøpe dagskort osv. Bor ikke så langt unna, så er greit

å bare få kommet seg ut noen helger, da det ellers blir lite jakt i år.

 

Takker for svar.

 

I den lille rapporten jeg hadde ovenfor var det Hurdal JFF sitt terreng jeg jakta i. Ser ut til å være brukbart med fugl i år! Terrenget varierer en del med tanke på hvor jaktbart det er. Noen steder er skogen hardt drevet med store hogstflater og tette granfelt, andre steder er det skikkelig gammelskog. En del orrfugl, stedvis noe storfugl og bra med jerpe i en del områder. Ta kontakt hvis du vil ta en tur så skal du få noen starttips. Det er god plass i terrenget! I går hørte jeg to skudd i løpet av dagen. Det var ingen andre bilder på parkeringa der jeg startet. Jeg trives med å ha det slik, men ettersom det er litt for få jegere til å dekke utgiftene til terrengleie bør det komme noen til hvis ikke tilbudet skal bli dårligere. Derfor skal jeg gjerne gi tips!

Link to comment
Share on other sites

Har fått tilbakemeldinger i fra en som har jaget mellom Luleå og Voullerim i Norrbotten, og der har de fått et virus som har tatt knekken på skogsfuglen.

 

Värmland, nærmere bestemt rundt Sysslebäck har samme problem... :cry: Noen mil unna, i Malund skal det være massevis av fugl.

Dette viruset tok nesten knekken på bokfinken i Värmland i fjor.

 

Noen som har hørt om tilsvarende virus? (ikke fugleinfluensa)

Link to comment
Share on other sites

Morratur i nestennærmiljøet sammen med guttungen i dag. Han var i fyr og flamme og det var -- til en avveksling -- ingen problemer med å få'n opp av bingen selv før en viss mann hadde begynt å tenke på å få på seg tøflene :mrgreen: Tok opp to haner nokså kort tid etter hverandre etter bare et kvarters spasertur, men begge var sleipe nok til å lette bakom ei gran og holde seg i skjul til de var utenfor hold. Gutten oppdaget også en hare som vi tok ut, men som jeg ikke så på grunn av litt vegetasjon som sto i veien. Resten av morran var det daustille, så vi ga oss tidlig for at det ikke skulle bli for kjedelig for poden.

 

OK tur, selv om det ikke ble noen skuddsjanser :)

Link to comment
Share on other sites

Nesten litt OT, men da jeg gikk ned på bukkepost inatt, så gikk det opp en fugl. Den hørtes stor nok ut til å være tiur, men det var nesten stup mørkt, så jeg aner ikke.

 

Når det gjelder de gangene jeg har gått etter fugl'n i år, så har jeg ikke sett ei fjær :? ....eller jo, det er vel egentlig det jeg har sett. Lå en pen haug med halefjær etter tiur(det må vel nesten ha vært alle den kunne hatt). Den tviler jeg litt på at var skutt, for da ser sjelden fallstedet sånn ut. Men kanskje litt rart at det ikke var noen av de andre fjæra på tiur'n :| Ifjor så jeg en tiur som var rivi totalt i filler. Den lå halvveis innunder ei skjørtegran.

 

Veit om minst et par store rovfugler oppi der. Har sett dem flere ganger, men jeg klarer ikke å artsbestemme dem :oops: Dem er ihvertfall mer eller mindre helt brune(kanskje noen få lyse spetter innimellom) og str. til en tiur. Sånn ca. +/- 3-4 kg. vil jeg tru dem veier.

Link to comment
Share on other sites

endelig ble det fangst i dag :D

 

kom på et nytt terreng og gikk ikke lange tiden før det lettet en orrhane, men pga litt surr så ble det ikke skutt etter den, gikk 30m til å enda en lettet, pang, pang, bom, treff :D

 

en skikkelig fin gammelhane :D:D

 

så ei orrhøne, 3 jerp, en elgokse og et storfuglkull på 3 røy og 3 tiur, hasta ivei to skudd på to tiurer som var dømt til å bli bom, var bare et lite håp om et heldig treff i det kullet, :roll:

Link to comment
Share on other sites

I går var jeg og en kompis på rypejakt i Stordalen i Hordaland. Var i grunn på rypejakt, men når dei lettet på lengre enn riflehold så ble det ikke store greiene der.

 

Men på vei ned igjen fra fjellet, så lettet det 2 orrhøner. Kun ei av di flaug videre og den andre ble med heim:):):)

Link to comment
Share on other sites

Ute en tretimers tur i dag tidlig. Null fugl. Hadde opp fugl èn gang, tre røy som dro utenfor skuddhold, etter 8 minutter. Trasket deretter i nesten tre timer til uten å se snurten av fugl. Hørte et par orrhander som skravlet langt unna, men det var alt. Skuffende start på jakta. Tre turer, null skudd og lei av å bli svett, sliten og lei totalt uten resultat, og uten å ha løsnet skudd engang. Ser dårligere ut i år enn i fjor her omkring i hvertfall (Løtenfjellet). Da støkket jeg hele tiden. Prøver kanskje Sørskogbygda en dag neste helg, om kompisen der har anledning og om jeg får tilbake lysta. Ellers venter jeg til etter høstferien. Nå har unga og fruen gått for lut og kaldt vann den siste tida pga jakting og fisking fra min side, så får prioritere dem og! Og når fangsten siden 21. august til i dag er på hele tre duer er det artigere å se på tegnefilmer med unga...

