Jump to content

Palve

Members
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Palve

  1. Fungerte dårlig... Basten er som limt til geviret. Vil ikke "spikke" det av. Legger det i lyngen og satser på at det råtner av til våren.
  2. Hvordan får jeg basten av reinsdyrgeviret? Jeg klarer ikke flå det av...
  3. Palve

    Fintuning av røyking

    Du skriver at du har brukt egensprodusert spon, med bark. Du skal ikke bruke bark, da denne inneholder tjæreprodukter. Furu og gran er også bannlyst når det skal røykes.
  4. Tror ikke du kan endre tykkelsen, men om du trykker på "MAP" knappen flere ganger, så veksler du mellom din egen sporlogg, din og hundens samtidig, eller sporloggen forsvinner helt. Dette fungerer fint for meg.
  5. Palve

    Prosjekt badestamp

    For å fylle ut litt vedr. spørsmålet om glassfiber: Det er noen umiddelbare fordeler med glassfiber; 1. Glassfiberformen gjør at du bruker vesentlig mindre vann i stampen, og dermed varmer opp raskere. Glassfiberen er også formet med sitteformer. 2. Noen vil si at glassfiber er lettere å holde rent (jeg påstår at treverket er antiseptisk av natur) 3. Glassfiber er alltid tett. En trestamp vil normalt alltid lekke litt, og kan sprekke på varme sommerdager om den ikke brukes. Men, ingenting slår sjarmen ved en ekte trestamp, selv om det er litt jobb med det! mvh Pål
  6. Jeg kjøpte min Fjällräven med ekte kaninpels i Sverige for noen år siden. Nå er det politisk ukorrekt med pels, så de fleste kjente merkevarene leveres med fuskepels. http://www.fjallraven.se/Produkter/tillbehor/winter-heater -- Pål
  7. Det er tydeligvis ikke bare Tiur`n som er hissig på denne tiden av året ...
  8. Bevern kan ha hytta si både i tjern og i bekker/elver. I bekk/elv vil beveren velge ut område som er relativt flatt, slik at den kan lage grøfter og kanaler for å komme til beiteplasser - dette ser man gjerne ved eldre beverhytter. Det er vanlig i bekker at beveren demmer opp. Dette er ikke nødvendigvis for å heve vannstanden så mye, men mer for å holde jevn vannstand. Terrenget avgjør alt! Jeg anbefaler deg å kjøre en reko-tur i forkant, gjerne fra morgenen av, og da kan du ta med deg børsa: Gå langs bekkedrag/tjern, og se om du finner beitespor på snøen - dette er mye enklere enn å se etter selve beverhytta. Beveren kan like gjerne ha et svært hull i elvekanten som ei svær hytte. Er det mye snø vil du finne hull i isen. Er smeltinga kommet lenger vil du finne "sklier" ned i åpent vann. Beveren bruker helst de samme "skliene" om igjen for å komme seg på/av land, og da har du et fint sted å postere på. Husk at beveren kan omforme landskapet - og det som ser ut som en liten bekk på kartet, kan utvide seg til noe helt annet der beveren har holdt på en stund. Lykke til!
  9. Hansen: Hvor i landet jaktet du? Jeg skal ut på min første reko-tur neste helg, men dette er i Rendalen, så jeg forventer egentlig ikke at Beveren beiter oppe ennå, men man vet aldri... Har funnet hull i isen tidlig i mars før, så kanskje jeg er heldig. Men kanskje du kan gi meg en pekepinn?
  10. Det er vanlig at Hedmarkskommunene utvider jakta til 15. mai. Beste tiden er for meg i begynnelsen av april hvor man kommer seg greit frem på ski, og kan postere på hullene beveren bruker for å komme opp. Beveren blir mer og mer aktiv utover våren, men problemet med snøsmelting er ofte at beverjakta kan bli en ubehagelig våt opplevelse jo lenger man venter. I snøsmeltinga renner bekker og elver over breddene, og det blir vanskeligere å finne gode poster, og man risikerer å vade for å hente byttet sitt... Jeg har selv hatt meg en svømmetur i smeltevann i april, med 5 km skitur tilbake til hytta - minneverdig, men frister ikke til gjentagelse
  11. Palve

