Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

Har hatt åte sida desember.

Bra med aktiv. tidleg. Skaut to i januar. Så stilt i to månader, men so livna dte til igjen, og no er det full aktivitet. To turar forrige veke resulterte i kvar sine rev på meg og kona.

Korleis legg eg ved bilder??2a65tfc.jpg

24kxze0.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Stod i kø på butikken i dag kl. 15.00. Da ringer en kompis av meg som er sauebonde, og sier det er en rev som jakter mus rett bak huset hans.... :P

Jeg betalte varene og dro hjem, henta børsa og suste avgårde. Da jeg parkerte på gårdsplassen hans, stod han ute og ventet på meg. Han sa at reven var bak huset.

Jeg snek meg rundt hjørnet på huset og der satt reven å så på meg på 50m hold. Det ble lett match, og reven flata ut og ble liggende på stedet hvil :twisted:

 

Rev nr. 25 for sesongen.

 

4r409u.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ref fra artikkelHan tror revene har gått i en fotfelle og så blitt skutt. Noen av dyrene hadde merker på beina.

 

- Folk henger ut mat og legger tau i løkke på bakken. I det reven tråkker i løkka blir den revet opp og henger oppe i treet og dingler. Da begynner revene å hvine, og så kommer folk og skyter dem, sier han.

 

Hmmm..jeg tor den renvasjonsarbeideren har sett litt for mye på Robin Hood-filmer.

Det som han sier dær,er klin umulig å få til.

Merkene på bena er sikkert etter at jegeren har hengt revene opp etter at dem vart skutt. Det som er litt synd i dette er at jegeren ikke har fått hevet skuddpremie for dem.(mulig han har gjort det,å så kastet skrottene)

Hvor skal man ellers gjøre av dem? Det er ikke lov å brenne eget avfall,å noe nasjonal statutter på hva vi jeger skal gjøre med skutte rever finnes ikke.

Å alt skal jo leveres til gjennvinning,så jeg synest det var en smart måte å gjør dette på. Han/dem burde kanske har mærket sekkene med hva dem inneholdte for å unngå slik negativ synsing?

Jeg skjøt en skabbrev en gang..å den ville jeg ikke ha på min eiendom siden jeg har hund.

Tok kontakt med Landbrukskontoret i min kommune. Den viste ikke hva jeg skulle gjøre med den. Dem hadde ikke noe motak for slikt. Kontaktet så veterinærmyndighetene. Dem viste heller ikke hva jeg skulle gjøre eller hvem jeg skulle kontakte,så dem henviste meg videre til Mattillsynet. Hun jeg snakket med dær skulle ta dette opp,samt undersøke litt hva som skulle gjøres,å så ta kontakt med meg dagen etter. Jeg venter enda på den telefonsamtalen..1 år å 3 månder etter.

Så den reven,samt alle dem andre jeg skyter,går i søppelconteineren..med mærket sort sekk.

Link to comment
Share on other sites

Skrev en melding til artikkelforfatter om å endre teksten på vg.

 

Skreiv at det var ikke hold i Robin Hood aktige historien om at reven var fanga med løkke.

Forklarte at jeger pleide å henge opp reven på en vegg etter endt jakt.

Bad han fint om å endre i den og at det ikke var noe feil med grovkalibret rifle, eller i det hele tatt ikke trengte å vær så veldigt grovt kaliber.

Link to comment
Share on other sites

Er jo en litt merkelig sak dette da. Tro om det hadde blitt like mye oppstyr om det bare hadde vært en rev i conteineren?

Vi betaler jo tross alt for renovasjon, så skulle fan bare mangle om dem ikke skulle ta slik "søppel" også.

Bruker bestandig når jeg gjør til harer,ryper og ender å slenge restene i en svart pose å i søpla med det. Blir vel det neste jeg får på samvittigheta at jeg hadde bundet rypene før jeg skjøt dem, da dem har merker rundt beina etter rypegalgene :lol:

Nei, virker som om dette er fjæra som ble til ti høns........

Link to comment
Share on other sites

Synes det er merkelig at denne renovasjonsarbeideren, som utgir seg for å være jeger, for det første ikke skjønner sammenhengen, og for det andre velger å gå til media med en slik sak. De fleste jegere skjønner vel at slike saker uansett vil gi vann på mølla til jaktforkjempere, uavhengig av sakens sannhet eller vinkling? Det at han i tillegg får denne fangstmetoden som han presenterer til nesten å virke vanlig gjør det hele til en meget tvilsom sak.

Link to comment
Share on other sites

......................................... De fleste jegere skjønner vel at slike saker uansett vil gi vann på mølla til jaktforkjempere, .....................................