Link to comment
Share on other sites

Har fått tilbakemeldinger i fra en som har jaget mellom Luleå og Voullerim i Norrbotten, og der har de fått et virus som har tatt knekken på skogsfuglen.

 

Värmland, nærmere bestemt rundt Sysslebäck har samme problem... :cry: Noen mil unna, i Malund skal det være massevis av fugl.

Dette viruset tok nesten knekken på bokfinken i Värmland i fjor.

 

Noen som har hørt om tilsvarende virus? (ikke fugleinfluensa)

Har vært 4 mil sør for Malung tidligere i høst, og kan verken si at eg eller de andre jegerene eg snakket med kunne si at det var massevis av fugl. Det var greit med voksen fugl, men lite kull her. Dette var ikkje i Malung da, men 4 mil unna.

Link to comment
Share on other sites

var på tur med noen andre ungdommer i ungdomsgruppa i jff her. ble en røy på meg! har aldri blitt så fornøyd noen gang når jeg har skutt en fugl :P skal prøve å skaffe bilder, hadde dessverre ikke med meg så mye som mobil med kamera engang! ser ut som det er mye fugl på terrenget jeg har kort på i år værtfall! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Var noen dager i indre agder, og har sett over 100 orrfugl og 25 storfugl, på snaut 4000da. Store fine kull på 6-8-10 i kullet :D Godt med fugl i sekken ble det også, og kan bare si at RIO Venatum Bi 3,3mm hagl dreper veldig godt ut til 35 meter, andre sesongen jeg bruker den patronen .Har vært i terrenget der i 30 år, og har aldri sett på maken til mengder med fugl :D selv om det også var bra i fjor.

Link to comment
Share on other sites

Var noen dager i indre agder, og har sett over 100 orrfugl og 25 storfugl, på snaut 4000da. Store fine kull på 6-8-10 i kullet :D Godt med fugl i sekken ble det også, og kan bare si at RIO Venatum Bi 3,3mm hagl dreper veldig godt ut til 35 meter, andre sesongen jeg bruker den patronen .Har vært i terrenget der i 30 år, og har aldri sett på maken til mengder med fugl :D selv om det også var bra i fjor.

 

AHA!!! Så det er DERE som har stælt all fugger'n!!! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Et lite spørsmål:

Er det noen som har prøvd/har erfaringer med terrenget som Hurdal JFF har?

Ser på inatur at man kan kjøpe dagskort osv. Bor ikke så langt unna, så er greit

å bare få kommet seg ut noen helger, da det ellers blir lite jakt i år.

 

Takker for svar.

 

I den lille rapporten jeg hadde ovenfor var det Hurdal JFF sitt terreng jeg jakta i. Ser ut til å være brukbart med fugl i år! Terrenget varierer en del med tanke på hvor jaktbart det er. Noen steder er skogen hardt drevet med store hogstflater og tette granfelt, andre steder er det skikkelig gammelskog. En del orrfugl, stedvis noe storfugl og bra med jerpe i en del områder. Ta kontakt hvis du vil ta en tur så skal du få noen starttips. Det er god plass i terrenget! I går hørte jeg to skudd i løpet av dagen. Det var ingen andre bilder på parkeringa der jeg startet. Jeg trives med å ha det slik, men ettersom det er litt for få jegere til å dekke utgiftene til terrengleie bør det komme noen til hvis ikke tilbudet skal bli dårligere. Derfor skal jeg gjerne gi tips!

 

Veldig bra. Har ikke tid før i begynnelsen av okt, men jeg sender deg en pm når det nærmer seg

så kan jeg få noen tips;)

Link to comment
Share on other sites

Var noen dager i indre agder, og har sett over 100 orrfugl og 25 storfugl, på snaut 4000da. Store fine kull på 6-8-10 i kullet :D Godt med fugl i sekken ble det også, og kan bare si at RIO Venatum Bi 3,3mm hagl dreper veldig godt ut til 35 meter, andre sesongen jeg bruker den patronen .Har vært i terrenget der i 30 år, og har aldri sett på maken til mengder med fugl :D selv om det også var bra i fjor.

 

 

hvilken haglstørrelse er dette? nr 3 eller 4? har kjøpt en pakke med RIO Venatum Bi nr 4 til orrfugl jakt. noen som vet om den funker bedre en Eley bismut?

Link to comment
Share on other sites

Var noen dager i indre agder, og har sett over 100 orrfugl og 25 storfugl, på snaut 4000da. Store fine kull på 6-8-10 i kullet :D Godt med fugl i sekken ble det også, og kan bare si at RIO Venatum Bi 3,3mm hagl dreper veldig godt ut til 35 meter, andre sesongen jeg bruker den patronen .Har vært i terrenget der i 30 år, og har aldri sett på maken til mengder med fugl :D selv om det også var bra i fjor.