    Prosjekt badestamp

    Selvfølgelig - det er jo helt genialt: Hvor får man tak i det? Og, det ble ingen kommentarer på forslaget om led-lys...?
  12. Ja, nå er det bare å glede seg. Beverjakta er vårens vakreste eventyr. Liker det når jakta starter litt tidlig i mars og man eventuelt kan pushe seg på en lengre skitur. Med kuldegrader og postering får man virkelig testet noe av utstyret sitt også. Det kan være en prestasjon å holde seg varm på en 3timers post i 10 kuldegrader! Beveren er mindre aktiv når det er kaldt, men posteringsmulighetene er gjerne bedre når det er færre hull i isen. Senere, under vårløsningen, blir det mange steder begrensede muligheter for å ta seg frem uten å bli våt. Her er noen bilder fra beverjakt:
  13. Palve

    Prosjekt badestamp

    Håper du holder tråden "levende" Ilatad, blir spennende å høre oppvarmingstid og erfaring med tømming etc. Er kjempe-imponert over tiltaket med å bygge den selv! Har selv kjøpt stamp nå, men får ikke plassert den før snøen er borte, i midten av mai en gang. Håper å kunne bruke den på vinterstid, og at det ikke blir problemer med is-sprenging. Ser for meg at det blir behov for endel tilbehør: 1. Termometer 2. Trapp med gelender for å spare lårhalser 3. Lokk (varmer vannet raskere, holder snøen unna) 4. Toppluer (når temperaturen går under -20) 5. Boks- og Stettglass-holdere 6. Tyve favner ved (!) eller innkjøp av en bjørkeskau 7. Led-Lys i bunn (for å motivere gutta) Noe jeg har glemt?
  14. Pokker heller om jeg ville vært 10m unna svartbjørnen uten støttehjul. Jeg skøyt min svartbjørn på 40m hold med rifle. Den ruste ut med retning mot oss, ogjeg hadde ingen mulighet til å ta ladegrep før den hoppet over stubben vi lå bak og forsvant til skogs. Hva om treffpunktet hadde vært litt anderledes; at bjørnen hadde blitt oppmerksom på oss; at den hadde forstått at vi var "the bad guys" ? Tror ikke jeg hadde hatt store mulighetene til å glise gjennom trofe-bildet eterpå, da... ! Mitt tips er å ha et håndvåpen eller en lett tilgjengelig kniv i beltet, just in case. Du vet aldri...
  15. Palve

    Prosjekt badestamp

    Jeg lurer på en sak, har nemlig bestilt meg stamp selv (ferdig-stamp ), og er usikker på tømming av stampen vinterstid når det er skikkelig kaldt. Bruker du en slange for å lede vannet unna? Hvordan vil isingen av tømme-vannet bli? Det er jo ganske store mengder vann som skal ut...
  16. Den vil bli klødd på innsiden av låret
  17. Palve

