Jump to content

Sin12kal

Members
 • Posts

  361
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sin12kal's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Da ble det orden med medium ringer.
 2. Røret målte jeg til 25mm så da skal jeg vel ha 1" ringer.
 3. Hvordan finner jeg ut hva jeg har? Kan jeg måle det på noe vis?
 4. Ja, har fått et par ymse tips om det, men føler det blir litt halvt så får få tak i nye ringer. Regner med medium skal holde da. 3mm opp. Sitter å kikker litt på ringer. Hva skiller 1" mot 30mm som det står på en respektive ringene?
 5. Målte ringene nettopp. Det var 6mm. Antar jeg da har lav etter hva jeg kan se i link lenger opp i posten. Så da kan jeg kanskje klare meg med medium.
 6. Har samme våpen som deg. Jeg fikk påmontert en picatinny skinnene, og gikk for et Zeiss rødpunktsikte. Jeg bruker våpenet aller mest til rådyrjakt. Skal få tatt et par bilder og lastet opp. Hadde jeg vært deg ville jeg vurdert rødpunktsikte mtp jakten du beskriver i forhold til raske skudd osv.
 7. Det hjalp ikke å flytte kikkert lenger frem. Så må få kjøpt nye ringer. Skal få målt slik at jeg får noen som er høyere, er ikke mange mm det er snakk om. Hvordan skal jeg måle for å finne ut størrelse på de ringer jeg allerede har?
 8. Nylig kjøpt en brukt Remington 700 med et Nikon sikte. Kikkert toucher løpet, og jeg ønsker derfor å få hevet kikkert litt slik at jeg får noe klaring. Er det noen som kan gjenkjenne hvilken montasjer jeg har? Det er jo spor i selve basen på løpet og en liten bit i montasjen som settes nedi sporet. Hadde denne vært noen få mm til hadde jeg fått klaring mellom kikkert og løp. Mulig å få tak i en større stålbit eller må jeg bytte montasje?
 9. Ble noen timer på formiddagen idag også. Godt med fugl i lufta helt fra morgenen. Dabbet godt av og kun noen slengere innimellom. 1 skarv gikk ned for telling. Noen skarv kommer inn men brekker av da de reagerer på et eller annet. Om det er lokkefuglene eller oss, eller utstyr de merker lurer jeg på. Det er heller ikke alle som brekker av. Noen kommer helt inn på skuddhold, og vi har også opplevd fugl som har landet mellom lokkefuglene..
 10. Endelig var vær og vind på jegerens side idag. Det var litt vind, men bra med sol så det ble en lang, og fin dag på sjøen. Vi var 3 stk som var ute på tur. Mye båter i området som trakk hummerteiner så det gjaldt å følge litt med på disse, litt hjelp i å få fugl på vingene er det jo å få fra disse hummerfiskerne. Vi så ok med fugl, de trakk jo ofte litt utenfor området vi satt i, men noen fugl var det jo innom. Vi fikk felt 3 skarv og 1 ærfugl. Noen bom hører alltid med 😉 Jeg steikte meg et par bryststykker som jeg hadde til kvelds. Håper å få til et par dager til med noe mer jakt før vinteren melder sin ankomst.
 11. Er det noen som har vært ute å forsøkt? Foreløpig har regn og mye vind satt en stopper her, men håper muligens på en tur neste helg.
 12. Var på heia i Åseral igår, det var bra med orrfugl. Vi felte 6 stk. Med litt bedre skudd kunne det fort blitt flere, men godt å spare igjen til neste år også 👍😀
 13. Hehe, ja, man må treffe bra, men min egen erfaring er at man må ha noen gode patroner også. De par siste sesongene har jeg brukt Fiocchi semi magnum og med gode treff stuper skarven rett ned.
 14. Ja, det er slik at fuglene er litt kresen på ammo. Men det er vel slik at man ofte skyter på litt for lange hold og ikke treffer klokkeklart. Enkelte skudd mot skarv så føler jeg bare de ler av meg, rister litt på vingene og sier ha det bra 👍
 15. På tide med årets tråd for viltet vi finner i skjærgården. Jeg ser meget frem til skarvejakt, og håper på noen gode dager med ikke for mye vind, og noe fugl på vingene. Ifjor ble det sett en del fugl med de trakk forbi utenfor holmen vi satt på så det var ikke så mange skuddsjanser. Flere som gleder seg? Noen har kanskje allerede vært ute?
×
×
 • Create New...