 

 

hvilken haglstørrelse er dette? nr 3 eller 4? har kjøpt en pakke med RIO Venatum Bi nr 4 til orrfugl jakt. noen som vet om den funker bedre en Eley bismut?

 

Det står 3 Bi (3,3) på pakka mi,så det er vel engelsk nr 3. Jeg har kronografert de til 380-395 i mi hagle, og haglene er runde og jevne i størrelse. Eley Alphamax derimot, er en skuffelse, masse ujevne hagl, både i form og størrelse, og hastighet på 330-350 :(

Link to comment
Share on other sites

mener dere det er nødvendig med 3 eller 4 til storfugl ?

Sjøl har jeg jakta skogsfugl i nokså mange år med norsk 5 (US6) i nedre og norsk 4 (US5) i øvre. Norsk 4/US5 var også førstevalget på gåsa før blyforbudet. Nå etter det generelle blyforbudet har jeg gått opp til engelsk 3 (omtrent norsk 3) vismut i øvre siden vismuten er litt lettere enn blyet. Nødvendig? Det kommer jo an på holdet, det. Jeg har sett voksen grågås skutt med relativt fin stålhagl dette rett ned i skuddet, men det var på nokså kort hold. Jeg føler meg ikke komfortabel med norsk 5/US6 i øvre på skogsfugljakt, siden det under gitte forhold fort kan bli både 30 og 35 meters hold på andreskuddet. Er det nødvendig? Jeg har ikke skutt mange nok fugl til å ha en pålitelig statistikk til å si om det er nødvendig, men som sagt gir det meg litt mer ro i sjelen. Og trua er som kjent viktig...

Link to comment
Share on other sites

Har ikke blitt så mye tid til skogsfugljakt på meg de siste dagene. Bortsett fra en kort tur i helga. Da var fuglen veldig skjær faktisk og lettet alltid utenfor skuddhold. Gikk innom et lite vann for å se etter beversportegn, og der satt det en stokkand. Denne fikk i seg en ladning med stål nr.4 og ble liggende på vannet. Bikkja apporterte ivrig :)

Link to comment
Share on other sites

tror det var med 36g ladning jeg kjøpte, så har mitt på det tørre :roll: hehe.

 

det funker fjell det ;) bruker nittedals magnum sink selv og de syns jeg har veldig god virkning og spredning i mi børse!eneste man må passe på med dem er at haglene har veldig lav egenvekt så holdene bør ikke strekkes over 25M.

Link to comment
Share on other sites

Var en dag på fuglejakt i forrige uke, for første gang i mitt liv ( starta litt seint kan du si ) og så 35-40 fugl på 3 timer, men "valgte" å skyte 2. De andre bare skremte jeg litt og skjøt et godt stykke bak ;-). Skal trene en del før neste sesong, det er sikkert. Men likevel, det er en av de beste opplevelsene jeg har hatt på årevis.

Link to comment
Share on other sites

Var en dag på fuglejakt i forrige uke, for første gang i mitt liv ( starta litt seint kan du si ) og så 35-40 fugl på 3 timer, men "valgte" å skyte 2. De andre bare skremte jeg litt og skjøt et godt stykke bak ;-). Skal trene en del før neste sesong, det er sikkert. Men likevel, det er en av de beste opplevelsene jeg har hatt på årevis.

 

det er bare å jakte nok så treffer du bedre, reagerer fortere, treffer oftere på fugl og blir bedre til å beregne hold. først i år når jeg har kunnet jakte alene i ett år at jeg har virkelig blitt en "skikkelig jeger" før så hadde jeg ikke nok erfaring til at jeg følte jeg kunne skyte noe men nå som jeg har mer erfaring så treffer jeg som regel og om jeg ikke får de ned i smellen klarer jeg som regel å finne dem igjen om jeg ikke har skutt på for lange hold. det sjer dessverre fremdeles men med nok tid i skogen skal jeg nok klare å bli enda bedre til å lære meg avstands beregning på ett sekund.

Link to comment
Share on other sites

var ute fra klokken 7.00 til kl 17.00 i dag, så/hørte 8 fugl til sammen, så 3 tiur og 1 røy, resten hørte jeg, hadde en kjempesjangse på tiur i dag, 100%sjangse vil jeg si, kom over en liten haug og med det samme jeg ser nedover får jeg se en tiur som sitter på bakken, ble så paff at jeg ikke kom på å skyte, det gikk litt over ett sekund så lettet den å da skjøt jeg etter den men bom :? : lurer på om jeg har mista grepet :roll::lol: neida, må vel ut igjen til helga, jeg vet ivertfall om et kull som satt på samme plassen i dag som i forige uke :wink:

 

men til helga nå så håper jeg at det skal bli fangst :D

 

edit: bilde

 

i191549358_26186_3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...