 

Håper og regner med at du mener jaktmotstandere :wink:

Link to comment
Share on other sites

skaut en meget pen hann rev i gårkveld.ble oppmerksom på tamgjessene og endene så noe dem ikke likte i går...(å dem gir lyd fra seg da)...tok kikkerten og oppdaget da reven nede i skogen.sendte av gårde en 55grains v-max,og reven gikk rett ned,men reiste seg etter ca 20 sekunder,og kravlet seg inn i skogen....måtte skyte i gjennom ei greinkløft på 10cm,og da flatet den rett ut.

rev nr 13.

naboen så to rever i morgentimene,så det er på langt ner fritt for rev her for tia. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Tenkte jeg ville opplyse dere på forumet angående saken som har stått i avisene de siste dagene. Kan vel si jeg har førstehåndskjennskap til saken :mrgreen:

Revene er skutt med rifle på helt lovlig vis under åtejakt. Som dere andre revejegere har skjønt, har revene hengt på låveveggen en stund. Ingen av revene har vert utsatt for snarer, fotsakser, lassoer e.l..( utrolig at en som kaller seg jeger kan få seg til å si noe så dumt :shock: )

Da revene ble kasta, gjorde vi dette i beste mening. På grunn av store snømengder kunne vi ikke frakte denne børa langt inn på heia. Langs veien går det mye turgåere og hunder, så vi ville ikke dumpe dem der. Derfor havna revene i søppla.

Kan forstå at uinnvidde kan reagere på funnet, men vi beskatter reven med predatorkontroll som fokus. Pelsen får vi ikke solgt likevell. Saken viser bare hvor lite folk kan om naturen og om jakt. Vi som har jaktet er samvittighetsfulle jegere som enkelt og greit kasta revene på feil sted. Det beklager vi. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Husky:

 

Det er ingenting å skamme seg for nei :) Trur dei aller fleste velger å kaste reven i søpla. Eg trur imidlertid at søppelmannen tenkte lettente penger ved å selge saka til VG. Han kan umulig ha særlig kjennskap til jakt når han ikkje veit at man pleier å henge reven etter bakbeina. Kongerike i 2011 består desverre av for mange kunnskapsløse mennesker når det gjelder den tradisjonelle jakt og fangst- kulturen i Norge, og denne saka er et eksempel på nettopp det.

 

Synd, men slik er det!

Link to comment
Share on other sites

Tre uker uten fall gjør meg rastløs. Tok atv`n nedpå nå og fjernet armeringsmatta som låg over åtegropa. Det er plenty med mat der, i tillegg til to rådyr. Kjørte en liten runde langs skogkanten og kom over timeferskt spor. Det snødde kraftig i 12-13 tida i dag. Dette sporet var fra etter snøfallet. Nå har jeg trua. :D

Link to comment
Share on other sites

da kan jeg rapportere min første rev for sesongen :D 5,8 kilo var den

 

var ute å lette etter en vidstille plass for å kronografere noen skudd når jeg plutselig så en rev ute på ett jorde.

stoppet bilen, gikk ut, la skudd i våpenet, men så kom en kompis kjørende forbi og når jeg hadde hilset på han var reven kommet seg i skogen.

jeg ventet ett minutt før jeg fikk se reven litt lenger opp i lia på andre siden av jordet. reven forsvant ned i ett lite søkk, men når den kom opp etter 15sekunder fant jeg bogen og smalt av en 150 grs nosler ballistictipp i kaliber 308 rett i maskinrommet :D ble bare ett lite utganshull og reven hadde veldig fin pels så den ble slengt i fryseren for å flås neste gang jeg er hjemme :D

 

helt utrolig stilig å skyte med lyddemper, børsa spratt ikke idetheletatt og kunne faktisk se at reven datt og ble liggende :D

målte avstanden senere til 200 meter.

 

fikk telefon fra kompisen min om at han hadde sett to rever bare en kilometer lenger bort. brukte litt tid der, men hadde ikke med meg lokke fløyta så jeg dro heller å fant ett egnet sted for kronografering :wink: men til helga skal jeg nok dra å se om jeg får til fløyta :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Er hjemme på vinterferie omdagen så da må jeg prøve lykken.

 

Reiste innpå fjellet til glugget ved 21 tiden og skulle sove noen timer før jeg satte meg til rette.