    Bergans Pasvik

    Jeg kjøpte meg Bergans Pasvik jaktdress for 8-10 år siden. Denne dressen er tydeligvis oppgradert ganske mye siden jeg kjøpte min, og jeg har endel spørsmål: - Jakka mi har ikke "nettingforing" på innsiden, kun membran. Dersom jeg går så jeg svetter eller om jeg går med sekk, så danner det seg fantastisk mye kondens på innsiden av jakken - den blir rett og slett våt på innsiden. Hvordan er erfaringen med den nye varianten som har nettingforing på innsiden? - Buksa: Min er ikke forhøyet bak i livet, og har ikke hemper for seler. Hva synes dere om den nye varianten med bukseseler og forhøyet liv? - Radiolomma: På jakka mi er radiolommen nesten ubrukelig: Den er trang og foret med netting slik at radioen alltid henger seg opp når jeg skal ha den ut... Er den nye jakka bedre?
  18. Hvis du bruker bommull! vekk med det...(da mener jeg trusa) Du kan jo ta bit av et rein eller rådyrskinn å sette på beltet med hemper, noe ala lårings metoden, blir garantert ikke værre. Det finnes bokser-shorts i ull! Jeg tøyser heller ikke - og de varmer mye bedre enn vanlige bomulls-underbukser.
  19. Fant denne "betan" på nettet: http://www.finnguide.fi/forum/forum_posts.asp?PN=4&TID=113 A foreign hunter, in order to obtain a Finnish hunting card, must present a hunting card valid in his/her native country (or some other certificate of his/her right to hunt in his/her own country). The regulations for importing own firearms vary depending on which country the foreign hunter is arriving from (a European firearms passport, a personal import license or a license from the Finnish police authorities is needed). A foreign hunter may also borrow a hunting weapon from his/her Finnish hunting host. In this case, a hunter needs a parallel firearms license granted by the Finnish police authority. The Hunters´ Central Organization website provides all the information a foreign hunter needs to know when hunting in Finland. The website is available in Finnish, English, Swedish and German. The topics concerning hunting in Finland are written under the following categories: - Hunting card - Hunting licence - Hunting permits - Hunting rights - Import of firearms - Import of hunting dogs - Prohibited in hunting - Shooting test Information about Game species in Finland, Hunting Seasons in Finland and Weapon requirements, is also available. The website of the Hunters´ Central Organization can be found in the following URL: http://www.riista.fi Information about hunting regulations in Finland can also be found on the website of The Ministry of Agriculture and Forestry in Finland in the following URL: http://www.mmm.fi On the website of The Finnish Game and Fisheries Research Institute in the URL: http://www.rktl.fi, you can find information about Game research focusing on wildlife habitats, population dynamics and population biology.
  20. Det første dyret med pels jeg felte var en kudu. Dette var i år 2000. Jeg hadde nyinnkjøpt, nyinnskutt børse type Sako 75 i 6,5mm. Guiden trodde kaliberet var i minste laget, men ved å sammenligne den med .270 fikk vi lov å gå ut. Kuduen åpenbarte seg på ca 250m hold etter 6 timers (meningsløs?) rusling i bushen. Fersk jeger - jeg hadde aldri skutt på noe med pels før, holdt ca 10 cm høyt og skøyt ryggen av dyret. Fikk avlivet når vi kom frem. Fantastisk trofe. Jeg har aldri målt cm på trofeene mine, men denne fyller trappegangen hjemme og er et fantastisk blikkfang!
  21. Etter lange forhandlinger med sjefen, er jeg innvilget full dagstur og jakt på lille jul-aften. Dette er i rendalen, og jeg sitter og grubler over om det er rifla eller hagla som skal være med på tur... Har håp om at det er bra nok føre for at bikkja (breton) kan være med. Noen tips?
  22. Palve

    Skytestaver.

    Skistaver er genialt, og gratis (for det har de fleste stående fra før). Riv av trinsene hvis barmark. Flotte å bruke ved vading over elver. Ved skudd-situasjoner slenger du den ene hempa over den andre staven, og bender stavene ut i vinkel: Der er tofoten klar på 2 sekunder. Jeg begynte å bruke stavene på beverjakt og tar gjerne med skistavene på smygjakt nå.
  23. Det er ganske sikkert drivjakt. Litt avhengig av sesong er det enkelt å skaffe tilveie masse folk som gjerne blir med på noen drev for en liten penge.
  24. Nokia kommer med Topo-kart i sin "Nokia Maps 3.0" som visstnok skal være klar i løpet av vinteren/våren. Hvor bra det blir vites ikke, men det er jo ingen bakdeler med å ha dette tilgjengelig på telefonen. Mobilen er jo som regel med uansett hvor man er.
×
×
  • Create New...