Jump to content

Husky

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Husky's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Husky

    Krico 700?

    Da blir det ny rifle på meg. Kjøpt en meget velholdt Krico 700D, 6,5x55 med en Swarovski 1,5-6x42 i svingmontasje. Gleder meg virkelig til å hente denne børsa. Holdt den i neven og kjente at dette kan ikke være feil
  2. Husky

    Krico 700?

    Jegern, Vet du om det er uproblematisk å sette på vanlige faste stålmontasjer på en 700? Er det noen spesiell grunn til at de kom med svingmontasjer ?...om det er tilfelle?
  3. Er det noen som vet om disse retikklene leveres i andre kikkerter enn Swarovski? (biligere sikter) Kan tenke meg noe lignende til kombien.
  4. Xesray Ville satsa på ei felle i område du allerede har feller i. Ved grensespissen øst for (toppen av) Lonevatnet ikke langt fra der en sti er markert. I Kleppedalen, vest for Brunhaugen. Der hvor Stølsvegen slutter på kartet. (kommer inn fra nord-vest) I bekkedalen sør for Støylsøyvannet under toppen av Støylsøna. (I grensa på terrenget ditt) Sett heller fellene i tett skog eller storskog, fremfor glissene områder. Vær oppmerksom på hvordan vinden driver i området. Slik at du plasserer fellene lurt i forhold til å dekke terreng ved bruk av luktestoff. Lykke til med fangsten. Får satse på et lite snøfall i vinter. Bruk muligheten til å spore da om du kan. Ingen tvil om at det er beste måten å lære på. Gratulerer med mår Knutis!
  5. Xesray Legg ut bilde så skal jeg i alle fall gi deg mine tips.
  6. Enig med deg piniartoq. Hannene vandrer over mye større strekkninger, og det er ofte ved et av disse sporene vi en gang har sett, at vi plasserer fellene våre. Treffer du et område hvor det i nærheten har vokst opp ett kull samme året, kan du fort oppleve at du tar mange årsunger relativt raskt. Ønsker du å fange tisper bør du lage fellesett på bakkenivå. Det er lettere å fange mer selektivt på voksne hanner om du har settet oppe i trær. Jeg har selv erfart dette ved flere anledninger. Uansett vil man fange en overvekt av hanner, har til gode å høre om fangstmenn som tar flest tisper. Tipper i de fleste tilfeller at hanner utgjør ca 90% av fangsten.
  7. 5 feller spent i natt. Fire Belislie 160, og en mk6. Har også et par trapper 90 som forhåpentligvis snart er på heia, samt en fallstokk som snart får nytt firetallsgilder. Spent på hvordan det står til med mårbestanden etter et par år med lite fangstaktivitet i skogen. Rigga et "delvis blindsett" med en C 160 på en stokk jeg har lagt over en bekk. Spennende å se om måren vil bruke denne som et naturlig kryssningspunkt. Når jeg kaller dette for delvis blindsett, er det fordi jeg har en orrfuglvinge med litt luktestoff hengende over denne stokken midt i bekken. Henger forholdsvis høyt, godt synlig, men ikke slik at måren lett får tak i den. Skitt fangst alle sammen
  8. Gratulerer Morty! Morro når enn lykkes La fella få henge på samme plass. Fangstsettet ditt blir som regel bare bedre etter at en mår har gått i fella, da den etterlater seg lukt ved settet ditt. Dette kan ofte øke trygghetsfølelsen til neste mår som kommer innom, og den går lettere i fella. Det er ikke uvanlig at neste mår kommer i sporet etter den første. En vellkjent fangstregel sier at: "Får du først en mår i fella, fanger du flere i denne fella siden" Lykke til videre med fangsten
  9. Gratulerer Knutis! Artig at du fanger med stokkfella. Ser ut til å fungere perfekt Fikk endelig spent tre feller i går, da været omsider har endret seg noe. Har tro på økt aktivitet hos måren ved slike værskifter. Tess: Gjæra lynghonning i kombinasjon med et visuelt lokkemiddel, som fuglevinger e.l, er mitt favorittåte. Luktestoff bruker jeg hele sesongen og det er spesielt viktig når det blir kaldere. Er en utbredt missforståelse at det er lettere å fange mår når det er kaldt og snø på bakken. Det er som regel lettest når det ikke er for kaldt, da lukt fra åter og luktestoff mye enklere oppdages. Er også forskjell på hvilke luktestoffer som fungerer best under ulike forhold.
  10. Har tidligere forsøkt å fange med Syningfella, både loddrett og vannrett, men denne fella fungerer dårlig etter min mening. Den fungerer fint til mink, men som mårfelle er den for dårlig. Ser jo at det er noen her som fanger mår i disse fellene, men jeg er rimelig sikker på at de hadde fanget mer mår om de benytta feks et bra Conibear sett. Vistnok kan en type felle fange i et område, mens den ikke vil fange i et anna. Jeg er i alle fall ikke i tvil. Kommer ikke til å forsøke med denne fella igjen, da det er langt bedre alternativer på markedet.
  11. Her på sørlandet er det elendig fangstvær for tiden. Har regna konstant i en månte nå. Var ute i går og spente ei felle, men nesten bare på trass. Venter på bedre forhold. Tror det er rikelig med mus i skogen også. Noen av dere som har erfaringer med å handle hos www.nwtrappers.com ? Lurte på å sende en liten bestilling.
  12. audung: Mente bestemt at Conibear 110 fella ikke er lovlig til fangst i Norge. Om dette er tilfellet vil jeg uansett råde deg til å benytte 120 fella med to fjærer. (ser ut som det er kunn en fjær på bildet ditt?) 120 med to fjærer bør være et minstekrav til fangst av mink. Bruk Oneida, eller Belislie fellene, de har tilstrekkelig med kraft.
  13. Noen av dere åtejegere som har erfaring med å legge skutt rev på åta? Har det noen hennsikt, eller risikerer jeg å ødelegge for meg selv
  14. Ser det er noen som har lest bøkene til mr Opdahl...he, he. Interessange bøker det Ble en hannmår i går. Tatt i kassesett med Belislie 160. Honning og egg som åte. Sable oil ble også benyttet. Småvanskelig her, med mye gnagere og regnevær.
  15. Helt enig med Trappermann og Knutis. Fabrikatet som er årsaken. Ser det er mange her som mener at et slag hvor begge bøylene treffer måren er et perfekt slag (bøyler over rygg og nakke). Dette er ikke et perfekt slag. Slaget skal sitte slik som det gjorde på bildene til Aron. Sier seg selv at kraften blir bedre i et slikt slag. Belislie fellene har kraft nok, men for mye døgang på utløser. Dermed kommer måren for langt inn før fella går av. (i alle fall min erfaring) Jeg ville satsa på nye Oneida Victor, eller Belislie feller som du justerer før bruk.
×
×
  • Create New...