Men et helvettes bråk som det var utenfor så måtte jeg jo titte ut og fikk se 2 mår i treet ved åte som slost og skrek, så da satte jeg med i stolen og da kommer det jammen en stor rev og passerer ved åtet, men gikk bare rett forbi så jeg skjøt ikke for jeg trodde den kom tilbake, men den satte seg 5m unna åtet og begynte og skrike, men der sto det et tre i veien så jeg så bare halen. Så tussla den videre innover skogen og skrek. Mye skriking å høre, men ingen ved åtet. Skal kjøre innover ferskt åte i morgen å sitte engang til før jeg reiser tilbake til skolen.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg vert ute å gjort klart jaktbua, rev ut glasset, så nå har jeg perfekt sitteplass og utsikt over åtet. La skumgummi på kanten så jeg kan legge våpenet der om det er mulig. Har også lagt skumgummi over bordet på siden slik at kaffen kan stå der ;)

 

Men da jeg skulle hente brekkjernet så ser jeg plutselig noe ved åtet, stopper opp å ser, og der kommer det faen ei bikkje fra åtet...bikkja til naboen! faen heller tenkte jeg, nå har den vert å herja der nede.

Slenger ut bilder av bua imorgen da det er skikkelig lyst ute. Men legger ved noen bilder her nå, der åtet ligger.

 

IMAG0134.jpg

 

IMAG0133.jpg

 

IMAG0129.jpg

IMAG0128paint.jpg

 

Siste bildet viser hvor åtet ligger, og hvor de fleste sporene kommer fra.

Link to comment
Share on other sites

Pulver skjøt mikkel nr.7 siden 1 januar i natt..en hannrev på 7.5 kg.

Ble vekket av min eminente Driveway Patrol :)

http://pulversjaktblogg.blogspot.com/20 ... ulver.html" target="_blank" target="_blank

 

Er også spent på den nå, henta min på posten igår, men ikke montert ennå. Leste etter litt tips i bloggen din om modifisering, men konkluderet med at du førte den tilbake til det opprinnelige. Stemmer det ? Forøvrig fikk jeg min til den nette sum av NOK 276,- på netthandelen.no :mrgreen:

 

ninjaedit: litt kjapp til å taste inn prisen, selv om det var rimelig

Link to comment
Share on other sites

Ble en mikkel i dag tidlig kl 0800 ca. Var egentlig ute for å lokke, og dette var 3 posten jeg skulle prøve. Akkurat fått satt meg ned, da ser jeg en rev som plutselig står ser på meg med bredsida til. såg at det var forholdsvis langt, men holdt i øvre del av bogen og lot skuddet gå, reven klappa sammen der den stod! :) steget opp avstanden til 220m da jeg henta den, suksess:)

Redskapen var Sako Vixen, cal 222rem, 50grains V-max.

?image=429520376&size=medium

Link to comment
Share on other sites

Nysnø og ferske spor på åta inatt, gjorde sitt til at jeg måtte effektuere montering av DP'n fort som f...

Dette har jeg trua på, iallefall funka sensoren strøkent ift mine egne bevegelsestester på åta. Varsleren står på i dette øyeblikk, så forhåpentligvis vil jeg få svar på hvordan den funker på skjæreaktiviteten på dagtid. Gleder meg som en unge til kvelden :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

har logge en vær på rundt 100 kg hos bonden jeg jakter hos med strekkjern øver.

Det er 2 til åte i en radius på 1 km, men på den væren var reven hver kveld.

Joda jeg lagde glugge, lys og sensor blei satt opp.

Etter den tid har ikke reven vore på åtet EN gang.

Nå har jeg nappa ut lyse i håp om å få den på åtet igjen.

Dette er en plass bonden hiver alt av døde dyr og alltid jort det.

Er det en plass reven ALLTID har vore så er det der.

Så når jeg endelig får glugge så skal den pokker ikke komme tilbake der.

 

Har nesten ikke vore bort til åte, bare heve ut lit småmask 2 ganger i tru på at kansje væren var opspist.

Nå ligger det ca 1m med snø over væren, 30 cm over det andre jeg har hive ut.

 

Blir fortvila, får ikke skutt den reven samma f*** :|

Har lokka inn rev, men selfølgelig uten våpen. Sett rev flere ganger, noen ganger uten våpen, noen ganger med. MEN den stygge reven skal aldri komme til sån at jeg kan få skutt :cry::evil:

 

Har prøvd å lagt ut åte en annen plass hvor jeg satt i ett gammelt hus men der kom den aldri på åtet.

Saksa er totalt ubrukelig for denne kalde vinteren som vi aldri har lignende på flere tiår.

Link to comment
Share on other sites

Har snødd kraftig natt til idag, tenkte jeg skulle spenne på skiene å ta meg en tur ned å se, er det gravd der så har reven vert der inatt, så om fløyta er kommet da skal det jaktes. Men de 2 siste revene som er blitt skutt her har hatt skabb, er det noe sjans for at "tredjeparten" har skabb også ? Prøve å få vekk denne helvetten, slik at friske rever kan få leve rundtom her.

Link to comment
Share on other sites

har logge en vær på rundt 100 kg hos bonden jeg jakter hos med strekkjern øver.

Det er 2 til åte i en radius på 1 km, men på den væren var reven hver kveld.

Joda jeg lagde glugge, lys og sensor blei satt opp.

Etter den tid har ikke reven vore på åtet EN gang.

Nå har jeg nappa ut lyse i håp om å få den på åtet igjen.

Dette er en plass bonden hiver alt av døde dyr og alltid jort det.

Er det en plass reven ALLTID har vore så er det der.

Så når jeg endelig får glugge så skal den pokker ikke komme tilbake der.

 

Har nesten ikke vore bort til åte, bare heve ut lit småmask 2 ganger i tru på at kansje væren var opspist.

Nå ligger det ca 1m med snø over væren, 30 cm over det andre jeg har hive ut.

 

Blir fortvila, får ikke skutt den reven samma f*** :|

Har lokka inn rev, men selfølgelig uten våpen. Sett rev flere ganger, noen ganger uten våpen, noen ganger med. MEN den stygge reven skal aldri komme til sån at jeg kan få skutt :cry::evil:

 

Har prøvd å lagt ut åte en annen plass hvor jeg satt i ett gammelt hus men der kom den aldri på åtet.

Saksa er totalt ubrukelig for denne kalde vinteren som vi aldri har lignende på flere tiår.

 

Tålmodighet min venn..tålmodighet.

Den kommer når den føler for det,men hold deg langt unna åta. Den er vannt med at det ligger døde dyr dær..ikke noe annet. Så la det være slik det er,å ikke få panikk. Holder du deg unna åta,så skal du se at mikkel kommer etter en uke eller tre :)

Link to comment
Share on other sites

:idea: Kan det være at varsleren eventuelt sender ut en høyfrekvent lyd som vi ikke kan registrere, men som hyler fælt i ett par reveører??

 

vet ikke,men den viket unna åta i 1,5 sesong....fjernet varsleren og slo av ute lyset,da kom mikkel på åta med en gang....og har til nå bare på en mnd skutt like mye rev på det åtet,som da varsleren og lyset sto på.

 

joda,med zeissen ser jeg det meste,og har skutt rev når det har vært grisemørkt....til og med på barmark med rim,uten måne eller noen form for lys...er en 8x50 classic...

Link to comment
Share on other sites

Probleme er at jeg har hat tålmodighet.

Gått langt unna åte, men åtet ligger 40m fra en tømmersag.

Den er vant til folk, og før jeg lagde glugga der svingte jeg regelmessig innom får å se.

Etter jeg hadde vore der på dagen helt intil åte, var det fullmåne og jeg prøvde å snike meg intil åte hadde den vore tilig på kvelden å gravd. Den såg ikke ut til å bry seg om spora.

sist jeg var intil åte er over 1 måned siden. Di gangene jeg har heve på åtet har jeg stått på avstand.

 

Trur lyse og den pålen med sensoren som kom opp fra intet har skylda. Har nappa ut lyse nå, venter 2-3 uker skjer det ingenting ryker sensoren.

Starter reven å ane interrese lar jeg alt stå, men vis det er like dødt som nå ryker sensoren.

Link to comment
Share on other sites

:idea: Kan det være at varsleren eventuelt sender ut en høyfrekvent lyd som vi ikke kan registrere, men som hyler fælt i ett par reveører??

 

Det er mange typer sensorer på markedet..noen av disse lager e bittelite klikk i det sensoren sender signaler på bevegelse..dette kan mikkel høre. Å sikkert bli misstenksom. Men noen lager ikke lyd i det hele tatt. Men jeg tror at så leneg mikkel er sulten nokk,å mat-tillgangen er begrenset,så oppsøker den fast-food shappa når den må..sensor eller ei med eller uten lys. Det som jeg tror er av større betydning er at den sensoren henger litt"skjult". Gjærne i et tre i nærheten. En påle på flat mark vill virke mistenksomt når den dukker opp av intet. Å at lyset ikke er for skarpt/sterk. Reven er av natur nattaktiv og sky,så flomlys er sikkert ikke det gunstigste man kan ha.

 

Litt O.T dette men jeg har mærket at halogenlysene som jeg bruker svekkes åver litt tid. Etter ca 14 dager så lyser en 300W lampe så dårlig at jeg så vidt ser til åta fra badevinduet. Så jeg har bynnt å bytte lysrøret ca hvær 14 dag selv om det ikke er gådd. Dette blir ikke dyrt,da jeg betaler kr.15 for 3 stk lys på 300W. Disse kjøpes på Reme 1tusen..å det er vell kanske det som er grunnen til at effekten av lyset svekks så fort :roll:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...